- 19 Kasım 2013
- 1.207
- 853
- 198
burka al kizina sen iyisi, gecen lerde gördüm en fazla 3- 4 yasinda burka tarzi biseyler vardi üzerinde ,allahdan agzi acik ti nefes alabiliyordu minicik bedeni
mini elbiseyle dolassa kizi ciplak ciplak herkes görüyor diye sikayet edermiydiniz acaba
bu gerçek değil zaten. mümkün mü ya. al çocuğu parmağını sok kızlığı gitsişn. hemde metroda..Gercek oldugunada ınanmıyorum zaten soğan zarı degıl bu yırtılsın bıtsın can var can
insanlara karşı bu kadar ön yargı, bu kadar güvensizlik de fazla yani. çogu çocuk dikkat çeker zaten, biraz da güzel giydirirsen iyice sevimli olurlar. insanların da içinden sevmek gelir ne var bunda ben de gider severim? pazardaki adama sapık muamelesi yapmışsın, sanki çocugunu yiyecekti o kadar insanın arasında. biraz sevip bırakırdı. başka çocukları da severler, bir tek senin çocugunu sevmek istiyorlar sanıyorsun herhaldeadam ekmek parasını kazanmaya çalışıyor, bakmış bir tane de sevimli bir çocuk sevmek istemiş. bi de senin tavrına bak, hiç hoş degil. görgüsüzlük... sen pazarcı adama sapık muamelesi yaparsın, yarın öbür gün de başka kadın sana çocuguna uzun uzun baktın diye çocuk hırsızı ya da sapık muamelesi yapar müstehakını bulmuş olursun.
hijyen konusundaki çekinceler de abartılı kesinlikle. eskiden biz dışarıda oynardık hiç de hastalıktan kırılmadık. şimdikiler gibi 7/24 tertemiz elbiselerle gezmedik, hopladık zıpladık üstümüz kirlendi... akşam da gidip yıkandık. hasta falan da olmadım. hem her gün yedirdiginiz yiyeceklere de bakın bu kadar hijyenciyseniz. her gün yedirdiginiz şeylerde kim bilir neler var. restorana gittiginizde aşçı elini en son ne zaman yıkadı biliyor musun ki? onların da yaptıklarını yedirmeyin, aşçılara da pis insan muamelesi yapın bari
''bu devirde böyle'' diyenleri de anlamıyorum. devri mi var bu işin? eskiden pedofili yok muydu sanki ya da çocuk kaçırma? her zaman vardı, devirde degişen pek bir şey olmadı. degişen sizsiniz, herkese karşı aşırı güvensizlik, yok mikrop bile degmesin çocuguma falan... yok işte kaçırırlar, sapık dolu ortalık bilmem ne... herkese sapık olabilir diye şüpheyle bakanın hiç kusura bakmayın ama sorunları var demektir. ''kişi kendi gibi bilirmiş karşındakini'' demeyecegim ama yine de sorunlu geliyor bana böyleleri.
bir de erkekler sevmesin ama kadınlar sevsinmiş, o da gülünç yani. senin baban da erkek degil mi ya da kocan? bir gün böyle bir muameleye maruz kalmasını ister miydin? çocuk sevdi diye pedofili muamelesi görsün ister miydin? hem kadınlar da çocuk kaçırıyor. ama bu yüzden önüne gelene sapık ya da çocuk hırsızı muamelesi yapılması abes.
herkeste bir güvensizlik oluşturdular zamanla. devir degişti dediginiz aslında bu yani. bireysellik aldı yürüdü iyice. bu yüzden insanlar yan komşusunun bile kim oldugunu bilmez hale geldi. artık tek arkadaşınız televizyon, forumda tanımadıgnız insanlar ve psikologlar, yani parayla tuttugunuz sohbet arkadaşları, paranız oldugu sürece sizi dinlerler.
kısacası, ''görmemişin oglu olmuş, tutmuş sünnet ettirmiş''
bu gerçrk değil zaten. mümkün mü ya. al çocuğu parmağını sok kızlığı gitsişn. hemde metroda..[/QUOTE
ınanmadıgımı soyleyıncede kaçıp gıdıyor bu benım kendı düşüncem zaten aklı basında olan bır ınsanda buna ınanmaz dımı ama !
ve herkezın fark ettıgını soyledı hanımefendı sanıyorum kı zaten o adam ordan sag çıkamazdı ılk annesı paralardı doğruyu soyleyıncede 9 köyden kovulduk ıyımı
Merhaba arkadaşlar
4,5 yaşında kizim var onunla sokaga vs. Ciktigimizda aşırı derecede dikkat çekiyor öyle aykırı bir giyimi yada davranışları yok ama yolda yürürken özellikle koca adamlar sürekli yanimizdan geçerken ya basini oksuyor yada yanagini sıkıyor kendilerince sevmeye calisiyolar.
