Kızım babasına gitmek istemiyor...

canım keşke anlatsan...

hem senin için iyi olur, hemde bizler için...

sen benden önce gidiyorsun.

nelere hazırlıklı olmam konusunda bana çok yardımcı oluyordu...

kızınla bol bol keyifler...

arkadaşlar çok sağolun yorumlarınız için şuan yazlıktayım.
kendisinin bir talebi olmadı.
saçma sapan başka şeylerden bahsetti maddiyatla ilgili...
konu beni bir şey istemem filanda değil, o kadar saçma ki anlatmak bile istemiyorum sinirlerim bozuluyor:S
zaten çocuğu kucağımdan alırken bile bir garip davranıyor sanırım çocuk bunu hissediyor.
bakalım tatilde gelecek mi?
ya da arayacak mı?
her şey biraz ona bağlı biraz zaman geçsin onun tavırlarına göre hareket edeceğim...

Ben okurken çok etkilendim. Bence çocuğunuzun neden ağladığını bulmadan vermeyin bir daha. Çocuktur ağlar demeyin. Babası parka götürüyor seviyor ilgileniyor olsaydı ağlamazdı.Ailesine bırakıp gidiyorsa, orada elti, görümce,amca, çocukları bir sürü kişi var mı ? Eğer varsa ve bunların arasında yalnız bırakıyorsa çocuğunuzun tabi ki ödü patlayacak. Belki kızıyorlar, itip, kakıyorlar belki de iyi davranıyorlar emin olmadan bir şey yokmuş gibi davranamazsınız. Bu sizin analık göreviniz. Çocuğunuzu babasıyla iletişimi kopmasın diye korumasız bırakmayın. Çocuklara zarar verenler genelde yakın akrabalarıdır unutmayın.Neler duyuyoruz. Hele ki derdini anlatacak yaşa gelmeden yatıya hiç vermeyin derim ben.

Çocuğunuz eşiniz ve siz beraber bir parka gidebilirsiniz mesela.
Fazla mı paranoyağım, yoksa insanlar mı kötü? Bence insanlar kötü.

arkadaşlar daha önce de konu açmıştım eşimle boşanma sürecindeyiz.
yasal olarak ayda 1 gün gündüz görme hakkı var.
ama kızımın babasıyla ilişkisi kopmasın, kızım mutlu oluyor diye haftada 1 gün veriyorum kızımı...
önceden güle oynaya giden çocuk son iki seferdir felaket ağlıyor istemiyorum diye...
ertesi gün atta gideceğiz dediğimde bile ağlamaya başlıyor gezmeyi çok sevmesine rağmen...
ne yapmam lazım?
burada pedagog yok ama yarın 2 aylığına yazlığa gideceğiz.
orada pedagogla görüşeceğim.
yine de tavsiyelerinizi almak istedim.
böyle bir durumu yaşayan var mı?
yorumlarınızı bekliyorum...

Canim eger kizin babaya gitmek istemiyorsa mutlaka bir sebebi vardir..
Lutfen o kucuk o anlamaz diyerek onu dinlememezlik yapma..
Daha once boyle degildi diyorsun ,iki haftadir boyle oldu diyorsun..
Bu cocuk iki haftada birden degismezki...
Yanlis anlamani istemiyorum fakat cocuklar bizler gibi dogruyu yanlisis ayirip net bir sekilde anlatmalarini bekleyemeyiz ,fakat ic gudusel olarak onu birseyin rahatsiz ettiginin farkinda ve bunu sana bu sekilde anlatmaya calisiyor..
LUTFEN..
Onu dinle, belki tam olarak konusup sana anlatamiyor ama sanirim bir durum onu cok korkutmus yada rahatsiz etmis..
Babasidir ne olabilirki diyede dusunme, okadar cok olaylar oluyorki inanamazsin ,aile ici siddet, cinsel istismar ve benzeri durumlar...
Hicbir cocuk durup dururken istemiyorum gitmeyecegim demez..
Bunu pedegoglada gorus, ama once bir arastir lutfen ,babasi hakkinda sorular sor ,belki kelimeleri yetersiz kalacak ama mutlaka sana anlatmaya calisacaktir eger hala gitmek istemezse sakin onu zorlama ..
Rabbim ne olur yavrularimizi koru..
Insallah kotu birsey yoktur ..
Lutfen bu konunun uzerine git canim..
yavrunu dinle ...
Onlar herseyin farkinda bunu sakin unutma...
Allah korusun ...

