• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım çok aşık napıcam

papaya34

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2013
206
123
303
Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.

siz üsteledikce tabiki vazgecmez.
sizde o dönemlerden gecmedinizmi. anlayış gösterin biraz.
yanlış şeyler yapmamasını istiyosanız güzel güzel konuşun. anne-kız degil.
arkadaş gibi olun bence.
hem yanlış yapmasını engellersiniz.
evet lise ögrencisi için hoş degil ama maalesef şimdiki gencler cok dik başlıa.
biraz suyuna gitmeye calışın.

Baskı yaparak üstüne giderek daha bağlanmasını sağlamışssın. Ona doğru davranmak için psikolojik yardım al bence yoksa aileden uzaklaşır

Offf gercekten cok zormus cocuk buyutmek. Ne kadar da olgun bir cocuktur aslinda. Yeri gelir sirdasim arkadasim olur o benim ama cok uzuluyorum haline. Cok baglanmis.

Tamam asik olsun da yanlis birsey yaparsa diye korkuyorum cunku zorda kalinca ister istemez yalana basvuruyor. Yikiliyorum uzuluyorum ve iliskimiz bozuluyor. Daha cok erken ileride baska insanlar da taniyacaksin bu yaslarda gecer bunlar diyorum. Herkesin gecmez diyor ve cok sahipleniyor. Yazdiklarindan belli hayatinin merkezine koymus resmen...

Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.

çocuk nasıl biri çok kötü biri değilse iyi bile olabilir.kendilerine hedef belirlesinler o hedefi gerçekleştirmek için ugrassınlar.mesela aynı şehirde uni. gibi

Yorum yapan herkese tesekkur ederim, gercekten biraz icim ferahladi. Dediginiz gibi cok tepkili olmayip daha anlayisli yaklasicam kuzuma. Insallah uzuntulerim bosa cikar.

Anne olmak zordur ama bence anlayışta gerekli sizde geçtiniz o yollardan aşksız olmuyor ki hepimiz her çağda özellikle lise dönemlerinde heyecanlar aşklar yaşamışızdır geçicidir kalıcıdır bunu zaman gösterir kızınıza güvenin baskı yaptıkça tabi ki yalan söyleyecektir ama arkadaşlığınızı koruduğunuz sürece herşeyini açacaktır size inşallah hakkında hayırlısı olur :)

kendimden örnek vermem gerekirse bende o devirlerden geçtim.ama annem nasıl yaptıysa beni kendine tek arkadaşı yaptı..bana güvendi inandı..bende onun için ondan hiçbişe saklamadım.babam bile akşam beni bacağına oturtur tatlı tatlı kızım bana güvenebilirsin anlat bakim bugün neler yaptın diye sorardı.istesede bişe saklayamazdım.annem "kızım kötüde olsa senden duyayım elalemden duymayayım kızmayacağım" diye ikna etti beni.sizde belki bu şekil yaklaşabilirsiniz.yaşım 30 ama hala annemden,babamdan bişey saklamam.çünkü o iletişimi kurmama annecim babacım çok yardımcı oldu..sizinde Rabbim yardımcınız olsun.

kendimden örnek vermem gerekirse bende o devirlerden geçtim.ama annem nasıl yaptıysa beni kendine tek arkadaşı yaptı..bana güvendi inandı..bende onun için ondan hiçbişe saklamadım.babam bile akşam beni bacağına oturtur tatlı tatlı kızım bana güvenebilirsin anlat bakim bugün neler yaptın diye sorardı.istesede bişe saklayamazdım.annem "kızım kötüde olsa senden duyayım elalemden duymayayım kızmayacağım" diye ikna etti beni.sizde belki bu şekil yaklaşabilirsiniz.yaşım 30 ama hala annemden,babamdan bişey saklamam.çünkü o iletişimi kurmama annecim babacım çok yardımcı oldu..sizinde Rabbim yardımcınız olsun.
Aynı annemin sözleri :) ne kadar köyü olursa olsun önce sizden duyayım ki sizi savunacak yüzüm olsun. Ben biliyorum diyebileyim derdi. Lise 3 aşık olmak için erken bir yaş değil bence. Eşimle tanıştığımda lise 2deydim. Siz annesiniz babaya şikayet etmek aranızı açar sadece onun aşık olmasını engelleyemezsiniz.

Oturup güzelce anlatın kızınızq neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Hata yaptığında nelerle karşılaşabileceğini. Bence etkili olacaktır. Sizin ona güveneiğinizi bilmesi hata yapma şansını en aza indirir.

Kendi haline bıraksan.Sen doğruyu yanlışı öğret.Gerisini onun tavırlarına bırak.nE ÇOK SERBEST BIRAK NE DE ÇOK BASKI KUR.O yaşlarda herkes aşık olr.Ama sen böyle baskı kurarsan inada biner.

Madem vazgeciremiyorsunuz demekki seviyor sizde alin karsiniza korkularinizi anlatin kotu birsey yapmamasi gerektigini guzel bir dille anlatabilirdiniz
Tepkinizi ayirmakla yanlis yapiyorsunuz

Ben o yaşlarda annemin bana yapma dediğini gider inatla yapardım, ergen psikolojisi işte...
Bence çok üstüne gitme, hatta onu dinle ki en azından gizli kapaklı işler yapmasın, sana güvensin.

E peki siz o yasta asik olmadiniz mi? ben oldum, herkes olmustur. Lisa caginda flort oluyor sonucta.

Gereksiz endiseleniyorsunuz bence, kizinizi iyi yetistirdiginizden eminseniz, ona guevnin. Yanlis seyler yapmak istese her turlu yalan soyleyip yapabilir sonucta, baski kurarak engel olamazsiniz.

Baskidan, telefon almaktan, soylenmekten vazgecin. Bu konuyu tamamen kapatin, kiziniza bir daha acmayin derim.

lisede hangimiz aşık olmadık ki gayet normal birşey çocuk tehlikeli biri ise ona göre karşınıza alın konuşun

Offf gercekten cok zormus cocuk buyutmek. Ne kadar da olgun bir cocuktur aslinda. Yeri gelir sirdasim arkadasim olur o benim ama cok uzuluyorum haline. Cok baglanmis.

Yanlış bir hareketi mi var? Yani tasvip etmediginiz cirkinlikte şeyler mi yapiyor? Eğer böyle seyler yapmiyorsa rahat birakmanizi öneririm. Zamanla anlar her şeyi. Unutmayin yasaklar daha cazip gelir...

Bence kızınızın özel hayatına cok mudahele etmeyin çok da kücük değilmiş.

Ben de sevdiğimle tanıştığımda 16 yaşımdaydım, şimdi 22 yaşımdayım halen daha beraberiz.

Sevdiğini tanımaya çalışın bence umarım iyi bir çocuktur :)
Eğer zorla onu sevdiğinden ayırırsanız size karşı ömür boyu kırgınlık yaşayabilir.

Back
X