- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
ben kızım olursa almira koymayı düşünüorum .. anlamı kızıl prenses , dolunay sırasında ayın etrafındaki kızıllık gibi anlamları var.
bide Almina var oda mina dağı eteklerindeki kırmızı çiçek..
Benim kızımın adı Almina..Anlamlarından biri de Esi Türklerde Prenses anlamına geliyor...Almira prenses demek değil...
ben yanlış biliomuşum ozaman sağol canım beni bilgilendirmiş oldun :)
dolunay sırasında ayın etrafındaki kızıllık doğru ama :)
ecrin Allah ın hediyesi falan demek değil..alakası yok...ücret demek arkadaşlar..
kizlar bizede anlamli guzel isimlerden onerirmisiniz lutfen
allahın hediyesi demek, yasin suresinde ecrin kerim olarak geçiyor araştırabilirsin canım.
Esila :)
Allahın izniyle en yakın zamanda hamile kalıp, kız doğurup Esila ismini koymak istiyorummmm.... bunun için 8 yıldır bekliyorum
Araştırdım..Anca Ecrin Kerim olarak söylendiğinde Allah'ın hediyesi demekmiş..Ama tek başına Ecrin sadece ücret demek...;-)
Ecrin (Ecren)
Internetteki isim sözlüklerinde isimlerin genelde yanlış bir anlamla yer alması büyük bir sorun. Anne ve baba adaylarına yardımcı olmak için, isimlerin anlamları hakkında yazılar yazıyorum. Bu yazıda Ecrin (Ecren) ismini araştırdım.
Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne)) Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz. Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir. Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!
alıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?