- Konu Sahibi fairylove23
-
Her zamanki gibi türk annesi bakış açısı girmiş devreye yorumlardan anladığım kadarıyla. Bağımlı anneler bağımlı çocuklar yetiştirir. Bağımlı değil bağlı olabilmek önemli. Çocuğun bir gece anne babadan ayrı kalması sorun değil aksine kişiliğinin gelişmesini sağlar. Ama bunu 8 yaşındaki çocuğu hala her gece yatağından kalkıp anne baba yatağına giden insanlara anlatmak zor.
Herhangi bir kaynakta 16 aylik bebegin haftada 1 gun babaannesinde kalmasi gibi spesifik bir ifade bulabilecegimi sanmiyorum, bunlari ancak populer pedagoglarin internet sayfalarinda ya da soru cevap bolumlerinde bulabilirsiniz, kaynak kitaplarda bu kadar dar ifadelere yer verilmiyor. Zaten olsaydi da ikna olacakmis gibi gorunmuyorsunuz. Dedigim gibi uzman psikiatristler bile bir sey danistigimizda, bu kadar net ifadelerle bu çocuğun rutini olur hicbir sey olmaz, bebek annesinden ayri kalabilir vs diyemiyorken, siz diyebiliyorsunuz. Konusunda bu kadar uzman ve uzmanligina bu kadar guvenen birine ne bir cocuk gelisimi ogrencisi ne bir ogretmen adayi ne de bir anne olarak soyleyecek soz bulmam mumkun degil.
Aileler olarak tabi ki hepimiz kendimize gore en dogru olani uygulamaya calisiyoruz ama ozelestiriye bu kadar kapali olmamak, evet bana dogru gorunuyor ama yanlis da olabilir diyebilmek lazim. Ben bir anne olarak yeni seyler ogrendikce nasil da yanlislar yapmışım diyebiliyorum. Aaa ama ben yaptim bisey olmadi cocugum normal cocuk oldu demiyorum. Sabit fikirler bizi hep geriye goturur.
Neyse bu konuya daha fazla yazamayacagim, cok yogun bir gun beni bekler.
0-3 yas donemi cocugun temel guven duygusunun gelismesi icin kritik bir donem. Cocuk bu surecte duzenli bir hayat ihtiyaci duyar (bu tipki diger dogal ihtiyaclari gibi mutlaka doyurulmasi gereken bir ihtiyactir) bu donemdeki bir cocugun hayati gereklilikler disinda ailesinden ayri kalması (haftada 1 gece de olsa) dogru degil.
Bagimli cocuk muhabbeti yapan arkadaslar acsin biraz okusun güvenli baglanma nedir, guvensiz baglanma nedir, kaygili baglanma nedir vs Baglanmayla bagimliligi karistirmayalim lutfen, her cocuk ailesiyle guvenli bir baglanma iliskisine ihtiyac duyar.
İyi de çocuk değil 16 aylik bir bebek. Bence siz bağlı ve bağımlılık tanımlarını burada çok doğru kullanmadıgınizi düşünüyorum. çocuğun ozerklik kazanmasi icin 2 yaş sonrasi ve ozellikle ergenlik döneminde kendi kararlarını verebilme yönünde desteklemek gerekir. Bu şekilde değil yani.
Of tamam sıkıldım artık. En çok bilen sizsiniz, çocuk gelişimi hakkında uzmansiniz, mükemmel annelersiniz hepiniz. Konu sahibi ve onun gibi düşünenler kötü anne, zavallı çocuklarını terk ediyorlar. Onun bunun elinde buyutuyorlar. Pis terbiyesiz ahlaksız vicdansizlar. Oldu mu, mutlu musunuz?
İşte bu yüzden etrafta hep mükemmel çocuklar var Sep, farketmiyor musun?
İşte bu yüzden etrafta hep mükemmel çocuklar var Sep, farketmiyor musun?
kalabilir bence yalnız kaldığı süre uzun olmasın
zaten haftada bir babaannesinde kalmayı da bir düzen oluşturabilirsiniz
bir de merak ediyorum haftada bir gün dışarı da uyumasına çocuk için kötü evi olmalı düzeni olmalı diyenler
yılın her günü evinde mi kalıyor
10 günlüğüne tatile de mi gitmiyorlar?
bayramlar da farklı şehirlerde ki akrabalarını görmeye de mi gitmiyorlar iki yaşına kadar bir fiil evlerinde mi uyuyorlar ?
Hmm anladim. Baska söyleyecek laf bulamadigin icin kisisel saldiriyi tercih ediyorsun. Daha iki yorum önce bunu demistin
Bu yorumda sende kendinden hayli bir eminden ama cocugun kötü baglancagina. Hatta kalkip burda millete ders vermeye calisiyordun "millet biraz kitap okusun" tarzindan. Madem bu durum cok spesifik, o zaman sen niye bu kadar cok keskin konusabiliyorsun?
Hayir sanki sen bilimi, ben cahilligi tercih ediyormusum gibi bir hava yaratiyorsun. Ki degil. Bende o ayni bilime dayanarak sadece farkli sonuclari elde ettim, ama ben seni kücümsemeye tercih etmedim. Kisisel oynamayi tercih etmedim. Seni "dar görüslülük" ile suclamayi tercih etmedim
Ne diyelim, harbiden tercih meselesi...
