Kızım çok mutsuz

TeRaPi oRDusU 03

❤ İki kızım iki gözüm ❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
1.470
1.899
53
4.5 yaşında dünya güzeli bir kızım var.4 aylık bir kızım daha.kardesi bizim odada beşiğinde,kendisi kendi odasında yatıyor ve buna çok üzülüyor.eski evimiz 1+1 'di kardeşi yoktu ve kızım bizimle yatıyordu.kötü bir evdi ama buna rağmen hep eski evimize geri gidelim niye taşındık vs diyor.en sonunda söyledi,orada beraber yatıyorduk o yüzden diye.bugün de dedi ben ayrı yattığımız için çok inatçıyım...küçük kızım gece sürekli uyandığı için ablasının odasına geçirme şansım yok simdilik.babasiyla aramızda yatsin desem eşim uyuyamıyorum diyor.ne yapmalıyım kızım için ve ilerisi için doğrusu nedir fikirlerinize ihtiyacım var.

Kuzu yaa kıyamam...
Pek bir fikrim yok ama mesela uyumadan önce ona masal okusanız ya da neyse şarkı, dua.. Hani uyurken yanında olsanız.

Odasının dekorasyonunda değişiklikler yapsanız, yatağının oyuncak kutularının yerlerini birlikte değiştirmeyi teklif edin, odayı düzenleyin filan.

Bebek biraz daha büyüyünce onun odasına gidecek ama şimdi sıkça ağladığı için ben onu duyamam yanımda olmalı deseniz.

Belki hepsini de yapmışsınızdır da aklıma bunlar geldi.

Kuzucuk çabuk atlatır inşallah yeni kardeş sendromunu

Canım benim ya kıyamam benim de 3.5 yaşında ve 4.5 aylik iki kızım var. Yaklaşık 7 8 aydır büyük kızım kendi odasında yatıyor. Şu 1 haftadır anne sizin yatağınız yumuşacık ben sizinle yatayım diye ağlıyor.

Dedigin gibi huysuz ve çok inatçı bana sürekli el kaldırıyor bağırıyor ben de bu krizi nasıl yöneteceğimi bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

Bebefon alip bebegi ayri odaya kizinizi kendi odaniza mi yatırsanız acaba.. bi sure sonra da ikisini birden ayni odaya yatırirsınız . Su an kucuk bbek anlamaz ama buyuk kiziniz dışlanmış hisseder ilerde de pskilojik olarak etkilenir diye düşünüyorum nacizane

Ben olsam gönlü olsun diye arada bir kaçamak yapıp alırdım baba da ya dişini sıkacak yada salonda bir gecelik izin verecek diye düşünürdüm.. Büyüyünce içinde kalmasın derim

Canım ben 8 ay oluyor ayıralı küçük kızım 4.5 aylik biz de hiç işe yaramadı konu sahibini bilmiyorum ne zaman ayırdı ama benim kızım da yatak konusunda ve bana karşı çok agresif

Tel cozum odanıza almak. Bebeği anne yanı besige koyun. birlestirilen beşik var. Kızınızı da yanınıza alin önceden nasıl uyuyorsanizöyle devam edin. Gerekirse yatağınızı uygun bir düzenek ile büyütün ya da yer yatağı yapın beraber orada yatın ama mutlaka yanınıza alın. Cocuk cok hakli. Birden bire kardeş geliyor ve çocuk anneden uzaklastiriliyor. Ceza gibi. Ne gerek var. Daha sonra yavaş yavaş ayirirsiniz. Eşiniz de katlanır bir zahmet. Alışır uyumaya

Bende de aynı durum var bazen oğlumu kardeşinin yatagında bile yatırıyorum ayakları cok sığmasa da yeter ki içinde kalmasın dert etmesin bazen üç kişi hatta dört kişi aynı yatakta yatıyoruz yatmak denirse tabi eşim ve bana işkence gibi napalım sevinsinler arada bir gönülleri olsun akıllarında kalmasın diyorum ikiside canımın içi..

Canım ben 8 ay oluyor ayıralı küçük kızım 4.5 aylik biz de hiç işe yaramadı konu sahibini bilmiyorum ne zaman ayırdı ama benim kızım da yatak konusunda ve bana karşı çok agresif
O zaman galiba en iyi çözüm tabi bunun için zaman gerekli ama kardeşin biran önce büyümesi ve ikisinin aynı odada kalması.

7 ve 5 yasinda iki oglum hala ortamizda uyuyorlar sonra odalarina goturuyorum. Hicte sikayetci diilim. Beraber uyuyun bisverin mutlu olsun yavrucak. Ben o donemde careyi buyuk oglum kendi odasinda yataginda kucugu park yatakta kendimde ayni odada yer yataginda yatmakta bulmustum..

Kızınız 4.5 yaşında ve yatağını ayırmakta zaten geç kalmışsınız bunun yanı sıra zamanlaması da yanlış olmuş bence. Ama bundan sonra kendi odasında uyumaya devam etmeli, kardeşi olmasaydı ya da eski evinizde bile olsanız artık kendi odasında uyuması gerektiğini anlatın ona. Büyüyünce kardeşinin de odasını aynı şekilde ayıracağınızı söyleyin. Kardeş kıskançlığı olmasın bi de.

Malesef kötü etkileniyorlar. Ben doğar dogmaz odalarinda yatırdım çocuklarımı. Uykum cok ağırdı. En azindan emmek istediginde iyice ayılıp odasına gideyim diye de yapmıştım. Ama boyle olmasaydı büyük oğlum bana da aynısını yapardı sanırım;(

Çoğunu yaptım ama nafile.tek istediği beraber yatmak

Keşke kardeşi doğmadan çok önce ayırsaydınız; çok geç kalmışsınız.
Şuan kabul etmemesi çok normal tabi.
Ama geri almayın yatak odasına.
Sonuçta bunu nereye kadar devam ettireceksiniz?
Hem bebek var, gece uyanıyor ağlıyor vs. Sabah işe gidecek ve uyuması gereken bir koca var.
Üzerine birde eşinle özel hayatınız var.
O yaşlarda bir çocuğun sizinle aynı odada yatması uygun değil artık.
Evet; şuan zor ama sabırlı olun. Böyle olması hepiniz için en iyisi olacaktır. Zamanla alışacaktır. Kardeş kıskançlığı da var tabi.
Anlamayacak yaşta değil; bu konu açıldığında sürekli güzel bir şekilde konuşun.
Odasını onunla birlikte süsleyin, duvarları beraber boyayın resimler yapıştırın vs vs vs
Tekrar geri yanınıza dönerse; daha da beter olacaktır durumlar.

Çoğunu yaptım ama nafile.tek istediği beraber yatmak
Bebeği onun odasına alsanız, belki geri gönderir :)
Tamam büyük kızınız da bazen yatsın yanınızda ama bu alışkanlığa döner sürekli yatmak isterse, işler iyice sarpa sarabilir.
Yani ben en azından öyle düşünüyorum, çocuklar ebeveynlerinin arasında yatmamalı. En azından sürekli yatmamalı.
Sizi ailece yıpratır.
Zor bir durum.
Günler belirleyin o zaman.
Haftada bir iki sizle yatsın.
Diğer günler siz onun odasında o uyuyana kadar.kalın.
Belli günlerde yatarsa belki tatmin olur.

Dün dedi ki beraber yatmadigimiz için ben inatlasiyorum...haklılar aslında bende olsam derim neden ayrı yatıyorum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…