• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim genel anestezi alicak endiseliyim vede mecbur

Bu jkadar abartmayın ama ben bu ıslemlerın genel anestezı ıle olmasına karsıyım.
Benım kuzenım dıs hekımı oda onermedı
bız gecen sene 5 yasınadyken estetık acıdan on ıkı dısını , ve dolgularını hepsını canlı yaptırdık
Agzını bıle acmamıs cocuk, sız pedocuya goturdugunuze emın mısınız?
İyileşme sürecine gelince abartmayın ayılana kadar gecicek hepsi ne acısı duyacak kı sonradan?
Hangi kismi abartmayim anlamadim cutecim soyle ki yasi kucuk diye genel anesteziden korktum her anne gibi yersiz belki ama endise iste..birde kanaldan sonra ben cok agri ceken biri olarak bir gunde bu kadar islem yapilinca uyusmanin etkisi gectiginde cocuk cok buyutur diye korkuyorum zaten abarti sekilde cani tatli bi cocuk pedoya yaklasik 9 aydir gitmiyoruzz onun disinda hep duzenli goturdum

Hiç korkma canım, endişen çok fazla biraz sakin olman lazım ... bir kere çocuk olduğu için anesteziyi onun kaldırabilecegi şekilde yapacaklar. Daha küçük olduğu için kan hücreleri daha sağlıklı daha hızlı iyileşme sağlar...

Bu arada kizim bebeklikte bobrekle ilgili sorunla karsilastik kisa surede tedavi olmustu gelisim geriligi vardi dogdugunda..dolayisiyla agizda findik gibi apseler oluyor surekli ve her ay kesin antibiyotikli geciriyoruz buda bobreklerini cok cabuk etkiler dedi doktorumuz simdilik bisey yok ama .. Yani bende anestezi taraftari degilim ama kizimi bir kez gorsen anlardin

Çok geçmiş olsun kalbinizi ferah tutun Allah'ın izniyle başarılı bir şekilde geçicek.. :)

Saolun icim bi nebze olsun rahatladi bu islerler oncesinde kan alinmasi gerekiyormus bugun gittik sabah kan vermeye kizim bu saat oldu hala gozyasi kurumadi icini cekmekten konustugu anlasilmiyo cok abarti bi cocuk cani saolsun

Bizimkinde mumkun degil ozelde o tarz cocuklar icin bin bir oyunla ilgilenen bi yerede gittik resmen adam palyoncoluk yapti bizimki onyargili arti dusse ve bi yeri kanasa 1 hafta her gun ama hergun bakip bakip aglar agitlar yakar ulur resmen yeminle diyorum boyle giderse o antibiyotikler basimiza daha buyuk is acicak mecbur kaldik yani yoksa cok pimpirikliyim anesteziyi asla istenezdim
İnanın sizi cok iyi anlıyorum
Kardesim yara banti yapistirildiginda asla ve asla kendi kendine cikmadan cikartmazdi :) o agitlar da gayet tanıdık bana :) ama denemissiniz zaten.
Bana değişik gelmişti kadının becerisi. Hatta ilk gittiğimizde hiç bir işlem yapmayıp sadece orayı gezdirdi, aletleri tanıtıp oyun falan oynadi ve işlem yapmadı.
Hakkınızda hayirlisi olsun, cok geçmiş olsun, kötüyü düşünmeyin merak etmeyin her şey yolunda olacak :)

