- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Arkadaşlar merhaba. 13 aylık bir kızım var çok şükür. Kızım kolikti. Şu zamana kadar gece ve gündüz dahil bir türlü uykularımız düzelmedi. Özellikle son 1 aydır çok fenayız. Kafayı yiyecez. Geceleri kaç kere uyanıyor saymıyorum artık. Bu yüzden geçen hafta doktora da götürdük hamdolsun bir sorun yok. Tamam 5. Ve 6. Dişlerini çıkarıyor ama bu kadar olur mu Allah aşkına. Gündezleri neyse de geceleri çok zor. Ne yapacam ben. Sizin de bebişler böylemiydi. Lütfen konum taşınmasın. Cidden kafayı yiyecez. Bir öneri bir akıl verin ne olur. Kandiliniz de mübarek olsun. Dualarınızı eksik etmeyin...
Anasonda ekle canım rahatlasın bebiş.fayda eder caninı sıkma.bi de gündüz 2 kez uyuyorsa teke düşür akşama doğru uyutma bi de böyle dens bakalımÇok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Kimyon ve rezeneyi ilk 5 ay verdim bu gün tekrar aldım. Bakalım inşallah faydası olur
Maşallah kızınıza. Evet çalışıyorum ve cidden zor oluyor. İnşallah düzelecek. Sağolun.Canim buyume atagi diye bir durum var tam da bu aylarda yasanan.Biz de cok cektik.Sana tavsiyem gunduzleri parki gotur.Kossun yorulsun.Bir de uyumadan once dus aldir.En azından bir kac saat fazla uyur.Bir de sut iciyorsa yastigi cok yuksek olsun ki bebek reflusu olmasin.Reflu de uyutmaz.Bu konuda cok bilgiliyim.Cunku kizim iki yasina kadar geceleri hic uyumazdi.Buyume atagi ve refluymus sebep.Biz iki yasindan sonra biraz rahat ettik cok sukur.Calisiyorsan bu durum daha da kotu bir hal aliyor.Iki saat uykuyla giderdim ise.Insallah bir an once duzelir
Maşallah kızınıza. Evet çalışıyorum ve cidden zor oluyor. İnşallah düzelecek. Sağolun.Canim buyume atagi diye bir durum var tam da bu aylarda yasanan.Biz de cok cektik.Sana tavsiyem gunduzleri parki gotur.Kossun yorulsun.Bir de uyumadan once dus aldir.En azından bir kac saat fazla uyur.Bir de sut iciyorsa yastigi cok yuksek olsun ki bebek reflusu olmasin.Reflu de uyutmaz.Bu konuda cok bilgiliyim.Cunku kizim iki yasina kadar geceleri hic uyumazdi.Buyume atagi ve refluymus sebep.Biz iki yasindan sonra biraz rahat ettik cok sukur.Calisiyorsan bu durum daha da kotu bir hal aliyor.Iki saat uykuyla giderdim ise.Insallah bir an once duzelir
Yok şükür 4. Ay da bitmişti kolik. Amin inşallah geçicidir. Maşallah bebişinize.Kolik o aylara kadar devam ediyor mu ya çok zorrrr bizimki 2. Ayına kadar ara ara sürdü mahfolmustuk. Şimdi şükür bi sıkıntı yok. 9 Mayısta 3 aylik olcak gündüzleri ara ara uyuyor akşam da 9.30 - 10 dedim mi hergün o saatte uyuyor gece bazen 3 4 te uyanıyor bazen sabah 7,8 ayakta oluyoruz. Maşallah inşallah böyle devam eder. Sizinki de geçicidir diye dusunuyorum
Allah kolaylık versin canım inşallah düzene girerler
Allah kolaylık versin canım inşallah düzene girerler
İnşallah canım yaa Allah yardımcımız olsun kolaylık versin inşallahAmin sizinde mubarek olsun. Suan inanirmisin ayni durumdayim 14 aylk benmde uyumuyor hemde sabahtan beridir bende kafayi yicem artik kolik degildir gecmistir sanirim azi disleri yerlesiyor benimde oyle bitane patlattik ama cok zorlu.geceleri on dkkda bir agliyor aramizda yatiriyoruz hemen emziriyorm ole uyuyor kalkmaktan biktim bole iyi oldu ama ben cok yoruluyorm uykmu alamiyorm kosede yarim disari sallanir halde uyuyorum yastigimn yarisi disarda tutarak uyuyorum yere yastik koydum dusersem yumusak yere duseyim bari diye gecicek ins ole umut ediyorum... ins hepimizin gecer bu zor donemi
Ayy maşallah yaa kuzulara. Bizimkinin odasında pembe gece lambası var. Odası loş yani. 10-11 arası uyuyor genelde. Gündüz de sık beslenmiyor aslında ama sağolun cevap verdiğiniz içinHer çocuk farklıdır elbette ama benim oğlanların uyku problemi çok olmadı. Hani gece sık uyansalar bile uykuya dönmeleri kolay oluyor (gaz problemi değilse). Ben neler yapıyorum, belki işinize yarar;
Tamamen karanlık odaları, bir ihtiyaç olunca uzaktaki wc nin ışığını yakıyorum, o ışıkta iş görüyorum.
Gündüz beslenme araları açık, 6 aylık oğlumu 4 saat arayla beslemeye gayret ediyorum, daha sık beslenirse doymadan az az yemiş oluyor ve bu da gece daha sık uyanmasına sebep oluyor.
