Kızım uyumuyor...

vinikkurba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
150
0
66
İstanbul
arkadaşlar 1.buçuk yaşında kızım var uyumuyor doğduğundan beri....
ama bu son zamanlarda iyicce tavan yaptı 3 e kadar uyumuyor 3 ten sonrda yarımsaatte bir yada bir saatte bir uyanıyor 2 gündür geceleri hiç uyumadım desem yeridir
çok güçsüz kaldım psikolojim inanılmaz bozuldu...
gerçekten yaşamak istemiyorum hemde hiç....
lütfen bana yardımcı olun ne yapabilirim bunun bir çözüm çıkış yolu yokmudur
doktorada götürdük hiç bir problem yok gayet sağlıklı
bilmiyorum bilmiyorum ne yapacağım çok çaresizim....

canim o nedemek öyle öldürmek falan
annelik fedakarlik ister demi
eger kizinin gündüz uykusu varsa uyutmamaya calis.
gün icerisinde bol bol enerji harcamasini sagla.
belki faydali olur.
bide belki dis falan cikartiyordur ondan cok huysuzdur.
benim kizimda bazen 2 saatte bir uyanir normal bunlar yani.biraz daha sabirli ol.

Gündüz çok uyuyor ve çok hareketsiz bir bebekmi.?
eğer öyleyse üstteki arkadaşın dediği gibi hareket etmesini sağla..Yorulsun yani..birde gündüz fazla uyumamasını..

Onun dışında ölümü düşünmen ciddi bir durum annenden,eşinden yeri geldiğinde komşundan yardım iste lütfen..
sende azda olsa nefes al,yada uyu, dinlen..
Çocuğunun en güzel ,en sevimli çağında bunları düşünmen doğru değil..

Yaşın çokmu küçük merak ettim doğrusu..

Son düzenleme:
ya bilmiyorum günde 2 kere uyur ve en az bir saat bazen daha fazla uyur gerçi son zamanlarda o da yok ama sonuçta bu normal değilmidir zaten gündüz uyuması gerekmiyormu bu çocuğun..
biliyorum annelik fedakarlık ister ama o kadar uykusuz yorgun ve bitkinimki inanın kafam hiç yerinde değil çıldırıcam sanki yok uykusuz bırakıyorum yoruyorum 2 ye kadargece ilgileniyorum yatağa geçiyoruz yok uyumuyor hep oyun istiyor yok mu bi çarenapıcam ben eşimle dialoğumuz tamamen koptu özel hayatımız bitti herşey altüst durumda kafayı yemek üzereyim

canim tabiki cocugun gündüz uyumasi lazim ama senin bebegin gece uyumadigi icin gündüz uykusunu kesmelisin.
dayanamiyorsa yarim saat uyutup uyandirmalisin yada uykusunu dagitmalisin gece 9-10 oldumu anlat ona hadi uyuycaz yarin oynicaz canim kizim falan diye sürekli konus onunla.
esinden yardim iste.seni cok iyi anliyorum yorgunluktan insanin hicbisi yapasi gelmiyor.

bende aynı dertten muzdaripim. 27 aylık oğlum var ve uyku düzeni bozuldu.gece 12 den önce uyumuyo,sabah 10 11 12 gibi uyanıyo.akşam 5 6 gibi tekrar yatıyo 1 saat kadar.haydi hooooppp gece 12 1 e kadar yine ayaktayız((

ya ben ne yapayım?1.5 yaşında benim oğlum da gündüz yarım saat uyuyor.tüm gün uyanık.gece 15 dk da bir uyanır emer uyanır emer.sabaha karşı ikimizde bitkin düşeriz de öyle 4-5 saat uyuruz.işte ikimizin de tüm uykusu bu.seninki yine gündüz uyuyormuş.yani şanslısın bana göre.
bence eşinden destek bekle.günün hiç olmazsa bir saati ilgilensin,sen dinlen veya uyu.çevrende yakınların varsa onlardan da yardım isteyebilirsin.biliyorum canım çok zor.insan sersem gibi oluyor bazen,bazen de sinir küpü.daha rahat edeceğimiz günler gelecek inşallah.

