Kızım istedi diye kardeş yaptık diyenleri cringe buluyorum ama burda kızınız haklı
Tek çocuk demek ailenin imkanlarını full kullanmak yediği önünde yemediği arkasında olmak demek.
Kardeş her ne kadar yardımcı olsa da her doğan kardeş diğerinin imkanlarını azaltıyor her türlü aklınıza ne gelirse.( Miras konusunu hiç demiyorum bile , kardeşim var deme miras bölünmedikçe diye bir söz var)
Ekonomi gittikçe kötüleşiyor. Aynı imkanları sunamayacaksınız. Biri bişi isteyince kardeşine şunu aldık vs diyeceksiniz illa ki.
Fenomenler takipçi çoğalsın diye habire çocuk yapıyorlar takip edenler de iyi bir şey sanıyorlar kalabalık aileyi. Ama lakinki öyle değil.
Bir de ne gerek var tekrar ameliyat olmaya fiziğinizi bozmaya ilk ameliyattan daha zor iyileşmesi 2. Ameliyatların. Göğüsleriniz karnınız bi hal olacak. Uykusuzluk olacak offf bence her kadın tek doğum yapmalı bir daha cesaret edenlere hayret ediyorum.
Tek olsun kanaatindeyim.
ben tek çocuğu özellikle anne babanın yaşı ilerlediğinde sağlık sorunları arttığında çok dezavantajlı buluyorum
elbette şimdi biz yaşlanınca bize baksın diye yapmıyoruz çocuğu diyenler olacaktır
artık bu zihniyet kırılıyor sanırım
ama hayatın içinde gerçekler hiçte öyle ilerlemiyor. ana babanın ileriki yaşlarda sağlık sorunları olduğunda
o tek çocuk arkasını dönüp hayatına devam edemiyor
ölüm durumunda sağ kalan ebeveyne sahip çıkma görevi o tek çocuğun üzerinde oluyor
tek çocuklu ailelerde tüm imkanların sadece kendisine sunulmasının bedeli, ileriki yıllarda başka biçimde ödeniyor gibi düşünüyorum mesela ben
benim anne babası senelerdir ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele eden tek çocuk bi arkadaşım var
kız iş hayatına 3-4 sene geriden başladı ailesiyle uğraşmaktan
yaşadıkları şehirde iş bulamadı, şehir dışını ailesi istemedi falan derken
kız başka mesleklere baktı falan ki mis gibi diploması olan bi insan bu
baktılar işin içinden çıkılmıyor kız artık başka şehirde okuduğu alanda iş buldu ve bastı gitti
kızın bi kardeşi daha olsaydı bu sorumluluk paylaşılırdı en azından
bi arkadaşım daha var ailesiyle yaşıyor, ailede sağlık sorunları başladı tabi
kıza yurt dışında iş imkanı çıktı, gidersem aklım kalır ailem de pek sıcak bakmıyor
senden başka kimsemiz yok diyorlar diyordu en son
şimdi bu arkadaşımında 1-2 kardeşi olsa düşünmeden basar giderdi , hayatına yön verirdi
tek çocukta kararlı olan aileler ilerleyen senelerde o tek çocuğun hayatını istemeden de olsa aksatma ihtimalini de düşünmeli
istediğin kadar zengin ol, annen baban hastalıklarla uğraşmaya başladığında hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam edemiyorsun
ama bi kardeş olsa onunla bu tip sorumlulukları paylaşma imkanı da oluyor
sözün özü anne baba kardeş yapma ve yapmama kararları ile evladının hayatını ciddi anlamda etkiliyor
her açıdan düşünüp karar vermek lazım