kizim kv de haftada bir gece kalsa...

İyi de çocuk değil 16 aylik bir bebek. Bence siz bağlı ve bağımlılık tanımlarını burada çok doğru kullanmadıgınizi düşünüyorum. çocuğun ozerklik kazanmasi icin 2 yaş sonrasi ve ozellikle ergenlik döneminde kendi kararlarını verebilme yönünde desteklemek gerekir. Bu şekilde değil yani.

Hmm anladim. Baska söyleyecek laf bulamadigin icin kisisel saldiriyi tercih ediyorsun. Daha iki yorum önce bunu demistin

Bu yorumda sende kendinden hayli bir eminden ama cocugun kötü baglancagina. Hatta kalkip burda millete ders vermeye calisiyordun "millet biraz kitap okusun" tarzindan. Madem bu durum cok spesifik, o zaman sen niye bu kadar cok keskin konusabiliyorsun?

Hayir sanki sen bilimi, ben cahilligi tercih ediyormusum gibi bir hava yaratiyorsun. Ki degil. Bende o ayni bilime dayanarak sadece farkli sonuclari elde ettim, ama ben seni kücümsemeye tercih etmedim. Kisisel oynamayi tercih etmedim. Seni "dar görüslülük" ile suclamayi tercih etmedim

Ne diyelim, harbiden tercih meselesi...

Of tamam sıkıldım artık. En çok bilen sizsiniz, çocuk gelişimi hakkında uzmansiniz, mükemmel annelersiniz hepiniz. Konu sahibi ve onun gibi düşünenler kötü anne, zavallı çocuklarını terk ediyorlar. Onun bunun elinde buyutuyorlar. Pis terbiyesiz ahlaksız vicdansizlar. Oldu mu, mutlu musunuz?

İşte bu yüzden etrafta hep mükemmel çocuklar var Sep, farketmiyor musun?

Anneler mükemmel olunca çocukların olmaması mümkün mü? Bizim zamanımızda çocuklar hep sorunluydu, hepimiz pedagog kapılarında büyüdük, annelerimiz hep pesimizden koşturdu. Ama şimdikiler öyle mi, hepsi sorunsuz, sorumluluk sahibi, kişiliği gelişmiş mükemmel çocuklar.

Ondan sonra kadınlık 2.plana atılıyor herşey anne gibi o mantıkla düşünülüyor, annemden örnek veriyim bizi geçtim babama dahi çamaşır çorap çıkarırdı banyoda sonra falan, ya da bi yere gidileceği zaman, cok garip gelirdi bana, koca adam kendi giyinir,ama işte bu bir rol, bir giysi adeta, kutsal anne modu

Ters yüz diye bir animasyon var herkese tavsiye ederim... güven sorunu yaşayacağını sanmıyorum ama velev ki yaşadı .. insan yani bunu 30 yaşında yaşayıp intihar eden de var, gülüp geçende.. hayatta her şey insan için 16 aylık bebekte dahil.. benim için çağın en büyük sorunu nlp çocuk eğitimi vs konularına takmış ebevenyler çünkü nesilleri gittikçe bencilleştiriyorlar..

kalabilir bence yalnız kaldığı süre uzun olmasın
zaten haftada bir babaannesinde kalmayı da bir düzen oluşturabilirsiniz
bir de merak ediyorum haftada bir gün dışarı da uyumasına çocuk için kötü evi olmalı düzeni olmalı diyenler
yılın her günü evinde mi kalıyor
10 günlüğüne tatile de mi gitmiyorlar?
bayramlar da farklı şehirlerde ki akrabalarını görmeye de mi gitmiyorlar iki yaşına kadar bir fiil evlerinde mi uyuyorlar ?

Ben 3 5 aya bi ankaraya gidiyorum ve evdekinden daha iyi uyuyo oğlum, sanırım ilgilenecek enerjisini alabilecek çok fazla insan olduğu için, evde anne baba bir yere kadar koşup oynuyo, ama orda anneanne babanne dede dayı arkadaşlarım onların çocukları, park bahçede çok, batmanda bulamadığı hersey var

Evet verecek cevap bulamadim diyorum ya, oturduğu yerden bu kadar kesin teshisler koyabilecek uzmanlikta birinin karsisinda ne soyleyebilirim ki, ben sadece bana ogretileni aktardim, uzman pedagog degilim, cocuk psikiatristi degilim, ama siz belli ki muthissiniz, alaninda bir numarasiniz, sizin dogru bildiginizin ustune soz soylenmez, benim gibi zavallilarin hadsizligi iste, bastan hata ettim affedin, sayenizde aydinlandim, bi de mumkunse bu kadar senli benli konusmayalim, kendimi daha da ezik hissediyorum

Yahu kimse çocuğa kul olmaktan bahsetmiyor, ayağa çay getirmek ne alaka? Ben çalışan anneyim, bunda sıkıntı yok. Sosyal hayatım da var, kocayla bir yere gitmiyor de değilim. Konuyu nasıl buralara çektiniz? Kayinvalideden kiskanacaksaniz demişsiniz, onla da ne alakası var? Ben görüşmüyorum ama çocuklar şimdi ona gitti. Biz de eşimle başbaşa vakit geçireceğiz. Kimseye bağımlı değiliz ama burda tek bir konu var : Çocuğun kendi evinde bakılması ve gece zorunluluk dışı yatıya kalmaması. Çocuk dediğim de bebek, çocuklar gayet de güzel kalabilirler aile buyukleriyle. Hatta harika olur. Bence anlıyorsunuz ama kabul etmek istemiyorsunuz. Yoksa bu kadar açık anlatılan bir şeyi anlamamaniz mümkün değil

