- 25 Mart 2009
- 734
- 567
- 323
- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
Kızınızın yaşı itibariyle çalışma durumunu anlaması gerekiyor,zamana bırakın bence..Çalıştığım için kızımı 4 aylıkken anneme bıraktım.Gündüzleri o bakıyor.Akşamları eve getiriyorduk.Şuan kızım 7 yaşında ve yıllardır aralıksız bu şekilde oldu..Annemler geçen hafta 1 haftalığına tatile gitmeye karar
verdiler.Benimde izin alma şansım olmadığı için kızımıda yanlarında götürmek istediler.İlk gittikleri gün akşama kadar havuza falan girmiş vakit geçirmiş akşam olunca anneme gideceğim diye tutturmuş...Annemler ne yaptıysa susturamışlar bize aradılar sonunda gelin alın diye. Haliyle getirdik eve ama çalışıyorum nereye bırakacağım çocuğu ortada kaldım..1 gün babaannesinde kaldı. gün arkadaşımda sonraki günlerde de işyerine götürdüm 1 haftayı doldurduk. Asıl sorun bundan sonra başladı.O günden beri 1 ay oldu nerdeyse hergün beni arayıp,beni al , çalışma diye telefonda ağlıyor..Anlatıyorum kızım zamanı var şu an çalışmam lazım diye çocuk bu anlamıyor tabi..Ama artık o kadar yordu ki beni ne yapacağımı şaşırdım.Annemlerle gündüzleri bile gezmeye gitmiyor.Annem olursa giderim yoksa gitmem diye tutturuyor.Onlarında gitmeleri gereken yerler var.Kızım yüzünden gidemiyorlar Artık sinirlerim bozuldu laf anlatamıyorum takılmış sanki aynı yere işten çıkcaksın diyor başka bişey demiyor.. Annem zaten niye böyle yapıyor ben güzel bakıyorum diye suçlanıyor kendi kendine..Halbuki onlarada çok düşkündür.Çocuk psikiyatrisine götürmeyi düşünüyorum .Faydası olur mu sizce??
benim oğlum da 7 yaşında..
çalışmayan anne olduğunu , geçen sene okula başladığında öğrendi :)
ama ara ara söyler "çalışma sen de , beni servisten sen al" diye..
aynı şekilde benim de annem bakıyor oğluma. üstelik benden daha sabırlı ve şımartacak düzeyde ilgili.
dediğim gibi ara ara söylüyor ama sizinki kadar takıntı haline getirmedi.
bence siz bir kere ağlayıp tutturduğunda gidip aldınız ya, ondan bu şekilde davranıyor.
"madem ki ağladığımda gelip aldı beni, ben de bu taktiği uygularım" şeklinde.
yani eline koz geçmiş oldu.
siz telkinlerle anlatın neden çalışmanız gerektiğini.. büyüdüğünde kendisinin de çalışacağını.. bunun normal olduğunu.. ona güzel şeyler alabilmek için çalışmak zorunda olduğunuzu.. aslında sizin de onu bırakmak istemediğinizi..
hatta bugün işten dönerken, "bak işyerinde kazandığım parayla sana bunu aldım" diyerek sevdiği birşeyi alıp götürün ya da uzun süredir istediği bir şey varsa..
belki yardımcı olur...
zamana bıraktım bir süre sonra unutur dedim ama 1 ay oldu hala aynı..benim oğlum da 7 yaşında..
çalışmayan anne olduğunu , geçen sene okula başladığında öğrendi :)
ama ara ara söyler "çalışma sen de , beni servisten sen al" diye..
aynı şekilde benim de annem bakıyor oğluma. üstelik benden daha sabırlı ve şımartacak düzeyde ilgili.
dediğim gibi ara ara söylüyor ama sizinki kadar takıntı haline getirmedi.
bence siz bir kere ağlayıp tutturduğunda gidip aldınız ya, ondan bu şekilde davranıyor.
"madem ki ağladığımda gelip aldı beni, ben de bu taktiği uygularım" şeklinde.
yani eline koz geçmiş oldu.
siz telkinlerle anlatın neden çalışmanız gerektiğini.. büyüdüğünde kendisinin de çalışacağını.. bunun normal olduğunu.. ona güzel şeyler alabilmek için çalışmak zorunda olduğunuzu.. aslında sizin de onu bırakmak istemediğinizi..
hatta bugün işten dönerken, "bak işyerinde kazandığım parayla sana bunu aldım" diyerek sevdiği birşeyi alıp götürün ya da uzun süredir istediği bir şey varsa..
belki yardımcı olur...
