Bebek Beslenmesi kizim iletisime gecti artik bebeklikten cikiyor mu ne?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
kizlar gecen hafta benim kizin algilama,beceri,refleks kontrolleri vardi ..........dr goturdum cok begendi akilli, uyumlu sinirin uzerinde seyrediyor dedi sevindim peki aktivitelere haftada kac kez gidiyor demez mi? ne aktivitesi ben sirf ona bakabilmek icin isimi eve tasidim ne yani krese mi vericem 9,5aylik cocugu dedim dr bahsettigi oyun gruplariymis dusunun en gec 7. ayda baslatmak gerekiyormus haftada 2veya 3 oyun grubu veya 2gun oyun 1gun havuz aktivitesi esimle sasirdik neyse bize giris kartimizi hazirlatti verdi gecen hafta baslattik evimin tum cevresindeki yerleri havuzlari oyun gunlerini aldik...... 1 haftadir katiliyoruz ama ne eglence bizim kiz oyun alaninda kendini kaybetti top havuzlari ,sarki gruplari, bebek masaji ,boya grubuna bile soktum daha cok boyayi yemeye calisti ama eglendi bugunde havuza goturdum burnumun dibinde ne yerleri farketmemisim bile ama kizlar inanin 1haftada kizimda ilginc degisiklikler var konusmaya sesler cikarmaya calisiyor eskiden cikardiklarindan cok farkli ,diger bebeklerle iletisim cabasinda ve hergun salya sumuk ayriliyoruz oradan artik daha cok yiyor ve saat 8de yatip sabah 7de uyaniyor hircinliklari azaldi artik bebek aglamalari,huzursuzlugu kalmadi ,birseyi isteme sekli degisti eskiden erken yasta krese karsiydim ama simdi kendim elimle goturuyorum tek farki kendi gozetimimde 3 -4saat oynatip geri getiriyorum benim gibi onlarca anne var sohbet alanlari pedagog,cocuk dr ne ararsaniz var soru ve sorunlarinizi sorabiliyorsunuz neler kacirmisim kac aydir cocugu eve kapadikca daha cok hasta ,daha hircin oldu, neyseki 1haftada bile degisti 9,5aylik diyince inanamiyorlar buyuk cocuk gibi siz siz olun ona zaman ayirin, ev isi ,yemek, utu bekler tek derdimiz boyu yemesi kilosu hasta olmamasi disi derken en onemli yeri beynini atliyoruz en azindan kendim bunca zaman oyle yapmisim cocugum simdi daha mutlu iletisimi ogrenmeye basladi yanima yiyeceklerini goturuyorum tabak tabak yiyor uyku sorununuda astik artik bebekligi geciyor sanirim ...............sevgilerimle

valla sevindim ne güzel.
burda öyle bir imkanımız yok malesef,karşı komşunun oğluyla biraraya getirmeye çalışıyorum,oyuncaklarını o alınca kzıyor acayip tepkiler veriyor.

ne kadar şanslısın sen de kızında
burdan bizimde yapabileceğimiz etkinlikleri paylaşırsan seviniriz walla
bir de doktor ne gibi becerilerini kontrol etti canım, biz de ona göre bir gözlemlesek bebişleri
cts günü kontrolümüz var ama o kadar ayrıntılı bakmazlar özel de olsa

ne kadar özendim sana anlatamam
çok şanslı bebeğin
burada öyle birşey oldugunu sanmıyorum
bir araştırcam ama

ne kadar şanslısın sen de kızında
burdan bizimde yapabileceğimiz etkinlikleri paylaşırsan seviniriz walla
bir de doktor ne gibi becerilerini kontrol etti canım, biz de ona göre bir gözlemlesek bebişleri
cts günü kontrolümüz var ama o kadar ayrıntılı bakmazlar özel de olsa

