- Konu Sahibi evinincicegi
-
Üzülmenizin sebebini anlayamadım, Çocuklar sevgiyi hissediyor, babaanne çok ilgilenip seviyorsa, çocuğunuzda onun yanında mutlu oluyordur. Anneannesinin yanında aynı ilgiyi görmüyorsa, babaanneden kopmak istemiyordur. Burda kötü birşey yok ki, kendinizi üzeceğiniz ağlayacağınız birşey yok, çocuğunuzu götürmek istediğiniz yerlerde ilgi alanına giren şeyler bulun daha çabuk adapte olur.
Benim iki oğlumda dedeci. Bence bırak keyfini çıkarsınlar. İlk çocukta bende senin gibiydim. İkincisinde takmıyorum.
Hatta iyi bile geliyor. Biraz nefes alıyorum.
Daha ne istiyorsunuz anlamadım? Bundan güzel ne olabilir özlüyor çocuk farklı şehitlerde ve babannesiylede daha iyi anlaşıyor demek ki bu çocuğun kendi seçimi
Bir an kendimi gördüm... Ben de cok babaanneciydim. Ağlardım hep babaaanneeeee diye. Anneme gitmek istemezdim. Su an kızım da öyle. Neden yaptığımı hatirliyorum da sanirim babaannem her seye izin verdigi icin, annem de kısıtlayıcı davrandigi icindi. Amnem hep gergindi, kizardi. Babaannemde suratina tükürsen kizmazdi, kosulsuz severdi beni. Az once misal verdim bu arada. Suratına tükürmezdim. Simdi benim kızım da ayni. Babaanneci. Bazen sinirlerim bozuluyor babaanneeee diye ağlayinca. Ama onu anlıyorum. Cunku ben hep yapma, alma, dokme diye müdahale ediyorum. Babaanne hep sirinlik peşinde. Ne yaparsa yapsin daha tahammülkar. Bu yüzden normal olduğunu düşünüyorum. Ilerde düzelir. Babaanneye fazla gidip geliyorsaniz ya da orada daha fazla kalıyorsanız alıştığı icin yapıyordur. Üzülmeyin.Merhabalar arkadaşlar. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. 2 buçuk yaşında bir kızım var. Kv ile hiç bir sorunum yok. Her zaman destekçimdir. Kv ile kendi ailem aynı şehirde yaşıyor. Biz eşimle farklı bir şehirdeyiz. Ara ara memleketimize gelince kızımın kv ye olan düşkünlüğü dikkatimi çekiyordu ama hiç bu kadar abartmamıştı. En azından evimize geri döndüğümüzde sorun olmuyordu.
Şu an yine buradayız mecburi durumlardan ötürü. Elini bile yıkayamıyorum her şeyi babaannesi yapacakmış. Aynı odada uyuyorlar mümkün değil yanıma alamıyorum. O yıkayacak o yedirecek her şeyi babaannesi yapacak. En son evimize döndüğümüzde babaanneye gidelim diye 1 hafta sürekli ağladı inanması güç ama. Şu an dışarı çıkarken bile bizimle gelmiyor. Kendi anneme götüremiyorum.
Başta çok takmadım çocuktur düzelir dedim. Hani babaanneye düşkün olması da benim için problem değildi. Ama artık geldiğimiz nokta beni germeye başladı. Oturdum ağladım bugün. Tekrar evimize gittiğimizde nasıl başedeceğimi bilemiyorum. Anneanneye götüremiyorum. Sinirlerim çok bozuldu artık.
Ne yapabilirim arkadaşlar ne olur bir fikir verin bana. Beynim durdu artık. Çok üzülüyorum
Bir an kendimi gördüm... Ben de cok babaanneciydim. Ağlardım hep babaaanneeeee diye. Anneme gitmek istemezdim. Su an kızım da öyle. Neden yaptığımı hatirliyorum da sanirim babaannem her seye izin verdigi icin, annem de kısıtlayıcı davrandigi icindi. Amnem hep gergindi, kizardi. Babaannemde suratina tükürsen kizmazdi, kosulsuz severdi beni. Az once misal verdim bu arada. Suratına tükürmezdim. Simdi benim kızım da ayni. Babaanneci. Bazen sinirlerim bozuluyor babaanneeee diye ağlayinca. Ama onu anlıyorum. Cunku ben hep yapma, alma, dokme diye müdahale ediyorum. Babaanne hep sirinlik peşinde. Ne yaparsa yapsin daha tahammülkar. Bu yüzden normal olduğunu düşünüyorum. Ilerde düzelir. Babaanneye fazla gidip geliyorsaniz ya da orada daha fazla kalıyorsanız alıştığı icin yapıyordur. Üzülmeyin.
Peki siz çıkacağınız zaman, babaannesi benim işim var sen git gez, ben evde sana yemek yaparım, geldiğin zaman oynarız vs tarzı mı konuşuyor? Yoksa tamam gelmek istemiyorsa gelmesin tarzında mı konuşuyor?Benim üzüldüğüm babaannesi olmadan ne bizimle dışarı çıkıyor ne de kendi evimize gitmek istiyor. Bağımlı gibi oldu artık
Babanne bilinçli biriyse sorun yok. .
Peki siz çıkacağınız zaman, babaannesi benim işim var sen git gez, ben evde sana yemek yaparım, geldiğin zaman oynarız vs tarzı mı konuşuyor? Yoksa tamam gelmek istemiyorsa gelmesin tarzında mı konuşuyor?
Çocukların belli dönemlerde böyle tutturmaları oluyor, 10 gün kalacaksanız ilk 5 gün annenizde son 5 gün kv de de kalabilirsiniz, görüştükleri kısıtlı süreler zaten, çocuğunuz babaanneden kopmak zorunda kalmaz, siz de daha rahat edersiniz.
Babaanne de hayır diye bir kelime yok. Sonsuz özgürlük var. Sanırım biraz da bununla ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?