- 17 Ocak 2016
- 556
- 364
- 18
- Konu Sahibi fairylove23
-
Evet ben yurt disina yerlesecegim zaman bazi arkadaslarim beni hayirsiz evlat ilan etmislerdibir cok arkadasim uzak yere evlenmedi, bekar kalmayi tercih etti.. bu olay cocuklar kucukken sorun degilmis gibi gorunuyor ama seneler gectikce katlanarak buyuyor.. gunumuz kvalideleri de buna en iyi ornek sanirim..
ben çocuğu özgüvensiz yetiştirin.hak deyince su,huk deyince ekmek vern,düştü mü yaygara koparın koşun kaldırın demiyorum ki.ben bebeklik çağında ki çocuklara özgüvenden önce anne babaya güveni aşılamak gerektiğini söylüyorum.12 aylık 9 aylık yavrucaklar ne anlar özgüvenden?Bizde de vardı öyle çok düşkün bir anne oğul. Çocuk 5 yaşında kendiliğinden okumayı falan öğrendi, çok başarılı okudu etti. Ta ki şehirdışında bir okulu kazanana kadar. Anne ve baba anneanneye baktıkları için taşınamadılar çocuğun yanıan neticede şu an çocuk 10. yılında.
Biz bazen çağırırdık bizimle oynasana diye annesi terler diye yollamazdı, Ege sıcağında gece battaniyeyle yatardı, 15 yaşındayken başı ağrısa aspirin ağır gelir diye bebe aspirini ezer içirlerdi.
Çok bağlıdır annesine babasına ama benle yaşıt hala okuyor, zeki de çocuktu ama tuhaftır uzaklaştığı anda çöktü. Çok da bağımlı olmamak gerek.
Yurt arkadaşım öyle ben ilk gecemde ağlamadım diye bana pek sinirlenmişti, sonra sevgilisi başka şehire atandı diye terk etmeye kalktı anne ve babasının yaşadığı şehre geri dönmem lazım onları bırakamam diye. Haftalarca ağladı hem seviyorum ama anne babamı bırakamam diye.
Bu nedenle sizin bağlılığınız şimdi değil ama ileride sorun olabilir
Aynı benim kayınvalidem
Çocuğunu çalmışım gibi davranıyor resmen
Cidden kızmayayım diyorum ama bu kadar da olmaz diyorum. Bu adam 30u bitirdi, atandı başka şehire senin dizinin dibinde olamaz ömür boyu.
Annemle ikisi bize ev için yardıma geldiklerinde öyle bir ağladı ki, kamyon çıkınca eşyasına sarılmış yok pijamasını koklamış falanAnnem dayanamadı x hanımcığım sizin eşiniz ve diğer çocuklarınız zaten yanınızda benim tek bir evladım var. Ama ben kendimi bırakmıyorum güçlü duruyorum. Niye annelik sevgisi bunu gerektirir. Oların bugününü hüzünlü değil mutlu hatırlamalarını isteirm. Ben mutlu olurlarsa olurum. Bencillik edemem dedi. Kadın pıstı kaldı Diline de sağlık ama. Cidden çok itici oluyor bu kadar ama aşırı sevgiyle boğan anneler.
Büyük konuşma diyor bir yanım anne değilim. Ama bizim ailedeki kadınlara bakıyorum karı koca iki kadeh atalım diye çocukları anneanneye bırakabiliyorOlmam herhalde
Ben de anneannede kaldım annem bir hafta on gün iş gezisinde oldu falan ondan heralde, ne anaokuluna başladığımda ağlamışım ne anneannemde, yurttaki ilk gecemde, ne şehirdışındaki ilk işimde kendi evimde, ne evlenip başka şehire gidince. Güçlü ve bağımsız yetiştiren anneme çok çok saygı duyuyorum şükrediyorum bu nedenle..
