- 30 Eylül 2018
- 1.470
- 1.899
- 53
- Konu Sahibi TeRaPi oRDusU 03
-
3 yaşında ayırdım odasını..hiç bir sorun yoktuOdasını bebek doğmadan mı ayirdınız.
Eğer bebek doğduktan sonra ayirdiyssniz kendini dışlanmış hissedebilir.
Anne olmak çok zor gerçekten. Onlara eşit davranmak aynı anda herkesi mutlu etmek ne bileyim hepsi büyük sorumluluk.
Arada bir yatıyor zaten ama Uyuyamadim deyip sabaha karşı götürüyor eşim.aslinda eşimi salona postalamak istiyorum ama gitmiyoBen olsam gönlü olsun diye arada bir kaçamak yapıp alırdım baba da ya dişini sıkacak yada salonda bir gecelik izin verecek diye düşünürdüm.. Büyüyünce içinde kalmasın derim
Yer yatağını bende düşünüyorum aslında7 ve 5 yasinda iki oglum hala ortamizda uyuyorlar sonra odalarina goturuyorum. Hicte sikayetci diilim. Beraber uyuyun bisverin mutlu olsun yavrucak. Ben o donemde careyi buyuk oglum kendi odasinda yataginda kucugu park yatakta kendimde ayni odada yer yataginda yatmakta bulmustum..
Benim de 5 yaşında bir oğlum var. Kızım da 9 aylık. O da kardeşi doğduğundan beri her gece kalkıp bizim yatağa gelmeye başladı. Ben hiç reddetmedim. Biraz koynuma alıp ısıtıp sevip yerine götürüyorum. Burda rahat edemedin, senin yatağın çok rahat, diyerek. Neden geliyorsun oğlum her gece diyorum. Üçünüz ordasiniz ben burda yalnızım, orda napıyorsunuz diye merak ediyorum, diyor :) ki ben odasını bir yaşındayken ayirmistim. Bu süreçler çok normal yavaş yavaş kabullenip alisicaklar. Padagoglar en az 6 ay sürer kabullenme süreci diyor. Bizimki bir aydır bayağı azalttı gelmeyi. Siz de sabırlı olun. Zamanla kabullenip kardeşinin varlığının tadını çıkarmaya başlayacak.4.5 yaşında dünya güzeli bir kızım var.4 aylık bir kızım daha.kardesi bizim odada beşiğinde,kendisi kendi odasında yatıyor ve buna çok üzülüyor.eski evimiz 1+1 'di kardeşi yoktu ve kızım bizimle yatıyordu.kötü bir evdi ama buna rağmen hep eski evimize geri gidelim niye taşındık vs diyor.en sonunda söyledi,orada beraber yatıyorduk o yüzden diye.bugün de dedi ben ayrı yattığımız için çok inatçıyım...küçük kızım gece sürekli uyandığı için ablasının odasına geçirme şansım yok simdilik.babasiyla aramızda yatsin desem eşim uyuyamıyorum diyor.ne yapmalıyım kızım için ve ilerisi için doğrusu nedir fikirlerinize ihtiyacım var.
Kızım kendi odasına geçeli 1.5 yıl oldu yeni değil.Ben kızınız olsam kardeşimden nefret ederdim o geldi beni attınız diye. Bebek yatak odasında beşikte ise kıza da biraz büyük bi yatak koyun o da yatak odasında yatsın
Bizde öyleyiz.kardesini uyuturken oda yanimda bekler sessizce.sonra odasına geçeriz yatar masal okurum.uyuyana kadar yanında beklerim.Bizde aynı durumdayız kardeşi kücük yanımızda yatıyor ama büyük çocuğum odasında yatıyor gerçi bizde böyle bir tavır yok yanımızda yatma gibi ama yinede ben ona haksızlık yapmış gibi hissetmemek için her gece önce bebeği uyuturum sonra mutlaka büyükle geçerim odasına masal okurum yanına uzanırım biraz sarılırım öperim sonra iyi geceler der cıkarım odadan çalıştığım için bunu çok nadir yapamadığım geceler oluyor ozamanda babası ilgileniyor yani mutlaka her gece uyumadan önce onunlada ilgileninTeRaPi oRDusU 03
Arada bir yanınıza alın o zaman veya siz yanında uyuyun. Gözümde canlandıda şimdi canımmm ya masum kuzucukBizde öyleyiz.kardesini uyuturken oda yanimda bekler sessizce.sonra odasına geçeriz yatar masal okurum.uyuyana kadar yanında beklerim.