1)dr yere iki parca pacete parcasi atti minik top yapip parmaklariyla agzina goturebiliyormu parmak becerisi testi bu sart ikinci olarak o iki parcayi avcuna koyup ona uzatti iki parmagiyla kavriyabilecek mi diye2)eline minik iki kup aldi dr once bu iki tahta kupu kendi birbirine vurdu sonra ona uzatti taklit edecekmi diye birbirine vurmasada bir yere vurmasi yeterli3)kucuk renkli bir ayinin uzerini orttu sonra kizimdan ayinin uzerinden ortuyu almasin bekledi4)kirmizi renkli bir topu odanin uzak bir kosesine firlatti lastik olunca sekenlerden asyanin onu takip etmesini kontrol etti 5)yere birbirinin ayni iki kurmali top koydu birinin muzik sistemini calistirdi ve asyanin hangisine ilgi gosterecegine bakti 6)tutunarak kalkmasini kontrol etti 7)kalin sayfalari olan bir kitap verdi cocuk kitabi icinde sekillieri aynalari olan asyanin sayfalara olan ilgisine hangi renge dikkaini verdigine bakti daha birkac aktivite yapti kendi ozel oyuncaklari var bunlar o olcumu saglayan aletler onda oynatti ayni saydiklarimi sizlerde uygulayabilirsiniz 9.aydan sonra parmak becerisine sahip olmalari zekanin dogru yonde gelistiginin habercisiymis hani birseyi parmakla tutup agzina goturmek eger el parmaklarini kullanamiyorsa ki bunun dr gore seviyesi ne o zaman baska testlere sokuyorlar sukur kizim zaten cok oncesinden butur seyleri yapiyor ayrica 9.ayina kadar bir bebegin desteksiz oturmasi sartmis fusfuscum bunlari evde kendinde dene dilersen sonucta sende bunun belirlemesini yapabilirsin

kizlar activiteleri sizede yazarim mesela bir gun sadece masaja ayiriyorlar alt degistirme masalarina herkez cocuklarini soyup yatiriyor bir uzmanda karsiniza geciyor o plastik bir bebege yapiyor sizde cocugunuzda tekrar ediyorsunuz sonra giydirip size dagitilan meyvali muhallebileri yediriyorsunuz oyun kosesine birakiyorsunuz rahatca oynasin diye bu genelde sali ginleri saat 1-3 arasi............kocaman tahta bir kukla var burnu gozleri kollari cikiyor bebekleri onun etrafina topluyorlar uzuvlarini cikardiklari kuklaya annelerinin yardimiyla cikan parca ekleniyor dogru yerlestimi bebeginizi alkisliyor kuklanin icinden gelen ses ilk gun anlamiyor ama gun gectikce alkis sesini duymak icin bekliyor ..............havuz gunu sinirsiz her gun arkada bebek havuzu var havuz bezini bagliyorsunuz sizde mayonuzu giyip 1saat muzik esliginde sudaki toplari yakalatiyorsunuz ama bir cansimidi gibi korumali bir seye oturtuyorsunuz guvenli yani zaten yanindasiniz isi onun icin ideal her seferinde agliyor kizim cikmak istemiyor ...............babalar eglencesi var ona sadece esim goturuyor tunel gibi buyuk borulardan babakiz emekliyorlar top havuzunda oynayip muzik dinliyorlarmis babalar meyvali yogurt yediriyormus o gun ...............bu tarz seyler elimde aylik plan var kendim gordukcede burdan size yazarim en azindan evde muzigi acip bebislerle dansedip onun gibi emekleyip ona eslik edebilirsiniz haftada birde buyuk ekrandan egitici dvd ler gosteriyorlar ve en guzeli hersey havuzda dahil ucretsiz bu devletin cocuk egitim programi size kalmis ama dr kesinlikle goturun diyor ben 1haftada cok sey degistigini farkettim kizim ben giyinmeye baslayinca yada babasi heyecandan duramiyor anliyor disari cikacagimizi

canım ya üşenmemiş ayrıntılı yazmışsın çok sağol
doktorun yaptıklarını ben yapmasam da defne zaten kendi kendine hepsini yapıyormuş, çok sevindim
son 2 haftadır özellikle baş ve işaret parmağıyla kibar kibar tutuyor herşeyi
içiçe geçen küpleri ne zamndır vardı ama son zamanlarda hep onlarla oynuyor, birbirine vuruyor
geçen gün de banim kol saatimle oynuyordu, babası yastığı üzerine kapattı, bu tuttu attı koca yastığı, 3-4 kere denedik, hepsinde buldu
bizimkinin de gelişimi iyi demekki, çok sevindim
tekrar teşekkürler canım, bilgiler için

ne kadar şanslısınız bizim çevremizde ne bi komşu çocuğu var nede kreşe gönderebilecek maddi durumumuz var :((( evde dediğin gibi harala gürele günler geçiyo bende çok üzülüyorum ama elimden de bişey gelmiyo

ne kadar şanslısınız bizim çevremizde ne bi komşu çocuğu var nede kreşe gönderebilecek maddi durumumuz var :((( evde dediğin gibi harala gürele günler geçiyo bende çok üzülüyorum ama elimden de bişey gelmiyo

olsun sen varsin ya ona tamamiyla tv kapatip tel.bakmayim sadece oyun oynayacagin 1saat bile yeterli banyoda kopukle oynat legolari sen diz o bozsun internetten cocuk sarkilari indir onlari dinlet eslik etsin Turkiye de krese vermek sorun gorumcemin cocugunun ilk hafta dudagi patladi dikis atildi kres her cocuga 1kisi bakamaz ki demis savunmaya bakin rezalet burda farkli yani kisaca sen kresteki seyleri evdede uygulayabilirsin en iyi arkadasi zaten derdini anlatana kadar sensin senle oynarkende cok eglenecektir zaman olsun yeter

