Kızım ve imtihanım

Hicte az degiliz bukadar bilgisizsiniz iste

Sayılarınız az değilse salgınlar kapımızda demektir. Şimdilik aşısız çocuklarınız aşılı cocuklar sayesinde korunmuş oluyor sayınız coğaldığında salgınların önüne nasıl geçeceksiniz?
Evet cevabini verin sorularımın nasil koruyacaksınız saydığım hastalıklardan? O engin bilginizle cevaplayın lütfen...

Maalesef bu gibi insanlar yüzünden %99 olan aşılanma oranı %90’a düşmüş durumda.Çocukları korumayı geçiyorum, aşı yaptırılan hastalıklar mesela menenjit, 24 saat içinde öldüren bir hastalık ve ölüm oranı çok çok yüksek.Ebeveynler daha çocuğun hasta olduğunu anlayamadan iş işten geçmiş oluyor.

Menenjitle ilgili duyduğum bi hikaye, çocuğu akşam sağlam yatırıp sabaha yatakta ölüsünü bulmuş bir aileyle ilgiliydi.Bu insanlar şaka sanıyolar bu işleri heralde.

Burcu hayret ediyorum valla şu zamanda nasıl riskler alıyorlar. Kemoterapinin de bir sürü yan etkisi zararı var. Kanser hastaları tedaviyi mi bıraksın?

Geçen bir sayfa da denk geldim. Cocugun kulağı kapanmış iltihaptan annesi antibiyotik vermemek için bal limon yediriyor doktora götürmüyor yana yakila aşı karşıtı sayfaya yazıyor bir yandan resmini cekmis koymuş bir de napayım diyor. Cehalet diz boyu.

eskiden aşılanmayan çocukları örnek veriyorlar.. eskiden bir elin parmağı kadar standart hastalık vardı.. su çiçeği yaptırsan ne yaptırmasan ne derlerdi.. şimdi pnömokok'dan rotaya, zatürre'den verem'e zibilyon tane şey türedi, eskiden olanlara da katlandı resmen.. bu tip konularda aklıma hep ünlü bir şarkıcının annesi geliyor ilaç kullanmayı reddettiği için ölen.. ona da kader diyorlar gerçi.. en son benim rota aşısı yaptırmayan arkadaşımın bebeği ölümden döndü, kaybediyordu kız minicik çocuğu..

Salgin niye kapinda olsun yaa zaten cocugun asili degilmi sizin neden korkuyosunuzki bukadar.asilanin durmadan aman ha.

Konunuzu ben yeni gördüm ve tüylerim diken diken oldu.
Rabbim bir daha yaşatmasın böyle ve benzeri hastalıklar inşallah.
Allah evladınızı size bağışlasın.

Gözlerim dolu dolu yazıyorum şu an, sanırım aşırı duygusallaştım son zamanlarda.

Bir şey sormak istiyorum, rota aşısı yaptırmış mıydınız çocuğunuza?
Doktorlar nasıl ve ne şekilde bu hastalığın çocuğunuzda görüldüğünü veya ihtimalini söyledi mi?

Benim de 2 tane çocuğum var ve bir tanesi bebek daha.
Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Tekrardan çok geçmiş olsun, Allah evlatlarımızı korusun inşallah...

Bu resmen fiziksel çocuk istismarıdır.Devlet o çocuğu o manyağın elinden almalı ve bidaha vermemeli.

Ay Allah razı olsun. Allah bütün çocukları korusun.

Rota aşısı yaptırmamıştım. 2 doz vurulan özel bir aşıydı. İlki 3. Ayda yapılıyordu, 2. Dozdan 1 ay öncesine kadar ilkinin yapılmış olması gerekiyordu. Fakat biz bu ayrıntıyı atladık, yazın memlekete gittik, işleri hallettik döndük. İlk dozu kaçırdık. Doktor o zaman “Umarım yakalanmaz, ağır bir hastalık çünkü” demişti. Biz çok takmadık, daha önce hiç duyduğum bir hastalık değildi.