Kizim henuz 7 yasinda bu yasina kadar toplasan 5 kere zorla disini fircaladim oda bagris cagris surekli bi ogurme reddetme kucuk yaslardan itibaren guzel dis fircalari farkli aromali macunlar aldim heveslendirdim ailece dis fircalamayi denedik yok yok yok hep bi husran sonunda fobi oldu cocukta yas oldu 7 agzinda toplam 21 tane disi var ve 14 dis sorunlu yapilmasi ve cekilmesi gerekenler var her gun agliyo yemin ediyorum her agri icin tam 4 farkli doktora goturdum doktorlar biz bunla ilgilendmeyiz bu sekilde kimse bakamaz dediler yilmadan baska doktora...cocuga agzina ac dediklerinde bildigin oguruyo ciyak ciyak hastane inliyo dersin kesin kestiler bi yerini...sonra rezil rusva evd geliyoruz butun agzi apse...aylarca antibiyotik..derken esimin is arkadasinin kocasi dekanmis bi dis hastanesinde hemen yardimci oldu sagolsun bi film cektiler zar zor bagris cagris ve oda dedi bu sekilde bayiltmadan yapamayiz anestezi sart...ve eger yapilmazsa apseler surekli tekrar ediyor ve her ay bi antibiyotik bitiyor bobrekleri zarar gorur dedi doktorumuz ..
2 hafta sonraya araya sıkıstirdilar genel anestezi yapilacak ve 14 disten 3 u cekilip 11 tanesi yapilacak..veeeben kotusu iyilesme sureci nasil dayanacak o aciya bilmiyorum dusunun yani iki tane dolgu yada cekim olsa biz yetiskinler agriya dayanamiyoruz tum agzi yapilacak cunku bir kere anestezi alma sansi var e uyandiktan sonra o agrilara nasil katlanir bu agzini ac deyince bile böguren cocuk??? Hergun aglamasi aci cekmesi miziklamasi zaten mahvetti beni o ayri ama simdi genel anesteziden mi korkuyum yoksa iyilesme surecinden mi korkuyum arti oyle bir kizim varki sokakta dusse bile sargibeziyle sardirip 1 hafta bakip aglar cikarttirmaz o bezi...o kadarda hassas ve nazli napcam ben yaaa
Ayy canım benim çokk çok zor bir durum aynı şeyleri bizde yaşadık ve atlattık çok şükür. Benim oğlum biberon kullanmadı ama gece boyunca benim göğsümü aldığından dolayı üstten dört dişimiz çürümüştü ve aynı şekilde sürekllii apse ve inanılmaz ağrılar veriyodu ve o zaman daha 17 aylık falandı . Kayseri de yaşıyorum ben tıp fakültesinden başka bir yer ypmayı kabul rtmedi orasıda genel anestezi ile kabul etti. Aynen sizin gibi bağrış çağrış anestezi içi. Gerekli.testleri yaptırdık ardından üç.gün sonra hastaneye gittik bizde dolgu yoktu sadece çekim vardı. Önce hafif bi sakinleştirici veriyolar damardan sonrasını siz görmüuosunuz zaten çocuğu alıp gidiyolar. Çok kısa bi işlem d ortalama beş dakika kadar sürdü ama maleseffki sonrası viraz daha endişe verici :( ağzının içi tamamen kan pıhtısı , gerekli görülürse dikiş ve tahmin ettiğin kadarıyla ağlama ve haykırışlar... İki üç.gün kadar yorucu oluyo benim oğlum dişlerinin eksik olduğunu anladgında bi eksiklik hissettiği için dişlerini gıcırdatıp sıkmaya çalışıyodu ondan dolayı biraz geç iyileşti dişleri . Gerçekyen hem çocuk hem de aileler için çokçok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Acil şifalar dilerim ...

Bebeğim 14 aylıkken anestezi almak zorunda kaldı çok endiseliydim ama mecburduk. Emar cekilmesi gerekiyordu.çocuklar icin anestezi uzmanı hassas davranıyor ve onların bünyesine uygun veriyorlar. Çok şükür birşey olmadı. Ve anestezi uzmanı bizi rahatlattı. Yeterli bilgi verilirse belki biraz içiniz rahatlar.o günlerde çok ağladım. Sizi anlıyorum,endiselisiniz.

siz onu bi pedagoga da goturun bu korku niye..birde bebekliginde cocuklugunda cokmu seker cukulata tatli yedi..siz hamileyken demir takviyesi almadinizmi..nirde anne sutu ne kadar aldi..

siz onu bi pedagoga da goturun bu korku niye..birde bebekliginde cocuklugunda cokmu seker cukulata tatli yedi..siz hamileyken demir takviyesi almadinizmi..nirde anne sutu ne kadar aldi..
2 yasi bitene kadar anne sutu aldi ama yemesi cok kotuydu halada oyle vitamin yok kalsiyum yok herseyi aglayarak zorla yer bu korku disle alakali degil kan alirken surup icerken filanda bagrir olay cikarir cokkk uzun yillardir pedagoga zaten gidiyoruz annesi sorunlu onada yansiyo sanirim

