Kızım ve imtihanım

Böyle durumlarda endişe anneyi, anne çocuğu demorilize ediyor işte. Ölüm en sevdiğine yaklaşınca başk türlüsünü başaramıyor insan. Ama en azından bu fikri çok gerilere atmayı sağlayacağım.

Mide bulantısı ilacı var. Onu kullanıyorum. Ateşi çıktıkçada ateş düşürücü veriyorum. Böyle idare ediyoruz.

Özel aşılarda böyle kafa karışıklığı çok oluyor. Genel aşılar hakkında tarih verirken keşke özel aşılar hakkında bilgi verseler.
Benim yakınımda tecrübeli anneler vardı danışabildiğim ona göre sorardım doktora.

İyileşme sürecine girmiş anlaşılan. Ama toparlanması zaman alır..

Ya her postuna yaziorum ama : ( 8 saatte bir fitil ver agrisini atesini hafifletir hatta belki fitilden sonra agrisi azaldigi icin daha iyi yer icer..

Son düzenleme:
Canim havale gecirse mutemelen farkedersiniz. Allah korusun...havale aniden cikan ve inen ateste olurmus.. sen atesi oldugunu solemistin galiba..
Genelde standart oluyor ateşi. Birden derece artmıyor. Ama eşim derecelere güvenmiyor. Dijital iki derece var. Biri alın biri kulaktan. Fakat şuan ateşi 37.5 göstermesine rağmen daha fazlaymış gibi geliyor. Birkaç sefer hastanedeki makine ile biz farklı sonuç aldık, onların ki daha fazla çıktı. Ve çok defada 39.5u geçtik. O yüzden ateş konusunda eşim çok endişeli.

Evet maalesef. Keşke özel olmasa. Acı bir tecrübe oldu artık benim içinde.

Evet maalesef. Keşke özel olmasa. Acı bir tecrübe oldu artık benim içinde.

Neden özel aşı olduğunu anlamadığım bir durum zaten. Rota, menenjit gibi aşılar isteğe bağlı olmamalı. Ama sebebini bilmediğimiz bir ambargo durumu var..
Neyse aşı karşıtlarına zemin hazırlamak istemem susayım en iyisi..

En doğru bilgiyi koltuk altı derecesi veriyor bence..

Atesini herzmn popodan olcun.. en guvenilir yontem budur.. bazilari dogru bulmuo ama bunu.. cocuk ztn hasta ne yaptigini bile gormuyodur. Kulaktaki dereceler genelde 1 derece farkediyo

Kötüsünü düşünmeyin.biraz güçlü olmaya çalışın.çok dirençli bir hastalık bu.tanıdığım biri iki hafta sadece hastanede yattı.yani çocuğu yatırdılar.iyi olduktan sonra vücudu diğer hastalıklara karşı daha dirençli oluyor.kolay kolay grip bile olmaz bunu atlatırsa dediler.öyle de oldu.Siz de sabredin lütfen.Allah bir an önce şifa versin inşallah

çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
benim 2,5 yaşındaki kızım da hasta şimdi anne buunun aktı (burnum aktı) dediğinde bile üzülüyorum haklısınz çok çok
rota virüsü özel aşı devlet karşılamıyor diye birde karalama var diye bazı tanıdıklarım da yaptırmadı
siz zaman kaçırmışsınız gerçi kısmet
düzelecek annesi öğlen uyuması halsizliğinden

Cok cok gecmis olsun. Siz iyi olun ki bebeginiz de sizden guc alsin.

Gecen yil oglumda da surekli ates, istifrar , ishal ve atessizlik vardi. Yaklasik 15 gun falan surdu. Sizi cok iyi anliyorum. Yemesi icin zorlamayin istedikce zaten yer.

Anne olmak gercekten cok zor. Aklinjza kotu seyler getirmeyin lutfen.

