Haklisiniz aalinda.Ondanda yemiyebilir .Gostercem doktora.Umarim duzelirBenim oğlum da yememişti ek gıdayı zorladığım anda kusuyordu. O zamanki dr anlamamıştı normal diyip geçti. Ama bırak kg almayı giderek zayıflıyordu. 13 ay kadar emzirdim ama ek gıdayı reddetmesi ve sürekli kusması zordu. Başka dr a gittik ve bizi çocuk gastroentolojiye yönlendirdi ve reflü olduğunu öğrendik. Üç ay şurup kullandı ve toparlandı sonra. Şimdi 19 aylık ve gayet güzel besleniyor. O yüzden bi gastroentolojiye görünseniz iyi edersiniz. Geçmiş olsun
Saglik ocaginda bi liste veriyolar biomem su kadar sunu bunu diye cok fazla listedeki.Hayatta yemez oyleanne sütünü yeteri kadar alıorsa şuan çok da kafana takmamalısın zaten temel besini hala anne sütü olmalı, ek gıdalar adı üstünde ek gıdadır ve amaç onlarla doyması değil yavaş yavaş tatlarına alışıp normal beslenme düzenine yavaş bir geçiş yapılmasıdır. zaten bebeğinin midesi kendi yumruğu kadar bişey bi iki kaşık alıosa yetebilir bile. benim bebeğim 1 yaşına kadar ek gıda almadı desem yeridir, o derece az alıodu düşün. herşey zamanla rayına oturuo sen gereksiz stres yaptığınla kalıosun. bi de bu ek gıdayı stres yaptıkça farkında değilsin ama bebeğini de bu konuda strese sokuosun. ayna nöronlar... sen ne hissedersen bebeğin de aynısını hisseder unutma. biraz rahatlamaya çalış
zaten bence de cok fazla ve gercekci degil. kucucuk bebek, midesi ne kadar zaten anne sutu alio ki ben o kadar fazla verilmesine de karsiyim, anne sutu maksimum olmali ki bircok arastirdigim kaynakta da o sekilde yaziodu. en az bir yasa kadar beslenmesinin %80 i anne sutunden olmali bence, yani ben okuduklarimdan yola cikarak boyle dusunup rahatladim, stres yapmayi biraktim. zaten yemiodu strese girip iice durumu zorlastiriodum, stresi ii ki birakmisim. diorum ya ilk bir yil neredeyse hic ek gida almadi diorum ya ii ki de almamis, ne kadar emse o kadar ii. ek gida her zaman var ama anne sutu bi daa yokSaglik ocaginda bi liste veriyolar biomem su kadar sunu bunu diye cok fazla listedeki.Hayatta yemez oyle
Bazende oktorlar insanin moralini bozuyor aksine.Biraz icini rahatlattiniz.Bebegik her kasigi reddettiginde bi kilom gidiyodu stresten.Umarim ilerleyen zamanda yerzaten bence de cok fazla ve gercekci degil. kucucuk bebek, midesi ne kadar zaten anne sutu alio ki ben o kadar fazla verilmesine de karsiyim, anne sutu maksimum olmali ki bircok arastirdigim kaynakta da o sekilde yaziodu. en az bir yasa kadar beslenmesinin %80 i anne sutunden olmali bence, yani ben okuduklarimdan yola cikarak boyle dusunup rahatladim, stres yapmayi biraktim. zaten yemiodu strese girip iice durumu zorlastiriodum, stresi ii ki birakmisim. diorum ya ilk bir yil neredeyse hic ek gida almadi diorum ya ii ki de almamis, ne kadar emse o kadar ii. ek gida her zaman var ama anne sutu bi daa yok
Simdi gerseyi yemesi gerekiyonus gibi gelio bana.Cunku etrafimda bi cok bebek yiyo.E bnmki yemiyo.Hem emmedi zaten bide simdi ek gida asamasinda da zorlaninca sorunu kendimde aradim.Eksik hissettim kendimi.Bnmi beceremiyorum anneligi dieBebeginiz ekgida yemiyorsa demekki zamani daha gelmemistir ve hazir degildi. Siz arada sirada hep deneyin verneyi nezaman hazir olursa ozaman yer. Benum cocugum 12 aylik ve emziriyorum hala cocugum daha bir iki ay kadar önce basladi ek gidalarisvmeye daha öncedende yiyordu meyve yogurt ama herzaman degil. 1 yaşina kadar zaten bebeklerin yemesi gerektigi şey süt
