- Konu Sahibi MassiveStroke
-
Selam arkadaşlar
O kadar sıkıntılıyım ki nasıl anlatacağım bilemiyorum. Kızım.. 5 yaşında, eylül ayında güzel bir ana okuluna başladı. İlk zamanlar güle oynaya gitti, okulumu çok sevdim anne diyordu. Bir arkadaşımla konuşurken (aynı yaşta kızı var onunda) bana şöyle dedi; rehber öğretmenleri onlara demiş ki ilk başlarda mutlu gelen çocuklar daha zor bizim için, çünkü okulu ve arkadaşlarını keşfettiğinde o heyecan bitiyor ve gelmek istemiyorlar. Ailede neden acaba diyor ve okula yükleniyor.
Şimdi gelelim konuma;
Kızım ilk bir ay çok severek gittiği okuluna, şimdi hergün ağlayarak gidiyor. Önce öğretmeninin yokluğuna bağladım, öğretmeni 1 hafta kadar raporluydu ve stajyer öğretmenler iadere etmişlerdi. Fakat bu olay Ekim ayında oldu, o günden bugüne hala hergün ağlıyor. Dün eve girdik ve yatana kadar ağladı hatta ağlayarak uyudu. Başka konumuz yok evde, her dakika her saniye okula gitmek istemiyorum diyor. Önceleri sıkıldığı için, yada kapris yapıyor falan diyordum ama şimdi resmen psikolojisi bozuldu. Sınıf arkadaşının annesi ile görüştüm, dün gece kızımın arkadaşıda çok ağlamış. Annesi normalde çok ağlamaz ama dün akşam herşeye ağladı dedi.
Düşünüyorum, acaba okulda birşeyler mi oluyor diye ama bilemiyorum, ne olabilir ki? Ayrıca kızımla her gün konuşuyorum, bazen onun dilinden, bazen karşımda büyük biri varmış gibi.. Herşeyi anlatıyorum ve onunda bana açık olmasını, bir problemi varsa anlatmasını istiyorum, ama hep aynı şeyleri söylüyor. Uyku valtinde sıkılıyorum, o benle oynamadı, şu bana söyle dedi vs..
Varmı böyle problem yaşayanlarınız? Ne olur bir fikir...
merhaba;ben hem bi anne hemde kreş öğretmeniyim(oğlum doğduğuna berri yapamasamda bi geçmişimvar) oğlum 2,5 yaşındaydı gittiğinde şimdi 3 bitti benzer sorunları ben de yaşadım. Denediğim bir iki yöntemi paylaşmak istedim belki işe yarar.öncelikle okul ve öğretmen ile sürekli irtibatta olun ve onları arada gözlemlemeye gidin(kızınıza gözükmeden) okuldan alırken küçük süprizler yapın(sevdiği şeyleri almak gibi,beraber parka gitmek,ailecek yenebilecek bi yemek,sevdiği aile ziyaretleri yapmak vs)ama lütfen fazlaya kaçmadan(sonra tepeye çıkabiliyor)okulda yaptıklarından sürekli bahsederek arkadaşları ile geçirdiği güzel vakitleri konuşarak ve dediğim gibi sabrederek sanırım bu süreci tamamlayabilirsiniz.biran önce sıkıntınızın geçmesini diliyorum.
merhaba;ben hem bi anne hemde kreş öğretmeniyim(oğlum doğduğuna berri yapamasamda bi geçmişimvar) oğlum 2,5 yaşındaydı gittiğinde şimdi 3 bitti benzer sorunları ben de yaşadım. Denediğim bir iki yöntemi paylaşmak istedim belki işe yarar.öncelikle okul ve öğretmen ile sürekli irtibatta olun ve onları arada gözlemlemeye gidin(kızınıza gözükmeden) okuldan alırken küçük süprizler yapın(sevdiği şeyleri almak gibi,beraber parka gitmek,ailecek yenebilecek bi yemek,sevdiği aile ziyaretleri yapmak vs)ama lütfen fazlaya kaçmadan(sonra tepeye çıkabiliyor)okulda yaptıklarından sürekli bahsederek arkadaşları ile geçirdiği güzel vakitleri konuşarak ve dediğim gibi sabrederek sanırım bu süreci tamamlayabilirsiniz.biran önce sıkıntınızın geçmesini diliyorum.