Kitap okuyorum genelde. Arada hamurla oynuyorum o izliyor. Yapacaklarımı gösteriyor :)

Allah çocuğunuza ve size uzun, sağlıklı ömürler versin. Çok sağolun.
Allah size ve çocuğunuza da uzun ömürler versin inşallah:)

Bu kadar tehlikeli bi hastalık şuan benim bulunduğum semtte salgın haline gelmiş durumda. Bir arkadaşımın kızı sağlık ocağında kapmış bu hastalığı. Biz 1 gün dışarı çıktık hasta olup geri döndü. Bende sebebini anlamadım. Daha çok bilgi, daha çok uyarı beklerdim en azından.

Çocuk hastalandığında böyle evhamlara kapılmayan anne-baba yoktur herhalde. Normalde uyusun diye gözünün içine baktığın çocuğu hastayken devamlı uyandırasın gelir. Yan baktı kesin kusacak, dik baktı kesin havale geçirecek. Evham çığ gibi büyüyüp durur yapacak bir şey yok. Çok kıymetli oldukları için, hastalandıkları zaman fıttırıyoruz :)

Varsa anneanne, babaanne onlardan destek alın bu süreçte. Büyüklerin tecrübesi ve soğukkanlılığı iyi geliyor. Eşinizin dirayetli olması da çok güzel. İkinizin birden delirdiğini düşünemiyorum

Görün bakın birkaç güne başlayacak gene kahkahalar oyunlar yaramazlıklar. Gene uyusa da biraz kafa dinlesek diyeceksiniz. İştahsızlık devam edebilir ama enerjisini uykuyla topluyordur o şimdi. İyileşsin bir an önce, sevgiler..

Ay devlet karşılasın karşılamasın hiiiç önemli değil. Ben o ilk doz tarihinde memleketteydim ve ikinci doz tarihine kadar yapılabilir sanıyordum. Meğer 2. Doza 1 ay kala yaptırılamıyormuş.

merhaba
çok geçmiş olsun
rota virüsü aşısı yaptırmışmıydınız ?
kusma ishal gibi durmlarda bol sıvı gıda almak gerekıyor. zorlada olsa içirmeye çalışın sütünü.
Allah evlatlarımızı korusun bol bol dua edin.

Ahh destek vermek isteyen çok ama kızımın babası dahil kimseye tahammülü yok. Ne görmek ne seslerini duymak istiyor. Hastanede serumunu bile kimseye taşıtmadı. Her şeyini bana yıktı yani. :)

Birde büyükler daha çok çocuk üşür, üstünü ört. Açken iyileşemez, yemek yedir. Sütten ne olur, ona yetmez düşüncesindeler. Hepsi bilgilerime ters düşüyor, o yüzden desteksiz kalmayo tercih ettim birazda.

O günleri sabrsızlıkla bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz içinde. Çok öpüyorum güzel kalbinizden. :)

Ay devlet karşılasın karşılamasın hiiiç önemli değil. Ben o ilk doz tarihinde memleketteydim ve ikinci doz tarihine kadar yapılabilir sanıyordum. Meğer 2. Doza 1 ay kala yaptırılamıyormuş.
Bu arada yeri gelmişken, bağlı olduğunuz sağlık ocağı hatırlatmada bulunmadı mı size? Biz özelde yaptırıyor olmamıza rağmen tüm aşıları arayıp hatırlatıyorlar. Yaptırdınız mı? Ne zaman yaptırdınız? Kaçıncı dozu yaptırdınız? Aman unutmayın vs. Bildiğiniz hesap soruyorlar.

Devlete bağlı olanları çok sıkı takipteler. Zaten bizde hiç sekteye uğratmayız. Ama bu rotadan hiiiç bahsetmediler. Çünkü özel, çünkü kendileri yapmıyor.

Yaptırmadık maalesef. Tarihini kaçırdık. İkinci doz tarihine yaklaşmıştık gittiğimizde, yapılamadı.

İshali bitti çok şükür. Öğürmesi çok fazla var ama kusması da tek tük oluyor. İlaç kullanıyoruz birde.

Sizde duanızı esirgemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…