Kızımla herşeyi usulünce konuşurum.oda çok konuşkandır illa söyleyecek şeyi vardir.ama ikinci olunca ister istemez daha az vakit geçiriyoruz.kucugun uykusu bez değiştirmesi vs.hepsinde de yanımda tutmaya çalışıyorum yalnız kalmasın diye.kendisinin bebekliğini anlatıyorum fotoğraflarını gösteriyorum sende böyleydin diye.3 yaşında bizim odadan ayrıldığı için o yaşta aklı da erdiği için onu düşünüyor sadeceKonu sahibi, çocuğunuzla gerçekten konuşuyor musunuz? Bana çok duyguları sömürülen bi anneymişsiniz gibi geldiniz. Çocuk 4.5 yaşında. İnatçılığını bile gece uykusuna yoracak kadar zeki. Çok rahatlıkla sebepleri anlattığınızda anlayabilir. “Bebek emiyor ve çok sık uyanıyor. Eğer başka oda da yatarsa gece hiç uyuyamam ve uykusuzluktan hasta olurum. Ama senin ayrı odada yatman bana güç veriyor. Kardeşinde biraz daha büyüdüğünde senin yanına geçecek” diyeceksiniz ve bu oda değişimini 1 yaş geçer geçmez yapacaksınız. 3 yaşında geçirerek çok geç kalmışsınız çocuğu, haliyle ben neden orada yatıyordum, şimdi neden yatamıyorumun mantığını algılayamıyor.
Sadece uyku değil muhtemelen çocuğu bu davranışa iten. Gün içinde çocuğunuzu daha çok dinleyin, taleplerine öncelik verin.
Uyuyana kadar yanınızda yatsın ,uyuduktan sonra odasına götürseniz4.5 yaşında dünya güzeli bir kızım var.4 aylık bir kızım daha.kardesi bizim odada beşiğinde,kendisi kendi odasında yatıyor ve buna çok üzülüyor.eski evimiz 1+1 'di kardeşi yoktu ve kızım bizimle yatıyordu.kötü bir evdi ama buna rağmen hep eski evimize geri gidelim niye taşındık vs diyor.en sonunda söyledi,orada beraber yatıyorduk o yüzden diye.bugün de dedi ben ayrı yattığımız için çok inatçıyım...küçük kızım gece sürekli uyandığı için ablasının odasına geçirme şansım yok simdilik.babasiyla aramızda yatsin desem eşim uyuyamıyorum diyor.ne yapmalıyım kızım için ve ilerisi için doğrusu nedir fikirlerinize ihtiyacım var.
Bana kalsa yanımda yatiricam ama eşim uyuyamıyorum diyo.salonda yat sen diyorum onada gitmiyo.kizimin odasinda yatsam yer yatağı yok ayarlamak lazım.aslinda eşime sinir oluyorum bu konudaArada bir yanınıza alın o zaman veya siz yanında uyuyun. Gözümde canlandıda şimdi canımmm ya masum kuzucukçok keskin kurallar olmasın bence esnetin biraz ne olaccak ki kızınız mutlu olsun yeter ki henüz o da çok küçük çünkü
Kızımda bağırıp çağırmak yerine duygu sömürüsü yapar genelde. Sinir krizi geçiren çocuktan daha zor sempatiklik ve vicdan yöntemiyle konuşan çocuk. Sizinkide onu uyguluyor biraz.Kızımla herşeyi usulünce konuşurum.oda çok konuşkandır illa söyleyecek şeyi vardir.ama ikinci olunca ister istemez daha az vakit geçiriyoruz.kucugun uykusu bez değiştirmesi vs.hepsinde de yanımda tutmaya çalışıyorum yalnız kalmasın diye.kendisinin bebekliğini anlatıyorum fotoğraflarını gösteriyorum sende böyleydin diye.3 yaşında bizim odadan ayrıldığı için o yaşta aklı da erdiği için onu düşünüyor sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?