O kadar cok düsünce var ki, o kadar cok karakterde insan var ki. Bence bu kadar karmasaya gerek yok. Iste hersey yazildi cizdildi, gerisi snein bebegini tanimana onunla iliskine basli. Senden baskasi buna cevap veremez artik.
Sen inaniyorsan güveniyorsan artik birak ne diyelim. Birakan da var birakmayan da. Cevremde birakan özellikle cok var, henüz birakmayana rastlamadim. Ben kendime gelecek olursam, birakmayan tiplerdenim. Cocugumu gözümün önünden ayiramam. Bu da benim tercihim. Bir büyüsün hele, zaten ayrilacagiz. Simdilik annesiyle kalacak. Bakalim ileride görecegiz neyi yanlis yapmisiz, neler dogru olmus diye.

Bugun kayinvalidem ile gorustuk. O cocugun sabak erkenden evden cikmasina razi olmadi. Usuturse kendimi kotu hissederim dedi. O dediginizi havalar iyice osininca yapalim evim de sobali cocuk sıkılır dedi. Yani bu kadar anlayisli biri. O torunu zorluk cekmesin diye kendi zorluk cekecek. Benimle ayni Fikirde arkadaşlar olmasina cok svindim. Bana kendimj iyi hissettirdiniz.Butun mesajlari da okudim. Yanlis düşünmediğimi anladim. Ama farklı disuncelere de saygi duyuyorum. Hiç kimse kotu anne degil herkes evladi o on en iyisini dusunur. Art niyetli cevap yazanlara soyleyecegim kinadiginiz sey basiniza gelmeden olmezsiniz diyorum. Konum kapanabilir.

Bugun kayinvalidem ile gorustuk. O cocugun sabak erkenden evden cikmasina razi olmadi. Usuturse kendimi kotu hissederim dedi. O dediginizi havalar iyice osininca yapalim evim de sobali cocuk sıkılır dedi. Yani bu kadar anlayisli biri. O torunu zorluk cekmesin diye kendi zorluk cekecek. Benimle ayni Fikirde arkadaşlar olmasina cok svindim. Bana kendimj iyi hissettirdiniz.Butun mesajlari da okudim. Yanlis düşünmediğimi anladim. Ama farklı disuncelere de saygi duyuyorum. Hiç kimse kotu anne degil herkes evladi o on en iyisini dusunur.

bu kadar atarli bir yanitin sebebi sadece benim yorumum değildir herhalde. Neyse uzman olduğumu kanitladiysam artık gönül rahatlığıyla mutlu olabilirim :)

KV 10 numaraymis yalnız. :)

6 aylıktan 2 yaşıma kadar annemden uzakta büyüdüm.
arada gelir gidermişiz ben ne annemi tanımışım ne babamı bunun psikolojisi kötü
Ama cocuk sizi tanıyorken bırakmanız daha kötü.

Paranoyak mı?????Abartı mı???Sen nerede yasiyorsun ya?Bunu bizzat yasayan arkadasim oldu.Neden inanamiyorsun anlayamadim.Kucuk yasta annesi çalıştığı icin biraktigi anneannesinin evinde akrabalarindan birinin tacizine ugramis kac kere cocuk yasta.O zamanlar aklim ermiyormus ne oldugunu bile bilmiyordum hic oyle dusunmuyordum diyor ve asla cocugumu akraba bile olsa birakamam cok zor benim icin diyor.Ben burda yanlis bir sey yazmadim.Sen akrabalarina guvenebilirsin bu senin tercihin ama benim cevabimada saygi duymalisin.Bende guvenilmemesini tercih ediyorum buda benim fikrim.Lutfen muhalefet olmak icin yazmayin.Abarti diye de bir sey yok.Yasamadan yada cok yakininiz yasamadan bu durumu anlamaniz mumkun degil.Anca tv lerde duyup bu kadarida abarti ya falan demek en kolay is.

Muhalefet olmak için yazmadım.Bana abartılı geldi bu düşünce onu belirttim sadece.Ona bakarsanız kendi öz kızını bile taciz eden babalar var bu dünyada.O zaman kocalarımıza da mı şüpheyle yaklaşacağız? Bu mantıkla bakarsak kendimizden başka kimseye güvenmememiz lazım.Kendi babasına bile emanet etmeyelim çocuklarımızı o zaman? Çocuk babaannenin evine gidecekken bu şüpheleri yaşıyorsak,kendi evimizde de yaşamamız lazım o zaman sizin mantığınızla bakarsak bu işe.Şimdi kimse benim kocam yapmaz öyle şey de demesin burada,bunu yapan adamlarında eşleri kocalarına bu yakıştırmayı yapmazdı çünkü.Alın işte,bu mantıkla hareket edersek paranoyak olmaz mıyız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…