kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Ay ne kadar büyütülmüş konu. Ne var yahu, küçükken hepimiz kaldık anneanne/babaanne de hiçbirimizin de psikolojisi bozulmadı, modern olacağım diye yeni yeni icatlar türetiyorsunuz. Ayrıca kalacağı yer neresi? Dıdısının dıdısı sanki, Babaannesi=yani çocuğun Babasının annesi, bilmem anlatabildim mi? Konu sahibi arakadaş, gönül rahatlığı ile bırakabilirsin kanımca.

Evet , garip olan bu.
"Yap , arkadaşım bir şey olmaz". " her şey bilim mi" . " fanusta mi yetişecek " babaanneye gitmesin diyen de yok üstelik.
Sana, bana bir şey olmayabilir. Olmadığından emin de olamazsın ayrıca. Bu çok gözle görülür bir şekilde etkilememis olabilir .
Ayrıca herkes anılarından bahsediyor. Tabii ki 5 -6 yaşında kalınabilir, çok güzel anılara sahip olunabilir. 16 aylık bebekle 5 yaşındaki çocuk bir mi?
Sinemaya da gidersin, yemege de gidersin. Buna da kimsenin lafı yok. Konu çocuğun başka evde kalması. Burda anlaşılmayan bir nokta daha var: "yahu o kadın babaanne yani babasının annesi, anlatabiliyor muyum" konusu. Burda babaanneye kimse el de demedi. Farzet senin iki evin var , çocuğun bir orda bir burda kalması da doğru değil. Konu mekan, kişi değil. Tabii ki kişi de önemli ama aidiyet duygusunun temelinde mekan var.
Sonuç olarak aynen dediğin gibi : uzmanlar bile bu kadar net konusamazken bizlerin konuşabilmesi ilginç. Ve bu konuda fikir ayrımı da yok hiçbir kaynakta
Ben de daha fazla yazmayacağım. Tatilin son günü ve hava güzel :)

Anamm kadın anamm mode on

Tam olarak bunları demek istemiştim. Ama eğitim fak. mezunu olsak bile çocuk psikolojisinden anlamazmışız. İlginç gerçekten. Bu çocuk 5 6 yaşında değil ki aaa ben babannemdeyim aa dedem beni çok seviyor desin. O yaştaki bir çocuk kendi evinde ebeveyn sevgisi ve sıcaklığı ister. Her gün işe giderken akşama geleceğim annecim diyip çocuğu öpüp gönderiyorsanız ne olacak akşam ? Çocuk demeyecek mi annem nerede babam nerede? Bu da güven duygusunu sarsacak. Aidiyet hissini kaybedecek. Fanusa koymuyoruz çocukları. Kişilikleri şekillerinirken biraz daha özen davranıyoruz. 10 yaşına gelsin kuzenleriyle kalsın , bıdır bıdır konuşsunlar.Bunu hepimiz yaptık. Ama bahsedilen çocuk 16 aylık.

Son düzenleme:
Cocuk geldiğinde bile düzeni bozulamayacsk bir hayatınız varsa dogurmasaydiniz keşke çocuk fazlalık olmuş

Mesajımı duzenledim. Ben konu sahibine yazmadım ki. Biz fikirlerimizi soyledikten sonra siz cocuktan ne anlarsinizcilar gelmiş onlara dedim.

Çok ağır başka yorumlar da var yalnız,okurken objektif olmak lazım,bakmayacaksan neden doğurdun diyen var, çalışmasın mı kadın,ki öğretmenmiş nispeten iyi çalışma saatleri, bu anneyi çocuğuyla ilgilenmemekle suçlamak ne kadar doğru

Ben o tarz bir şeyden bahsetmedim .Sadece çocuk açısından değerlendirdim. Bilmiyorum bir kadının anneliğini sorgulamak kimin haddine. Biraz insaf diliyorum onların kalbine.

Bnm oğlum 4 yasnda bn çalışıyorum annem geliboluda oturuyo.annem bakiyo oglana.hic bizaman ağzını açıp tek kelime etmedi.ayrıca bnm oglan geliboluda kaldığı surece masraflarını annemle babam karşılıyo.hiç bi zaman sikayet etmediler.ben anneme para yolladim bigun oglan için ihtiyaçlarını karsilasnlar diye.babam bana kizdi. Niye para yolluyosn bn bakamiyomuyum torunuma ddi.

Cok tesekkur ederim elvancigim, sen benim icin harika bir orneksin.. insallah benim miniklerim de senin gibi dusunur buyuduklerinde :)

Çocuk bir gece babaannesinde kalabilir
Bundan bir şey olmaz, yabancı yer değil sonuçta
Çocuğun düzeni vs.. gibi konuları abartmamak lazım
Annem Almanya'da çalışırken, ben doğunca ablamı Türkiye'ye anneanneme yollamış, ablama onlar bakmışlar üç yıl, annemler sadece izinlerde gelmiş. Ablam bugün 45 yaşında, hayatımın en güzel zamanıydı der hep, anneannem ve dedem prensesler gibi bakmışlar ablama, o tarihte 5 yaşındaymış. Annem hayatı boyunca çalıştı, hiç bir zaman bizimle çok vakit geçirmedi ama hiç bir zaman uzaklaşmadık ondan. Babamla boşandıklarında ben 8 yıl annemi hiç görmedim, gördüğüm gün o 8 yıl hiç olmamış gibiydi. Anne-çocuk arasındaki bağ başka bir şey, öyle pamuk ipliğine bağlı değil, gönlünüz rahat olsun. Bir de çocuğun akrabalarıyla iletişimi önemli, benim anneannem, annemin üvey annesi, annem vefat etti, o başımızda büyük olarak kaldı, tüm üvey torunlarını hayatının bir döneminde bakmıştır, hepimiz ona ayrı ayrı dua ederiz, hatırını sayarız, ve her şey bir yana severiz, ailemizde iki kuşak insan büyütmüş bir kadındır, başka bir duygu akrabalık.

Evet konu sahibi madem yapisik ikiz gibi dolasmayacaktin, kendini unutmayacaktin, babaanne-dede hatta babasindan bile kiskanmayacaktin neden dogurdun? Cunku Turkiyede anne olmak 40 yasina gelen cocugunun ayagina cay getirmektir.. lutfen hanimlar bunu yapmayacak olan dogurmasin!!!

Bazi yorumlar cok tuhaf. Biz kucukke n az kalmadik anneannede babaannede. Annemizden kopmafik cok sukur. Sizin bebeginiz biraz kucuk ama yabanci yerde kalmiyor zaten alisiktir babaanneye. Problem olacagini dusunmuyorum.

Ayy canım benim bunu bi kere daha söylemişlerdi sanki hatırlıyo musun ? Yakında ben de karıştırmaya başlicam bizi
Evet canim ya valla duymustum da kim drmisti hatirlamiyorum yoksam gene cekirge miydi? aramizdaki fark renklerimiz hehehe sen kirmizisin

Psikolojik olarak etkilenebilir. Terk edildiğini düşünebilir. Çocukların düzenlerinin olmasi önemli. Haftalık düzeni anlayamayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…