kızım(kedim) ve eşim

Iste hayvanlar boyle vazgecilen oluyor ne yazikki. Yuva yikmak kolay degil , ama hayvan atmak kolay sanirim :işsiz:
kimse hayvanı atsın demiyor ama kedi ve kocanız arasında seçim yaparken kediyi seçiyorsanız bence sizde bir problem var. Şunu kabul edin herkes sizin gibi hayvanlarla iç içe yaşamak zorunda değil. Evliliği bitirmeye yönlendirmek çok yanlış. Bence biraz sakin olup tekrar düşünün bu konuyu

kimse hayvanı atsın demiyor ama kedi ve kocanız arasında seçim yaparken kediyi seçiyorsanız bence sizde bir problem var. Şunu kabul edin herkes sizin gibi hayvanlarla iç içe yaşamak zorunda değil. Evliliği bitirmeye yönlendirmek çok yanlış. Bence biraz sakin olup tekrar düşünün bu konuyu
Ben oyle bir yonlendirme yapmadim. Hayvanlari alip alistirip yok annem istemiyor yok esim sevmiyor diyerek sahiplendirmek daha yanliss , siz dusunun bence cunku o hayvanlar sizin duygunuzla size baglanip seviyorlar. Baska bi yerde ya travma yasiyorlar yada psikilojileri bozuluyor. Esinizi gozden cikaramasiniz ama bir hayvanin duygulariyla oynayip sahiplendire bilirsinz demek daha yanlis bence.

Ben oyle bir yonlendirme yapmadim. Hayvanlari alip alistirip yok annem istemiyor yok esim sevmiyor diyerek sahiplendirmek daha yanliss , siz dusunun bence cunku o hayvanlar sizin duygunuzla size baglanip seviyorlar. Baska bi yerde ya travma yasiyorlar yada psikilojileri bozuluyor. Esinizi gozden cikaramasiniz ama bir hayvanin duygulariyla oynayip sahiplendire bilirsinz demek daha yanlis bence.
kediyle ilgili söylediklerinize katılıyorum ama adam korkuyor..evlenmeden önce düşünülmesi konuşulması gereken şeyler bunlar zaten hata baştan yapılmış. Ama konu bu noktaya geldikten sonra evliliğin bitmesi yerine hayvanın biraz psikolojisinin bozulması daha makul. Çözüm asla ne kediyi sokağa atmak kadar gaddarca nede o evlilik yürümez diyecek kadar gözü kara olmalı bence..

kediyle ilgili söylediklerinize katılıyorum ama adam korkuyor..evlenmeden önce düşünülmesi konuşulması gereken şeyler bunlar zaten hata baştan yapılmış. Ama konu bu noktaya geldikten sonra evliliğin bitmesi yerine hayvanın biraz psikolojisinin bozulması daha makul. Çözüm asla ne kediyi sokağa atmak kadar gaddarca nede o evlilik yürümez diyecek kadar gözü kara olmalı bence..
Tabii orasi oyle ama esin alismak icin hic bir cabasi yok bence. Istese esi icin alisabilir. Bu sadece kedi icin gecerli degil kopek,kus, tavsan v.s her hayvan alisir. Cunku siz onu yasam standartlarina alistirisiniz. Ve baskasina verince buyuk olasilikla hayvanin yasam standardi duser ve hayvan bunalima girer. Boyle bir hakka kimse girmemeli. Ben kopegimi sahiplendim. Hayvani 2 ay kilinikte kafesin icinde birakip kaderine terk edilen bir canliydi. Hic mi alismadi o sahiplerine , hic mi özlemedi ahh ahhh biz ne dusunuyorsak onlarda dusunuyor inanin..

Tabii orasi oyle ama esin alismak icin hic bir cabasi yok bence. Istese esi icin alisabilir. Bu sadece kedi icin gecerli degil kopek,kus, tavsan v.s her hayvan alisir. Cunku siz onu yasam standartlarina alistirisiniz. Ve baskasina verince buyuk olasilikla hayvanin yasam standardi duser ve hayvan bunalima girer. Boyle bir hakka kimse girmemeli. Ben kopegimi sahiplendim. Hayvani 2 ay kilinikte kafesin icinde birakip kaderine terk edilen bir canliydi. Hic mi alismadi o sahiplerine , hic mi özlemedi ahh ahhh biz ne dusunuyorsak onlarda dusunuyor inanin..
insanlar bile alışıyor hayvanlar da alışır merak etmeyin..ilk kedimi babam kanser olunca sahiplendirmek durumunda kaldım kemoterapi döneminde doktor kesinlikle evde kedi uygun değil dediği için..daha sonra geri almayı düşündüğümde o kadar mutluydu ki gelmek istemedi ve başka kedi aldım :) Gerçekten iyi bir aile bulur ve sahiplendirirse kendisi de ziyaretine gidebilir kedi de mutlu olur rahat eder..bence kedicik de kocasından rahatsızdır huzursuzdur..