Bu durumdan cok rahatsizim girdiği her ortamda dikkat çekiyor. Çok sıkılmaya başladım cunku korkuyorum artık ortalik cok pis kotu insanlarla dolu. Renkli gözlü falan değil . Ama nasil derler bi ışık var sanki herkesi çeken. Yolda yürüyoruz yanimizdan geçenler bi sey diyolar cok tatli vs gibi ardindan hemen düşüyor falan böyle oldugu icin de cok nazarda değiyor.
Esimde farketmis geçen pazar disari ciktigimizla bu ne ya yeter dedi sıkıldım artık bu ne her geçen cocuga dokunmaya çalışıyor diye sinirlendi . Biz cocugumuzu elimizden geldiğince eğitmeye calisiyoruz ama sokaktaki insanlara nasıl bir eğitim lazım bilmiyorum.
Dun bile pazarda bi tezgahta bisey bakiyorum pazarci kizima diyorki gelsene kucagima ne münasebet ya dedim aldim kizimi gittim cok sinir olmaya başladı. Varmi bu veya benzeri sıkıntısı olan yada fikri olan ne yapabiliriz.
iste diyorum care burka :))
cok sakacisiniz ama ben ciddi sormustum, gercekten burka mini elbiseden niye daha kötü onu merak ediyorum,
hangi mantik var arkasinda
simdi banlanacagiz ikimizde ama :) neyse cevap vercem banlaniyim... bizler cocuklardan bahsetiyoruz hanfendi, basligi okuyan genc kiz sanar. abartilmis ayni gördügüm kiz cocugu gibi ... haa burkaya gelince burka ya karsi degilim ben, hatta türban yasak burka zorun olsun vallahi , acigim birgun kapanirsam kuranda da gecen kafasinin icinde bir kafa daha varmis gibi (lanetlenmis hatta)üstü kilise alti cami neydügü belirsiz tüm hatlar ortada ki meme uclarini bile görmüslügüm vardir tanga da dahil onun icin burka ya laf demem tercih ederim, amaaa bir 3 - 4 yaasinda cocogun burka giymesi gibi ve burda bir anne nin yazisi bazi yorumnlar bunlar baska konular ,
...cocuklarin minisini o gözle bakarsan ,ben bakan gözden süphe ederim, anne koruyacak dikkat etcek ama böyle olmamali....simdi banlancam kesinkk kib
banlancagimizi düsünmüyorum cünkü iki saattir burdan herkes birbirine laf yetistiriyor,
biz daha iki cümle kurduk :)
türban niye yasak olsun :) ikiside serbest olsun iste, birde türban da farzdir ama dediginiz gibi topuz kafanin üstüne gecmemeli,
tabiki tür tür giyinenler var ama mesela o kisi cocuguna burka giydiriyorsa bunda bir sorun göremiyorum, cünkü nasil biri mini
elbise giydirirse digeride burka giydirebilir, kim diyorki birisinin birisinden daha kötü oldugunu, ne yazikki önyargilarmiz mini
normal burka olmaz dedirtiyor
ek: burka dediysem hani uzun kollu dizine kadar mesela, altina da pantolon,
diger google de cikanlarini kastetmiyorum :)
türban niye yasak olsun :) ikiside serbest olsun iste, birde türban da farzdir ama dediginiz gibi topuz kafanin üstüne gecmemeli,
tabiki tür tür giyinenler var ama mesela o kisi cocuguna burka giydiriyorsa bunda bir sorun göremiyorum, cünkü nasil biri mini
elbise giydirirse digeride burka giydirebilir, kim diyorki birisinin birisinden daha kötü oldugunu, ne yazikki önyargilarmiz mini
normal burka olmaz dedirtiyor
ek: burka dediysem hani uzun kollu dizine kadar mesela, altina da pantolon,
diger google de cikanlarini kastetmiyorum :)
sekilci oldugu icin :)))
cocuk bunlar ya allah askina , bunlari kiyaslamyin , hersey zamaninda güzeldir , siz önyargi diyorsunuz bende abarti diyorum---
3-4 yaşında çocuk mu burka giyecek ?
Artık 30 yaşına gelmeden kemik erimesi başlar herhalde.
Bırakın da çocuklar güneş görsün,D vitamini alsın hiç değilse.
iste diyorum care burka :))
yok ikiz değil Allah'ın ayetine uygun giyiniyorlar ":)))))"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?