Canım Allah kolaylık versin demek ki hepimiz aynı sorunları yaşamışız(ya da yaşıyoruz)Ben normalde geceleri geç saatlere kadar uykusuz kalmaya alışığım ama doğumdan sonra sanırım aşırı yorgunluklardan dolayı( ki benim bebeğim 17 günlükken 10 gün yoğun bakımda kaldı)uykusuz ve aç kalmaya dayanamıyordum.Kızım 3 aylık gibi bir gece bebeği kaldırmışım havaya sallıyorum sen niye uyumuyorsun diye eşim bana seslendi de kendime geldim düşün yani.Bazen senin gibi dayanamadığım anlar oluyordu.Hiç kolay değil seni çok iyi anlıyorum.Şu aralar ona uyku düzeni sağlaman gibi birşey olamaz.Bebeğin uyuduğu zamanlar sende uyumaya bak fırsatını bulunca dinlen.Kızım 3 yaşına geldi eşimle ancak birbirimize fırsat bulabiliyoruz.Yani herşey zamanla olacak tatlım.Umarım sana yardımcı olacak birileri vardır yoksa bile eşin işten gelince rica et yarım saat dahi olsa seni uyutsun ki gece dayanıklı olasın.Ölümü düşünmekse o anlık bir şey olsa gerek onun güzel yüzüne bak ve unut gitsin.Allah yardımcın olsun

gündüz oyalamanızı öneririm o zaman uyur gece,dr problem yok demiş..allah başka dert vermesin..eşimin iş yerindeki sekreterin arkadaşı hanımla konuştuk oğlunun lösemi olma ihtimali varmış..allah bu günlerimizi aratmasın..

Sabah çok erkenden kaldırın..Gün içinde 1 kez uyuması yeterli artık 1 yaşını geçtiğine göre..Diğer arkadaşların da dediği gibi yormaya çalışın..Enerjisi tükenirse uykusu gelir..Bir de ne şekilde yapıyorsunuz bilmem ama kendi odasında kendi yatağında uyumaya alıştırın...Ayakta sallamadan da uyuyabilir çocuklar...Biraz disiplin gerekiyor..Benim de yaklaşık 1,5 yaşında ikizlerim var ,başından beri kimseden yardım almadan tek başıma bakıyorum ve bu yöntemi uyguluyorum..Akşam en geç 9 buçuk oldu mu yatırıyorum.. Biraz düzen oturtursanız ve bu düzende sebat edebilirseniz çocuğunuz da yavaş yavaş alışacaktır..Birden hemen değişiklik beklemeyin tabi..Yavaş yavaş...Uykusundan uyandırıp altını almayın..vs vs..Aklıma gelenler bunlar şimdilik....

Son düzenleyen: Moderatör:
benim kizlarim gece uyumazdi sabah 4 5 gibi yatarlardi oglen 12 gibi kalkarlardi aradada sekerlemeler yapiyorlardi ne yaptiysam degistiremedim bu duzeni zor gunlerdi 10 ayliktilar hamile oldugum icin memeden kestim 1 hatfada sonra gece uyumaya basladilar mucize gibiydi yani benim kizlarimin duzensiz ve boluk porcuk uykularinin nedeni memeydi insallah en yakin zamanda duzene direr

Allah yardımcınız olsun canım. Sizin stresiniz meleğe yansıyor olabilir mi?
Anne karnındayken olan biteni hisseden melekler, 1.5 yaşında negatif ortamdan olumsuz etkilenebilirler.
En az bir gün emanet edebileceğiniz biri varsa, bir güzel dinlenip, gönlünüzce bir gün yaşayıp,
zinde ve pozitif bir şekilde evladınızla buluşsanız iyi olur gibi.
Bu günler çabuk geçiyor tatlım. Rabbim sağlık, afiyet, sabır versin.
Büyüdüğünde yüzüne hasret kalıyorsun.

arkadaşlar erken uyutmanın tek formülü sabah erken kaldırmak en geç sabah 9 da uyandırın kahvaltısını yaptırın ve oynayın en geç 12 gibi uykusu gelir severek içtiği bişey varsa içirin üzerini değiştirip sizde yanına uzanıp uyumasını sağlayın 1 saat felan uyurken sizde yapabildiğiniz işleri yapın daha sonrada bebeğiniz uyanınca yemeğini yedirip birza dışarı çıkartın 1 saat bile olsa yeter ev işlerine dahil edin belki dağıtarak yapar ama onunla vakit geçirmiş olursunuz hem siz hemde bebeğiniz mutlu olur inanınakşam yemeğinide yedirip en geç 10 da yatırmaya çalışın bu biraz zaman alır ama inanın zamanla sizde bebeğinizde alışır bu rütüne ve eğer yalancı emzik kullanıyorsanız biran önce bıraktırmaya çalışın nedeni benim kızım 20 aylıktan sonra düzene girdi emziği bıraktıktan sonra bizde işe yaradı inşallah sizlerede faydası olur ne olur biraz sabredin sizi çok iyi anlıyan bir anneyim bende sabır onlar ço küçük ve size ihtiyaçları var