Valla kusura bakmayın da ne yapacak ufacık kedi koca adama? Annem temizlik hastası o bile benimle kalırken 2 kediye katlanıyor, sokakta devamlı beslediği kediler var. El kadar kediyi sokaga at ne demek. 2 yasinda bebe mi bu kediden korkacak? Keşke çocuk yapmakta bu kadar acele etmeseydiniz.

Ben senin için hiç banlanamam...adamın yasam alanı istemiyor olabilir..barinaktan sahiplenecek birileri çıkabilir ..keşke onca sokak çocugu için de bu kadar duyarlı olabilseniz..
Kediler ve köpekler de sokakların çocukları. Üstelik sokak çocukları tamamen sosyal devletin sorumluluğundadır, devlet vatandaslarını himayesine almakla ve gerekli sosyal yardımları yapmakla yükümlüdür, bu yüzden vergi veriyoruz.. Maalesef devletin sokak hayvanlari için böyle bir uygulama yok henüz, inşallah ilerde olur.

Sizi çok iyi anlıyorum çok zor durumdasınız. Ben üniversitede okurken 2 kedi sahiplendim. Evde kendi halimizde yaşayıp gittik 2 sene boyunca. Ama sonra okul bitip aile evine dönünce ailem kedileri istemedi. Saçma sapan sebepler sundular bana. Annem etraftaki kedileri besliyor hatta evin içine girip uyuyorlar ama benim kedilerimi istemiyor. Onlar gelince kapı baca açık yatamayacakmış çünkü. Dışarı kaçmasınlar diye kapıya pencereye dikkat etmem aşırı rahatsız ediyormuş onu. Erkek arkadaşıma bıraktım kedileri ama o da ailesiyle yaşıyor ve onun ailesi de kedilerin pis olduğunu, tüylerinin bilmem ne olduğunu söyleyip duruyor. Erkek arkadaşımla öyle zor durumdayız ki... Bakıma muhtaç oldukları için sahiplenip tedavi ettiğimiz birlikte mutlu olduğumuz canların sorumluluğunu başta akıl edememişiz biz. Mamasını suyunu verirsin, kumunu temizlersin, birlikte oyun oynar sevgini verirsin diye sorumluluğunu küçümsemişiz meğer. Şimdi sürekli çözüm arıyoruz ama kesinlikle bu çözümlerin içinde sokağa atmak ya da başkasına sahiplendirmek bulunmuyor. Ayrı eve çıkmak için iş arayıp aldığımız harçlıkları biriktiriyoruz. Artık kim önce ayrı eve çıkmayı başarabilirse o alır kedileri diye hedef koyduk.

Sizin kedinizi sokağa atacağınıza inanmıyorum. Başkasına sahiplendirmek için her yere ilan verin. Kedinizi sahiplendirdiğiniz zaman eşiniz gözünüzde nasıl biri olur bilmiyorum. Çünkü bu kedi korkusu değil eşiniz sadece korkmuyor ki. Kedileri sevmiyor. İkinizin evlenmesi saçma bi kere. Kandırıp evlendiyse de kediye katlanmasını bilecek. Aile baskısına dayanamıyor. Herkes kedilere pis deyince misafirler eve gelmeyi reddedince kediden kurtulma bahanesi olarak kullanmış bunları. Şimdi bu adamın iyi bir insan olduğuna kim inandırabilir ki beni?

Ay bilmiyorum. Ben ne sahiplendirebiliyorum ne sokağa atabiliyorum. Nasıl yapayım? Zor bir dönemden geçiyorum kedilerimde benimle bu zorluğu yaşıyor ama atlatacağız diye kendimi avutuyorum işte.

Evlenmeden once bilmiyor muydu kedinin sizinle yasayacagini?
Bunu kabul ederek evlenmedi mi?
Eger kabul edip evlendiyse esinizi birakin sokaga , birileri besler elbet

Herkes eşinizi topa tutmuş ama orası onun da yaşam alanı istemiyor olabilir ki seviyor biliyorum diyorsunuz art niyetli hayvanlara kötü davranan biri değil demek ki..barınağa falan götürseniz olmaz mi..
Evlenmeden once bilmiyor muydu es kisisi kediyle yasayacagini??

