kizim kv de haftada bir gece kalsa...

Aynı benim kayınvalidem
Çocuğunu çalmışım gibi davranıyor resmen
Cidden kızmayayım diyorum ama bu kadar da olmaz diyorum. Bu adam 30u bitirdi, atandı başka şehire senin dizinin dibinde olamaz ömür boyu.
Annemle ikisi bize ev için yardıma geldiklerinde öyle bir ağladı ki, kamyon çıkınca eşyasına sarılmış yok pijamasını koklamış falan Annem dayanamadı x hanımcığım sizin eşiniz ve diğer çocuklarınız zaten yanınızda benim tek bir evladım var. Ama ben kendimi bırakmıyorum güçlü duruyorum. Niye annelik sevgisi bunu gerektirir. Oların bugününü hüzünlü değil mutlu hatırlamalarını isteirm. Ben mutlu olurlarsa olurum. Bencillik edemem dedi. Kadın pıstı kaldı Diline de sağlık ama. Cidden çok itici oluyor bu kadar ama aşırı sevgiyle boğan anneler.
Büyük konuşma diyor bir yanım anne değilim. Ama bizim ailedeki kadınlara bakıyorum karı koca iki kadeh atalım diye çocukları anneanneye bırakabiliyor Olmam herhalde
Ben de anneannede kaldım annem bir hafta on gün iş gezisinde oldu falan ondan heralde, ne anaokuluna başladığımda ağlamışım ne anneannemde, yurttaki ilk gecemde, ne şehirdışındaki ilk işimde kendi evimde, ne evlenip başka şehire gidince. Güçlü ve bağımsız yetiştiren anneme çok çok saygı duyuyorum şükrediyorum bu nedenle..

ben çocuğu özgüvensiz yetiştirin.hak deyince su,huk deyince ekmek vern,düştü mü yaygara koparın koşun kaldırın demiyorum ki.ben bebeklik çağında ki çocuklara özgüvenden önce anne babaya güveni aşılamak gerektiğini söylüyorum.12 aylık 9 aylık yavrucaklar ne anlar özgüvenden?

sizlere doyum olmaz.iyigecelr arkadaşlar

Senin annen gibi anneler idolum benim.. o yuzden belki de donem donem anneme biraktigim icin hic pisman olmadim.. simdiden universiteyi baska ulkede okutma planlari yapiyorum, dizimin dibinde oturmasinlar istiyorum ve bunu onlari cok ama cok sevdigim icin yapiyorum.. acaba dugunde ne takilacak, annemden- babamdan ev kalacak mi diye dusuneceklerine ayaklarinin uzerlerinde durmalari icin elimden geleni yapmaya calisiyorum..

Sana bir sey diyeyim mi elvan, okulun ilk gunu aglamaman bile nasil bir ayricalik biliyor musun:)

pazar aksamindan kv nizi alin eve getirin o sizde kalsin cocugun o yasta duzene anne babaya ihtiyaci var odevleri olacak okulda sorun olsa onlar belki farkedemez iletisim kuramayabilirler yani isterseniz 1-2 hafta ikisinide deneyin bakin nasil oluyor
Arkadasim ben bir donem boyle olacak diyorum belki fark etmediniz. Siz okul zamani da oyle olacak diye dusundunuz herhalde. 4 ay hepi topu. Okullar kapanjnca seminerlere de okula goturmeyi düşünüyorum zaten. Yazin da kvye yakin ev tutacagiz.

Bende annemin kıymetini yeni yeni anlayıp daha da hayran oluyorum gerçekten.
Kolay değildi eminim.
40 yaşında dul kalıp tek evladının üstüne düşebilirdi, hayatını bana adayabilirdi. Onun yerine halasından kopmasın diyip beni 8 saat yollara tek başıma yolladı. Sadece enişten hariç kimsenin arabasına binmiyorsun derdi bin bir tembih. Ama yollardı yani.
İşini bırakmadı, bazen fuara giderdi on gün, ben anneannemde kalırdım. Telefon bile edemezdi uçağı inene kadar. Ama döndüğünde iki gece onla yatardım geçerdi :)
Bir gün olsun ne üniversiteye gittiğimde ağladı ne evlendiğimde...
Şimdi de hiç aklım kalmıyor, biliyorum o kendini mutlu edecek bir şey bulur. Şimdi kendini yazı yazmaya ve resim yapmaya verdi. Arada kendi gibi liseden arkadaşlarıyla geziyegidiyor. Hepsi de şen dullar. Bayılıyorum gezmesine eğlenmesine. Bana dolma sarıp yollamasından yada kışlık hazırlamasından daha güzel geliyor. Çünkü bensiz de mutlu olması bana armağan resmen.
Siz de eminim muhteşem bir annesinizdir. Ve benim yaşımda iyiki diyecektir evlatlarınız :)

anaokulundaki ilk gunumde butun bebeler ağlıyordu sandım ki kötü bi yer herhalde millet ağlıyor sebebini bu konuyla öğrenmiş oldum sdşlfkşsdlkf
uniye geldim geldiğim zaman da aynı şekilde

bana da küçükken babannem baktı annem çalışıyodu

of ama ne gunlerdi ya hıyar yolumuz vardı o yolda giderken hıyar yerdik

zeytin peynir yolumuz vardı o yoldan giderken zeytin peynir yerdik

şeftali yolumuz var,,domates yolumuz,,,

vişne ağacının altındaki salıncağım

bi de hayvan beslermiş gibi gül besliyodum babannemle ikimizin guluydu lşsdfkşsldkf

bu da böyle bi anım xdxd bence bırak bişiy olmaz

Yapacak başka bir yol yoksa bir şey olmaz çocukların aile büyükleriyle haşir neşir olması çocuğun gelişi mi için sorun teşkil etmez diye umuyorum