Arkadasim ben bir donem boyle olacak diyorum belki fark etmediniz. Siz okul zamani da oyle olacak diye dusundunuz herhalde. 4 ay hepi topu. Okullar kapanjnca seminerlere de okula goturmeyi düşünüyorum zaten. Yazin da kvye yakin ev tutacagiz.pazar aksamindan kv nizi alin eve getirin o sizde kalsin cocugun o yasta duzene anne babaya ihtiyaci var odevleri olacak okulda sorun olsa onlar belki farkedemez iletisim kuramayabilirler yani isterseniz 1-2 hafta ikisinide deneyin bakin nasil oluyor
Senin annen gibi anneler idolum benim.. o yuzden belki de donem donem anneme biraktigim icin hic pisman olmadim.. simdiden universiteyi baska ulkede okutma planlari yapiyorum, dizimin dibinde oturmasinlar istiyorum ve bunu onlari cok ama cok sevdigim icin yapiyorum.. acaba dugunde ne takilacak, annemden- babamdan ev kalacak mi diye dusuneceklerine ayaklarinin uzerlerinde durmalari icin elimden geleni yapmaya calisiyorum..
Sana bir sey diyeyim mi elvan, okulun ilk gunu aglamaman bile nasil bir ayricalik biliyor musun:)
Yapacak başka bir yol yoksa bir şey olmaz çocukların aile büyükleriyle haşir neşir olması çocuğun gelişi mi için sorun teşkil etmez diye umuyorumMerhabalar. 16 aylik bi kizim var. 2. Donem kayinvalide bakacak. Gecen sene de o bakti ama o zaman kucuktu tabi kizim. O nedenle bize geldi hep. Ama soylendi de tabi. Evi uzak dolmusla gidip geliyordu. Sabah erkenden sogukta evden cikmak falan zor geldi tabi her gun. Bu donem pazartesi sabah kizi onun evine biraksam. Sali okul cikisi alsam nasil olur diye dusundum. Carsamba bos. Perşembe cuma o bize gelir. Böylece yuku hafifler diyorum. Ama korkularim da var. Dayanabilir miyim bi de bendwn uzaklasir mi kizim . Evi de sobali. Gerci cok iyi bakar bundan suphem yok. Bana akil verin nolur.
Merhabalar. 16 aylik bi kizim var. 2. Donem kayinvalide bakacak. Gecen sene de o bakti ama o zaman kucuktu tabi kizim. O nedenle bize geldi hep. Ama soylendi de tabi. Evi uzak dolmusla gidip geliyordu. Sabah erkenden sogukta evden cikmak falan zor geldi tabi her gun. Bu donem pazartesi sabah kizi onun evine biraksam. Sali okul cikisi alsam nasil olur diye dusundum. Carsamba bos. Perşembe cuma o bize gelir. Böylece yuku hafifler diyorum. Ama korkularim da var. Dayanabilir miyim bi de bendwn uzaklasir mi kizim . Evi de sobali. Gerci cok iyi bakar bundan suphem yok. Bana akil verin nolur.
Kizini kayinvaliden bile olsa kimseye yollama.Kaynananin evine kimin girip ciktigini bilemezsin zaten bu tur olaylar akrabadan cikiyor hep.Sapigi var manyagi var.Kaynanan sizde kalsin ama nolursa olsun birakma onun evine derim.Bir seyler goruyorum biliyorum da soyluyorum...Merhabalar. 16 aylik bi kizim var. 2. Donem kayinvalide bakacak. Gecen sene de o bakti ama o zaman kucuktu tabi kizim. O nedenle bize geldi hep. Ama soylendi de tabi. Evi uzak dolmusla gidip geliyordu. Sabah erkenden sogukta evden cikmak falan zor geldi tabi her gun. Bu donem pazartesi sabah kizi onun evine biraksam. Sali okul cikisi alsam nasil olur diye dusundum. Carsamba bos. Perşembe cuma o bize gelir. Böylece yuku hafifler diyorum. Ama korkularim da var. Dayanabilir miyim bi de bendwn uzaklasir mi kizim . Evi de sobali. Gerci cok iyi bakar bundan suphem yok. Bana akil verin nolur.
Aa en sevdigim uyelerden biri, beni yine en sevdigim bir baska uye ile karistiriyormus ne tatliAlakasız olacak ama ikinizde bu konuya yazınca yine aklıma geldi
darkmore ve ispanakliborek ben sizi genelde hep karıştırıyorum
Bir arkadasin cocuk gelisim uzmanindan yardim almisti da ondan duymustum kendi evinin haricinde baska herhangi bir evde kalmasi ile duzeni degisirmis huyu degisirmis ve cocugu kontrol edebilmek zorlasirmis,annesi veya babasinin olmadigi bir yerde gece yatiya kalmasiyla cocugun ebeveynlerine olan guven ve baglilik sorunu gelisiyormus zamanla, benim bebis daha cok kucuk kendi yasadigim bir konu degil sadece duyarak cevapladim o nedenleCocuk her gün degisik eve gitmiyorki. Babaannesine gidiyor! Merak ettim, bu bilgiyi nereden aldiniz?
