kızım(kedim) ve eşim

Konuya bir yorum daha yapmaya geldim. Kediler alışkanlıklarına bağlı ve düzenlerine düşkün canlılar oldukları için özellikle bir yaştan sonra sahiplendirmek kolay olmaz. Biz kedi sahiplenmek istediğimiz bir dönemde 1 yaşlarında bir kedi için sahibinin evine gittik. Sahibinin evinde etrafımızda fır dönüp bizi araştıran kediyi huzursuzlandırarak evimize getirdik ve inanın kedi pencerenin önüne gidip oturdu. Saatlerce hareket etmedi oradan. Yemek götürüp bıraktım bana mısın demedi, ben de korktum yaklaşmaya kendi haline bıraktım. Bir süre sonra odada biraz dolanıp kendini çok saçma, dar bir yere sakladı. Güzel güzel seslenerek sakinleştirmeye çalıştık biz de, babam elini uzattığı anda tırmalamıştı. Mecburen sahibini arayıp söyledik ve gece gelip aldılar kediyi. Nasıl bir travma yaşadı bilmiyorum bile yavrucak. Bu da bize ders olmuştu. Yetişkin kedi size alışkındır çoktan.

Herkes eşinizi topa tutmuş ama orası onun da yaşam alanı istemiyor olabilir ki seviyor biliyorum diyorsunuz art niyetli hayvanlara kötü davranan biri değil demek ki..barınağa falan götürseniz olmaz mi..
Siz hayatınızda hiç bir barınak ziyaret ettiniz mi acaba böyle bol keseden konuşuyorsunuz.

Terapilerle çözümü varken niye bu vicdansizligi çözüm olarak gördünüz?

Eşiniz resmen köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş yani inanamıyorum...Kediniz de onu istemediğinin farkındadır, özellikle taciz ediyordur onu. Hamileymişsiniz çok bir şey yazamıyorum ama eşinize çok kızdım.

Kedi köpek her türlü hayvandan korkan birisi olarak alışmam 2 haftamı aldı. Şimdi birlikte uyuyoruz iyiki o zaman bencillik yapmammisim .
Birde eşinizin istemesi lazım yoksa kediler akıllı hayvanlar kasıtlı bunaltırlar. Ben en sonunda kardeşime tut şunu ısırsın bir elimi oda kurtulsun bende dedim. Hayvan tenezzül bile etmedi bana.

Güncelleme yapayım hanımlar,
Dün eşimin ailesinde kedi besleyen tek akrabalarını araya soktum. Herkes eşime ayrı ayrı açıklama yaptı ancak nuh diyor peygamber demiyor. Ağladım direttim zorladım. Herkes çok uğraştı ama bi faydası olmadı. Ve çok net anladımki eşim ailesinin baskısı altında olduğundan bu kadar katı davranıyor. Direneceğim ama nereye kadar bilmiyorum bu işin sonunda sanırım eşim kaybeden taraf olacak her türlü manada:(

Evlat yerine geçen bir canlıyı gerekirse sokağa bırakalım diyebilen bir kişi kocam olamaz. İnsanlığını sorgularım her şeyden evvel. Kediden korkuyorsa aynı evde yaşamak istemiyorsa, en başından beri evinde kedi beslemeyen bir hanımla evlenecekti.
Modası geçen bluz değil bu da atalım. Sinirlerim bozuldu.

ben de çok korkarım kediden falan ama acayip bir korku. koca kadınım bana değse falan baygınlık geçiririm bu elimde değil. eşinize hak verdim. ama sokağa bırakılmaz yazık o ev kedisi.