kizim 1 yasinayken oyle bir donem gecirmistik,uykusuz,perisan...yaklasik 2 ay surdu bu donem ve beni cok yordu ama hep gecici oldugunu bilerek dayandim.sende lutfen bu zor donemin kisa sure sonra kendiliginden duzelecegini bil ve dayanmaya calis.iliyorum zor ama bir sure sonra hersey daha kolay olacak.Yaz boyunca en uzun araliksiz uyku surem yarim saat olmustur,giderek bu sure uzadi ve su anda yaklasik 3-4 saat kesintisiz uyuyabiliyorum :)) git gide artacagini da umut ediyorum.Dayan annesi,10 saat uyuyacagim gunler de gelecek insallah

Ben de hemen hemen yukarda yazdıklarınızı uyguluyorum..8 de uyanıyorlar..kahvaltı,tv de biraz pepee izliyoruz.Sonra oyunlar vs yoruluyorlar...yarım gibi uykuları geliyor ve 1,5-2 saat kadar uyuyorlar..Ancak yanlarına uzanmıyorum..Çünkü yanlarına uzanmaya kalksam oyun istiyorlar..Kendi kendilerine uyumaya alıştırdım..Emziği de 5-6 aylıkken bıraktırdım..Onlar öğle uykusuna uyur uyumaz ben de uyuyup dinleniyorum ve bu bana çok iyi geliyor..Daha sonra öğle yemeği,oyunlar,vs vs...Akşam yemeğimiz de en geç 8 gibi bitiyor ve ardından sütlerini içirip altlarını da aldıktan sonra dişlerini de fırçalayıp yataklarına yatırıyorum..Müzikli ışıklı kutularını açıp kapıyu hafif aralık bırakıyorum...Biraz Alman disiplini uyguluyorum ama gayet memnunum...İyi uyuyan,neşeli,mutlu,akıllı çocuklarım oldu bu şekilde...

Ya ben bebeğini 1,5 aylık gibi algılamışım.Bence de enerjisini boşaltması için onu dışarıya çıkarmak en güzeli.Sağolsun babaannesi benim kızı çok sık dışarı çıkarır umarım seninde yardımcın vardır.

Son düzenleme:
şimdi biraz daha iyiyim ve kendimdeyim genel olarak yazılanlardan şunu çıkardım sabah erken kaldırmak öğlende çok fazla uyutmamak deneyelim bakalım belki işe yarar ya okadar uykusuz kalıyorum ki ne dediğmin ne yaptığımın farkında bile değilim benim gibi sorunu olan bir sürü anne var okuyunca anladım aslında yalnız olmadığımı bilmek bile kendimi iyi hissetirebiliyor değişik bir durum... bugünleri bir an önce atlatmak istiyorum

Canım nasılsın ? Uyku düzeni biraz olsun iyileşmeye başlamıştır umarım ???

uyuması için zorlatmayın hadi git uyuma otur oyuncaklarınla oyna ben uyucam diyin hiç ellemeyin kendisi nezaman uyursa uyusun ertesi gün uyku saatinde uyumaya gidin uyumuyorsa aynı şeyi yapın aglıyacaktır aglasın duymayın hiç 2 sürer sonra uyur benim kızım3 yıl uyumadı çare denemekte yar var

benimde 16 aylık kızım var emzirme dönemimde bende aynı dertten şikayetçiydim ama emzirmeyi bıraktıktan sonra gece çok nadir uyanır yada hemen hemen hiç uyanmaz.ama benim kızım gündüz sadece bir kere iki saate kadar uyur ve buda kızıma yetiyo.benim sana tavsiyem sende gündüz bir kere uyutmaya alıştır.artık büyümeye başladıkları için gündüz iki kere uyku fazla geliyo kızımdan biliyorum çok nadir iki kere uyursa eğer gece üçe kadar nöbet tutuyoruz..Allah kolaylık versin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…