Burada öğrendim ki aşılı olup ağır geçiren çocuklarda olmuş, aşısız hafif geçirende. Ben aşı yapılmasından yanayım. Bu biraz bünyeyle ilgili ama bence riske atılmamalı. En azından siz önlem almış olun. Fiziken zaten çok yıpranıyor çocuk ama psikolojik olarak tüm aile bireyleri kahroluyor.

Umarım yaşamazsınız. Ben tüüm aşıları eksiksiz tavsiye ediyorum.

Malesef benim de bir arkadaşım var, 2 oğlu var.
Aşıya karşılar, bu yüzden sarımsak, soğan, bal, vs. gibi bir sürü yöntem ile ateş düşürüyorlar.
"Çok şükür biz hastaneye gitmiyoruz" gibilerinden saçma cümleleri de var.

Ben sık görüşmüyorum, özellikle bu kadar hastalık kol gezerken.
Mesela 1 yaş aşısı yapılmadı çocuğuna.
Karşı oldukları için.
Diğer önemli hastalıkların aşıları da yapılmadı (menenjit, çocuk felci, karma aşılar, vs. gibi)
Şahsen çocuklarımı ben bu şekilde riske atamam.

Dünya zaten bir değişim içerisinde.
Milyon, zilyon tane hastalık türedi.
Çocuklarımı nasıl koruyacağım? Nane limon ile mi?
Kendimi dahi bir çok hastalıktan koruyamazken, daha vücudunun direnci gelişmemiş ufacık bedenleri nasıl koruyacağım?

Aşı yaptırmayanların en büyük savunması: ben aşı madurlarının hikayelerini okudukça zaten aşıya güvenmiyorum! oluyor...

İlk oğlum 4 yaşında, her aşısını yaptırdım.
İkincisi de 15 aylık, onun da her aşısını yaptırıyorum.
İkinci oğlum süt alerjisiydi, iki oğlumun da Alerjik bünyeleri var, düzenli kontrol mecburi bir durum bizim için.
Ben o kadar zengin varlıklı bir insan değilim, ancak yeri geldi bir doktor vizitesi için 400 - 500 TL ödedim, maddi imkanlarımı zorlayarak...

Bence insanlar çocukları için bu kadar bencil olmamalılar.
Bundan 10 sene sonra, çocuğum gerekli altyapıyı almadığı için, saçma sapan bir hastalık ile karşılaşıp yatak döşek olsun istemem... En korktuğum şeylerden bir tanesi, baş edilemeyecek hastalıklardır.
Allah kimseye ve kimsenin evladına yaşatmasın inşallah.

Fakat önce eşeği sağlam kazığa bağlayıp ardından Allah'a emanet etmek en mantıklısı.

Benim eşimin kuzeni ilk bebeğim olduğunda "aman souvvenir sakın aşıları atlama, bak benim başıma geldi rota hastalığı felaket birşey, çocuğum çok şükür aşılı olduğundan hafif atlattı, ama aşılı olmasaydı ne olurduk tahmin bile edemiyorum, özel bütün aşıları yaptır, pahalı bazıları ama parana kıy" diye tavsiye vermişti.

Gözümü nasıl korkuttuysa artık, ne ilk oğlumun ne de ikinci oğlumun aşılarını eksiksiz yaptırıyorum.
Evet bazıları muayene + aşı + ek olabilecek diğer masraflar olunca, ciddi meblalara ulaşıyor.
Mesela bir hastane alerji tahliline 1500 TL fiyat çıkarttı, yaptıramadım... gibi gibi...

Ancak aşı konusu malesef ki böyle.
Dediğiniz gibi aşı olsa dahi ağır geçiren vakalar vardır, ancak ben de sizin gibi aşıdan yanayım.
Tedbirsizlikten başımı duvarlara vurmaktansa, tedbirimi almayı tercih edenlerdenim....

Bilgi için teşekkür ederim. Tekrardan çok geçmiş olsun.
Çok içten temenni ediyorum ki, son hastalık sınavınız olsun, Allah bir daha yaşatmasın inşallah...

Ayni seyi gördüm ben de. Tam agzima geleni yazacaktim ki fotograf yoruma kapandi.
Yazik bir de kuzum 9 aylik falandi. Agzi var dili yok, derdini de anlatamaz. Cok üzüldüm o yavruya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…