Kızım çok mutsuz

3 yaşında ayırdım odasını..hiç bir sorun yoktu

Benim de 4 buçuk yaşında ikiz kızlarım var.
Doğduklarından beri kendi odalarında yatıyorlar.
Şimdi kardeş bekliyoruz,henüz bilmeseler de :)
Bebek benim odamda yatacak ama bizde sorun olmayacaktır diye düşünüyorum
Zaten ikisi paylaşıyor odalarını, bir de öyle alışkınlar. Kıskançlık da yok aralarında.
Ama yine de nasıl olacak ne yapacaklar diye tedirgin oluyor insan. Annelik zor gerçekten, vicdan yapıyor insan her konuda.

Ben olsam gönlü olsun diye arada bir kaçamak yapıp alırdım baba da ya dişini sıkacak yada salonda bir gecelik izin verecek diye düşünürdüm.. Büyüyünce içinde kalmasın derim
Arada bir yatıyor zaten ama Uyuyamadim deyip sabaha karşı götürüyor eşim.aslinda eşimi salona postalamak istiyorum ama gitmiyo

Yer yatağını bende düşünüyorum aslında

Yatağınıza alırsanız artık kendi odasında yatmaz
Bebeğin beşiğini onun odasına taşıyıp kapıları açık bırakın
Birkaç gün sese uyansada alışacaktır

Ben kızınız olsam kardeşimden nefret ederdim o geldi beni attınız diye. Bebek yatak odasında beşikte ise kıza da biraz büyük bi yatak koyun o da yatak odasında yatsın

İçim acıdı yavruya.Bazen her söyleneni doğru bulup yapmamaya karşıyım.Ben yıllarca iki kızımla beraber yattım.Vicdanımın sesini dinledim.Biraz ihmalkarlıktan odalarını ayırdığım zaman odada bir yatak ve bir kanepe vardı.Yatağa küçüğümü kanepeye büyüğünü yatırdım yatak alıncaya kadar.Ve büyük kızım sonra anlatınca kendimi çok kötü hissettim.Meğer çok zoruna gitmiş kendisinin kanepede yatması.Farketmiyoruz bazen prk çok şeyi sma onlar her yaptığımızı irdeliyor.Ben olsam küçüğü de biraz büyüyene kadar beraber yatarım sonra ikisini birden ayırırım.Vicdanım duygularım ne derse onu yaparım

Kızımın odasını o 9 aylıkken ayırdık, şuan 3 yaşında. İkinci kızım 1,5aylık. Bebek bizim odada kalıyor, ilk hafta büyük kızım bizim yatağa gelmek istedi. Kardeşin çok gürültü yapıyor, senin uykunu böler, aslında seninle aynı odada kalacak, ama hem daha az gürültü yapmayı öğrenmesi hem de daha büyük bir eve geçmemiz lazım, çünkü odanda yer yok gibi açıklamalar yaptık. Gerçekten daha büyük bir eve geçeceğiz bir kaç aya... Arada yatağımıza geldi, bebeğin ağlamasından homurdanmasından rahatsız olup sonra kalktı gitti. =) Şimdi sadece sabaha doğru bir iki saatliğine geliyor yanımıza. Çocuk doktorumuz, bebeğin sizin odada kalmasının geçici olduğunu vurgulayın, mümkünse büyük kardeşin odasında küçük için bir köşe hazırlayın, kardeşin sonra buraya gelecek diye anlatın diye yönlendirmişti.

Benim de 5 yaşında bir oğlum var. Kızım da 9 aylık. O da kardeşi doğduğundan beri her gece kalkıp bizim yatağa gelmeye başladı. Ben hiç reddetmedim. Biraz koynuma alıp ısıtıp sevip yerine götürüyorum. Burda rahat edemedin, senin yatağın çok rahat, diyerek. Neden geliyorsun oğlum her gece diyorum. Üçünüz ordasiniz ben burda yalnızım, orda napıyorsunuz diye merak ediyorum, diyor :) ki ben odasını bir yaşındayken ayirmistim. Bu süreçler çok normal yavaş yavaş kabullenip alisicaklar. Padagoglar en az 6 ay sürer kabullenme süreci diyor. Bizimki bir aydır bayağı azalttı gelmeyi. Siz de sabırlı olun. Zamanla kabullenip kardeşinin varlığının tadını çıkarmaya başlayacak.

Çocuğum yok, konu hakkında eğitimim de yok. Ama ben olsam kendisinin de küçükken yanımızda yattığını, kardeşinin de biraz büyüyünce farklı odaya geçeceğini, bunun bir süreç olduğunu anlatır; ama arada bir, alışkanlık haline gelmeyecek şekilde yatak odasına gelmesine de izin verirdim.