Of tamam sıkıldım artık. En çok bilen sizsiniz, çocuk gelişimi hakkında uzmansiniz, mükemmel annelersiniz hepiniz. Konu sahibi ve onun gibi düşünenler kötü anne, zavallı çocuklarını terk ediyorlar. Onun bunun elinde buyutuyorlar. Pis terbiyesiz ahlaksız vicdansizlar. Oldu mu, mutlu musunuz?
Bugun kayinvalidem ile gorustuk. O cocugun sabak erkenden evden cikmasina razi olmadi. Usuturse kendimi kotu hissederim dedi. O dediginizi havalar iyice osininca yapalim evim de sobali cocuk sıkılır dedi. Yani bu kadar anlayisli biri. O torunu zorluk cekmesin diye kendi zorluk cekecek. Benimle ayni Fikirde arkadaşlar olmasina cok svindim. Bana kendimj iyi hissettirdiniz.Butun mesajlari da okudim. Yanlis düşünmediğimi anladim. Ama farklı disuncelere de saygi duyuyorum. Hiç kimse kotu anne degil herkes evladi o on en iyisini dusunur.
Paranoyak mı?????Abartı mı???Sen nerede yasiyorsun ya?Bunu bizzat yasayan arkadasim oldu.Neden inanamiyorsun anlayamadim.Kucuk yasta annesi çalıştığı icin biraktigi anneannesinin evinde akrabalarindan birinin tacizine ugramis kac kere cocuk yasta.O zamanlar aklim ermiyormus ne oldugunu bile bilmiyordum hic oyle dusunmuyordum diyor ve asla cocugumu akraba bile olsa birakamam cok zor benim icin diyor.Ben burda yanlis bir sey yazmadim.Sen akrabalarina guvenebilirsin bu senin tercihin ama benim cevabimada saygi duymalisin.Bende guvenilmemesini tercih ediyorum buda benim fikrim.Lutfen muhalefet olmak icin yazmayin.Abarti diye de bir sey yok.Yasamadan yada cok yakininiz yasamadan bu durumu anlamaniz mumkun degil.Anca tv lerde duyup bu kadarida abarti ya falan demek en kolay is.Ay yok artık ya.Bunu da duydum ya pes gerçekten,konu nerelere geldi.Arkadaşlar o zaman hiç evlerimizden çıkmayalım biz,kendimizi de çocuklarımızı,ailemizi de sokalım dikenli tellerle çevrili bir kafese öyle yaşayalım.Sapığın manyağın babaannenin evinde ne işi var? Kadın kendi torununu koruyamayacak mı ayrıca? Biz akrabalarımıza da güvenemeyeceksek hangi insana güveneceğiz? Ya lütfen böyle saçma sapan şeyler sokmayın kadının aklına,zaten çocuğunu düşünüyor,yazıktır ya.Milletçe ne kadar paranoyak olduk böyle.Tamam çok kötü şeyler duyuyoruz hergün haberlerde ama bu kadarıda abartı artık,babaannenin evine yollama sakın,sapık olur,manyak gelir,akrabadan çıkıyor bu tür olaylar falan..İnanamıyorum gerçekten şu yorumunuza.
Muhalefet olmak için yazmadım.Bana abartılı geldi bu düşünce onu belirttim sadece.Ona bakarsanız kendi öz kızını bile taciz eden babalar var bu dünyada.O zaman kocalarımıza da mı şüpheyle yaklaşacağız? Bu mantıkla bakarsak kendimizden başka kimseye güvenmememiz lazım.Kendi babasına bile emanet etmeyelim çocuklarımızı o zaman? Çocuk babaannenin evine gidecekken bu şüpheleri yaşıyorsak,kendi evimizde de yaşamamız lazım o zaman sizin mantığınızla bakarsak bu işe.Şimdi kimse benim kocam yapmaz öyle şey de demesin burada,bunu yapan adamlarında eşleri kocalarına bu yakıştırmayı yapmazdı çünkü.Alın işte,bu mantıkla hareket edersek paranoyak olmaz mıyız?Paranoyak mı?????Abartı mı???Sen nerede yasiyorsun ya?Bunu bizzat yasayan arkadasim oldu.Neden inanamiyorsun anlayamadim.Kucuk yasta annesi çalıştığı icin biraktigi anneannesinin evinde akrabalarindan birinin tacizine ugramis kac kere cocuk yasta.O zamanlar aklim ermiyormus ne oldugunu bile bilmiyordum hic oyle dusunmuyordum diyor ve asla cocugumu akraba bile olsa birakamam cok zor benim icin diyor.Ben burda yanlis bir sey yazmadim.Sen akrabalarina guvenebilirsin bu senin tercihin ama benim cevabimada saygi duymalisin.Bende guvenilmemesini tercih ediyorum buda benim fikrim.Lutfen muhalefet olmak icin yazmayin.Abarti diye de bir sey yok.Yasamadan yada cok yakininiz yasamadan bu durumu anlamaniz mumkun degil.Anca tv lerde duyup bu kadarida abarti ya falan demek en kolay is.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?