merhaba hanımlar,
bu benim ilk konum ve işin içinden çıkamadığım için artık sizden akıl almaya geldim. Benim sorunum eşim ve kedimle ilgili. Dişi ve dünya tatlısı bir kedim var. henüz 1 haftalıkken sokakta çocukların elinden almıştım. o zamanlar bekardım ve ailemin tüm karşı çıkışlarına rağmen büyüttüm. 8 ay önce evlendim ve eşim kedimden çok korkuyor. İlk zamanlar alışır sanmıştım ama 8 aydır her gün kedi yüzünden kavga halindeyiz. Evliliğim bu yüzden bitme noktasına geldi. O da seviyor biliyorum ama korkusu sevgisinin önüne geçiyor. İnternetteki sahiplendirme sitelerinden birine ilan vermiştim ama ne yazık ki kimse dönmedi. Şu an hamileyim ve eşim bundan güç alarak iyice baskı yapmaya başladı. Gerekirse sokağa bırak diyor ama onun sokakta kaldığını düşününce bile kalbim sıkışıyor boğazım düğümleniyor. Ne yapacağımı şaşırdım önerilerinizi bekliyorum.
Esiniz korkmuyo istemiyo muhtemelen.evliliginizi sarsiyorsa her ilin hayvan haklari temsilcisi var internetten bulundugunuz sehrin hayvan haklari koruma temsilcisini bulun arayin size yardimci olur iyi bi yere sahiplendirirler.asla sokaga salmayin yapamaz hayvan artik sokaklarda

Yani dikkat ettim, herkes için demiyorum ama buradaki kadınların büyük bir kısmı bence en ufak bir şeyde ayrılmaya, boşanmaya teşvik ediyorlar. Tabii ki gerekli durumlarda söylemeleri normal, fakat bir insanı kedi sevmiyor diye de boşamak ne kadar mantıklı?

Bence hemen bir karara varmak yanlış. Eğer boşanmak düşünülüyorsa - tabii ki çok gerekli olduğu zamanlar hariç - eş kişisi için Swot analizi yapılmalı. Bence konunuz için uzlaşma yolunu denemelisiniz. Ya kesin isteğinizi belirtmelisiniz, ya da petshop'a falan verebilirsiniz. Çocuk oyuncağı değil boşanmak.

Yani dikkat ettim, herkes için demiyorum ama buradaki kadınların büyük bir kısmı bence en ufak bir şeyde ayrılmaya, boşanmaya teşvik ediyorlar. Tabii ki gerekli durumlarda söylemeleri normal, fakat bir insanı kedi sevmiyor diye de boşamak ne kadar mantıklı?

Bence hemen bir karara varmak yanlış. Eğer boşanmak düşünülüyorsa - tabii ki çok gerekli olduğu zamanlar hariç - eş kişisi için Swot analizi yapılmalı. Bence konunuz için uzlaşma yolunu denemelisiniz. Ya kesin isteğinizi belirtmelisiniz, ya da petshop'a falan verebilirsiniz. Çocuk oyuncağı değil boşanmak.
Boşanın diyenlerin çoğu bekar büyük ihtimalle, ya da kedi yüzünden yuva yıkma fikri verebilecek kadar şuurlarını kaybetmişler

Boşanın diyenlerin çoğu bekar büyük ihtimalle, ya da kedi yüzünden yuva yıkma fikri verebilecek kadar şuurlarını kaybetmişler

Kimse şuurunu kaybetmiş değil
Evlenene kadar idare edip evlendikten sonra at diyen adama boşamak haktır
Ben kedi olan bir evde yaşayamam diyecekti en baştan o zaman kabul edilebilir olabilirdi, kartlarını açık oynaması gerekirdi
Mesele adamın kişiliği
Mesele aklı, vicdanı olması gereken bir canlıyken el kadar kediyle bacak biçmesi
Eşeğin yoksa sahibinin hatırı var der eskiler, sevmese de insan eşinin hatırına bir orta yol bulur ve hamile bir kadını bu kadar hırpalamaz, eşine merhameti yok, hayvana merhameti yok bu adamdan eş olacak, baba olacak daha neler, evliyim ve bir kedim var, eşim bugün istemiyorum dese boşanmaya gideriz , ben ağzı dili olmayan bir canı sokağa atamam

