- 1 Şubat 2018
- 808
- 972
- 23
- 38
- Konu Sahibi TeRaPi oRDusU 03
-
Haklısınız aslında.tekrar alıştırması daha zor olabilir.bu sıralar biraz daha fazla zaman ayirmaliyim.küçüğü de 6 7 aylıkken ablasının odasına geçirmeye calısıcam artık sanırımKızımda bağırıp çağırmak yerine duygu sömürüsü yapar genelde. Sinir krizi geçiren çocuktan daha zor sempatiklik ve vicdan yöntemiyle konuşan çocuk. Sizinkide onu uyguluyor biraz.
Siz ona bebeğin emdiği için orada olduğunu, meme biter bitmez odasını değiştireceğini anlatın. Onada 3 yaşına kadar yatmasının tek sebebinin başka oda olmadığını, mecbur olduğunuzu, normalde herkesin kendine özel alanlarının olması gerektiğini anlatın.
Yapmamanız gereken şey; üzülüp yanınıza almak. Yaşı çok büyük ve bu yatak işini aşmışsınız. Keyfi yere hiçbir çocuk anne babasının özeline dahil olup onunla yatamaz, bunu bilmeli. Çok çok isterse siz gider yatarsınız arada yanına.
Gece küçük kızım her uyandığında gidip üstünü örtüyorum ama uyuyo görmüyogece bebek her uyandığında sonra uyuttuğunuzda kızınızın odasına gidip yanağından öpseniz. ozaman annem benimle de ilgileniyor gece beni unutmuyor diye düşünür mü
6-7 aylıkken oda ayırmakta erken geliyor bana ama siz dilerseniz geçirin tabi. Çocukları mutlu edeceğim diye eşinizi dışlamayın sadece. Oda eşinizin, sizin yerinizde eşinizin yanı. Çocuklar tek yatmak zorunda belli bir zamandan sonra. İnanın size ihtiyaçları yok. Ama evliliğiniz için bu yatak ve özel hayat çok önemli.Haklısınız aslında.tekrar alıştırması daha zor olabilir.bu sıralar biraz daha fazla zaman ayirmaliyim.küçüğü de 6 7 aylıkken ablasının odasına geçirmeye calısıcam artık sanırım
Malesef kötü etkileniyorlar. Ben doğar dogmaz odalarinda yatırdım çocuklarımı. Uykum cok ağırdı. En azindan emmek istediginde iyice ayılıp odasına gideyim diye de yapmıştım. Ama boyle olmasaydı büyük oğlum bana da aynısını yapardı sanırım;(
yanınıza alın diyenlere çok şaşırdım. 4,5 yaşında çocuk, anne, baba, bebek... hep aynı odada olmaz. bebek olmasa dahi 4,5 yaşında çocuk anne baba ile aynı odada uyumamalı.
Aslında tam da sorun bu.eşlerin ayrı yatması(çocuklar için de olsa) yanlış geliyor bana.6-7 aylıkken oda ayırmakta erken geliyor bana ama siz dilerseniz geçirin tabi. Çocukları mutlu edeceğim diye eşinizi dışlamayın sadece. Oda eşinizin, sizin yerinizde eşinizin yanı. Çocuklar tek yatmak zorunda belli bir zamandan sonra. İnanın size ihtiyaçları yok. Ama evliliğiniz için bu yatak ve özel hayat çok önemli.
Başucumda kameralı telsiz vardı :)Nasil duyuyordunuz agladiginda? Ben de 8 9 aylik olunca ayirmayi dusunuyorum odasina alissin diye ama duyamamaktan korkuyorum. Telsizden gelen sesi duyar miyim diye tedirgin oluyorum.
1 2 hafta yaptık böyle.aramizda yattı bazen uyuyana kadar.sonra alıştı gitmek istemedi.zor alıştırdım tekrar.Ben de " Kocaman olmus anne-baba yaninda yatamaz" vs denmesine sasirdim. Cocuk kirginligini cok guzel ifade etmis ve belli ki ic dunyasinda oldukca fazla uzuluyor ve kardes geldigi icin dislanmis hissine kapilmis.
