Bebek Beslenmesi KIZIM EK GIDA YEMIYOR :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
6 ay 4 gunlük .5 aylikken yavastan vermeye basladim ama hala sonuclar ayni.Agzini acmiyo yemiyo püskürtüyo yesede fazlasiyla kusuyo.Napcam ben normalmi bu cocuk.Mahvoldum stresten

Anneme bile gidemiyorum hic biyere gitmiyorum hep evdeyim cok bunaldim

Ek gida hakkinda bi bilgim yok ne yazikki kizim 4 bucuk aylik.ama bunalma ve anneme bile gidememe konusunda ayni durumdayim

Yok emmiyorda sagip biberonla veriyorum

Bastan beri meme emmedi istemedi.Bazi bebekler oyleymis.Her yyolu denedim cok ugrastim ama almadi.Onu dert etmiyom artik 6 ay aldi cok sukur anne sutu.Fakat ek besinleri yemiyo cok takiyorum kafaya

Tamam o zaman sutun bitene kadar biberonla vermeye calis benim kizda alti bucuk aylik bende bibucuk ay once basladim ilk yogurt verdim yogurdu sevdi sonra yumurta sarisi onu yemiyo yutamiyo yada sevmedi bugun mesela brokoli havuc ve pirasa hasladim az pekmez ve zyagi iki ayri ogun yedi istemedimi birakiyorum birde muz puresi yedi yavas yavas alisiyor benimki

Ek gıda. Adı üstünde ek gıda. Yani onunla doymasını beklemeyin. Tadına bakması ilk etapta yeterli olsun. Bir kaç kaşık. Fazlası onuda sıkar ve sonucunda kusma, kaşığı ittirme gibi hareketlerle yemeğe karşı iyice antipati duyar çocuk.buda artık o besinlerle doyması gerektiği zaman yememesi sonucunu doğurur. Zorla vermeyin, arkasına geçip kaşığı lak diye ağzına sokmayın. Minik minik tattırın. Ve dediğim gibi doymasını beklemeyin. Bu süreçte yapacağınız her yanlış hareket,çocuğun beslenme duzenini olumsuz etkileyecek. Pirinç unu muhallebi (içine doğal pekmez katıp lezzetlendirebilirsiniz. Birde kahvaltıları bulamaç halinde her şeyi karıştırıp vermeyin,meyve rendeleyin cam rende ile. Eline boğulmayacağı bir şeyler verin

Yatarkende pirinc ununa meyve puresi karistiriyom onu sevdi yiyo onu dene amaaaa baslarda benimde oyleydi yutmayi kavrayamiyor puskurtuyor cikariyor agzini acmiyoo istemedigi zaman zorlamadim baska zaman denedim

Cok zor hic biseyi kabul etmiyo.Zayrn agzini acmiyo

Üzülmeye kendinizi yıpratmaya çok erken başlamışsınız. Daha 6 aylık bebeğiniz yeni başlamışsınız sabırlı olun herşeyi tek tek deneyip azar azar başlayarak bebeğinizi ek gıdalara alıştırmaya çalışacaksınız onun midesi ne ki hemen her verdiğinizi kabul edip yemesini beklemeyin siz daha tadım aşamasındasınız öyle birkaç kaşık püre yoğurt yiyemez daha acele etmeyin öğünlere yavaş yavaş geçeceksiniz. oğlum 14 aylık benimki de yemez fazla bu genel bir sorun yani üzülmeyin hepimiz aynı şeyle uğraşıyoruz anne sütüne devam edin onun asıl besini 1 yaşına kadar anne sütü adı üstünde ek gıda ektir. Anne sütü ya da mama beslenmesinde daha fazla olmalı miktar olarak. Kolay gelsin hem çok zor hem keyifli bir süreç ek gıda dönemi

6_7 aylık dönemde 2 çay bardağı kadar ek gıda almalı. Sağlık Bakanlığının önerisi bu. Yine besinin büyük bir kısmını anne sütünden alır. Ama yine de emmemesi ve ek gıda yiyememesi ile ilgili dr a gidin. Boğazında problem olabilir

Zaten sorunda orda bi yasik bile zorla agzina sokuyorum 2 cay bardagi hayal bile deil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…