- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi fairylove23
-
Aa en sevdigim uyelerden biri, beni yine en sevdigim bir baska uye ile karistiriyormus ne tatli
Evet , garip olan bu.Herhangi bir kaynakta 16 aylik bebegin haftada 1 gun babaannesinde kalmasi gibi spesifik bir ifade bulabilecegimi sanmiyorum, bunlari ancak populer pedagoglarin internet sayfalarinda ya da soru cevap bolumlerinde bulabilirsiniz, kaynak kitaplarda bu kadar dar ifadelere yer verilmiyor. Zaten olsaydi da ikna olacakmis gibi gorunmuyorsunuz. Dedigim gibi uzman psikiatristler bile bir sey danistigimizda, bu kadar net ifadelerle bu çocuğun rutini olur hicbir sey olmaz, bebek annesinden ayri kalabilir vs diyemiyorken, siz diyebiliyorsunuz. Konusunda bu kadar uzman ve uzmanligina bu kadar guvenen birine ne bir cocuk gelisimi ogrencisi ne bir ogretmen adayi ne de bir anne olarak soyleyecek soz bulmam mumkun degil.
Aileler olarak tabi ki hepimiz kendimize gore en dogru olani uygulamaya calisiyoruz ama ozelestiriye bu kadar kapali olmamak, evet bana dogru gorunuyor ama yanlis da olabilir diyebilmek lazim. Ben bir anne olarak yeni seyler ogrendikce nasil da yanlislar yapmışım diyebiliyorum. Aaa ama ben yaptim bisey olmadi cocugum normal cocuk oldu demiyorum. Sabit fikirler bizi hep geriye goturur.
Neyse bu konuya daha fazla yazamayacagim, cok yogun bir gun beni bekler.
Benimkinin de annesi çok ağlıyor. Eşime sarılıp hüngür hüngür çocuk gibi ağlıyo. Ardından eşim göz yaşlarına hakim olamıyo. Tam eşime bakıp annesiyle dalga geçicem bi bakıyorum o da ağlamış. Ama annem bişey diyemiyor acıyor. Bir de kadını haklı görmüyo mu. İnsan erkek evladı yanında olsun ister yazık diyo. Hayır ben de uzaktayım. Kız verilir diyo. Erkek verilmez. Anam gerçek bir türk kadınısın kadın gibi kadınsın diyorum ben de
Tam olarak bunları demek istemiştim. Ama eğitim fak. mezunu olsak bile çocuk psikolojisinden anlamazmışız. İlginç gerçekten. Bu çocuk 5 6 yaşında değil ki aaa ben babannemdeyim aa dedem beni çok seviyor desin. O yaştaki bir çocuk kendi evinde ebeveyn sevgisi ve sıcaklığı ister. Her gün işe giderken akşama geleceğim annecim diyip çocuğu öpüp gönderiyorsanız ne olacak akşam ? Çocuk demeyecek mi annem nerede babam nerede? Bu da güven duygusunu sarsacak. Aidiyet hissini kaybedecek. Fanusa koymuyoruz çocukları. Kişilikleri şekillerinirken biraz daha özen davranıyoruz. 10 yaşına gelsin kuzenleriyle kalsın , bıdır bıdır konuşsunlar.Bunu hepimiz yaptık. Ama bahsedilen çocuk 16 aylık.Evet , garip olan bu.
"Yap , arkadaşım bir şey olmaz". " her şey bilim mi" . " fanusta mi yetişecek " babaanneye gitmesin diyen de yok üstelik.
Sana, bana bir şey olmayabilir. Olmadığından emin de olamazsın ayrıca. Bu çok gözle görülür bir şekilde etkilememis olabilir .
Ayrıca herkes anılarından bahsediyor. Tabii ki 5 -6 yaşında kalınabilir, çok güzel anılara sahip olunabilir. 16 aylık bebekle 5 yaşındaki çocuk bir mi?
