kızım çok dikkat çekiyor :/

Yillar once su kus gribi ilk ciktigi zamanlar magazada alisveris yaparken bi ciftin bebekleri vardi. universiteli bir gurup kiz geldi.iclerinden biri hemen bebegi sevmeye calisti.kadin bunu okadar insanin icinde cok pis azarladi uzaktan sev diye.kizin o kipkirmizi hali bugun olmus hala aklimda.1.si kiz hatali hastalik olan bir ortam insanlar tokalasmiyor bile.ben lise mezunu bile degildim o zaman ama o unili kizdan daha tedbirli davraniyordum o bebege bakmadim bile.2.si kadin hatali tatli dillede uyarabilirdi.illaki azarlamasi gerekmiyordu.ben buvun olmus halen bebeklere cocuklara temas kurmam.kendi yegenimi bile yengemden cekinerek severim.o disarida iken doya doya operim ama.yaninda yapmam

Ensestin bile cok yogun oldugu bir bolgeden sesleniyorum;
Sacmalamayin sevgi pitircigi olma zamani degil. Erkek cocuklari bile guvende degil. Cocuklarinizi opmek, kucagina almak isteyenleri kibarca reddedin.
Hayir ne munasebet biz niye kimsenin cucugunu öpüp koklamak, kucagimiza almak istemiyoruz?

Burda konu sahibi kizim cok dikkat cekiyor, kimse gulumsemesin, ay ne tatli demesin istiyor. Biz de kimsenin kucagina vermeye merakli degiliz yoksa...

Annem anlatir bebekken beni her gören severmiş markette eczanede hatta biri kapıyı çalmış yanlışlıkla annem kapiyi açmış kucağinda ben varmışım kadın demiski iyiki kapiyi yanlis calmisim beni almis kucagina sevmis ben de kadinin kucagina kusmuşum :))

Hasssasiyetinizi anlıyorum ama o pazarcının sapık olmayan iyi niyetli bir amca olduğunu düşündüm..
Ne kadar kötü hissetmiştir o tepkinize karşılık düşündünüz mü?

Ben de çocukları severim ama ellemeye çekinirim, göz kırparım falan.
Sizin gibi bir anne baba denk gelip tepki verse çok üzülürüm, kafama takarım çünkü ben de hassas biriyim..

Hislerinizi değiştiremezsiniz belki ama tepkilerinizi yumuşatmaya çalışabilirsiniz..

şöyle baştan bir kez daha okudum da ilk okuduğumda pek dikkat etmemişim yeni farkettim, konu sahibesi aykırı giyimi veya davranışları yok demiş; Allah aşkına o yaştaki bir çocuğun ne gibi aykırı bir davranışı veya giyinişi olabilir ki zaten?böyle bir şey yazılmış olması bana hiç normal gelmedi.buradan belli düşüncelerinin normal olmadığı.normalde başka biri böyle bir konu açsa ona derim ki "evet yabancıların çocuğunuzu abartarak sevmesine izin vermeyin" ama konu sahibinin yorumlarındaki cümleleri bir başka, ısrarla kimseye sapık muamelesi yapmadığını söylüyor ama yorumlarındaki anlatış tarzından falan belli sevmek isteyen herkesle ilgili direkt kötü şeyler düşündüğü.belki de kendini doğru şekilde ifade edemiyordur, bilemeyeceğim.
ayrıca takıldığım bir nokta daha var, anladığım kadarıyla bazıları "amaan tanımadığım insanlar, neden duygularını düşüneyim" diye düşünüyorlar...tabiki de en önemlisi çocuğunuz, tabiki de onu koruyacaksınız.ama o mantıkla düşünürsek o zaman hiç kimse birbirine saygı göstermesin, siz bu konuda böyle düşünüyorsunuz başka insanlar da başka konularda "amaan tanımadığım insanların duygularını mı düşüneceğim" diye düşünüyordur.herkes birbirine tavır yapsın o zaman.ben dışarıda bir çocuğu sevdiğimde annesi beni kibarca uyarmak yerine surat assa veya saçma sapan triplere girse "ne kadar da çocukça" diye düşünürüm.ya da sanki çok uygunsuz bir şey yapmışım gibi "ne münasebet" deseler derim ki kaç yaşına gelmiş hala olgunlaşamamış.size de bu konuda değil ama başka bir konuda düzgün bir şekilde rahatsızlığını dile getirmek varken kötü bir şey yapmadığınız halde kötü bir şey yapmışsınız gibi tepki alırsanız zorunuza gider.reddetmenin veya karşı çıkmanın da bir adabı olur, koca koca insanlarsınız yani beceremeyecekmisiniz karşınızdakini kötü hissettirmesen rahatsızlığınızı belirtmeyi?çok mu zor?karşınızdaki de bir insan sonuçta.