Surekli olmasa da arada annesi ile beraber yatabilir onun da gonlu olabilir bence. Devamli anne baba yaninda yatmasin tabiki. Ama bu bi surec ve bu sureci saha kolay atlatmasi icin bence arada yapilabilir.
Kardeş olur olmaz odasını ayırmak bana doğru gelmiyor iki oğlum var biri 3 yaşında diğeri 9 aylık ikisininde beşiği yatak odamda.Sansiniz yokmu bı sure yanınızda yatsa zamanla ayirsaniz sizinki büyükmus ama ben olsam öyle yapardım4.5 yaşında dünya güzeli bir kızım var.4 aylık bir kızım daha.kardesi bizim odada beşiğinde,kendisi kendi odasında yatıyor ve buna çok üzülüyor.eski evimiz 1+1 'di kardeşi yoktu ve kızım bizimle yatıyordu.kötü bir evdi ama buna rağmen hep eski evimize geri gidelim niye taşındık vs diyor.en sonunda söyledi,orada beraber yatıyorduk o yüzden diye.bugün de dedi ben ayrı yattığımız için çok inatçıyım...küçük kızım gece sürekli uyandığı için ablasının odasına geçirme şansım yok simdilik.babasiyla aramızda yatsin desem eşim uyuyamıyorum diyor.ne yapmalıyım kızım için ve ilerisi için doğrusu nedir fikirlerinize ihtiyacım var.
Kardeş doğar doğmaz ayirmadik.1.5 yıl oldu ayirali.Kardeş olur olmaz odasını ayırmak bana doğru gelmiyor iki oğlum var biri 3 yaşında diğeri 9 aylık ikisininde beşiği yatak odamda.Sansiniz yokmu bı sure yanınızda yatsa zamanla ayirsaniz sizinki büyükmus ama ben olsam öyle yapardım
Eşiniz kızınızın odasında yatsın kızınız sizinle biz öyle yaptık ev değişimi olunca alışamama durumu var 3.5yasinda benimkide hala alışamadı bana arada evimize gidelim der4.5 yaşında dünya güzeli bir kızım var.4 aylık bir kızım daha.kardesi bizim odada beşiğinde,kendisi kendi odasında yatıyor ve buna çok üzülüyor.eski evimiz 1+1 'di kardeşi yoktu ve kızım bizimle yatıyordu.kötü bir evdi ama buna rağmen hep eski evimize geri gidelim niye taşındık vs diyor.en sonunda söyledi,orada beraber yatıyorduk o yüzden diye.bugün de dedi ben ayrı yattığımız için çok inatçıyım...küçük kızım gece sürekli uyandığı için ablasının odasına geçirme şansım yok simdilik.babasiyla aramızda yatsin desem eşim uyuyamıyorum diyor.ne yapmalıyım kızım için ve ilerisi için doğrusu nedir fikirlerinize ihtiyacım var.
kardeş kıskançlığı anne babasının ilgisini paylaşamama bu...4.5 yaşında dünya güzeli bir kızım var.4 aylık bir kızım daha.kardesi bizim odada beşiğinde,kendisi kendi odasında yatıyor ve buna çok üzülüyor.eski evimiz 1+1 'di kardeşi yoktu ve kızım bizimle yatıyordu.kötü bir evdi ama buna rağmen hep eski evimize geri gidelim niye taşındık vs diyor.en sonunda söyledi,orada beraber yatıyorduk o yüzden diye.bugün de dedi ben ayrı yattığımız için çok inatçıyım...küçük kızım gece sürekli uyandığı için ablasının odasına geçirme şansım yok simdilik.babasiyla aramızda yatsin desem eşim uyuyamıyorum diyor.ne yapmalıyım kızım için ve ilerisi için doğrusu nedir fikirlerinize ihtiyacım var.
Himm anladım kardeşine tutumu nasıl peki belliki kıskanıyo kardeşini ne bilim haftada iki gün yada bir gun hep beraber salonda yatabilirsiniz film izleyip masal okuyarak sarılarak uyursunuz eminim kızınızında hoşuna gidecektirKardeş doğar doğmaz ayirmadik.1.5 yıl oldu ayirali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?