- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
Çok teşekkür ederim. Bu emzirme konusunda da biraz “acaba yetiyor mu” düşüncesi var. Bu yüzden de yemeğe çok yöneliyoruz. Şu soru zaten yakamı bir türlü bırakmadı.Cok gecmis olsun
Yemesi icin baski yapmayin , bol bol emzirin
Vucudun iyilesme surecinde toplumda bilinenin aksine yemek yememesi normaldir , vucut mikroplarla bogusuyor ve onlari yok ediyor yani aslinda mikroplari yiyor gibi dusunebilirsiniz
Iyilestikten sonra istahi acilir eskisi gibi olur merak etmeyin
Rabbim hemencecik şifa versin inşallah söz konusu çocuk olunca içim parçalanıyor çok iyi anlıyorum sizi onlar bizim en degerlilerimiz küçücük bişey olsa hemen kaybetme korkusuna kapılıyoruz anne olmak öyle bişey olmalı.Çok sağolun, içimi ferahlattınız. Bende sık sık emziriyorum. İyiki kesmemişim emzirmeyi ve keşke yaptırsaymışım aşıyı diyorum. Keşke zorunlu bir aşı olsa. Halbuki ne kadar da önemliymiş.
Şuanki halinin normal olması çok rahatlattı gerçekten.
Kesinlikle bu aşı atlanmamalı ya. Diğerlerini zaten yaptırıyoruz. Bu aşı içinde bazı tehlikeler konuşuluyordu o dönem. Oda biraz aşı tarihini sarkıtmama ve kaçırmama sebep oldu. Yaptırmamanın daha tehlikeli olduğunu görmüş olduk.Umarim bu topicle birlikte asinin onemi kavrar bir cok anne ve anne adayi!
bak o cocugun simdi uyumasi bile onun iyilesmesini hizlandirmak icin.sen bolca sivi almasini sagla.. sut su meyve suyu neyi seviosa iciosa... yemek cok onemli degil ama su cok onemli..
Yeter , eger cocuk ac olsa zaten yemek ister , o kadar akillilar ki onlar emin olun hicbiri ac kalmiyor kalmazÇok teşekkür ederim. Bu emzirme konusunda da biraz “acaba yetiyor mu” düşüncesi var. Bu yüzden de yemeğe çok yöneliyoruz. Şu soru zaten yakamı bir türlü bırakmadı.
Merhaba Kk.
Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.
Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.
Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?
Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Şikayet ettiğim her dakika için pişmanım şuan zaten. Kalktığında ev onun emrinde olacak sanırım. :)Rabbim hemencecik şifa versin inşallah söz konusu çocuk olunca içim parçalanıyor çok iyi anlıyorum sizi onlar bizim en degerlilerimiz küçücük bişey olsa hemen kaybetme korkusuna kapılıyoruz anne olmak öyle bişey olmalı.
Hiç merak etmeyin normal haline dönecek daha evde kırılacak çok eşya yapılacak çok yaramazlıgi var annesi şimdi enerji depoluyor:)
Tatlim benim kizim daha 2 aylikken virus kapti hastaneye yattik..icemedigi icin sondajlarla verdiler mamasini vs. Niye cunku cok kucuk icmezse kurur gider.. simdide kulaklari iltihap kapmis ikiside birden. Ne halt ettimde oldu diyorum? Ama bisey yapmadim yani... olacagi varmis..azar azar veriyorum bende sutunu simdi ne icerse.. su veriorum.. antibiyotik verdi doktor.. yeterki kuzum iyilessin..Kesinlikle bu aşı atlanmamalı ya. Diğerlerini zaten yaptırıyoruz. Bu aşı içinde bazı tehlikeler konuşuluyordu o dönem. Oda biraz aşı tarihini sarkıtmama ve kaçırmama sebep oldu. Yaptırmamanın daha tehlikeli olduğunu görmüş olduk.
Tavsiyenize uyacağım. Sıvıya yemekten daha gönüllü gözüküyor.
Sürekli yanına yatmamı istiyor mesela. Devayı bende araması ve benim emzirmek dışında hiçbir şey yapamıyor olmam bile kahrediyor beni vallahi.Yeter , eger cocuk ac olsa zaten yemek ister , o kadar akillilar ki onlar emin olun hicbiri ac kalmiyor kalmaz
Brnim oglum da gecen sene benzer durumdan 3 gece yatti hastanede , insanin ici parcalaniyor ama gecti bitti cok sukur
Emzirmeye opup koklamaya devam edin , hastayken pek hassas pek nazli oluyorlar :)
Cabucak toparlar insallah
Aynen öyle canları sağolsun onların yeter ki iyi olsunlar:)Şikayet ettiğim her dakika için pişmanım şuan zaten. Kalktığında ev onun emrinde olacak sanırım. :)
Çok sağolun. Bu sıvı işine ağırlık vereceğim. Kızınızada size de Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Tatlim benim kizim daha 2 aylikken virus kapti hastaneye yattik..icemedigi icin sondajlarla verdiler mamasini vs. Niye cunku cok kucuk icmezse kurur gider.. simdide kulaklari iltihap kapmis ikiside birden. Ne halt ettimde oldu diyorum? Ama bisey yapmadim yani... olacagi varmis..azar azar veriyorum bende sutunu simdi ne icerse.. su veriorum.. antibiyotik verdi doktor.. yeterki kuzum iyilessin..
Dedigim gibi sende azar azar yemek yerse yesin.. ama bolca su icecek sivi ver.. gecmis olsun tekrar
Kitap okuyorum genelde. Arada hamurla oynuyorum o izliyor. Yapacaklarımı gösteriyor :)Aynen öyle canları sağolsun onların yeter ki iyi olsunlar:)
Yine de keyfini yerine getirmek için uyandığı zaman oynayacak hali yoksa birlikte kitap okuyun ona bişeyler anlatın taklitler falan yapın çok iyi geliyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?