evt evt anlamiolar ki yemeyen bebek nasil oluo, ben dr umuza cok guvenirim mesela her konuda ama o bile bana gerekirse emzirme ac birak ozmn yer diodu. yemio kardesim ye mi ooooo. simdi ah kafam keske o bikac ayi kendime stres yapmasaydim diorum, bikac ay sonra aklim basima geldi yani kabullendim durumu ve ne zaman ben kabullenip rahatladim bebegim de rahatladi yavas yavas yemege basladi. o yuzdeen hiic takma hepsi oluo gidio acliktan ya da bikac ay sebze yememekten bisey olmaz ama bu sinir stres bebeginle iletisiminizi bozarsa o daha kotu, mutlu anne mutlu bebekBazende oktorlar insanin moralini bozuyor aksine.Biraz icini rahatlattiniz.Bebegik her kasigi reddettiginde bi kilom gidiyodu stresten.Umarim ilerleyen zamanda yer
gayet de beceriosundur annelik aman homini girtlak bebegin agzina habire biseyler tikistirmakla olmuoSimdi gerseyi yemesi gerekiyonus gibi gelio bana.Cunku etrafimda bi cok bebek yiyo.E bnmki yemiyo.Hem emmedi zaten bide simdi ek gida asamasinda da zorlaninca sorunu kendimde aradim.Eksik hissettim kendimi.Bnmi beceremiyorum anneligi die
Çok yanlış bir şey önerdiğiniz için kızdım. Kişisel değil tabi ki.Bu kadar sinirlenmenize gerek yok bana da doktor söylemişti abartmayın derim.benim kızım da doymadı anne sütünden zamanla sütüm kesildi zaten ben de biliyorum anne sütünün ne olduğunu
bende sağıp biberonla veren bir anneyim bu zaten yeterince yorucu bir iş ... benim bebiş elmayı sevmişti önce onu denedin mi? sevdiği şeyi bulacaksın emin ol sadece denemen lazım ben 7 . ayda başlamaıştım ek gıdaya deneye deneye bulduk...Yok emmiyorda sagip biberonla veriyorum
Hayir snin niye sucub olsunki benim de bebegim herseyi yemiyor ya da birseyi bazen hergün yer bikinca da yemez asla kac hafta. Hep degisik degisik yiyecekler hazirla bebegine. Yogurt yedirmeye calis meyve sebze. Meyve leri ezebilirsin mesela yogurtlan karistir. Her bebek de fazla iştahli olmuyor bazi bebekler cok iştahli. Siz de pes etmeyin ara sira deneyim yemek yedirmeye. Ve dedigim gibi bebegin 12 ay süt icmesi gerekiyor tabi 6 aydan sonra ek gida ama tadimlik, doymalik degil zaten. Er ya da gec yiyecek siz kafaniza takmayinSimdi gerseyi yemesi gerekiyonus gibi gelio bana.Cunku etrafimda bi cok bebek yiyo.E bnmki yemiyo.Hem emmedi zaten bide simdi ek gida asamasinda da zorlaninca sorunu kendimde aradim.Eksik hissettim kendimi.Bnmi beceremiyorum anneligi die
Anne sütünü kesin biberonla da olsa onun tadına alışan kimi çocuklar ek gıda almiyor faydasindan çok zararı oluyor yani.
Anne sütünü kesin biberonla da olsa onun tadına alışan kimi çocuklar ek gıda almiyor faydasindan çok zararı oluyor yani.
Sen neye atar yapıyorsun ben de onu merak ettim bence tartışma yaratmayın kalitemi bozmak istemiyorum susun artık bişeyi de abartmayın ister uyar ister uymaz ona kalmış değil mi konu sahibi hariç herkese bi batmış dediğim yorum kabul etmiyorum ve okumuyor da artık size ve mantıksız yorumlarınıza sadece gülüyorumyok artik hangi akla hizmet boyle bir oneride bulunabilirsiniz?! hem de 6 aylik beir bebek icin! zararli olusuna nasil karar verdiniz?! nesi zararli oluomus cok merak ettim dogrusu!!!
Saka mi yapiyorsun? Ne demek anne sütünü kes ek gida alsin ,adi üstünde ek gida tadimlik olacak doyumluk degil ayrica bebek 6 aylik onun anne sütüne ihtiyaci var ek gidaya degil 6.-7. aylarda beslenmenin cogunu anne sütü/mama olusturur bu aylar ek gidaya alisma sürecidir son olarak bebeklerin 2 yasina kadar anne sütü almasi gerektigini soyleyen bir cok yayin ve broşür var hic dikkat ettin mi??
Haklısın tatlım çok haklısınSaka mi yapiyorsun? Ne demek anne sütünü kes ek gida alsin ,adi üstünde ek gida tadimlik olacak doyumluk degil ayrica bebek 6 aylik onun anne sütüne ihtiyaci var ek gidaya degil 6.-7. aylarda beslenmenin cogunu anne sütü/mama olusturur bu aylar ek gidaya alisma sürecidir son olarak bebeklerin 2 yasina kadar anne sütü almasi gerektigini soyleyen bir cok yayin ve broşür var hic dikkat ettin mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?