Hanimefendi siz evde bakilmasina karsiniz degil mi ? O zaman evde bir hayvanla yasamanin ne demek oldugunu bilmiyorsunuz.
O kedi dediginiz var ya sizin caniniz oluyor, cocugunuz oluyor. Benim de kizim var 7 yasinda. Tam 7 yildir birlikteyiz, ayri eve ciktim. Yemin ediyorum gozlerin doluyor onu oyle ozluyorum.
Bunu anlayabilmeniz icin o canla yasamaniz gerek. Bunu gectim.
Siz bir canliyi eve alip bakip sonra birakirsaniz merhametiniz nerde ?
Vicdaniniz nerde ?
O hayvani eve ve kendinize alistirdiktan sonra sokaga birakmak ne kadar vicdansizca . olume terk ediyorsunuz onu.
Boyle merhamet yoksunu bi adami bosarim.
Kucucuk can ya,fazla geliyorsa bakmayacaksin.
Yarin oburgun esin,sevgilin istemediginde birakacaksan eve hayvan almayacaksin.
Onu sokaga birakacagim oyle mi ?

Bosan diyen arkadaslar abartmiyor.
Siz anlamiyorsunuz.
Kediyi gerekirse sokaga at diyen vicdanda abartilcak bir sey goremeyenler bana anormal geliyor.
Kedi icin bosan diyen suurlarin gozunu seveyim! Hayvana bakip gerekirse sokaga at diyecek kadar vicdansiz adami birakanin mantigini seveyim!

Allah kedinize de bebeğinize de size de uzun ve sağlıklı ömür versin. Beklediğim şey kediyi ver kocanı boşa değil. İkisinden birinden vazgeçebilecek durumda olsam bu konuyu açmadan hallederdim bu işi. Ben hem kedimle hem eşimle yaşamak istiyorum ve çok çaresizim belki bir yol bulurum diye açtım bu konuyu. Misafirliğe gelenler de inanın kedimin tüyü kadar değerli değil benim için ama eşim sorun çıkarıyor.

Durumunuz zor
Boşanmak tabi ki zor bir seçenek, ben kızım konusunda esnek değilim ama herkes bu şekilde olacak diye bir kaide yok
Eşinize karşı net olun, bu hayvan burada kalacak ve sen benim hatırım için bu durumu kabulleneceksin, evlenirken itiraz etmediğin bir şeye şu anda itiraz etmen beni üzüyor, baştan söyleseydin ona göre davranırım ama şu anda yapacak bir şeyim yok deyin, açıkça konuşmakta fayda var her zaman

Evimde 2 tane dünyalar güzeli 2 kedi kızım var :) Çok şanslıyım ki eşim de çok seviyor Fakat bunun tam tersi olsaydı onları sahiplendirmeyi asla düşünmez bunun mücadelesini sonuna kadar verirdim.Onlar Allahın sessiz kulları oyuncak değilki eskiyince bırakalım onlarda bir can.eşinizin korktuğunu düşünmüyorum korkan insan aynı evde 8 ay kalamazdı.

Lütfen kedinizi vermeyin mücadele etmeye devam edin çocuğunuz için de inanılmaz güzel olucaktır.Hayvanlarla büyüyen çocuklar daha aktif daha paylaşımcı oluyor :)

Hayvan olunca herşey hak değil mi? Nasıl olsa konuşamıyorlar, onları koruyan arkasını arayan da yok. Önemsiz varlıklar.
Onlar da bizim gibi sevebiliyor, acıyı hissediyor, üzülebiliyor, alışıyorlar. Siz bilmiyorsunuz bunları veya önemsemıyorsunuz diye ınsanlar mı şuursuz oldu? Bence gaayet şuurları yerinde.