Düzen bi sefer mekana bagli degil ki, sürece bagli. Her hafta her hafta aynisi oluyorsa düzende olur, rutinde. Cocuklar aslinda sanildigindan cok daha güclüler.
F fairylove23 Bence hicte fena fikir degil. Hem böyle babaanne ile beraber anilar olur. Cocugun hep hatirlamaz, ama babaanne hatirlar :) Denemeye deger bence :)
Ay yok artık ya.Bunu da duydum ya pes gerçekten,konu nerelere geldi.Arkadaşlar o zaman hiç evlerimizden çıkmayalım biz,kendimizi de çocuklarımızı,ailemizi de sokalım dikenli tellerle çevrili bir kafese öyle yaşayalım.Sapığın manyağın babaannenin evinde ne işi var? Kadın kendi torununu koruyamayacak mı ayrıca? Biz akrabalarımıza da güvenemeyeceksek hangi insana güveneceğiz? Ya lütfen böyle saçma sapan şeyler sokmayın kadının aklına,zaten çocuğunu düşünüyor,yazıktır ya.Milletçe ne kadar paranoyak olduk böyle.Tamam çok kötü şeyler duyuyoruz hergün haberlerde ama bu kadarıda abartı artık,babaannenin evine yollama sakın,sapık olur,manyak gelir,akrabadan çıkıyor bu tür olaylar falan..İnanamıyorum gerçekten şu yorumunuza.Kizini kayinvaliden bile olsa kimseye yollama.Kaynananin evine kimin girip ciktigini bilemezsin zaten bu tur olaylar akrabadan cikiyor hep.Sapigi var manyagi var.Kaynanan sizde kalsin ama nolursa olsun birakma onun evine derim.Bir seyler goruyorum biliyorum da soyluyorum...
Bende cocuk gelisimi dersini aldim, Piaget'i felan bende biliyorum fakat hicbir yerde haftada 1 gece baska yerde gecirmek ile cocuk baglanmaz diye yazmiyor. Anne sik sik gitse ve cocuk annesinin ne zaman geri dönecegini bilmese, evet dedigin dogru cikiyor. O zaman cocuk annesini her gördügünde birakmak istemez mesela, terk edilmekten korkar, tekrar annesini ne zaman görecegini bilmedigi icin ve evet bu yalnis baglanma sekillerine yol acar.
Bu konuda böyle birsey yok ama. Bahs edilen sürec 1 gecedir ve her hafta ayni gecedir. Cocugun rutini oluyor ve hali ile terk edilme korkusu olmaz.
Aynı benim kayınvalidem
Çocuğunu çalmışım gibi davranıyor resmen
Cidden kızmayayım diyorum ama bu kadar da olmaz diyorum. Bu adam 30u bitirdi, atandı başka şehire senin dizinin dibinde olamaz ömür boyu.
Annemle ikisi bize ev için yardıma geldiklerinde öyle bir ağladı ki, kamyon çıkınca eşyasına sarılmış yok pijamasını koklamış falanAnnem dayanamadı x hanımcığım sizin eşiniz ve diğer çocuklarınız zaten yanınızda benim tek bir evladım var. Ama ben kendimi bırakmıyorum güçlü duruyorum. Niye annelik sevgisi bunu gerektirir. Oların bugününü hüzünlü değil mutlu hatırlamalarını isteirm. Ben mutlu olurlarsa olurum. Bencillik edemem dedi. Kadın pıstı kaldı Diline de sağlık ama. Cidden çok itici oluyor bu kadar ama aşırı sevgiyle boğan anneler.
Büyük konuşma diyor bir yanım anne değilim. Ama bizim ailedeki kadınlara bakıyorum karı koca iki kadeh atalım diye çocukları anneanneye bırakabiliyorOlmam herhalde
Ben de anneannede kaldım annem bir hafta on gün iş gezisinde oldu falan ondan heralde, ne anaokuluna başladığımda ağlamışım ne anneannemde, yurttaki ilk gecemde, ne şehirdışındaki ilk işimde kendi evimde, ne evlenip başka şehire gidince. Güçlü ve bağımsız yetiştiren anneme çok çok saygı duyuyorum şükrediyorum bu nedenle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?