Son düzenleme:
Ben konu sahibini cok hakli buluyorum..Etrafta niyetini bilmedigimiz onca insan varken az bile soylemis..Yorum yapanlar da konuyu alıp baska boyuta taşımışlar..Biraz gazete okuyup haberleri seyretseler o annenin endişesini cok iyi anlarlar...Kucagima alayim da ne demek?Sen neyi oluyosun o cocugun da boyle bi yorum yapiyosun?Nerden taniyosun?Amcasimisin,Dayisimisin?Necisin?
Yoldan gecip yanagini sevenlerin elini yikayip yikamadigini nerden biliyorsun?Hastaligim var/yok diye alninda yaziyormu?Rabbim tum cocuklarimizi kotuluklerden korusun Inşallah.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de 2 tane oğlum var küçük olan 7 yaşında. Bir keresin de erkek kuzenime misafirliğe gitmiştik. Onun da 5 yaşında çok bilmiş bir kızı var.

Oyun oynarlarken, kız oğluma sarılıp dudağından öptü ve '' Ayyyyy çok heyecanlıymış'' dedi.

Şaşırdım iyice ve annesi gülerek ''Bunu nerden öğrendin?'' dediğinde çocuk tv den öğrendiğini söyledi...

Çocuk onu bilinçli yapmadı tabi ki ama ben hatayı annesin de buluyorum...
o Durum da bile gülüyor şimdi çocuk diye müsade edersen ilerde ne olur kim bilir?

çok doğru.annede suç var.mesela küçük çocuklar küfür ettiğinde de gülünüyor ama öyle yaparlarsa çocuk bunu normal görür ve buna alışır.bazı davranışların yanlış olduğunu öğretmet için çocuktur deyip gülüp geçmek yerine yanlış olduğunu anlamasını sağlamak gerek.

Son düzenleme:

aslında bi bakıma haklısınız...çünkü son zamanlardaki haberlerden dolayı bende yeğenlerimi çok kıskanıyorum..insanlar sevmek istiyorlar normal bişey bu..ama bizim psikolojimiz etkilendi sanıyoruz ki her çocuga yaklasan o haberlerde izlediğimiz gibiler....kimseye güveneemiyorum..Rabbim çocuklarımızı korusun

Evli değilim haliyle cocugum da yok ancak insanların bebek+çocuk görünce kendilerini kaybetmelerini anlamiyorum. Ben ki şimdi imkanım olsa doğuracak kadar çok severim bebekleri ama disarda elin çocuğuna tek yaptığım "masallah sana" deyip gulumsemek. Ben neden sokakta dolaşırken binbur türlü yere dokundugum elimi elalemin bebeğinin suratına sureyim? Ya da gidip sap sup öpeyim? Kadın olmam bunu degistirmez insanlar tanımadıkları kişilerin canlarina dokunmasindan hoslanmayabilir bu çok doğal. Benim bi arkadasim var sokakta gördüğü bebeleri bi operdi biraksan hizini alamayıp çok tatlı deyip dudagindan öpecek anneler de yalandan tebessum ederlerdi. Su anneleri şöyle zor durumda bırakmayalım bence. Pazardaki adam misal ben niye kizimi oturtayim? Eğer adam bunu dusunemiyosa konu sahibi tabii ki uyaracak...

Malesef bendee düşünüyorum nasıl yollıycam diye.sitenizin bahcesinde anaokulu var oraya yollıycam ama ilkokul ve lise ne olucak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Okuduklarıma inanamıyorum gerçekten.

Eve kitleyin bebeleri, okula fln da göndermeyin. Bu yaptığınız paranoyayı ilerde cocuğunuza da yansıtacaksınız o da sürekli arkasını kollayan bir birey haline gelecek.