Sinemaya da gidersin, yemege de gidersin. Buna da kimsenin lafı yok. Konu çocuğun başka evde kalması. Burda anlaşılmayan bir nokta daha var: "yahu o kadın babaanne yani babasının annesi, anlatabiliyor muyum" konusu. Burda babaanneye kimse el de demedi. Farzet senin iki evin var , çocuğun bir orda bir burda kalması da doğru değil. Konu mekan, kişi değil. Tabii ki kişi de önemli ama aidiyet duygusunun temelinde mekan var.
Sonuç olarak aynen dediğin gibi : uzmanlar bile bu kadar net konusamazken bizlerin konuşabilmesi ilginç. Ve bu konuda fikir ayrımı da yok hiçbir kaynakta
Ben de daha fazla yazmayacağım. Tatilin son günü ve hava güzel :)
Tam olarak bunları demek istemiştim. Ama eğitim fak. mezunu olsak bile çocuk psikolojisinden anlamazmışız. İlginç gerçekten.
Mesajımı duzenledim. Ben konu sahibine yazmadım ki. Biz fikirlerimizi soyledikten sonra siz cocuktan ne anlarsinizcilar gelmiş onlara dedim.Konu sahibi de eğitim fakültesi mezunu yalnız
Mesajımı duzenledim. Ben konu sahibine yazmadım ki. Biz fikirlerimizi soyledikten sonra siz cocuktan ne anlarsinizcilar gelmiş onlara dedim.
Ben o tarz bir şeyden bahsetmedim .Sadece çocuk açısından değerlendirdim. Bilmiyorum bir kadının anneliğini sorgulamak kimin haddine. Biraz insaf diliyorum onların kalbine.Çok ağır başka yorumlar da var yalnız,okurken objektif olmak lazım,bakmayacaksan neden doğurdun diyen var, çalışmasın mı kadın,ki öğretmenmiş nispeten iyi çalışma saatleri, bu anneyi çocuğuyla ilgilenmemekle suçlamak ne kadar doğru
Bende annemin kıymetini yeni yeni anlayıp daha da hayran oluyorum gerçekten.
Kolay değildi eminim.
40 yaşında dul kalıp tek evladının üstüne düşebilirdi, hayatını bana adayabilirdi. Onun yerine halasından kopmasın diyip beni 8 saat yollara tek başıma yolladı. Sadece enişten hariç kimsenin arabasına binmiyorsun derdi bin bir tembih. Ama yollardı yani.
İşini bırakmadı, bazen fuara giderdi on gün, ben anneannemde kalırdım. Telefon bile edemezdi uçağı inene kadar. Ama döndüğünde iki gece onla yatardım geçerdi :)
Bir gün olsun ne üniversiteye gittiğimde ağladı ne evlendiğimde...
Şimdi de hiç aklım kalmıyor, biliyorum o kendini mutlu edecek bir şey bulur. Şimdi kendini yazı yazmaya ve resim yapmaya verdi. Arada kendi gibi liseden arkadaşlarıyla geziyegidiyor. Hepsi de şen dullar. Bayılıyorum gezmesine eğlenmesine. Bana dolma sarıp yollamasından yada kışlık hazırlamasından daha güzel geliyor. Çünkü bensiz de mutlu olması bana armağan resmen.
Siz de eminim muhteşem bir annesinizdir. Ve benim yaşımda iyiki diyecektir evlatlarınız :)
Evet canim ya valla duymustum da kim drmisti hatirlamiyorumAyy canım benim bunu bi kere daha söylemişlerdi sanki hatırlıyo musun ? Yakında ben de karıştırmaya başlicam bizi
Merhabalar. 16 aylik bi kizim var. 2. Donem kayinvalide bakacak. Gecen sene de o bakti ama o zaman kucuktu tabi kizim. O nedenle bize geldi hep. Ama soylendi de tabi. Evi uzak dolmusla gidip geliyordu. Sabah erkenden sogukta evden cikmak falan zor geldi tabi her gun. Bu donem pazartesi sabah kizi onun evine biraksam. Sali okul cikisi alsam nasil olur diye dusundum. Carsamba bos. Perşembe cuma o bize gelir. Böylece yuku hafifler diyorum. Ama korkularim da var. Dayanabilir miyim bi de bendwn uzaklasir mi kizim . Evi de sobali. Gerci cok iyi bakar bundan suphem yok. Bana akil verin nolur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?