Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım Kreşte Zorlanıyormuş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

MutluHuzurluBereketli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2016
3.839
4.899
133
25aylık bir kızım var. 2 senedir bakicisi vardi. Tekrar bakici araştırmaktansa krese verelim dedik. Kizimla beraber gittik, seçtik okulunu. 2 haftadir gidiyor. Bugun müdire benimle konusmak istedi. Kizimin gürültü oldugunda kendisini kotu hissettiginden bahsetti. Simdiye kadar yalnizdi ve sakin bir ortamda buyudugunu soyledim. Arkadaslarinin onu itmesinden hoslanmadigini ifade ediyor. Bunu soyledim. Mutsuz oldugunu fark ettiginde yanina aldığından sohbet edip oyunlar oynadığında yüzü güldüğünden bahsetti. 2 yas kres icin erken bir yas mi diye düşünmeye basladim. Konuşmamızdan kresten alin mesaji sezdim. Cok sesiz sakin ice kapanik oldugu icin ona iyi gelecegini düşünmüştüm. Orda hala sakinmiş de evde canimiza okuyor. 1 haftadir her seyi aglayip istiyor, onundeki yemegi yere dokmek istiyor. Porselen gabagi yere atti. Sakin karşıladım. Kresteki cocuklari gozlemleyip onlarin davranislarini bize yapip ne tepki verecegimizi olcmeye calistigini soylediler. Ben ise sanki onu sabahtan aksama kadar bizden ayri biraktigimiz icin bizi kendince cezalandiriyor diye düşündüm. Kresi biraki bakiciya mi gecmeliyiz? Kafam çok karışık.

2 yaş kreş için uygundur. Düşünmeye gerek yok. Tabak kırarak, yemek dökerek, ağlayarak istediğini yaptırarak ilgi çekmek istiyor. Şuan 2 yaş sendromunda, ve herşeyi inatla karşılayacaktır. Almanı tavsiye etmem. Bırak. Oradaki çalışanlar ne işe yarıyor? Eğitmek, öğretmek için orada değiller mi? Evde de kızına zaman ayırırsın, farklı aktivieteler yaparsın. Dengeler.

Sakın almayın hele içine kapaniksa sadece saatleri tam günse zorlanabilir imkanıniz varsa 3 saat gitse en iyisi.. tabii kendiniz bilirsiniz 2 hafta alisabilmesi için yeterli olmaya bilir 3 ay zorla gidenleri uyum saglayamayanlari duyduk. Az zaman taniyin

2 yaş kreş için uygundur. Düşünmeye gerek yok. Tabak kırarak, yemek dökerek, ağlayarak istediğini yaptırarak ilgi çekmek istiyor. Şuan 2 yaş sendromunda, ve herşeyi inatla karşılayacaktır. Almanı tavsiye etmem. Bırak. Oradaki çalışanlar ne işe yarıyor? Eğitmek, öğretmek için orada değiller mi? Evde de kızına zaman ayırırsın, farklı aktivieteler yaparsın. Dengeler.
Gün icinde uc dört kere mutsuz ağlamaklı oldugunu soyleyince üzüldüm. Aglayarak giden bir cocuk degil. Almaya gittigimde sen gelmedin ben üzüldüm agladim diyor. Koşarak geliyor, gun icinde yaptıklarını anlatıyor. Okula gittigimi onun da ben gelene kadar okulda kalmasi gerektigini anlatiyorum. Bizi el sallayip gonderiyor
Sakın almayın hele içine kapaniksa sadece saatleri tam günse zorlanabilir imkanıniz varsa 3 saat gitse en iyisi.. tabii kendiniz bilirsiniz 2 hafta alisabilmesi için yeterli olmaya bilir 3 ay zorla gidenleri uyum saglayamayanlari duyduk. Az zaman taniyin
Uyum surecine erken baslamayi teklif ettik krese, bir hafta yeter dediler. O surede bir saat falan kaldi. Ertesi hafta sabahtan aksama kadar kaldi. Bizi el sallayip ugurlar. Sen gelmedin ben agladim der her almaya gittigimde. Bunu gun icinde uc dort kere yasadigini duyunca üzüldüm. Alışır dedim ama vicdanim sızladı :(

Alışır deyip bırakmadan önce bence çok iyi takip etmek lazım. Akranlarından, öğretmeninden servisine kadar herşeyi gözetlemeli. Tabii ki normal de olabilir ama yine de çocuğun tepkileri ciddiye alınmalı

Back
X