Kızım ve imtihanım

allah acil şifa versin canım okurken kalbım sıkıştı , bir an önce iyileşir inşallah mıınakınız

Umarim bu topicle birlikte asinin onemi kavrar bir cok anne ve anne adayi!

bak o cocugun simdi uyumasi bile onun iyilesmesini hizlandirmak icin.sen bolca sivi almasini sagla.. sut su meyve suyu neyi seviosa iciosa... yemek cok onemli degil ama su cok onemli..

Çok teşekkür ederim. Bu emzirme konusunda da biraz “acaba yetiyor mu” düşüncesi var. Bu yüzden de yemeğe çok yöneliyoruz. Şu soru zaten yakamı bir türlü bırakmadı.

Rabbim hemencecik şifa versin inşallah söz konusu çocuk olunca içim parçalanıyor çok iyi anlıyorum sizi onlar bizim en degerlilerimiz küçücük bişey olsa hemen kaybetme korkusuna kapılıyoruz anne olmak öyle bişey olmalı.
Hiç merak etmeyin normal haline dönecek daha evde kırılacak çok eşya yapılacak çok yaramazlıgi var annesi şimdi enerji depoluyor:)

Asi olmadığı için biraz daha zor geçmesi normal. Benim kızım da 8 aylıkken geçirdi. Aşı olduğu halde aynı yazdığınız gibi yüksek ateş ishal ve sürekli uyku hali vardı. Parmağını oynatamiyordu resmen içim acimisti. Yemesi için ısrar etmeyin bir arkadaşın da yazdığı gibi iyileşmesi için gerek enerjiyi sindirime harcamak istemiyor vücut. Şu an en önemlisi sıvı alimi cunku ishal ile çok su kaybediyor. Yemekten daha önemli. Zaten hastanede tedavi görmüşsünüz. Sevdiği meyvelerden falan vermeye çalışın. Atlatacaktir. Ben o zamandan sonra ciddi hastaligi olan çocukları ve annelerini daha iyi anlamıştım. Hatta yakin zamanda domuz gribi gecirdi onda da ayni perisan oldu ama ben daha az uzuldum cunku Bunlar birşey değil allah sağlık versin şükür ilacı var tedavisi var toparlanır yakın zamanda. Allah tüm çocuklara sağlık afiyet versin.

Kesinlikle bu aşı atlanmamalı ya. Diğerlerini zaten yaptırıyoruz. Bu aşı içinde bazı tehlikeler konuşuluyordu o dönem. Oda biraz aşı tarihini sarkıtmama ve kaçırmama sebep oldu. Yaptırmamanın daha tehlikeli olduğunu görmüş olduk.

Tavsiyenize uyacağım. Sıvıya yemekten daha gönüllü gözüküyor.

Çok teşekkür ederim. Bu emzirme konusunda da biraz “acaba yetiyor mu” düşüncesi var. Bu yüzden de yemeğe çok yöneliyoruz. Şu soru zaten yakamı bir türlü bırakmadı.
Yeter , eger cocuk ac olsa zaten yemek ister , o kadar akillilar ki onlar emin olun hicbiri ac kalmiyor kalmaz
Brnim oglum da gecen sene benzer durumdan 3 gece yatti hastanede , insanin ici parcalaniyor ama gecti bitti cok sukur
Emzirmeye opup koklamaya devam edin , hastayken pek hassas pek nazli oluyorlar :)
Cabucak toparlar insallah

kuzucum germe kendini bu kadar. benim 3 yaşında oğlum var bugüne kadar rota virüsü çıkmadı ama birkaç ay önce aşırı kusma ve ishal geçirdi 2-3 gün. sonra 2 gün durmadan uyudu. doğru dürüst bir şey yemedi diyebilirim ve o şekilde iyileşti. ben de biraz endişelendim annem bu çok normal kendinden pay biç ne zaman hasta olsan vücut dinlenmeden, uyumadan toparlanmıyor dedi de ikna oldum. ki gerçekten uyudukça güç geldi.
senin yavrun da öyle olacak allahın izni ile. doktorlar çıkardıysa tehlikeyi atlatmış demektir. uyumak çok iyi bir şey. uyusun güzelce güç toplasın kuzum. rabbim acil şifa versin inşallah. aklına da kötü kötü senaryolar getirme.

