Olmaz biz anlamıyoruz, cevaplar o bilince vardığımızda ortaya çıkacak, şimdilik gizli bir yerde saklanıyor
hayır yani artık şu batı ortadoğuyu kısır yapıp hastalık kaptırarak öldürmek istiyor geyiğinden yıldım.. çocuğu yurt dışında okula kaydetmek için aşı kartını istiyorlar, kendilerini de kısır bırakacaklar herhalde.. sürekli bir komplo teorisi, hayır yani kim seni neden kısır bıraksın? sanırsın kainat temsilcisi, guru, bilim-ilim fışkırıyor bölgeden de kıskanıp kısırlaştırackalar.. sen olmasan adam o teknolojiyi kime iteleyececek demiyor kimse kızım ya..
Hani aşılar zararlı içindeki maddeler hasta ediyor ilaç lobisinin kapitalist devletlerin silahlari falan fişman ya. Benim de komplo teorim; Esas aşı karşıtlığı bir silah, eski salgınları hortlatıp dünya nüfusunu azaltmak için ortaya atılmış yeni bir akım. İlla bir komploya inanicam diyorsanız buna inanın.
Ki kısır bırakılma geyiğine rağmen sürekli üreyip çoğalma durumuda bu ülkelerde. Avrupalılar üremedigine göre ters etki yapmış demek ki
Çook teşekkürler.Benim eşimin kuzeni ilk bebeğim olduğunda "aman souvvenir sakın aşıları atlama, bak benim başıma geldi rota hastalığı felaket birşey, çocuğum çok şükür aşılı olduğundan hafif atlattı, ama aşılı olmasaydı ne olurduk tahmin bile edemiyorum, özel bütün aşıları yaptır, pahalı bazıları ama parana kıy" diye tavsiye vermişti.
Gözümü nasıl korkuttuysa artık, ne ilk oğlumun ne de ikinci oğlumun aşılarını eksiksiz yaptırıyorum.
Evet bazıları muayene + aşı + ek olabilecek diğer masraflar olunca, ciddi meblalara ulaşıyor.
Mesela bir hastane alerji tahliline 1500 TL fiyat çıkarttı, yaptıramadım... gibi gibi...
Ancak aşı konusu malesef ki böyle.
Dediğiniz gibi aşı olsa dahi ağır geçiren vakalar vardır, ancak ben de sizin gibi aşıdan yanayım.
Tedbirsizlikten başımı duvarlara vurmaktansa, tedbirimi almayı tercih edenlerdenim....
Bilgi için teşekkür ederim. Tekrardan çok geçmiş olsun.
Çok içten temenni ediyorum ki, son hastalık sınavınız olsun, Allah bir daha yaşatmasın inşallah...
Rota asisi olmamis miydiniz .. ben de bebegime yaptirmadim uf korktum simdi.Çook teşekkürler.
Küçükken okulda yapıyorlardı aşıları. Gelmeyenler için bekliyorlardı birde 1 hafta. Aşısını olmadığım bütün hastalıkları geçirdim. Hepte ağırdı. Çocuğuma yaptırdım hepsini o yüzden. 1 tane atladım, geldi oda buldu bizi. Olacağı varmış demek ki, daha titiz davranmak gerekiyormuş.
Ben en çok aşı yaptırmayanlar, çocuklarını aşısı olan bir hastalık sebebiyle kaybetseler nasıl yaşayacaklar onu merak ediyorum. Düşünmek bile korkunç. En ufak bir vicdan azabı bitiriyor insanı zaten.
Hep bunlar çok bilmişlikten kaynaklanıyor. Doktorlar bu konuda uyarıyor. Hala yok yan etkisi var yok bilmem ne. O zaman hasta olunca gitmeyin doktora bunların hepsi ilaç lobisinin oyunları nasıl olsa...
eskiden aşılanmayan çocukları örnek veriyorlar.. eskiden bir elin parmağı kadar standart hastalık vardı.. su çiçeği yaptırsan ne yaptırmasan ne derlerdi.. şimdi pnömokok'dan rotaya, zatürre'den verem'e zibilyon tane şey türedi, eskiden olanlara da katlandı resmen.. bu tip konularda aklıma hep ünlü bir şarkıcının annesi geliyor ilaç kullanmayı reddettiği için ölen.. ona da kader diyorlar gerçi.. en son benim rota aşısı yaptırmayan arkadaşımın bebeği ölümden döndü, kaybediyordu kız minicik çocuğu..
Kardeşim 8 yaşında çocuk hastalığından öldü, gözlerimin önünde, başı kollarımın arasındayken verdi son nefesini, 9 yaşındaydım ölüm nasıl birşey bilecek yaştaydım yani, yaşadığım travmayı tahmin edersiniz, o öldü 1 hafta geçti geçmedi aynı hastalığa yakalandım, hastalığı çok ağır geçirdiğim için ölüden farksız yatıyordum, annem bu yavrumu da kaybediyorum deyip her gece nefesimi dinleyip ağlardı, anne ben de kardeşimin yanına mı gidiyorum derdim, zaten ondan sonra uzun süre iflah olmadı annem, psikolojik tedavi görmek zorunda kaldı, yaşıyorsa Allah ömür versin, yaşamıyorsa Allah gani gani rahmet eylesin, annemin eve getirdiği doktor sayesinde iyileştim.
Herkesin tercihlerine saygım var ama ben evladımı kardeşim gibi kaybetmemek için tüm aşılarını yaptırdım.
Buyrun aşıyı reddeden sivri akıllıların sayesinde kızamık salgını kapıdaymış işte
"Son 7 yılda Türkiye'deki aşı reddinde artış var. Sağlık Bakanlığı'ndan, artışın devam etmesi durumunda (bunun zor olmadığı belirtildi) kızamık salgını yaşanabileceği uyarısı geldi
Türkiye'de aşı reddi 23 binlere çıktı!
Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu durumun sonuçlarının giderek ağırlaştığını söyledi.
"Aşı olan çocuklarda da kızamık görülmeye başlandı" diyen Ceyhan, "Yaklaşık 15 yıldır böyle bir tablo ile karşılaşmamıştık. Aşı reddi 50 binleri bulursa Türkiye’de salgın meydana gelebilir” uyarısında bulundu."
Menenjit asisi cnm eminim hatta nimenrix tek doz yaptirdik 210 tl. 2 aylik yapilan asi hangisi merak ettim.asilarin icinde olabiliyomus menenjitte ama bu tamamen menenjit asisi.bi daha bak istersenAile hekimi 2 aylıkken ücretsiz yapıyor menenjit aşısını canım başka bir aşıdır o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?