Kızım okula gitmek istemiyor, lütfen okuyun...

Kızımla birlikte okula gittim, öğretmeniyle konuştum, öğretmeni kızımla konuştu. Tam aşıyoruz galiba derken kızım bugün yine ağladı.. Allah'ım bana sabır ver, yardım et Yarın da okulun pedagogu ile görüşeceğim.

benim yeğende kreşe gitti 2-3 gün sonra gitmek istemedi.
konuşmaya çalıştım onunla ama olmuyor, istemiyor
ii dedim, eğitim durumunda kreş terk diye yazımasını istiyorsan sorun yok dedim...

bence okulda arkadaşlarıyla problemi olabilir canını yakıyor olabilirler öğretmenine bunu sorsaydınız:44:
yoksa bir çocuk okula gitmemek için bu kadar ısrarcı olmaz:26:

Ben hem bi anne hemde kreş öğretmeniyim(oğlum doğduğuna berri yapamasamda bi geçm

Merhaba yazınızı okuduğumda az çok kendimden birşeyler buldum oğlum 5 yaşında anaokuluna gidiyor hep mutlu koşarak giden çocuk son 3 haftadır sürekli ağlayarak gidiyor sınıfta da en 2 defa agliyormus öğretmeni konuştu benimle rehber öğretmenle de konuştum ona bunun sorumluluğu olduğunu okula gelme zorunluluğu olduğunu ve ne gibi sorunlar yaşadığını öğrenmemi istediler 2 gün önce oğlum 2 arkadaşının onu tuvalette korkutup sonra da korkak korkak diye dalga gectiklerini söyledi bende bunu öğretmene söyledim öğretmen o 2 çocuğun benim oglumdan özür dilemelerini sağlamış ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmış ama benim oğlum hala ağlayarak gidiyor kapıda bana sarılarak anne gitme seni çok özlüyorum diye ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım surda 6 ay sonra 1.sınıf olacak yani acaba hep mi ağlayacak

İşte ben de kızımda bundan korkuyorum. Bence gitmek istememesinin tek sebebi öğle uykularının hala devam etmesi. Sanırım 3,5-4 yaş gibi bitiriyorlarmış genelde. 5 yaşında bir tanıdığım daha var kreşte uyutuyorlar o çocuk da uyumak istemiyorum çok sıkılıyorum diye kreşe gitmek istemiyormuş. Bu sebeple ben belki kreşi bile değiştireceğim. Gerçi benim kız daha 2,5 yaşında

Ben de nefret ederdim anaokulundan. Bir keresinde öğretmen yemek yememe cezası vermişti hepimize sonra hikaye okuma saatinde önüne yemeği aldı yemeğe başladı. Sınıfta da onunla adaş olan bi kız vardı onu çağırdı hapır hupur yediler birlikte. Kadının çocuğu olmuyordu bu yüzden psikolojisi bozulmuştu gözümüzün önünde hap içerek intihar etti. Ölmedi tabii ertesi gün annemi aramış ben fenalaştığımda lost hiç ağlamamış ama elif çok ağlamış neden? Diye. Saçımı tarıyordu bir gün yanındaki yardımcı kadınla konuşmaya başladılar ay hiç saçı yok kel kalır ilerde diye. Bir sürü şey yani anlatınca bile huzursuz oldum.

Bir de en kötüsü göz kapama cezası verirdi. Sınıf biraz gürültülüyse hepimize gözlerimizi kapattırırdı öyle otururduk açana tokat atardı. 1 saat boyunca oturur vaziyette gözün kapalı çıt çıkaramıyorsun. Aşırı sıkılırdım

7 sene önceki konuyu nerden bulupta hortlattınız hanımefendi

çocuklukta ne kadar kötü anım varsa hep akran zorbalığıyla alakalı..çocuk bu kadar gitmek istemiyorsa vardır sebebi tam nedeni anlatamayabilir.Şu an onu bu eziyetten kurtarırsanız çaresizlik duygusunu bu yaşta tatmamış olacak ileride onda kalacak bir psikolojik hasarın önüne geçmiş olursunuz ayrıca kahramanı olursunuz onun.Anne baba onun tek kurtarıcısı aslında onun dünyasında.Ben olsam alırdım okuldan belki bir hafta daha denenebilir ama devam ederse eziyet etmeyin derim..Tekrar çocuk olmak istemezdim ben herkesin aksine..

bende güncel konu diye okuyorum
neden hortlattınız nerden buldunuz nerdeyse 7 yıl önceki konuyu ilahi

bende güncel konu diye okuyorum
neden hortlattınız nerden buldunuz nerdeyse 7 yıl önceki konuyu ilahi
Konunun tarihini görünce konuyu okumadan "Az daha dişinizi sıkın çocuk yakında zorunlu eğitim çağından çıkar ...isterse ondan sonra hic okula gitmez " diye düşündüm

Her gün güle oynaya okula giden çocuğum bir gün ağlayarak gitmek istemediğini söyledi.ama yok böyle bir ağlama.soruyorm cevap yok bir gün oldu iki gün oldu en son okulda bir arkadaşıyla problem yaşadığını arkadaşının sürekli saldırdığını oyuncaklarını aldğını anlattı.öğretmen ile görüştük gerekeni yaptı ve çocuğum güle oynaya koşa koşa gitmeye devam etti.
Demek istediğim mutlaka altında yatan bir sebep vardır.peşini bırakmamalısınız bence.

Bunu bizim öğretmenimiz de söylemişti, benim oğlum ilk hafta gitmek istemiyordu biz bekliyorduk okulda. Öğretmeni bu normal asıl ilk haftalar istekli severek gelen çocuklar daha sonra gelmek istemiyor demişti. Bence öğretmeni ile görüşün ne yapmak gerek diye onlar tecrübeli oluyorlar bir çözümü vardır.

Uyku vakti derken, 5 yasinda bir çocuğu öğlen uyutmaları anormal bir durum değil mi?
Ben 2.5 yaşındaki kizimi keyfi istemeyince uyutamıyorum. Bence psikolojik bir şiddet mevcuttur. Geçen sene oğlum 5 yaşındayken okulundan nefret ediyordu, son 3 ay aldım okuldan göndermedim.
Öğretmeni, ailem dahil herkes kızdı bana çocuğun hayatıyla oynuyorsun diye. Hiç de öyle olmadı. Bu sene oğlum başka bir anaokulunda, okula gitmeye bayılmasa da, giderken hiç sorun çıkarmıyor.
Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, ona iyi geleceğini düşünüyorsanız ve imkanınız varsa alin okuldan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…