Evinde hayvan dost istemeyen anlarım ama evden atmayı anlayamam. Yavru kedi olsa veya mecburen evıne almış olsa, hemen ilan açsa sahıplendırırdı ama onca zaman baktıgın koca kedi verılmez, atılmaz.
Annemın evıne bıkacgun kedimi bırakmıştım mecburen. Bız gıdınce arkamızdan cok mıyavlamış evın içinde aramış bizi yazık değil mi?
Biz dısardan eve gelince hemen bızı karşılıyor kapıda. Eşimin kucagına, benım kucagıma sıra sıra gelip sevilme faslını mutlaka yapar. Özlemini giderir. Hisleri var yani anlayın işte sevmek, sevilmek bunların bılıncındeler. Bize güvenıyor, O nun ailesi olduk.
Öylece sokaga atılacak bısey değil. Ailesi olan, buyuk yaştaki kediler yenıden sahıplendırılmemeli.
İnsanı geçtim hayvana karşı sevgi ve merhameti olmayan bırıyle evlenmeyı istmezdim. İçinde azıcık sevgi olan ikna da olur, alışır da...

Güncelleme yapayım hanımlar,
Dün eşimin ailesinde kedi besleyen tek akrabalarını araya soktum. Herkes eşime ayrı ayrı açıklama yaptı ancak nuh diyor peygamber demiyor. Ağladım direttim zorladım. Herkes çok uğraştı ama bi faydası olmadı. Ve çok net anladımki eşim ailesinin baskısı altında olduğundan bu kadar katı davranıyor. Direneceğim ama nereye kadar bilmiyorum bu işin sonunda sanırım eşim kaybeden taraf olacak her türlü manada:KK43:

Nasıl yani? Eşiniz kendi ailesi istemiyor diye mi evde kedi istemiyor?

Hayvan olunca herşey hak değil mi? Nasıl olsa konuşamıyorlar, onları koruyan arkasını arayan da yok. Önemsiz varlıklar.
Onlar da bizim gibi sevebiliyor, acıyı hissediyor, üzülebiliyor, alışıyorlar. Siz bilmiyorsunuz bunları veya önemsemıyorsunuz diye ınsanlar mı şuursuz oldu? Bence gaayet şuurları yerinde.
Evinde hayvan dost istemeyen anlarım ama evden atmayı anlayamam. Yavru ve mecburen evıne almış olsa sahıplendırırdı ama koca kedi verılmez, atılmaz.
Annemın evıne bıkacgun kedimi bırakmıştım mecburen bız gıdınce arkamızdan cok mıyavlamış evın içinde aramış bizi yazık değil mi?
Biz dısardan gelince hemen bızı karşılıyor. Eşimin kucagına, benım kucagıma sıra sıra gelip sevilme faslını mutlaka yapar. Özlemini giderir. Hisleri var yani anlayın işte sevmek, sevilmek bunların bılıncındeler. Bize güvenıyor, O nun ailesi olduk.
Öylece sokaga atılacak bısey değil. Ailesi olan, buyuk yaştaki kediler yenıden sahıplendırılmemeli.
İnsanı geçtim hayvana karşı sevgi ve merhameti olmayan bırıyle evlenmeyı istmezdim. İçinde azıcık sevgi olan ikna da olur, alışır da...

Cok guzel anlatmissiniz.

Benim babam kedileri sevmezdi tabi hayvan dusmani degildi ama dokunamazdi. Evde de asiri temizlik takintisi olan bi adam,kedinin tuynden cok cok rahatsiz olurdu.
Ablam bi gun minnacik bir bebek buldu oyle bir guzellik. Babam cok tepkiliydi ilk gunlerde,sahiplendirelim diyordu.
Bir kac aydan sonra babami size anlatamam. Oyle alistilar ki birbirlerine. Kizim, en cok babami seviyor babam da ona asik.
Inanin insanin kalbinde azicik merhamet varsa o cani seviyor.
Bugun babam oyle seviyor ki aman rahatsiz etmeyin kizimi,aman guzel kizim diye diye.
Birlikte uyuyolar. Birlikte takiliyolar evde :) babam varsa zaten yuzumuze bakmaz :)
Bu konuda ise ,8 ayda bir insan- birakin sevmeyi -sokaga at diyorsa o adamin vicdanindan suphe ederim.
Konu sahibi eger esinizde merhametin kirintisi varsa o cani sokaga atmanizda israrci olamaz,olmamali.
Eger onu birakirsaniz inanin bunu hic unutamazsiniz.
Vermeyin kizinizi.

Back
X