- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Hicte az degiliz bukadar bilgisizsiniz iste
Sayılarınız az değilse salgınlar kapımızda demektir. Şimdilik aşısız çocuklarınız aşılı cocuklar sayesinde korunmuş oluyor sayınız coğaldığında salgınların önüne nasıl geçeceksiniz?
Evet cevabini verin sorularımın nasil koruyacaksınız saydığım hastalıklardan? O engin bilginizle cevaplayın lütfen...
Maalesef bu gibi insanlar yüzünden %99 olan aşılanma oranı %90’a düşmüş durumda.Çocukları korumayı geçiyorum, aşı yaptırılan hastalıklar mesela menenjit, 24 saat içinde öldüren bir hastalık ve ölüm oranı çok çok yüksek.Ebeveynler daha çocuğun hasta olduğunu anlayamadan iş işten geçmiş oluyor.
Menenjitle ilgili duyduğum bi hikaye, çocuğu akşam sağlam yatırıp sabaha yatakta ölüsünü bulmuş bir aileyle ilgiliydi.Bu insanlar şaka sanıyolar bu işleri heralde.
Maalesef bu gibi insanlar yüzünden %99 olan aşılanma oranı %90’a düşmüş durumda.Çocukları korumayı geçiyorum, aşı yaptırılan hastalıklar mesela menenjit, 24 saat içinde öldüren bir hastalık ve ölüm oranı çok çok yüksek.Ebeveynler daha çocuğun hasta olduğunu anlayamadan iş işten geçmiş oluyor.
Menenjitle ilgili duyduğum bi hikaye, çocuğu akşam sağlam yatırıp sabaha yatakta ölüsünü bulmuş bir aileyle ilgiliydi.Bu insanlar şaka sanıyolar bu işleri heralde.
Sayılarınız az değilse salgınlar kapımızda demektir. Şimdilik aşısız çocuklarınız aşılı cocuklar sayesinde korunmuş oluyor sayınız coğaldığında salgınların önüne nasıl geçeceksiniz?
Evet cevabini verin sorularımın nasil koruyacaksınız saydığım hastalıklardan? O engin bilginizle cevaplayın lütfen...
Merhaba Kk.
Güncel: Bugün resmen eski haline geri dönmüş uyandı. Emmek mi işe yaradı uyumak mı ilaçlar mı bilemiyorum. Ama bence dualarınızın çok payı var bu şifada. Allah razı olsun hepinizden. Hiç tanımadığım onlarca kalp olarak destek oldunuz. Çok çok iyi geldi. Allah hiçbirinizi dayanamayacağınız dertlerle imtihan etmesin. Çok öpüyorum hepinizi.
Salgin niye kapinda olsun yaa zaten cocugun asili degilmi sizin neden korkuyosunuzki bukadar.asilanin durmadan aman ha.
eskiden aşılanmayan çocukları örnek veriyorlar.. eskiden bir elin parmağı kadar standart hastalık vardı.. su çiçeği yaptırsan ne yaptırmasan ne derlerdi.. şimdi pnömokok'dan rotaya, zatürre'den verem'e zibilyon tane şey türedi, eskiden olanlara da katlandı resmen.. bu tip konularda aklıma hep ünlü bir şarkıcının annesi geliyor ilaç kullanmayı reddettiği için ölen.. ona da kader diyorlar gerçi.. en son benim rota aşısı yaptırmayan arkadaşımın bebeği ölümden döndü, kaybediyordu kız minicik
Oyle bir haldesinizki nerdeyse diyeceksinizki asi olun ölümsüz olun
Evet tahmin ettiğim gibi cevabınız yok.
Burcu hayret ediyorum valla şu zamanda nasıl riskler alıyorlar. Kemoterapinin de bir sürü yan etkisi zararı var. Kanser hastaları tedaviyi mi bıraksın?
Geçen bir sayfa da denk geldim. Cocugun kulağı kapanmış iltihaptan annesi antibiyotik vermemek için bal limon yediriyor doktora götürmüyor yana yakila aşı karşıtı sayfaya yazıyor bir yandan resmini cekmis koymuş bir de napayım diyor. Cehalet diz boyu.
Bu resmen fiziksel çocuk istismarıdır.Devlet o çocuğu o manyağın elinden almalı ve bidaha vermemeli.
Cevabim cokta size verecek cevabim yok cunku anlamiyorsunuz
Ay Allah razı olsun. Allah bütün çocukları korusun.Konunuzu ben yeni gördüm ve tüylerim diken diken oldu.
Rabbim bir daha yaşatmasın böyle ve benzeri hastalıklar inşallah.
Allah evladınızı size bağışlasın.
Gözlerim dolu dolu yazıyorum şu an, sanırım aşırı duygusallaştım son zamanlarda.
Bir şey sormak istiyorum, rota aşısı yaptırmış mıydınız çocuğunuza?
Doktorlar nasıl ve ne şekilde bu hastalığın çocuğunuzda görüldüğünü veya ihtimalini söyledi mi?
Benim de 2 tane çocuğum var ve bir tanesi bebek daha.
Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Tekrardan çok geçmiş olsun, Allah evlatlarımızı korusun inşallah...
cevap vermeyeceksin zaten, kaynak göstereceksin.. bekliyoruz..
Ay Allah razı olsun. Allah bütün çocukları korusun.
Rota aşısı yaptırmamıştım. 2 doz vurulan özel bir aşıydı. İlki 3. Ayda yapılıyordu, 2. Dozdan 1 ay öncesine kadar ilkinin yapılmış olması gerekiyordu. Fakat biz bu ayrıntıyı atladık, yazın memlekete gittik, işleri hallettik döndük. İlk dozu kaçırdık. Doktor o zaman “Umarım yakalanmaz, ağır bir hastalık çünkü” demişti. Biz çok takmadık, daha önce hiç duyduğum bir hastalık değildi.
Burada öğrendim ki aşılı olup ağır geçiren çocuklarda olmuş, aşısız hafif geçirende. Ben aşı yapılmasından yanayım. Bu biraz bünyeyle ilgili ama bence riske atılmamalı. En azından siz önlem almış olun. Fiziken zaten çok yıpranıyor çocuk ama psikolojik olarak tüm aile bireyleri kahroluyor.
Umarım yaşamazsınız. Ben tüüm aşıları eksiksiz tavsiye ediyorum.
Ayni seyi gördüm ben de. Tam agzima geleni yazacaktim ki fotograf yoruma kapandi.Burcu hayret ediyorum valla şu zamanda nasıl riskler alıyorlar. Kemoterapinin de bir sürü yan etkisi zararı var. Kanser hastaları tedaviyi mi bıraksın?
Geçen bir sayfa da denk geldim. Cocugun kulağı kapanmış iltihaptan annesi antibiyotik vermemek için bal limon yediriyor doktora götürmüyor yana yakila aşı karşıtı sayfaya yazıyor bir yandan resmini cekmis koymuş bir de napayım diyor. Cehalet diz boyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?