Merhaba geçmiş olsun öncelikle.. :) Anestezi teknisyeniyim ve bir yıl çocuk hastanesinde çalıştım iki üç günlük bebisler bile genel anestezi alırdı korkulacak bişey yok içinizi ferah tutun :)

Anesteziden hiç korkmayın. Anestezinin riskli olduğu durumlarda aile uyarılır zaten. Entübe edilmesi zor, şu gibi sorunlar olabilir diye..
Zaten çocuğunuz ameliyathaneye girince hemen rahatlaması için, korku duymaması için bir şey yapılır sonra anestezi. Geçmiş olsun

Kizim henuz 7 yasinda bu yasina kadar toplasan 5 kere zorla disini fircaladim oda bagris cagris surekli bi ogurme reddetme kucuk yaslardan itibaren guzel dis fircalari farkli aromali macunlar aldim heveslendirdim ailece dis fircalamayi denedik yok yok yok hep bi husran sonunda fobi oldu cocukta yas oldu 7 agzinda toplam 21 tane disi var ve 14 dis sorunlu yapilmasi ve cekilmesi gerekenler var her gun agliyo yemin ediyorum her agri icin tam 4 farkli doktora goturdum doktorlar biz bunla ilgilendmeyiz bu sekilde kimse bakamaz dediler yilmadan baska doktora...cocuga agzina ac dediklerinde bildigin oguruyo ciyak ciyak hastane inliyo dersin kesin kestiler bi yerini...sonra rezil rusva evd geliyoruz butun agzi apse...aylarca antibiyotik..derken esimin is arkadasinin kocasi dekanmis bi dis hastanesinde hemen yardimci oldu sagolsun bi film cektiler zar zor bagris cagris ve oda dedi bu sekilde bayiltmadan yapamayiz anestezi sart...ve eger yapilmazsa apseler surekli tekrar ediyor ve her ay bi antibiyotik bitiyor bobrekleri zarar gorur dedi doktorumuz ..
2 hafta sonraya araya sıkıstirdilar genel anestezi yapilacak ve 14 disten 3 u cekilip 11 tanesi yapilacak..veeeben kotusu iyilesme sureci nasil dayanacak o aciya bilmiyorum dusunun yani iki tane dolgu yada cekim olsa biz yetiskinler agriya dayanamiyoruz tum agzi yapilacak cunku bir kere anestezi alma sansi var e uyandiktan sonra o agrilara nasil katlanir bu agzini ac deyince bile böguren cocuk??? Hergun aglamasi aci cekmesi miziklamasi zaten mahvetti beni o ayri ama simdi genel anesteziden mi korkuyum yoksa iyilesme surecinden mi korkuyum arti oyle bir kizim varki sokakta dusse bile sargibeziyle sardirip 1 hafta bakip aglar cikarttirmaz o bezi...o kadarda hassas ve nazli napcam ben yaaa

Korkma, Allah in izniyle bir sey olmaz.

Guvenilir elde misiniz, olumsuz bir durumda Allah korusun müdahale edecek ekip var mi, yoğun bakim unitesi var mı? Hepsine evet diyorsan için rahat olsun.

Oglumla 6 gunlukten baslayip 12 yasa kadar sayisiz anestezi aldik. Şükür hepsi sorunsuz gecti. Gonlunu ferah tut.

Allah baska dert vermesin, kendini uzup olumsuz olani cagirma. Kisa bir uyku sadece.

Ogurmesi kucuk dilinin buyuklugu ya da normale gore onde olmasindan olabilir.
Annemin boyleydir, dis fircalama ayri zor dolgu ayri der hep.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Endişenizi anlıyorum ama inanın ağzındaki dişlerin durumu çok tehlikeli,ağız sağlığı çok önemli,doktorlarında dediği gibi iç organlarına sirayet edebilir.
Dilerim kolayca atlatırsınız. Tekrardan geçmiş olsun