Deneyimli birinden tavsiye almak güzel. Teşekkür ederim. Şu anda daha iyi kızım, zaten ortada elle tutulacak bir sorun yok, sadece gitmek istemiyor. Sebebi de uyku vaktinde sıkılması, ben başka şeylerden şüpelenmiştim ama okulda yatıp kalkar olunca bir sorun olmadığına kanaat getirdim. Okulu işime yakın, öğle aralarında çıkıp gidiyorum, rehber öğretmenle diyalog halindeyiz, kendi öğretmeniyle zaten öyleydik. Bir iki gün ağlamıyor, sonra yine başlıyor. Çözemedim hala
Deneyimli birinden tavsiye almak güzel. Teşekkür ederim. Şu anda daha iyi kızım, zaten ortada elle tutulacak bir sorun yok, sadece gitmek istemiyor. Sebebi de uyku vaktinde sıkılması, ben başka şeylerden şüpelenmiştim ama okulda yatıp kalkar olunca bir sorun olmadığına kanaat getirdim. Okulu işime yakın, öğle aralarında çıkıp gidiyorum, rehber öğretmenle diyalog halindeyiz, kendi öğretmeniyle zaten öyleydik. Bir iki gün ağlamıyor, sonra yine başlıyor. Çözemedim hala
Uyku vaktin de sıkılıyorsa öğretmenlerinden rica edin eğer çizgi film izlemeyi seviyorsa(beraber aldığınız) izletsinler.onu sakın uyuması için zorlamasınlar ters teper(vardı zamanında böyle öğrencilerim) ya da uyumayan bir sınıf varsa misafir olarak oraya yönlendirilebilir uyku saati bitene kadar.aslında öğretmeni biraz üstüne düşse hâllolur bu iş ama kız kimbilir kaç öğrenci ile uğraşıyor düşünmek lazım:) çözüme ulaşmanız dileğiyle:)
Uyku vaktin de sıkılıyorsa öğretmenlerinden rica edin eğer çizgi film izlemeyi seviyorsa(beraber aldığınız) izletsinler.onu sakın uyuması için zorlamasınlar ters teper(vardı zamanında böyle öğrencilerim) ya da uyumayan bir sınıf varsa misafir olarak oraya yönlendirilebilir uyku saati bitene kadar.aslında öğretmeni biraz üstüne düşse hâllolur bu iş ama kız kimbilir kaç öğrenci ile uğraşıyor düşünmek lazım:) çözüme ulaşmanız dileğiyle:)
Evet uyku ile ilgili sorun için öğretmenimiz ile bir yola girdik, bakalım hayırlısı.. Uyku seti vs. herşeyi toplayıp bana teslim ettiler, uyku saatinde kesinlikle uyumam dediği için. Şimdi uyku saatinde resim yapıyor, oyun hamuru ile oynuyor vs.. Arada sıkılıyorum diyor ama eskisi kadar değil. Bakalım ne olacak
Bir de en kötüsü göz kapama cezası verirdi. Sınıf biraz gürültülüyse hepimize gözlerimizi kapattırırdı öyle otururduk açana tokat atardı. 1 saat boyunca oturur vaziyette gözün kapalı çıt çıkaramıyorsun. Aşırı sıkılırdımBen de nefret ederdim anaokulundan. Bir keresinde öğretmen yemek yememe cezası vermişti hepimize sonra hikaye okuma saatinde önüne yemeği aldı yemeğe başladı. Sınıfta da onunla adaş olan bi kız vardı onu çağırdı hapır hupur yediler birlikte. Kadının çocuğu olmuyordu bu yüzden psikolojisi bozulmuştu gözümüzün önünde hap içerek intihar etti. Ölmedi tabii ertesi gün annemi aramış ben fenalaştığımda lost hiç ağlamamış ama elif çok ağlamış neden? Diye. Saçımı tarıyordu bir gün yanındaki yardımcı kadınla konuşmaya başladılar ay hiç saçı yok kel kalır ilerde diye. Bir sürü şey yani anlatınca bile huzursuz oldum.
7 sene önceki konuyu nerden bulupta hortlattınız hanımefendiMerhaba yazınızı okuduğumda az çok kendimden birşeyler buldum oğlum 5 yaşında anaokuluna gidiyor hep mutlu koşarak giden çocuk son 3 haftadır sürekli ağlayarak gidiyor sınıfta da en 2 defa agliyormus öğretmeni konuştu benimle rehber öğretmenle de konuştum ona bunun sorumluluğu olduğunu okula gelme zorunluluğu olduğunu ve ne gibi sorunlar yaşadığını öğrenmemi istediler 2 gün önce oğlum 2 arkadaşının onu tuvalette korkutup sonra da korkak korkak diye dalga gectiklerini söyledi bende bunu öğretmene söyledim öğretmen o 2 çocuğun benim oglumdan özür dilemelerini sağlamış ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmış ama benim oğlum hala ağlayarak gidiyor kapıda bana sarılarak anne gitme seni çok özlüyorum diye ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım surda 6 ay sonra 1.sınıf olacak yani acaba hep mi ağlayacak
bende güncel konu diye okuyorumMerhaba yazınızı okuduğumda az çok kendimden birşeyler buldum oğlum 5 yaşında anaokuluna gidiyor hep mutlu koşarak giden çocuk son 3 haftadır sürekli ağlayarak gidiyor sınıfta da en 2 defa agliyormus öğretmeni konuştu benimle rehber öğretmenle de konuştum ona bunun sorumluluğu olduğunu okula gelme zorunluluğu olduğunu ve ne gibi sorunlar yaşadığını öğrenmemi istediler 2 gün önce oğlum 2 arkadaşının onu tuvalette korkutup sonra da korkak korkak diye dalga gectiklerini söyledi bende bunu öğretmene söyledim öğretmen o 2 çocuğun benim oglumdan özür dilemelerini sağlamış ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmış ama benim oğlum hala ağlayarak gidiyor kapıda bana sarılarak anne gitme seni çok özlüyorum diye ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım surda 6 ay sonra 1.sınıf olacak yani acaba hep mi ağlayacak
Konunun tarihini görünce konuyu okumadan "Az daha dişinizi sıkın çocuk yakında zorunlu eğitim çağından çıkar ...isterse ondan sonra hic okula gitmez " diye düşündümbende güncel konu diye okuyorum
neden hortlattınız nerden buldunuz nerdeyse 7 yıl önceki konuyuilahi
3 haftadır sorunun ne olduğunu ne olacağını araştırıp dururken karşıma çıktıbende güncel konu diye okuyorum
neden hortlattınız nerden buldunuz nerdeyse 7 yıl önceki konuyuilahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?