Sizi çok iyi anlıyorum çok zor durumdasınız. Ben üniversitede okurken 2 kedi sahiplendim. Evde kendi halimizde yaşayıp gittik 2 sene boyunca. Ama sonra okul bitip aile evine dönünce ailem kedileri istemedi. Saçma sapan sebepler sundular bana. Annem etraftaki kedileri besliyor hatta evin içine girip uyuyorlar ama benim kedilerimi istemiyor. Onlar gelince kapı baca açık yatamayacakmış çünkü. Dışarı kaçmasınlar diye kapıya pencereye dikkat etmem aşırı rahatsız ediyormuş onu. Erkek arkadaşıma bıraktım kedileri ama o da ailesiyle yaşıyor ve onun ailesi de kedilerin pis olduğunu, tüylerinin bilmem ne olduğunu söyleyip duruyor. Erkek arkadaşımla öyle zor durumdayız ki... Bakıma muhtaç oldukları için sahiplenip tedavi ettiğimiz birlikte mutlu olduğumuz canların sorumluluğunu başta akıl edememişiz biz. Mamasını suyunu verirsin, kumunu temizlersin, birlikte oyun oynar sevgini verirsin diye sorumluluğunu küçümsemişiz meğer. Şimdi sürekli çözüm arıyoruz ama kesinlikle bu çözümlerin içinde sokağa atmak ya da başkasına sahiplendirmek bulunmuyor. Ayrı eve çıkmak için iş arayıp aldığımız harçlıkları biriktiriyoruz. Artık kim önce ayrı eve çıkmayı başarabilirse o alır kedileri diye hedef koyduk.

Sizin kedinizi sokağa atacağınıza inanmıyorum. Başkasına sahiplendirmek için her yere ilan verin. Kedinizi sahiplendirdiğiniz zaman eşiniz gözünüzde nasıl biri olur bilmiyorum. Çünkü bu kedi korkusu değil eşiniz sadece korkmuyor ki. Kedileri sevmiyor. İkinizin evlenmesi saçma bi kere. Kandırıp evlendiyse de kediye katlanmasını bilecek. Aile baskısına dayanamıyor. Herkes kedilere pis deyince misafirler eve gelmeyi reddedince kediden kurtulma bahanesi olarak kullanmış bunları. Şimdi bu adamın iyi bir insan olduğuna kim inandırabilir ki beni?

Ay bilmiyorum. Ben ne sahiplendirebiliyorum ne sokağa atabiliyorum. Nasıl yapayım? Zor bir dönemden geçiyorum kedilerimde benimle bu zorluğu yaşıyor ama atlatacağız diye kendimi avutuyorum işte.
Sizin erkek arkadaşınız destek olmuş ne güzel bir ümidiniz var en azından

merhaba hanımlar,
bu benim ilk konum ve işin içinden çıkamadığım için artık sizden akıl almaya geldim. Benim sorunum eşim ve kedimle ilgili. Dişi ve dünya tatlısı bir kedim var. henüz 1 haftalıkken sokakta çocukların elinden almıştım. o zamanlar bekardım ve ailemin tüm karşı çıkışlarına rağmen büyüttüm. 8 ay önce evlendim ve eşim kedimden çok korkuyor. İlk zamanlar alışır sanmıştım ama 8 aydır her gün kedi yüzünden kavga halindeyiz. Evliliğim bu yüzden bitme noktasına geldi. O da seviyor biliyorum ama korkusu sevgisinin önüne geçiyor. İnternetteki sahiplendirme sitelerinden birine ilan vermiştim ama ne yazık ki kimse dönmedi. Şu an hamileyim ve eşim bundan güç alarak iyice baskı yapmaya başladı. Gerekirse sokağa bırak diyor ama onun sokakta kaldığını düşününce bile kalbim sıkışıyor boğazım düğümleniyor. Ne yapacağımı şaşırdım önerilerinizi bekliyorum.
Ayyy kedim canım yavrum onun yokluğu fikri bile ne kadar fena. Eşim denen inşallah eski eşim olacak şahsiyet de nefret ederdi kedilerden. Yanlış anlamayın da kedi gibi masum, huzur verici bir canlıyı bile kaldıramayacak kadar dar kalpli olmamalı insan. Bu hayvancıklara çok kötü muamele eden alçak insanlar var ve insanlığımdan utanıyorum bu insanları gördükçe. Kedi sevmeyenden şüphelenmek lazım vallahi . Çok ciddiyim. Sosyal medyada her türlü paylaşın sahiplendirin çok da zor değil.