Hangi kismi abartmayim anlamadim cutecim soyle ki yasi kucuk diye genel anesteziden korktum her anne gibi yersiz belki ama endise iste..birde kanaldan sonra ben cok agri ceken biri olarak bir gunde bu kadar islem yapilinca uyusmanin etkisi gectiginde cocuk cok buyutur diye korkuyorum zaten abarti sekilde cani tatli bi cocuk pedoya yaklasik 9 aydir gitmiyoruzz onun disinda hep duzenli goturdum
Yanı basarılı bı pedocu bu ıslemlerı canlı olarak yapabılırdı
kaldıkı bu ıslemler yetıskınlerde kı gıbı cekımler harıc ıgneyle yapılmıyor dısın curuk kısmı oyulup ıcıne bı ılac yerlestırıyorlar 1 hafta sonra o cıkarılıyor sınırler olmus oluyor ve dolgu koyuluyor daha uzun suruyor surec ama oluyor yanı

Bizimkinde mumkun degil ozelde o tarz cocuklar icin bin bir oyunla ilgilenen bi yerede gittik resmen adam palyoncoluk yapti bizimki onyargili arti dusse ve bi yeri kanasa 1 hafta her gun ama hergun bakip bakip aglar agitlar yakar ulur resmen yeminle diyorum boyle giderse o antibiyotikler basimiza daha buyuk is acicak mecbur kaldik yani yoksa cok pimpirikliyim anesteziyi asla istenezdim
dişhekimi olarak bilgi vermek istedim..kızım genizeti ameliyatı olduğu zaman ölüp ölüp dirilmiştim genel anestezi alacak diye..halbuki bu işin içindeyim riskin çok düşük olduğunu biliyorum ama gelde bunu anne olarak kabul et..sonuç Allaha şükür hiçbir sıkıntı yaşamadan atlattık.kızım şu an çok rahat..keşke korkularımı bir kenara bırakıp daha evvel yaptırsaydım ameliyatını diyorum..gelelim kızınıza..bahsettiğiniz koşullarda normal yollarla diş tedavisi yapılması çok zor..kızınıza da yazık yapan hekime de yazık..zaten bu şekilde hasbel kader yapılabilse de başarılı bir tedavi olmaz iki gün sonra tekrar sıkıntı yaşamaya başlarsınız..bizde küçücük bir çocuğun genel anestezi almasını istemeyiz ama başa çıkamadığımız durumlarda mecburen genel anesteziye yönlendiriyoruz..operasyon sonrası ağrı sızı olur mu diye çok kafanıza da takmayın..zaten gerekli ilaçları dokrotunuz vericek size..çocuklar bizim gibi değil.. ağrıya çok daha dayanıklılar..işlem sonrası çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum..her diş için ayrı ayrı genel anestezi almasındansa bir seferde hepsini birden yapılıp çıkacak aradan..şimdiden geçmiş olsun..Allah kolaylık versin..

Yanı basarılı bı pedocu bu ıslemlerı canlı olarak yapabılırdı
kaldıkı bu ıslemler yetıskınlerde kı gıbı cekımler harıc ıgneyle yapılmıyor dısın curuk kısmı oyulup ıcıne bı ılac yerlestırıyorlar 1 hafta sonra o cıkarılıyor sınırler olmus oluyor ve dolgu koyuluyor daha uzun suruyor surec ama oluyor yanı
Kesinlikle ayni fikirdeyim gittigimiz disciler sesi cikmadan islemini yaptiran cocuklarla dolu..sonucta her cocuk yaptiriyosa bizimkinin bu kadar daha bakmadan bagirmasi cok abarti tepki..gereksiz yere anestezi zaten almasini istemem bir iki uc dis olsa birakicam cek cezani akilli olup sakinlesene kadaf disci yok deyip fircalamasina zorlucam ama dis kalmamis agizda oyle oyuklar kiriklar varki zaten 21 disi var 14 tanesi sorunlu..hep kirilmis nokta kadar kalmis disler..ve apsesi hic gecmiyor kizim kitliyo kendini pedagoga bahsetmistim ama ustunde durmadik daha oncelikli durumlar vardi zaten 9 ay kadardirda hic gitmedik 7 yasi bitti bazi seyler yer edindi cok zorluyor beni her sabah corap giyerken bile ayagim aciyor diye agliyo haa sikayet ediyo gibi olmasin bunlarin temelinde sorunlu bi annenin cocugu olmasi yatiyor cokta sasmamak lazim

Back
X