çok şanslısın.hem ücretsizmiş burda yok öyle şeyler olsada kimbilir dünya para isterler.benim kızımda anlattıklarını yapıyor demekki gelişimi güzel.annem bakıyor kızıma.öyle komşu çocuğu falanda yok.ancak markete falan gittiğimizde çocuk görürse konuşmak için can atıyor.bir görseniz halini büyük adam gibi laf anlatmaya çalışıyor.ama keşke burdada öyle aktivite grupları olsa.

aslında kafa dengi birkaç arkadaş olsa bebeği olan biraraya gelip muhabbet etmek yerine haftada 1 bu aktiviteleri yapsak ne güzel olurdu
ama etrafımdaki anneler çoğu öğretmen de olsa sadece yeme içme ve hastalığıyla ilgileniyorlar gibi geliyor bana
zihinsel ve psikolojik gelişimleri 2. plana atılıyor hep
nurayın yazdıklarını okuyunca ülke olarak ne kadar geri olduğumuzu bir kere daha görüp üzüldüm
bırakın ücretsiz bu tip merkezlere götürmeyi, ücretsiz sağlık ve beslenmelerini bile karşılayamıyoruz bebeklerimizin

ahh tatlım işte bu tür aktiviteler Türkiye de geç başlıyor ve çok pahalı oluyor bende oğlum için iki üç ay önce aratırmıştım yüzme ve oyun aktiviteleri için ancak iki yaşından önce almıyorlar oysa daha erken başlamalı Mozart ilk senfonisini dokuz yaşında yapmış düşünsene birde senfoni yani.Doktorsa Taylan nın algılama gücünün yaşından önde gittiğini söyledi bende kendi çapımda birşeyler yapmaya karar verdim.En az hftada bir kere onu çocukların arasına bırakıyorum tabi inan zor oluyor asosyal bir toplumuz hergün mutlaka dışarı çıkarıyorum ve parka götürüyorum yüzme için ise kendim ona havuz alıp şimdilik orada idare edicem.Ne güzel şartlar işte bu yüzden bizler yeteri kadar müzisyen sporcu yetiştiremiyoruz içlerine kapalı büyüyor çocuklar ama ben buna izin vermicem.

aslında kafa dengi birkaç arkadaş olsa bebeği olan biraraya gelip muhabbet etmek yerine haftada 1 bu aktiviteleri yapsak ne güzel olurdu
ama etrafımdaki anneler çoğu öğretmen de olsa sadece yeme içme ve hastalığıyla ilgileniyorlar gibi geliyor bana
zihinsel ve psikolojik gelişimleri 2. plana atılıyor hep
nurayın yazdıklarını okuyunca ülke olarak ne kadar geri olduğumuzu bir kere daha görüp üzüldüm
bırakın ücretsiz bu tip merkezlere götürmeyi, ücretsiz sağlık ve beslenmelerini bile karşılayamıyoruz bebeklerimizin
Çok güzel söylemişsin füsfüs bari bizler forumda bu konuyla ilgili neler yapabiliriz diye düşünsek evleri birbirine yakın arkadaşlar çocukları arada beraber olsa onlar için çeşitli aktiviteler düzenlesek.Geçen çocukluk arkadaşımla görüştük biri altı biri dört yaşında iki tane kızı var ve inan saatlerce çocuklar nasıl oynadılar sanki altı yaşındaki Taylan kadar sanki Taylan altı yaşında gibi çok eğlendiler ve Taylan o gece deliksiz uyudu ama bir daha kolay kolay görüşemeyiz o oturuyor Kaynarcada ben Kadıköy Nuray beni çok dertlendirdi ben bunları kafama takıyorum bırak zekayı çok önemlide olsa böyle aktiviteler bebekleri nasıl mutlu ediyor.