ENdişelenmekten ziyade cocuğunuza özgüven aşılayın, bu tarz kötü durumlarda ne yapması gerektiğini öğretin.

Bence yorumlar biraz abartılı özellikle anne olmayanların anlamayacağını düşünüyorum bu durumu. Artık insan korkar oldu etraftan. Biri de demiş görmemişin bi oğlu olmuş falan diye.. Hey Allahım.

Ben de elin adamları kızıma dokunsunlar istemem.

Siz de dua falan okuyun bebeğinize korunması için Allahın izniyle bişey olmaz. Endişenizi anlıyorum

Malesef bendee düşünüyorum nasıl yollıycam diye.sitenizin bahcesinde anaokulu var oraya yollıycam ama ilkokul ve lise ne olucak

Şimdi tam bu konuyu konuşuyorduk evde Allah korusun ters bir durumla karşılaştığında bunu hemen haber vermesini sağlamak lazım kendini korumayı öğretmek lazım bu o kadar zor birşey ki bi taraftan korkak olmasını engellemek bir taraftan kendini güvenmesini ve kendini koruyabilmesin sağlamak lazım çok zor

Siderolites

KıZımı mümkün oldugunca cocukların içine sokmaya calısıyorum.kv otrdugu mahhallede cok eskiyiz ve herkez birbirini tanır cocuklarla oynamasına izin veriyorum uzaktan izliyorum.kardesim devlet okuluna gidiyor öğlen çıkıp eve geliyor kimse bize haber vermiyor allahtan evde ama ders bitmeden nerde bu cocuk insan bi haber verir ama yok malesef

Doğru bazı şeyler anne olmadan anlaşılmıyor ben kızımdan öncede çocuklara bayılırsın ama doğumdan sonra başkalarının çocuklarında bakışın değişiyor başka bir merhamet koruyuculuk hali geliyor üzerine geçen sene düşünmeden oğlu düşünce 4.kattan atlayan anne var ya aslında bu durum anneliği tam olarak özetliyor evladına birşey olma korkusu düşünmeden 4.kattan atlayacak gözükaralığı veriyor

Siderolites

tabii ki pazarda adamın gel kucağıma otur demesine tepki verilecek hatta en sertinden..ama sokakta ilgi gösteriyorlar yanağından makas alıyorlar,aman çocuğum çok dikkat çekiyor,ışığı var falan da çok abartı...
benim de oğlum var,maşallah dünya tatlısı,(herkesin evladı öyle görünür gözüne)yolda insanların hoşuna gidiyor,bişeyler söylerler severler...bazısı yapışık sevmeye çalışır hiç hoşlanmam öyle insalardan,oğlum da geri çeker kendini zaten..ama bunu da abartmayın,ışığı var dikkat çekiyor vs diyerek..kendini gaza getiriyorsunuz..
nazr için dua okursunuz nazar boncuğu takarsınız en fazla başka yapılacak bişey de yok zaten..

elmayranın dediği gibi; sapıklardan korkuyorsanız,kızınıza doğruları öğretin,kimlerle nasıl konuşması gerektiğini,zor duurmda ne yapması gerktiğini vs...
çocukkları da insanlardan soğutmaya bu derece korumaya almaya gerek yok yani..een doğrusu ayırt etmeyi öğretebilmek iyi ile kötüyü..

Son düzenleme:
bir de bu "anne olmayan anlamıyor" lafından da tiksindim artık...
kucağıma otur dyen sapıklardan herkes anlar,yolda çocuğu sevmek isteyen insnalardan da...bunu annelikle ilgisi yok..normal her kadın zaten herhangi birnin çocuğunu da korur diye düşünüyorum,o kadarını düşünebilir yani...

böyle şeyler oluyo ve böyle piskopatlar var diye saçmalıyorsunuz bence..
bi tane kuru odun için binlerce yaş ağacı kesmek gibi birşey bu

Daha dün manavda babasıyla gezen şirine bir kız çocuğunun saçını okşadım sevdim ben kötü gözle bakıyorum şimdi yok artık!
Kız çok bıcır bıcırdı saçlarından okşayasım geldi saçlarını savuruyodu at kuyruğuda yapmışlar şirinlik..

Çocuğunuzu cam fanusta gezdirin bayeeen!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…