canım çok geçmiş olsun bizde perişanız çok şükür 2 gündür toparladı..
dua et emiyor emmeseler daha kötü
sakın yesin diye zorlama iyice ters teper. bir lokma bile yese kar bil.. ben öyle yaptım hep
bizde de ishal kusma ateş vardı en son 41 ateşi görünce hastaneye yatış yapıldı kandaki enfeksiyon çok yükselmiş 250 felan cıktı crp değeri..
3 gün hastanede kaldık.
sonra geri çıkardılar eve bir geldik aksam cocuk gene aygın baygın.. konuşmuyor bile.
sonra 3 4 kere yeniden kusmalar. gece ateş..
başka doktora gittik yeniden yatış yapıldı 4 gün hastanede kaldı..
çok kilo verdi inan çöp gibi oldu giyemediği kıyafetleri bile üzerine oldu.. gözlerinin altı çöktü yavrumun ne neseşi kaldı ne birşeyi.
hiç düzelmeyecek toparlanmayacak sandm.. ama yavaş yavaş toparladı kendini
lütfen sabır et gececek toparlanacak miniğin böyle düşün annesi onun sana ihtiyacı var.
kilo felan verdiyse sakın takılma iştahıda acılacaktır
bizde halen ishal ve yememe devam ediyor bir nebze iyi.
ama oynamıyor bana gülmüyor, garip garip oturuyor :/ben birde işteym aklım hep evde
keşke onlar hasta olmasa biz olsak

1.doz aşıyı olup,2.de doktorun gerekli değil sözü üzerine vurdurmayip 6 aylıkken oğlum da geçirdi malesef..
3 gün hastane de yatış sonrası evde devam ettik tedaviye 10 günü buldu toparlaması..
Mikropla savaştigi için yemiyor ve ateş yükselmesi yasiyorsunuz korkma annesi..
Geçmiş olsun..

Şikayet ettiğim her dakika için pişmanım şuan zaten. Kalktığında ev onun emrinde olacak sanırım. :)

Tatlim benim kizim daha 2 aylikken virus kapti hastaneye yattik..icemedigi icin sondajlarla verdiler mamasini vs. Niye cunku cok kucuk icmezse kurur gider.. simdide kulaklari iltihap kapmis ikiside birden. Ne halt ettimde oldu diyorum? Ama bisey yapmadim yani... olacagi varmis..azar azar veriyorum bende sutunu simdi ne icerse.. su veriorum.. antibiyotik verdi doktor.. yeterki kuzum iyilessin..

Dedigim gibi sende azar azar yemek yerse yesin.. ama bolca su icecek sivi ver.. gecmis olsun tekrar

Allah şifa versin inşallah.
Uyumasi normal vücut yorgun düşer ishalde. Güçlü olun kızınız eski sağlığına kavuşacak.
Bol bol sıvı alırsa iyi olur çok geçmiş olsun.

Sürekli yanına yatmamı istiyor mesela. Devayı bende araması ve benim emzirmek dışında hiçbir şey yapamıyor olmam bile kahrediyor beni vallahi.

Yazdığınız her şey için çok teşekkürler. İhtiyacım olan her şeyi verdiniz, sağolun. :)

Şikayet ettiğim her dakika için pişmanım şuan zaten. Kalktığında ev onun emrinde olacak sanırım. :)
Aynen öyle canları sağolsun onların yeter ki iyi olsunlar:)
Yine de keyfini yerine getirmek için uyandığı zaman oynayacak hali yoksa birlikte kitap okuyun ona bişeyler anlatın taklitler falan yapın çok iyi geliyor:)

Çok çok çok geçmiş olsun. İnşallah yavrunuz bir an önce iyleşip, sağlığına kavuşur...

Çok sağolun. Bu sıvı işine ağırlık vereceğim. Kızınızada size de Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Kitap okuyorum genelde. Arada hamurla oynuyorum o izliyor. Yapacaklarımı gösteriyor :)

Allah çocuğunuza ve size uzun, sağlıklı ömürler versin. Çok sağolun.

Evet çocuklarimiz hasta olduğunda perişan oluyoruz fakat unutma ki buda geçer. Aşisini felan hiç düşünme.

Bazen ne kadar zorda olsa, çocugun cocukluk hastaliğin geçermesi iyi bile deniliyor baze araştirmacilara göre. Çocugun sadece bağşiklik sistemi için değil, gelişimi için. Çocuklar bu tip hastaliklardan sonra motor ýada konuşma fonksyonlarinda ilerleme görülüyormüş.

Çocuga her 20 dakikada emzirme. Birak uyusun. Bana saat başi yada her iki saatte bir uygun geliyor. Doktor ne diyor bilmiyorum, onada sorabilirsin.

Ve kesinlikle anne iç güdülerine inaniyorum. Herhangi bir terslik hisettiginde derhal acile git. Tabi bu demek değil ki iyicene paranoya ol diye. Gerginiğin çocuga geçer. Oldukça sakin fakat tetikte olmak lazim ki bu inanilmaz zor, biliyorum.

Sadece kafandan o ölüm statistiklerini felan at. Benim çocugum bunu atlatacak, beraber parka gidecez, kitap okuycağiz diye pozitiv ol.

Çok büyük geçmis olsun. Umarim en kisa sürede iyileşir yavrun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…