• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve davranışları

o zaman normal diyeyim her şeyi öpmesi.
oğlum iki yaşında aynı şeyi yaşıyoruz, kızlar daha erken yaşıyorlar bir çok şeyi :)
bazen kendi kendini aynada öper. Şekerler.
Evet öpüyor bana tuhaf geliyordu ama sizdede oyle oldugunu duyunca rahatladım

bence haklısın özel bölgelerini öğretmeli ve oraya kimsenin dokunmaması gerektiğini anlatmalısın.Ayrıca başkalarının yanındayken de baş başayken de kızını öperken ondan izin almalısın.Böylelikle diğer insanlarda bunun böyle olmasını gerektiğini anlar ve kızında kendisinden izinsiz kimsenin ona dokunamayacağını öpemeyeceğini benimser ve aksi olduğunda bunun yanlış bir şey olduğunun farkına varır

bence haklısın özel bölgelerini öğretmeli ve oraya kimsenin dokunmaması gerektiğini anlatmalısın.Ayrıca başkalarının yanındayken de baş başayken de kızını öperken ondan izin almalısın.Böylelikle diğer insanlarda bunun böyle olmasını gerektiğini anlar ve kızında kendisinden izinsiz kimsenin ona dokunamayacağını öpemeyeceğini benimser ve aksi olduğunda bunun yanlış bir şey olduğunun farkına varır
Evet bak izin konusunu iyi soylediniz onu ben unutmustum bundan sonra öyle yapacam tesekkur ederim

Ya bide dedesi falan hadi bi halani op hadi bi amcani op diyorlar cok sinir oluyorum

Ben oyle degilim mesela dudagindan öpen oluyor ama hiç opmem kızımı
Çocuk neden dudağından öpülür onuda anlayamıyorum ben yani banada itici geliyor bilmiyorum bebeğim doğduktan sonra da aynı olur mu düşüncem ama suan yanlış geliyor ama babası sonuçta ve çocuğun kokusunu duymak içinde oradan öpüyor olabilir bu normal samirecigim

Çocuk neden dudağından öpülür onuda anlayamıyorum ben yani banada itici geliyor bilmiyorum bebeğim doğduktan sonra da aynı olur mu düşüncem ama suan yanlış geliyor ama babası sonuçta ve çocuğun kokusunu duymak içinde oradan öpüyor olabilir bu normal samirecigim
Bilmiyorum kizim rahatsiz olur diye biraz da ondan opturmek istemiyorum

Ben oyle degilim mesela dudagindan öpen oluyor ama hiç opmem kızımı
Hmm anladım canım birliktemi kalıyosunuz . Çok rahatsı oluyosan konuşmalısın eltinle yapmaması gerekrğni açıkca söyle kaynım derken büyükmü yoksa küçük çocukmu

bu konuda herkes diğer kişileri saymıyorum tabiki karşıyım (elti, kayın vs. ) babasının boynundan öpmesine karışmanızı tuhaf karşılamış..
ben size katılıyorum konu sahibi şöyle ki okuduğum bölümde bize gösterilen bir derste froydun bu çocukların cinsel gelişimi ile ilgili hangi yaşta nasıl ayırt etmenin ne zaman başladığı ile çıkarımlarını bi okusunlar o zaman bu kadar rahat amaan babasıdır amaaan eltiniz ne olacak die söyleyeceklerini zannetmiyorum

kız evlatların daha bebekliklerinden neden babaya düşkün olduğu erkek evladın anneye düşkün olmasının sebebinin aklı ermez dediğiniz yaşta anne baba ayrımını cinsel anlamda yaptıklarını biliyr muydunuz bu bizim bildiğimiz cinsellik değil annesinde olmayanı babasında gördüğü için falan filan çok uzatmayacağım merak eden arkadaşlar froydun bu konudaki çıkarımlarını okusunlar derim..

annenin dahi çocuğu dudağından öpmesi bile yanlışken gerisini siz düşünün çok dikkat edilmeli özellikle kız çocukları için.

