Kızım çok mutsuz

gece bebek her uyandığında sonra uyuttuğunuzda kızınızın odasına gidip yanağından öpseniz. ozaman annem benimle de ilgileniyor gece beni unutmuyor diye düşünür mü

Haklısınız aslında.tekrar alıştırması daha zor olabilir.bu sıralar biraz daha fazla zaman ayirmaliyim.küçüğü de 6 7 aylıkken ablasının odasına geçirmeye calısıcam artık sanırım

gece bebek her uyandığında sonra uyuttuğunuzda kızınızın odasına gidip yanağından öpseniz. ozaman annem benimle de ilgileniyor gece beni unutmuyor diye düşünür mü
Gece küçük kızım her uyandığında gidip üstünü örtüyorum ama uyuyo görmüyo

Benimde iki kızım var araları 2 yaş. Ben küçüğü doğduğunda ablası kendini kötü hissetmesin diye iki kızımın arasında yattım. Büyük kızım kardeşiyle hiç sorun yaşamadı üzülmedi. Hep eşit ilgilenmeye çalıştım kardeşine hep yardım etti birlikte uyuttuk işim varken oyaladı vs...

Çocuk kendini dışlanmış hissediyor tabi. Tüm aile aynı odada kendisi dışarda. Okula başladığında bile istenmediğini düşünebilir çevresi tarafından. Baba ayrı yatsın kızı alın yanınıza. Bir süre Sonra 2 çocuğu da odadan ayırırsınız.

Aynı durumları yaşamıştık, hatta kızım o dönem kreşe gidiyordu çalıştığım için. Kardeşi olduğunda benim belli bir süre evde olacağımı anlayınca çok bozuldu ve siz artık beni sevmiyorsunuz değil mi? Kardeşim olunca hele de sen evdeyken anne ben hala kreşe gidiyor olacağım neden evde olduğun dönemde beni de yanında istemiyorsun kardeşim gibi dedi ve ben kreşle konuşup kızımı kreşten aldım. Zaten işe döndüğümde anaokuluna başladı. Yatma konusuna gelince biz şöyle çözüm bulduk; kızım uyuyana kadar yanında babası yattı, kızıma da şöyle anlattı "Kardeşin henüz küçük olduğu için annen besliyor ve temizliğini yapıyor, yani belli bir süre bizim odada olmak zorunda çünkü biraz yaramaz geceleri çok uyanıyor senin odana koyarsak seni de uyandırır sürekli ve senin uykun bölünür dedi. Onun yerine senin yanında ben yatsam baba-kız sarılıp yatsak mesela olmaz mı? Beni yanında istemez misin? dediğinde, kızımın canım babam tabii ki isterim seni çokkk seviyorum dediğini çok iyi hatırlıyorum.

Haklısınız aslında.tekrar alıştırması daha zor olabilir.bu sıralar biraz daha fazla zaman ayirmaliyim.küçüğü de 6 7 aylıkken ablasının odasına geçirmeye calısıcam artık sanırım
6-7 aylıkken oda ayırmakta erken geliyor bana ama siz dilerseniz geçirin tabi. Çocukları mutlu edeceğim diye eşinizi dışlamayın sadece. Oda eşinizin, sizin yerinizde eşinizin yanı. Çocuklar tek yatmak zorunda belli bir zamandan sonra. İnanın size ihtiyaçları yok. Ama evliliğiniz için bu yatak ve özel hayat çok önemli.

yanınıza alın diyenlere çok şaşırdım. 4,5 yaşında çocuk, anne, baba, bebek... hep aynı odada olmaz. bebek olmasa dahi 4,5 yaşında çocuk anne baba ile aynı odada uyumamalı.

Nasil duyuyordunuz agladiginda? Ben de 8 9 aylik olunca ayirmayi dusunuyorum odasina alissin diye ama duyamamaktan korkuyorum. Telsizden gelen sesi duyar miyim diye tedirgin oluyorum.

kendini çok güzel ifade etmiş

bir süre o da sizinle yatsın ya da bebeği de götürün ablası ile yatsın

eşiniz de uyuyamıyorsa başka yerde yatsın

kızınızın yatağında yatsın örneğin

bu bir süreç ve bu kadar açık ifade eden çocuğa olmaz denmemeli

bana değer vermiyorlar önemli değilim hissi oluşmamalı

yanınıza alın diyenlere çok şaşırdım. 4,5 yaşında çocuk, anne, baba, bebek... hep aynı odada olmaz. bebek olmasa dahi 4,5 yaşında çocuk anne baba ile aynı odada uyumamalı.

Ben de " Kocaman olmus anne-baba yaninda yatamaz" vs denmesine sasirdim. Cocuk kirginligini cok guzel ifade etmis ve belli ki ic dunyasinda oldukca fazla uzuluyor ve kardes geldigi icin dislanmis hissine kapilmis.
Surekli olmasa da arada annesi ile beraber yatabilir onun da gonlu olabilir bence. Devamli anne baba yaninda yatmasin tabiki. Ama bu bi surec ve bu sureci saha kolay atlatmasi icin bence arada yapilabilir.

bence kucugu de o odaya gecirip siz kendinize yer yatagi gibi bir sey yapabilirsiniz. Gece uyaniyorsunuz zaten, esinizin yanina donersiniz yavas yavas. zaten 6 ayliktan sonra kucugun de uyku duzeni biraz daha iyilesir. Bence 2 ay siz cile cekin daha az zararli cikarsiniz.

Aslında tam da sorun bu.eşlerin ayrı yatması(çocuklar için de olsa) yanlış geliyor bana.

1 2 hafta yaptık böyle.aramizda yattı bazen uyuyana kadar.sonra alıştı gitmek istemedi.zor alıştırdım tekrar.

Kardeş olur olmaz odasını ayırmak bana doğru gelmiyor iki oğlum var biri 3 yaşında diğeri 9 aylık ikisininde beşiği yatak odamda.Sansiniz yokmu bı sure yanınızda yatsa zamanla ayirsaniz sizinki büyükmus ama ben olsam öyle yapardım

Kardeş doğar doğmaz ayirmadik.1.5 yıl oldu ayirali.

Eşiniz kızınızın odasında yatsın kızınız sizinle biz öyle yaptık ev değişimi olunca alışamama durumu var 3.5yasinda benimkide hala alışamadı bana arada evimize gidelim der

kardeş kıskançlığı anne babasının ilgisini paylaşamama bu...

Kardeş doğar doğmaz ayirmadik.1.5 yıl oldu ayirali.
Himm anladım kardeşine tutumu nasıl peki belliki kıskanıyo kardeşini ne bilim haftada iki gün yada bir gun hep beraber salonda yatabilirsiniz film izleyip masal okuyarak sarılarak uyursunuz eminim kızınızında hoşuna gidecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…