sanırım problemin kaynağını buldum.
doğumgününde babası aradı kızımı...
konuşmak istemedi.
babası gelince benim yanımdan aldığı için istemiyor, sende gel ikimiz konuşalım dedi.
bu yaşta anneye bağımlılık normalmiş.
bir de benim kızım çok hareketli, uzun süre aynı yerde duramaz.
kayınvalide yaşlı kadın koşamaz onun peşinde evi de büyük, sanırım dışarı gitmesin diye öcü gelecek, böcek gelecek diyorlar.
çünkü kızım dün öcü gelir, böcek var gibi şeyler söyledi.
çocukların korkutulması taraftarı değilim onun için bizden duymuş olamaz.
dün bayağı bir anlattım bütün evi aradık, öcü yok böcek bir şey yapmaz diye karıncalarla oynadık...
şimdilik bu kadar...
inşallah problemler sadece bunlardır ki öyle olduğuna inanıyorum pedagogda onayladı.

sanırım problemin kaynağını buldum.
doğumgününde babası aradı kızımı...
konuşmak istemedi.
babası gelince benim yanımdan aldığı için istemiyor, sende gel ikimiz konuşalım dedi.
bu yaşta anneye bağımlılık normalmiş.
bir de benim kızım çok hareketli, uzun süre aynı yerde duramaz.
kayınvalide yaşlı kadın koşamaz onun peşinde evi de büyük, sanırım dışarı gitmesin diye öcü gelecek, böcek gelecek diyorlar.
çünkü kızım dün öcü gelir, böcek var gibi şeyler söyledi.
çocukların korkutulması taraftarı değilim onun için bizden duymuş olamaz.
dün bayağı bir anlattım bütün evi aradık, öcü yok böcek bir şey yapmaz diye karıncalarla oynadık...
şimdilik bu kadar...
inşallah problemler sadece bunlardır ki öyle olduğuna inanıyorum pedagogda onayladı.

probleminizin küçük olmasına sevindim. İnşallah bir daha problem yaşamazsınız

ama bunu da çözmeniz gerek...

önemli bir problem çocuğu öcü ile korkutmak..

arkadaşlar belki aynı durumda olan vardır diye yazmak istedim.
kızım ağlasa da bağırıp çağırsa da babasıyla haftada bir gün görüştü.
caillou, pepee, kahverengi ayıcık çizgi filmlerini çok seviyor.
orada baba figürlerini görüyor.
sende onlar gibi babayla eğlenmeye gidiyorsun.
baba seni çok özlemiş.
sen de özledin.
ben seni bekliyorum evde... gibi cümlelerle 3 ayda ağlamayı zorla bıraktı.
son haftalarda da merdivenden inerken babaya gidiyor kızım gidip hemen gelecek filan gibi şarkılar uyduruyordum.
sonunda bugün şimdi kızım koşup babasına gidecek hiç ağlamayacak akşam hemen gelecek dedim.
koşup sarıldı, babasına çok mutlu oldum.
hayırlısıyla bu sorunu aştık.
bu durumda olanlar varsa üzülmesinler görüşme sürekli olursa ve çocuğa açık konuşulursa(gidip geleceksin merak etme) gibi, ne kadar küçük olsa da anlıyor.
çok mutluyum ilk defa kızımı gönderdikten sonra ağlamadım..:64::64::64:

arkadaşlar daha önce de konu açmıştım eşimle boşanma sürecindeyiz.
yasal olarak ayda 1 gün gündüz görme hakkı var.
ama kızımın babasıyla ilişkisi kopmasın, kızım mutlu oluyor diye haftada 1 gün veriyorum kızımı...
önceden güle oynaya giden çocuk son iki seferdir felaket ağlıyor istemiyorum diye...
ertesi gün atta gideceğiz dediğimde bile ağlamaya başlıyor gezmeyi çok sevmesine rağmen...
ne yapmam lazım?
burada pedagog yok ama yarın 2 aylığına yazlığa gideceğiz.
orada pedagogla görüşeceğim.
yine de tavsiyelerinizi almak istedim.
böyle bir durumu yaşayan var mı?
yorumlarınızı bekliyorum...

Başlangıçta bir şey yoksa ve sonradan çıktı ise belki onu hırpalayan ufak bir çocuk vardır. Oyun oynama bahanesiyle sıkıştırıyor olabilir. Sonuçta büyükler yapmaz herhalde böyle birşeyi.

Back
X