Babası öpmesinde kim öpsün,çocuk senin çocuk bu şekilde sevilmeye alışkın değil diyebilirsin eltini ayrıca uyar asıl mahremine tecavüZ eden o ,çocuğun göğsünde ellerinin işi ne

Evet büyük 40 küsür yasinda yok beraber degil yakın evler
O zman sanmam yaa köttü bişey yapmak için öpmüyolardır bebeği ama. Benimde öyle takıntılarım var kimse öpmemeli dudağından ve dokunmamalı göğsüne kiii çocuk ilerde Allah korusun çevremizse ruh hastaları dolu olduğundan istismara maruz kalmaması için kendine ait özellerini öğrenmesi lazım

bu konuda herkes diğer kişileri saymıyorum tabiki karşıyım (elti, kayın vs. ) babasının boynundan öpmesine karışmanızı tuhaf karşılamış..
ben size katılıyorum konu sahibi şöyle ki okuduğum bölümde bize gösterilen bir derste froydun bu çocukların cinsel gelişimi ile ilgili hangi yaşta nasıl ayırt etmenin ne zaman başladığı ile çıkarımlarını bi okusunlar o zaman bu kadar rahat amaan babasıdır amaaan eltiniz ne olacak die söyleyeceklerini zannetmiyorum

kız evlatların daha bebekliklerinden neden babaya düşkün olduğu erkek evladın anneye düşkün olmasının sebebinin aklı ermez dediğiniz yaşta anne baba ayrımını cinsel anlamda yaptıklarını biliyr muydunuz bu bizim bildiğimiz cinsellik değil annesinde olmayanı babasında gördüğü için falan filan çok uzatmayacağım merak eden arkadaşlar froydun bu konudaki çıkarımlarını okusunlar derim..

annenin dahi çocuğu dudağından öpmesi bile yanlışken gerisini siz düşünün çok dikkat edilmeli özellikle kız çocukları için.
Evet ben kızıyorum normalde opme boynundan diye babasindan birsey olmaz ama sizin dediginiz gibi kizimin ona istek duymasini hosuna gitmesini ilerki zamanlarda sorun yaratacagi icin karşıyım ben hiç opmem bi yanagindan operim

O zman sanmam yaa köttü bişey yapmak için öpmüyolardır bebeği ama. Benimde öyle takıntılarım var kimse öpmemeli dudağından ve dokunmamalı göğsüne kiii çocuk ilerde Allah korusun çevremizse ruh hastaları dolu olduğundan istismara maruz kalmaması için kendine ait özellerini öğrenmesi lazım
Evet haklısınız biraz daha büyüsün anlatacagim normalde eltim yapinca kendisini geri cekiyor istemiyor hoşlanmıyor belli yani böyle huysuzlasirlar ya oyle yapıyor ama yine eltim devam ediyor

Fallik Dönem: Bu dönem, üç ile beş yaş arasını kapsar. Fallik dönemde haz merkezi, cinsel organlardır. Çocuk ilgisini cinsel organları üzerine odaklaştırır, cinsel organlarından haz aldığını farkeder, kız erkek anatomileri arasındaki farklılıklar dikkatini çeker. Bu dönem içerisinde çocuklar cinsiyetlerine özgü çatışmalar yaşarlar. Çocuklar, karşıt cinsiyetten ana babasına karşı bilinçli olmayan duygusal, cinsel bir yakınlık duyarlar ve kendi cinsiyetindeki ana babasının yerini almak isterler. Ancak bu arzu ve isteklerinden dolayı kendi cinsiyetlerindeki ana babaları tarafından cezalandırılacakları beklentisi çocuklarda kaygıya yol açar. Freud, erkek çocukların yaşadığı bu çatışmayı “Oedipus karmaşası” ve kız çocukların yaşadığı bu çatışmayıysa “Electra karmaşası” olarak adlandırmıştır. Fallik dönem içerisinde çocuklar, kendi cinsiyetinden ana babayı model alarak kendilerini onlarla özdeştirirler ve yaşadıkları bu çatışmaları çözümlerler. Böylece, çocuklar kendi cinsiyetindeki ana babayla özdeşim kurarak cinsel kimliklerini geliştirirler. Bu çerçevede, çocuklar kendi cinsiyetine özgü rolleri, toplumsal kuralları, değerleri, sorumlulukları kavramaya başlar ve böylece kişiliğin süperegosu gelişir. Dolayısıyla fallik dönemde, çocuğun yaşadığı çatışmaları çözümlemesi önemlidir. Çünkü bu dönemde yaşanan güçlükler ve çatışmaların çözümlenememesi sonucunda, çocuğun ileriki yıllarda vicdan gelişiminde başarısızlıklar ve uygun olmayan cinsiyet rol davranışlarını içeren sorunlar ortaya çıkabilir.

Kaynak: http://notoku.com/freudun-kisilik-ile-ilgili-kuramlari/#ixzz3r0SmdpbS
NotOku.com'a teşekkürler.

Back
X