- Konu Sahibi vinikkurba
-
ya bilmiyorum günde 2 kere uyur ve en az bir saat bazen daha fazla uyur gerçi son zamanlarda o da yok ama sonuçta bu normal değilmidir zaten gündüz uyuması gerekmiyormu bu çocuğun..
biliyorum annelik fedakarlık ister ama o kadar uykusuz yorgun ve bitkinimki inanın kafam hiç yerinde değil çıldırıcam sanki yok uykusuz bırakıyorum yoruyorum 2 ye kadargece ilgileniyorum yatağa geçiyoruz yok uyumuyor hep oyun istiyor yok mu bi çarenapıcam ben eşimle dialoğumuz tamamen koptu özel hayatımız bitti herşey altüst durumda kafayı yemek üzereyim
ya bilmiyorum günde 2 kere uyur ve en az bir saat bazen daha fazla uyur gerçi son zamanlarda o da yok ama sonuçta bu normal değilmidir zaten gündüz uyuması gerekmiyormu bu çocuğun..
biliyorum annelik fedakarlık ister ama o kadar uykusuz yorgun ve bitkinimki inanın kafam hiç yerinde değil çıldırıcam sanki yok uykusuz bırakıyorum yoruyorum 2 ye kadargece ilgileniyorum yatağa geçiyoruz yok uyumuyor hep oyun istiyor yok mu bi çarenapıcam ben eşimle dialoğumuz tamamen koptu özel hayatımız bitti herşey altüst durumda kafayı yemek üzereyim
arkadaşlar erken uyutmanın tek formülü sabah erken kaldırmak en geç sabah 9 da uyandırın kahvaltısını yaptırın ve oynayın en geç 12 gibi uykusu gelir severek içtiği bişey varsa içirin üzerini değiştirip sizde yanına uzanıp uyumasını sağlayın 1 saat felan uyurken sizde yapabildiğiniz işleri yapın daha sonrada bebeğiniz uyanınca yemeğini yedirip birza dışarı çıkartın 1 saat bile olsa yeter ev işlerine dahil edin belki dağıtarak yapar ama onunla vakit geçirmiş olursunuz hem siz hemde bebeğiniz mutlu olur inanınakşam yemeğinide yedirip en geç 10 da yatırmaya çalışın bu biraz zaman alır ama inanın zamanla sizde bebeğinizde alışır bu rütüne ve eğer yalancı emzik kullanıyorsanız biran önce bıraktırmaya çalışın nedeni benim kızım 20 aylıktan sonra düzene girdi emziği bıraktıktan sonra bizde işe yaradı inşallah sizlerede faydası olur ne olur biraz sabredin sizi çok iyi anlıyan bir anneyim bende sabır onlar ço küçük ve size ihtiyaçları var
Canım Allah kolaylık versin demek ki hepimiz aynı sorunları yaşamışız(ya da yaşıyoruz)Ben normalde geceleri geç saatlere kadar uykusuz kalmaya alışığım ama doğumdan sonra sanırım aşırı yorgunluklardan dolayı( ki benim bebeğim 17 günlükken 10 gün yoğun bakımda kaldı)uykusuz ve aç kalmaya dayanamıyordum.Kızım 3 aylık gibi bir gece bebeği kaldırmışım havaya sallıyorum sen niye uyumuyorsun diye eşim bana seslendi de kendime geldim düşün yani.Bazen senin gibi dayanamadığım anlar oluyordu.Hiç kolay değil seni çok iyi anlıyorum.Şu aralar ona uyku düzeni sağlaman gibi birşey olamaz.Bebeğin uyuduğu zamanlar sende uyumaya bak fırsatını bulunca dinlen.Kızım 3 yaşına geldi eşimle ancak birbirimize fırsat bulabiliyoruz.Yani herşey zamanla olacak tatlım.Umarım sana yardımcı olacak birileri vardır yoksa bile eşin işten gelince rica et yarım saat dahi olsa seni uyutsun ki gece dayanıklı olasın.Ölümü düşünmekse o anlık bir şey olsa gerek onun güzel yüzüne bak ve unut gitsin.Allah yardımcın olsun
uyuması için zorlatmayın hadi git uyuma otur oyuncaklarınla oyna ben uyucam diyin hiç ellemeyin kendisi nezaman uyursa uyusun ertesi gün uyku saatinde uyumaya gidin uyumuyorsa aynı şeyi yapın aglıyacaktır aglasın duymayın hiç 2 sürer sonra uyur benim kızım3 yıl uyumadı çare denemekte yar vararkadaşlar 1.buçuk yaşında kızım var uyumuyor doğduğundan beri....
ama bu son zamanlarda iyicce tavan yaptı 3 e kadar uyumuyor 3 ten sonrda yarımsaatte bir yada bir saatte bir uyanıyor 2 gündür geceleri hiç uyumadım desem yeridir
çok güçsüz kaldım psikolojim inanılmaz bozuldu...
gerçekten yaşamak istemiyorum hemde hiç....
lütfen bana yardımcı olun ne yapabilirim bunun bir çözüm çıkış yolu yokmudur
doktorada götürdük hiç bir problem yok gayet sağlıklı
bilmiyorum bilmiyorum ne yapacağım çok çaresizim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?