Çalıştığım için kızımı 4 aylıkken anneme bıraktım.Gündüzleri o bakıyor.Akşamları eve getiriyorduk.Şuan kızım 7 yaşında ve yıllardır aralıksız bu şekilde oldu..Annemler geçen hafta 1 haftalığına tatile gitmeye karar
verdiler.Benimde izin alma şansım olmadığı için kızımıda yanlarında götürmek istediler.İlk gittikleri gün akşama kadar havuza falan girmiş vakit geçirmiş akşam olunca anneme gideceğim diye tutturmuş...Annemler ne yaptıysa susturamışlar bize aradılar sonunda gelin alın diye. Haliyle getirdik eve ama çalışıyorum nereye bırakacağım çocuğu ortada kaldım..1 gün babaannesinde kaldı. gün arkadaşımda sonraki günlerde de işyerine götürdüm 1 haftayı doldurduk. Asıl sorun bundan sonra başladı.O günden beri 1 ay oldu nerdeyse hergün beni arayıp,beni al , çalışma diye telefonda ağlıyor..Anlatıyorum kızım zamanı var şu an çalışmam lazım diye çocuk bu anlamıyor tabi..Ama artık o kadar yordu ki beni ne yapacağımı şaşırdım.Annemlerle gündüzleri bile gezmeye gitmiyor.Annem olursa giderim yoksa gitmem diye tutturuyor.Onlarında gitmeleri gereken yerler var.Kızım yüzünden gidemiyorlar Artık sinirlerim bozuldu laf anlatamıyorum takılmış sanki aynı yere işten çıkcaksın diyor başka bişey demiyor.. Annem zaten niye böyle yapıyor ben güzel bakıyorum diye suçlanıyor kendi kendine..Halbuki onlarada çok düşkündür.Çocuk psikiyatrisine götürmeyi düşünüyorum .Faydası olur mu sizce??
inşallah..okul açılınca geçer bence bu durum.
şu an maddi olarak çalışma zorunluluğum yok çom şükür ama beraber çalıştığım arkadaşım doğum iznine ayrıldı.O nedenle işten ayrılamam önümüzdeki 4 ay ..ayrıca 13 yıldır aynı yerde çalışıyorum işten ayrılmam çok kolay olmaz..Peki mecburiyetten maddiyattan dolayi mi calisiyorsunuz yoksa bosta kalmayi sevmediginiz icin mi calisiyosunuz ?
ben bayanlarin calismasi ayaklari uzerinde durmasi taraftariyim siz bilirsiniz tabi ama eger madem cocugunuz istemiyo ve keyfi calisiyorsaniz isterseniz isinizden ayrilin ama kamuda calisiyosaniz muhakkak ayrilmayin
Ama en iyisi bence bu konuda netten bi cok.bilgiler alabilirsiniz cocugunuza nasil davranmaniz gerektigini onu nasil ikna edeceginizi bilgilendiren bilgiler nette muhakkak vardir bi bakmanizi oneririm yapamazsaniz o zmn uzman yardimi alin cocugunuzla birebir konussa iyi olur bence
Ayrica bu konuda esiniz ne diyo ?
Canım kızın istiyor diye sakın işinden ayrılma.Onun demesiyle işten ayrılmayacağının farkında sadece naz yapıyor sana.Bu durum yüzünden işten ayrılırsan ilerde her işini ağlayarak yaptırır.şu an maddi olarak çalışma zorunluluğum yok çom şükür ama beraber çalıştığım arkadaşım doğum iznine ayrıldı.O nedenle işten ayrılamam önümüzdeki 4 ay ..ayrıca 13 yıldır aynı yerde çalışıyorum işten ayrılmam çok kolay olmaz..
Eşimde istemiyor çalışmamı ama işyerindeki durumdan dolayı bişey diyemiyor
sanmıyorum çünkü ailemde çalışmam taraftarı..acaba kiziniza telkinde bulunan biri mi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?