Uzmanlar çocukların 1 yaşına kadar güveni kazandığını söylüyor. Siz boşverin burdaki süper anneleri. Burdakilerin çoğu her şeyi unutmuş tek dertleri çocukları olmuş. Çoğuna sor ne zaman sinemaya gitmiş, şöyle sakince kitap okumuş, bir konsere gitmiş. Aman olmaz çocukların psikolojisi bozulur. 16 aylık çocuk öyle bırakılır mı? 15 yaşına gelsin şöyle bi o zaman yaparlar her şeyi. Neyse herkesin annelik anlayışı farklı. Siz içinizden geleni yapın. Hiç ben çocuğuma şöyle yapmadım, çocuğumu şöyle bırakmadım vs diyenleri duymayın. Her çocuk da farklı ve özeldir. Bir de siz nasıl yetiştirseniz öyle olur. Bağımlığının fazlası da zarar. Annesi işe giderken bile ağlayan çocuklar var. Asıl o kötü

Aksam kalip sabah alinacak olsa bi gece olur ama siz sabah verip ertesi aksama almaktan bahsediyorsunuz. Bu yas icin 2 gun bi gece sizi gormemesi icin uzun bir sure bence.

oglum 6 aylikken teze basladim annem bakti; oglum 2 yasindayken ise basladim gene annem bakti. cocuk kalktiginda evden cikmis oluyordum, eve vardigimda cocuk yatmis oluyordu. herhangi bir uzaklasma yasamadik, ustelik bu surec yillarca haftanin 6 gunu devam etti.

kayyum annenize guveniyorsaniz her konuda, bu konuyu dert etmeyin.

Kizini kayinvaliden bile olsa kimseye yollama.Kaynananin evine kimin girip ciktigini bilemezsin zaten bu tur olaylar akrabadan cikiyor hep.Sapigi var manyagi var.Kaynanan sizde kalsin ama nolursa olsun birakma onun evine derim.Bir seyler goruyorum biliyorum da soyluyorum...

Bir arkadasin cocuk gelisim uzmanindan yardim almisti da ondan duymustum kendi evinin haricinde baska herhangi bir evde kalmasi ile duzeni degisirmis huyu degisirmis ve cocugu kontrol edebilmek zorlasirmis,annesi veya babasinin olmadigi bir yerde gece yatiya kalmasiyla cocugun ebeveynlerine olan guven ve baglilik sorunu gelisiyormus zamanla, benim bebis daha cok kucuk kendi yasadigim bir konu degil sadece duyarak cevapladim o nedenle

Ay yok artık ya.Bunu da duydum ya pes gerçekten,konu nerelere geldi.Arkadaşlar o zaman hiç evlerimizden çıkmayalım biz,kendimizi de çocuklarımızı,ailemizi de sokalım dikenli tellerle çevrili bir kafese öyle yaşayalım.Sapığın manyağın babaannenin evinde ne işi var? Kadın kendi torununu koruyamayacak mı ayrıca? Biz akrabalarımıza da güvenemeyeceksek hangi insana güveneceğiz? Ya lütfen böyle saçma sapan şeyler sokmayın kadının aklına,zaten çocuğunu düşünüyor,yazıktır ya.Milletçe ne kadar paranoyak olduk böyle.Tamam çok kötü şeyler duyuyoruz hergün haberlerde ama bu kadarıda abartı artık,babaannenin evine yollama sakın,sapık olur,manyak gelir,akrabadan çıkıyor bu tür olaylar falan..İnanamıyorum gerçekten şu yorumunuza.

Herhangi bir kaynakta 16 aylik bebegin haftada 1 gun babaannesinde kalmasi gibi spesifik bir ifade bulabilecegimi sanmiyorum, bunlari ancak populer pedagoglarin internet sayfalarinda ya da soru cevap bolumlerinde bulabilirsiniz, kaynak kitaplarda bu kadar dar ifadelere yer verilmiyor. Zaten olsaydi da ikna olacakmis gibi gorunmuyorsunuz. Dedigim gibi uzman psikiatristler bile bir sey danistigimizda, bu kadar net ifadelerle bu çocuğun rutini olur hicbir sey olmaz, bebek annesinden ayri kalabilir vs diyemiyorken, siz diyebiliyorsunuz. Konusunda bu kadar uzman ve uzmanligina bu kadar guvenen birine ne bir cocuk gelisimi ogrencisi ne bir ogretmen adayi ne de bir anne olarak soyleyecek soz bulmam mumkun degil.
Aileler olarak tabi ki hepimiz kendimize gore en dogru olani uygulamaya calisiyoruz ama ozelestiriye bu kadar kapali olmamak, evet bana dogru gorunuyor ama yanlis da olabilir diyebilmek lazim. Ben bir anne olarak yeni seyler ogrendikce nasil da yanlislar yapmışım diyebiliyorum. Aaa ama ben yaptim bisey olmadi cocugum normal cocuk oldu demiyorum. Sabit fikirler bizi hep geriye goturur.
Neyse bu konuya daha fazla yazamayacagim, cok yogun bir gun beni bekler.

Benimkinin de annesi çok ağlıyor. Eşime sarılıp hüngür hüngür çocuk gibi ağlıyo. Ardından eşim göz yaşlarına hakim olamıyo. Tam eşime bakıp annesiyle dalga geçicem bi bakıyorum o da ağlamış. Ama annem bişey diyemiyor acıyor. Bir de kadını haklı görmüyo mu. İnsan erkek evladı yanında olsun ister yazık diyo. Hayır ben de uzaktayım. Kız verilir diyo. Erkek verilmez. Anam gerçek bir türk kadınısın kadın gibi kadınsın diyorum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…