Muhakkak erken yatırıyorum, küçük en geç 8de, büyük de en geç 10da o da anca tatillerde. Hatta büyük oğlum bebekken florasan ışık görmeden 6 aylık oldu diyebilirim, ışık bebekleri çok rahatsız eder ve çok yorar, yorgun bebek de sanılanın aksine uykuya kolay geçemez.
Küçük hafif müzikle uyumayı seviyor, sırtından da masaj ister :) büyük bir yaş civarı enseden kaşıtıyordu uyuyana kadar.
Peki çayı nasıl hazırlıyor. Bide saat kaçta veriyor. Yani gündüz mü yoksa uyumadan önce miAnasonda ekle canım rahatlasın bebiş.fayda eder caninı sıkma.bi de gündüz 2 kez uyuyorsa teke düşür akşama doğru uyutma bi de böyle dens bakalım
Rezene ve kimyon sadece gazı varsa onu alır neden diş sıkıntısı icin onu vereceksiniz bebeğe. Bak canım benim iki oğlum var. Biri 3 e gircek diğeri 1 yaşında. Akşam 8 dediğinde ikiside uyur ve sabah kalkarlar. Bazen ufaklık bir veya iki kere uyanır ama hemen uyur tekrardan. Bunun tek çaresi uyku eğitimi. Bir bebeğe yemek yemesini nasıl öğretiyorsak uyumayi ve uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmayi da bizim öğretmemiz gerekiyor. Hem onlar rahat ediyor hemde bizler. Diş sıkıntısını atlatıp hemen uyku eğitimi konularını okumaya başlayın. En inatçı çocuk bile 3 günde öğreniyor. Sabırlı davranırsanız çok rahat edersiniz. Diş için jeller var veya akşam bir çay kaşığı calpol verebilirsin. Ben ikisinide vermedim ama sizinkisinin sıkıntısı çoksa veeebilirsiniz. Tek çözüm bu isterseniz bir değerlendirin.Amin çok teşekkür ederim. Milupanın iyi geceler çayını aldık içmedi. Bir kere içti onda da kustu. Rezene ve kimyon denicem bu gün. Siz nasıl içirdiniz. Bide şu an ne kadarlık bebeğiniz.
Teşekkür ederim. İnternette uyku eğitimi ile ilgili şeyler okumuştum ama pek hayata geçiremedim. Maşallah sizin kuzulara. Siz nasıl başardınız. Diş sıkıntısı olduğu zaman bozuldu mu düzenleriRezene ve kimyon sadece gazı varsa onu alır neden diş sıkıntısı icin onu vereceksiniz bebeğe. Bak canım benim iki oğlum var. Biri 3 e gircek diğeri 1 yaşında. Akşam 8 dediğinde ikiside uyur ve sabah kalkarlar. Bazen ufaklık bir veya iki kere uyanır ama hemen uyur tekrardan. Bunun tek çaresi uyku eğitimi. Bir bebeğe yemek yemesini nasıl öğretiyorsak uyumayi ve uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmayi da bizim öğretmemiz gerekiyor. Hem onlar rahat ediyor hemde bizler. Diş sıkıntısını atlatıp hemen uyku eğitimi konularını okumaya başlayın. En inatçı çocuk bile 3 günde öğreniyor. Sabırlı davranırsanız çok rahat edersiniz. Diş için jeller var veya akşam bir çay kaşığı calpol verebilirsin. Ben ikisinide vermedim ama sizinkisinin sıkıntısı çoksa veeebilirsiniz. Tek çözüm bu isterseniz bir değerlendirin.
Benim kızım da 28 aylık güzelim dış çıkarıyor 2 yaş azi dışı var arkada ve o oğlumadada zor çıkmıştı Bizimkide sabaha kadar yatakta uyumuyoruz adeta geziyor sen arka dişlerine Bak çıkıyor mu diyeCanım sabret benimkide öyleydi dişlerden heralde birazda huy dedi doktor şuan 28 aylık ama yine gece ağlıyo bu gece üst komşu bile dedi ne kadar çok ağladı hasta mı diue
Ben emzirmiyorum maalesef. Ama helal olsun size.Benim iki çoçuğumda uyumadan büyüdü ne gece ne gündüz uyumadılar
Böyle konular görünce eskiye dönüyorum Allah'a şükür İyiki büyüdüler perişan etmişlerdi beni
Hiçbir çözüm bulamadık biz uyutmak için arabayla turlardık, çocuk arabasıyla gezerdik, battaniyeye sarar sokaklarda koşardım, bir emzirirken koşardım, mama sandalyesiyle evin içinde turlardım gündüz böyle
Gece de eline telefon verirdik (gece insanları aramaya başlayınca vazgeçtik) tvde en sevdiği çizgifilmleri oynatırdık, salona tüm oyuncakları döküp ortaya bir örtü serip tabağın içine yiyecek ve su koyar ben kanepede yatardım
Bizim çözüm böyle oldu emzirme olayı bitene kadar tüm yöntemimiz buydu iyiki delirmedim
Bak şimdi o bi almanca demleme çay kullanıyordu dedi ki türkçesini araştırdım dedi anason kimyon rezene dedi.bir büyük biberon kadar suya demlemişti hepsini içti bebek öğle yemeğinden sonraydı.13.00 da uyudu 15.30 da kalktı.veee çok sakin huzurlu bi bebekti.hiç gaz sorunu yaşamamışlarPeki çayı nasıl hazırlıyor. Bide saat kaçta veriyor. Yani gündüz mü yoksa uyumadan önce mi
Gece besleniyorsa yine aynı düşüneceksinBen emzirmiyorum maalesef. Ama helal olsun size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?