gerçekten biz de dahil içe kapalı yetiştik, iletişim konusunda zorlanıyoruz, topluluk içinde rahat edemiyoruz, belki kendimizi geliştirdik ama çok çaba gösterdik ben gösterdim en azından
bebekken bu tip aktiviteler çok önemli, yaşıtlarıyla vakit geçirmek, paylaşmak vesaire...
defne de hergün bakıcıya gidiyor, bakıcının komşusu da 4-5 ay büyük bir çocuğa bakıyor, görüştüğü birisi zaten, biraraya getirmelerini isticem sık sık
elimden geleni yapmaya çalışıcam ben de, birbirimizi destekleyelim burdan, günlük işlere dalıp ihmal etmeyelim

ben bugün bir cd hazırlamaya karar verdim
bebek çocuk şarkıları ve klasik müzik karışık
oturduğumuz odadaki dvd de takılı duracak hep, eve gidince direk onu açıp yerde oyun oynicam kızımla, izin verirse masal kitabını okurum, kitaba saldırdığı için okuyamıyorum pek
sevhancım sen zaten yapıyorsun böyle birşey hatırladığım kadarıyla

dusunun kizlar doktorun aktivite yasi 6.-7.ay diyor yas falan degil asisi bitti mi burda asilarimin 2-3-4 var sonra yasina kadar yok ve hemen havuza yolluyor ustelik bir bakiyorsunuz havuzda aktivitede birsuru kadin birinin cocugu yemek yemiyormus soyle yaptim artik yiyor diyor size yeni bir fikir veriyor sizde arkadasliklar ediniyorsunuz fikir alisveririnde bulunuyorsunuz keske Turkiye de de boyle yerler olsa anneler birkac saat bile olsa cocuklariyla cocuk olsa degil mi?fusfuscum birde dr dediki koseli legolar var ya iri iri icine giren kupler iste o oyuncaklari tercih et tum cingirakli yumusak vs ortadan kaldir dedi cok oyuncak olmasin etrafta sen kule yap o bozsun hic Sikilmadan 1hafta sonra kuleyi o kurmaya basliyacak koseli kupler renkleriyle olsun beceri zekasini gelistiriyormus dr bize bir tane onerdi alicam aldimmi resim ceker eklerim benzerlerini bulabilrsiniz zaten

ben bugün bir cd hazırlamaya karar verdim
bebek çocuk şarkıları ve klasik müzik karışık
oturduğumuz odadaki dvd de takılı duracak hep, eve gidince direk onu açıp yerde oyun oynicam kızımla, izin verirse masal kitabını okurum, kitaba saldırdığı için okuyamıyorum pek
sevhancım sen zaten yapıyorsun böyle birşey hatırladığım kadarıyla
Evet ben yapıyorum neredeyse doğduğundan beri zaten klasik müzik dinlemeyi seviyorum bebeğimede dinliyorum klasik müziğe bir sürü insan olumsuz bakar sevmez o ama apayrı bir kültürdür bir kere dnlemeye alışınca içine giriyorsun ve beni dinlendiriyor rahatlatıyor Taylan'ıda rahatlatıyor dediğin gibi kitaba saldırıyor bende onu oyuncaklarının arasına koyuyorum o oyuncaklarla oynarken kitap okuyorum.Bizden ne kadar çok kelime duyarsa o kadar çok kelime kullanıyor ve erken konuşan bebekler kavrama algılama konusundada başarılı oluyorlar.şimdi biraz araştırma yaptımda önerilen aktiviteleri biz zaten yapıyoruz geriye kalan bebeklerimize sosyal olmayı,paylaşmayı insan ilişkilerini yönetebilmek için destek almak yani bebeklerin beraber olması ve beraber eğlenmesi,oyun oynaması.Nuray ın bahsettiği Asya'nın deliksiz uyuması çok doğru pazar günü bizde yaşadık.Biz kısıtlı şartlarda çocuk büyütüyoruz bu durumu önemsemeyenler için sorun yok ama benim için Taylan doğduğundan beri bu konuda çok sıkıntılıyım.

birde benim isim daha zor Asya iki dili ogrenmek zorunda bazen kafasi karisiyor Turkce baslayip Ingilizce devam ediyoruz esimle ama komutlari iki dildede anliyor ver al tut hayir bazen bos bos bakiyor anliyorum akli karisiyor zaten bu tur yerlere alistirma nedenim sirf bu kreste okulda zorluk cekmesin sonucta okula burda gidecek yinede her oyunu sizde evde yapabilirsiniz yeterki 1saat ayirip onunla cocuk olun kizim benimle en cok balon oynamayi seviyor deterjanli suya mandal sokar balon yapardik cocukken iste onun cocuklar icin olanindan aldim balon yapiyorum ev biraz batiyor ama gulmekten kendinden geciyor

Tepe Nautilus'te hafta içi çocuklar için masal anlatılıyor çocuklar için yer yapmışlar zaten evde canımız sıkılıyor Taylan'ı oraya götürücem bugün tek sorun taylan oradaki çocuklara göre çok küçük kalıyor altlarında eziliyor onlarla oynacam diye çırpınıp duruyor olsun yinede bügün evde kalmayalım.

Back
X