Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Arkadaslar son 2 haftadir 6 yasindaki kizim gittigi yerlerden biseyler aliyor izinsiz.kac defa uyardik babasiyla duzgun bi sekilde.ama nafile.aldigi seyler cok badit akraba ya gitmistik ordan fotografi alip elbisesinin altina saklamis.marketten sakiz alirken sahibi gormus soyledi.cook uzuluyorum esim cok sinirleniyor.ben de egitimciyim ama kac defa neler yaptim netten arastirdim.olmuyo.bu arada yeni bebegimiz oldu 3 aylik.ilgi ona yoneldi ondan olabilirmi?
Hamdım, pişiyorum, yanmaya daha çok var...
Kayıtlı Üye
Pedagog'a gitmekte fayda var. Ya da siz oturup uzun uzun onunla konuşacaksınız, gerekirse onu sevdiği bir yere götürecek, orada bir bağ kuracak sonra konuşturacaksınız. İlla bir sebebi vardır kendince..
bence yeni gelen bebeği kıskanıyor size tavsiyem karşınıza alın ve kardeşinin bakıma ihtiyacı oldugu için onunla ilğileniyoruz ama seni çok seviyoruz deyin şuan tam kavrama yaşı bilerek yapıyor olabilir kırmadan söyleyin mesela ona iş verin deyin ki hadi bebeğe banyo suyu hazırlayalım sen olmazsan yapamam hadi bezini değiştirelim deyin onuda işin içine sokun ve zamanla azalır bu durum.mesela benim 1,5 yaşında oğlum var elimi uzatıyorum hadi annecim beni kaldır ayaga diyorum elimi tutuyor ve ayağa kalkınca kendinde nasıl bir güven oluyor sadece örnek vermek istedim
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
mrb bebekten önce bu durum söz konusu dglse bebekle birlikte bu durum baş gosterdiye muhtemeldir ki,
kıskanması söz konusudur bu durumda konuşup yaptığının yanlış olduğunu anlatmakla beraber kardeşinin bakıma muhtaç olduğunu söyleyin, zaman zaman ablasının kardeşiyle ilgilenmesini ona bakmasını uyutmasini isteyin kızınizdan.
Elleme,dokunma, hasta olurellersen, zarar verirsin gibi kelimeleri sarf etmeyin ablaya,
Ve ablanin ruhunu okşayın kalabalık ortamda ablası uyutabiliyor besliyor harika bir abla gibi cümleler kiskanmayi ortadan kaldırmakla beraber ablalik konusundadahada teşvik edecektir.
Ve yanında kıskanıyor mu ablası gibi sohbetlerin yapılmasına müsaade etmeyin.
Merhaba, oncelikle ise bu olayi "hirsizlik" olarak degerlendirmeyi birakmakla baslamanizi oneririm. Kiziniz kardesine tepki verip sizi cezalandiyor olabilecegi gibi, objeleri sadece hosuna gittigi icin de aliyor olabilir. Her turlu olumsuz tepki bu olayin daha da pekismesine sebep olacaktir. Dolayisi ile kizmadan ve endisenizi belli etmeden, sogukkanli bir tutum sergilemeniz cok onemli.
Oncelikle kardes kiskancligini dizginleyebilmek adina kizinizla bir rutin olusturun. Yani ona ait olan zaman dilimleriniz olsun ve bu zamanlar mumkun oldugunca aksamasin. Aslinda kizinizin bdbek kadar degerli oldugunu, ona da oncelik verdiginizi hissetmeye ihtiyaci var.
Izinsiz alma davranisi icin "senin ve "benim" kavramlarini ogretmeniz cok onemli. Baskasina ait esyalarin oldugunu algilamasi bu davranisi sonlandirmasinda etkili olacaktir.
Anne ve baba olarak cok onemli bir noktadasiniz. Kiziniz hala sizi model alarak ogreniyor. Dolayisi ile esya kullaniminda gerek birbirinizden gerekse de kizinizdan izin almaniz bu davranisi ogrenmesi acisindan onemli.
Ayni zamanda izinsiz almasini neden istemediginizi, karsisindakinin neler hissedebilecegini ve yapabilecegini cok dramatiklestirmeden anlatmaniz da dogru olacaktir. Umuyorum en kisa zamanda davranisi sonlandirabilirsiniz. Kolay gelsin.