Sakın ama sakın!!! Bunun vebali sizden ve cocugunuzdan çıkarsa ne olacak? Ben cok korkarım boyle bırseyden.. o da evlat ya!!! Nasıl dusunurdunuz boyle bır seyı? Esınızı egıtın.. kedilerin aşısı olduktan sonra ne bebege ne size zarar verir

Ayyy kedim canım yavrum onun yokluğu fikri bile ne kadar fena. Eşim denen inşallah eski eşim olacak şahsiyet de nefret ederdi kedilerden. Yanlış anlamayın da kedi gibi masum, huzur verici bir canlıyı bile kaldıramayacak kadar dar kalpli olmamalı insan. Bu hayvancıklara çok kötü muamele eden alçak insanlar var ve insanlığımdan utanıyorum bu insanları gördükçe. Kedi sevmeyenden şüphelenmek lazım vallahi . Çok ciddiyim. Sosyal medyada her türlü paylaşın sahiplendirin çok da zor değil.
Bir de kediyi kocana tercih etmişsin diyenler çok acayip. Bir evin içinde iki kişi yaşıyorlar biri evcil hayvandan hoşlanmıyor ve 8 aydır bunu büyük sorun haline getirebilmiş. Hoşlanmaması için bir sebep bence olamaz ama onun tarafından bakıldığında belki küçüklüğünde bir kedi tarafından darp edilmiştir :D Teyzemin yüzüne kedi atlamış küçükken görünce kaçıyor hatta görünce şekeri düşüyor hahaha ama köpeklerle bir sorunu yok. Böyle bir sıkıntısı olmasa kocaman adam kediden korktuğunu belli etmez konu sahibi. Kedicağıza sıcak bir yuva bulursanız sizi de kocanızı da unutur :D

Kedileri çok severim. İşyerinde çok zaman et yemeklerini yemem, kedilere götürürüm ama beslerim, uzaktan severim ama dokunamam. Sanki böyle aniden tırmalayacak ya da ısıracak gibi gelir, köpeklere veya diğer hayvanlara karşı böyle değilim. Çocukken kediler ile ilgili birkaç acı tecrübem olmuştu. O yüzden eşinizin korkmasını anlayabiliyorum.

Evlendiğimizde eşimin de aynı sizin gibi kedisi vardı. Mamasını, suyunu verirdim bana alışsın diye. Eşimin yardımıyla birazcık dokunabiliyordum ama hiç kucağıma alamadım. Evlendikten 1 yıl sonra hastalandı ve kaybettik. Depresyona girdim öldüğünde... Eşinizin korkma derecesi nedir? Ben mesela evde olmasından rahatsız değildim ve korkmuyordum sadece temas problemim vardı. Eşinizin gerekirse sokağa bırak demesi biraz acımasızca olmuş. Diğer hayvanlarla arası nasıldır? Genelde hayvan sever mi?

Hamilelikte kedi ile bir arada yaşamak problem olabilir (kedi dışkısından bulaşan toksoplazma virüsünden ötürü). Doktorunuz zaten bilgilendirmiştir bu konuda. Yine de dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Son olarak bebekliğinden itibaren evde yaşayan kediler sokak ortamına adapte olamaz. Sosyal medyada paylaşsanız, belki sahiplenmek isteyen bir arkadaşınız olabilir.

Benim eşim de başta soğuktu kedime karşı, şimdi benden çok sahipleniyor ve seviyor. Kimseye laf söyletmiyor. Aslında 8 ay çok uzun bir süre, eşinizin istememe sebebini çok merak ettim. Korkmak değil bence.. Görümcemin kedilerden aklı çıkardı, benim kedim sayesinde korkusunu yenip kendi de kedi sahiplendi. 1,5 yıldır bakıyor.

Ya şu kediyi köpeği eve hapsedip
Yaşam alanından koparinca ne anlıyorsunuz

Arkadaşımın iki kedisi var
Her dk dışarı çıkamıyorlar ikiside camdan dışarı bakıyor sirkeli yazık günah yani

Ayrıca sokak lar tehlikeli diyorsunuz da
Bir sürü sokak çocuğu var bu ülkede keşke onlara sahip cikilsaaa

Şimdi konu sahibi ne yapsın
Eşini mi bosasin istemiyor kedi yi diye ?

En mantıklısi sahiplendirmek bence konu sahibi ;)

şaka mısınız? Benim de bir kedim var ama eşim korksaydı asla eşimden vazgeçmezdim. Sizin için evlilik bu kadar basit demek ki. Adam da korkuyormuş ne yapsın yani kediyle yaşamak zorunda değil herkes..bence sahiplendirmek çok mantıklı aynı ilde olursa ziyaret de edilebilir ama asla boşanmak gibi saçma sapan şeyler düşünmeyin evlilik bu oyuncak değil yuva yıkmak bu kadar kolay mı ya:oha:
Bu nasıl yorum ya:D
Benim papağanım 10 yaşında mesela ve onun bir kaç yavrusu 6 yaşında.
Senelerce gönül bağı kurduğun bir canlıyı, sorumluluğu sana ait olan bir canlıyı ve sana alışmış bir canlıyı adamın şımarıklığı yüzünden atmaz kimse. Benim eşim de kabul etmeseydi evlenmezdim çünkü bu onların varlığından ziyade bir yaşam tarzı.

Back
X