Kızım ve annem

Kiziniz aradi ve acmadimi?o nasil bi anneanne yahu.ablamla annem kusmustu sirf torununa dayanamiyo diye annem gdip baristi hakli oldugu halde
Annem barışmaz sanırım.

O halde hataya düşüp gideceğiz diye kandırmayın. Paramız, vaktimiz olursa gideceğiz deyin sadece. Başka gezi planları oluşturun. Kafasında kesinlik olmasın. Çocuklar unutmuyor böyle şeyleri malum.
Ben de o yüzden konu açtım.
Nereye kadar oyalayacağım?

Şimdilik yazı beklediği için üstelemiyor. Yaza Allah kerim.

Haklı ile haksızı doğru şekilde ayırt edip, haklı olanın yanında olmayı başarabilirseniz bence sorun falan kalmaz.

Kendisi başka şehirde. Kızım yazın onun yanına gitme hayali kuruyor ama mümkün değil
Daha once kaldı mı ki?
Çocuk bu, önüne daha cazip bir seçenek sunarsiniz vazgeçer.
O zamana kadar aranızdaki durum netleşene kadar umut vermeden ikna etmeye devam edeceksiniz.
Anneannen de seni ozlemistir ama çok uzakta olduğu için denk getiremedik.
Yazın belki ailecek denize gidebiliriz. Anneannene gitme fikrini tekrar düşünürüz.
Vs..

Yaza kadar bu şekilde erteledik.
Yaza Allah kerim.

Anneniz donus yapmiyorsa yapicak bisey yok kiziniz anlayacak yasa geldiyse uygun bir dille anlatmalisin.

Torununu umursasa zaten kendi arayip sorar ki telefonlarinizi acmiyormus: ( yapacak cok birsey yok. Kafasina silah dayanmaz

Ben bu tarz konularda çocukların psikolojisi bozulur diye düşünmüyorum.Kendi çocuklarıma da hep bu şekilde davrandım.Sorduklarında aramızda bir sorun olduğunu, ne zaman düzelip düzelmeyeceğini bilmediğimi söylüyorum.Olayı dramatikleştirmeden anlatırsanız anlayabileceğini düşünüyorum açıkçası.Ama sorunun sadece sizinle anneannesi arasında olduğunu kendisiyle hiçbir alakası olmadığını belirtin.

Evet. Mantıklı. Bir süre daha bekleyip ona göre davranacağım.

Kendisi başka şehirde. Kızım yazın onun yanına gitme hayali kuruyor ama mümkün değil
Bi şekilde gidemeyeceğinizi söyleyin. Beklentiye girerse daha çok üzülür.
Başka biryere gitseniz, yada anneannen başka bir şehire gidecekmiş falan deseniz?

Nasıl açmaz ya telefonu
Olaylar yeni olsa hadi yine anlarızda
Deve kini mi var annenizde ne
Ben olsam açık açık söylerim
Uzatmak sadece zaman kazanmaya yarar

Kardeşiniz varsa ondan rica edin görüştürsün.
Anneniz whatsapp kullaniyorsa video çekip yollayın, belki geri arar.
Bazıları öyle cidden. Anlamak mümkün değil. Bir sebepten benim annem de küstü. Kendi yaptığı bir durumdan dolayı aslında benim kusmem gerekirken. Neyse hadi beni aramadı sormadı eyvallah ama insan torunlarını da mı sormaz? Bir selam da mı yollamaz eşime de olsa. Bir ay sonunda ben aradım ondan sonra o da aramaya başladı artık. Yuttum napiyim. Halbuki çocukluğumda hep hiyanetsin sen baban gibi diye kizardi bana. Onu en az üzen çocuğu ben olmama rağmen yine yaranamadım. Nereden okudum konuyu yaram desildi. Kardeşlerim de sağolsun beni sıkıştırdı hep ana o ana kızar da bağırır da diye. Biri de çıkıp gurbette yalnız arayiver ne olacak diyemedi. Çok şey yuttum. Ama umursamamayi öğrendim.

Konu sahibi. Ziyaretine gidin derim. Kapıdan da almazsa daha da yapabilecek birşey yok.
Kızınız için üzüldüm.

Yaza kadar çok var kızım o zaman bi gelsin anneannen de bakarız uygunsa gideriz müsit değilse yine olmaz gidemeyiz dersiniz. Kardeşinizle görüştürün bari kızınızı da hiç olmazsa biraz sakinlesin. Hem belki o zaman kardeşiniz kızınızın düşüncelerini de dinler daha iyi aktarır talebinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…