Bizde aynı durumdayız kardeşi kücük yanımızda yatıyor ama büyük çocuğum odasında yatıyor gerçi bizde böyle bir tavır yok yanımızda yatma gibi ama yinede ben ona haksızlık yapmış gibi hissetmemek için her gece önce bebeği uyuturum sonra mutlaka büyükle geçerim odasına masal okurum yanına uzanırım biraz sarılırım öperim sonra iyi geceler der cıkarım odadan çalıştığım için bunu çok nadir yapamadığım geceler oluyor ozamanda babası ilgileniyor yani mutlaka her gece uyumadan önce onunlada ilgilenin TeRaPi oRDusU 03

Konu sahibi, çocuğunuzla gerçekten konuşuyor musunuz? Bana çok duyguları sömürülen bi anneymişsiniz gibi geldiniz. Çocuk 4.5 yaşında. İnatçılığını bile gece uykusuna yoracak kadar zeki. Çok rahatlıkla sebepleri anlattığınızda anlayabilir. “Bebek emiyor ve çok sık uyanıyor. Eğer başka oda da yatarsa gece hiç uyuyamam ve uykusuzluktan hasta olurum. Ama senin ayrı odada yatman bana güç veriyor. Kardeşinde biraz daha büyüdüğünde senin yanına geçecek” diyeceksiniz ve bu oda değişimini 1 yaş geçer geçmez yapacaksınız. 3 yaşında geçirerek çok geç kalmışsınız çocuğu, haliyle ben neden orada yatıyordum, şimdi neden yatamıyorumun mantığını algılayamıyor.

Sadece uyku değil muhtemelen çocuğu bu davranışa iten. Gün içinde çocuğunuzu daha çok dinleyin, taleplerine öncelik verin.

Bizde öyleyiz.kardesini uyuturken oda yanimda bekler sessizce.sonra odasına geçeriz yatar masal okurum.uyuyana kadar yanında beklerim.

Bizde öyleyiz.kardesini uyuturken oda yanimda bekler sessizce.sonra odasına geçeriz yatar masal okurum.uyuyana kadar yanında beklerim.
Arada bir yanınıza alın o zaman veya siz yanında uyuyun. Gözümde canlandıda şimdi canımmm ya masum kuzucuk çok keskin kurallar olmasın bence esnetin biraz ne olaccak ki kızınız mutlu olsun yeter ki henüz o da çok küçük çünkü

Kızımla herşeyi usulünce konuşurum.oda çok konuşkandır illa söyleyecek şeyi vardir.ama ikinci olunca ister istemez daha az vakit geçiriyoruz.kucugun uykusu bez değiştirmesi vs.hepsinde de yanımda tutmaya çalışıyorum yalnız kalmasın diye.kendisinin bebekliğini anlatıyorum fotoğraflarını gösteriyorum sende böyleydin diye.3 yaşında bizim odadan ayrıldığı için o yaşta aklı da erdiği için onu düşünüyor sadece

Uyuyana kadar yanınızda yatsın ,uyuduktan sonra odasına götürseniz
Tabi kendisine bunu söyliyceksiniz,uyanınca birden kendini baska odada bulup afallamasın diye
Cok zor durum,benim büyük kızım sekiz yasında ve 15aylıkten beri odası ayrıdır ama kardesi olduktan sonra o bile yanımızda yatmak istedi.sürekli kardeşim ne güzel sizinle aynı odada ama ben baska odadayım diyip duruyo

Bana kalsa yanımda yatiricam ama eşim uyuyamıyorum diyo.salonda yat sen diyorum onada gitmiyo.kizimin odasinda yatsam yer yatağı yok ayarlamak lazım.aslinda eşime sinir oluyorum bu konuda

Kızımda bağırıp çağırmak yerine duygu sömürüsü yapar genelde. Sinir krizi geçiren çocuktan daha zor sempatiklik ve vicdan yöntemiyle konuşan çocuk. Sizinkide onu uyguluyor biraz.

Siz ona bebeğin emdiği için orada olduğunu, meme biter bitmez odasını değiştireceğini anlatın. Onada 3 yaşına kadar yatmasının tek sebebinin başka oda olmadığını, mecbur olduğunuzu, normalde herkesin kendine özel alanlarının olması gerektiğini anlatın.

Yapmamanız gereken şey; üzülüp yanınıza almak. Yaşı çok büyük ve bu yatak işini aşmışsınız. Keyfi yere hiçbir çocuk anne babasının özeline dahil olup onunla yatamaz, bunu bilmeli. Çok çok isterse siz gider yatarsınız arada yanına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…