- Konu Sahibi x_muhendis_anne_x
-
Ben de yönetimden önce ilk öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum. Ama bir yandan da kızım için ekstra ilgi talep edemem ki öbür yavrulara yazık değil mi haklarına girmiş olurum. Ne diye konuşacağımı da bilemiyorum o yüzden.
İnanın benim için bizim eve yakın olan kreşe gitmesi çok daha işime gelir hem maddi hem manevi. Kızım her sabah benimle arabayla geldiği için ikinci araba almayı düşünüyorduk bir kere o masraftan kurtuluruz ben servisle gidip geleceğim için benzin masrafımız olmaz onun yerine ayda 500 fazladan kreşe veririz ki bu da çok rahat karşılayabileceğimiz bir tutar. Manevi olarak da ben kendi başıma hazırlanır çıkarım kızımı hazırlama kreşe götürme işleri eşimde olur. Yani benim için daha iyi olur açıkçası :) Ben burayı sadece bana yakın olsun hasta olduğu bir şeye ihtiyacı olduğu zamanlarda hemen yanında olabileyim diye istemiştim.Düzenini bozmak istemiyorum dediğiniz kreşe çocuk ağlayarak gidiyor farkında mısınız? Tırnaklarını yemeye başladı diyorsunuz. Daha ne gibi bir sebep olabilir değiştirmeniz için. Hergün haberlerde görüyoruz kreşlerin hallerini ve oradaki çocuklar da bir süre sonra bu davranışları sergilemeye başlıyorlar.
Affınıza sığınarak söylüyorum ama bana çocuğun düzeninden çok kendi düzeninizi bozmak istemiyormuşsunuz gibi geldi. Hem maddi açıdan, hem de hemen iş yerinin yanında olmasından dolayı...
Çok haklısınız. Önce bir konuşma yapayım sonra kızımı gözlemlerim. Pedagogla da görüşeceğim zaten. Sonrasında durumları değiştiririz olmazsa.Ekstra ilgi istemek değil ki bu.
Kızınızın sizin gözünüze çarpan durumlarını paylaşacaksınız.
Misal "kızım önceden tırnaklarını yemezdi, ancak sınıf mevcudiyeti artmaya başladığından beri kızımın davranışlarında farklılık görüyorum. Genel anlamda okula getirmekte sorun yaşamıyordum, ancak son dönemlerde gelmek istemiyor, beni gördüğünde davranışları farklılaştı, bunların sebepleri ne olabilir? Sınıfta yaşadığı bir durum mu var? Kendisini ifade edemediği için ben de sorup öğrenemediğimden sizden destek rica ediyorum" dersiniz.
Veya nasıl dile getirmek isterseniz o şekilde söylersiniz.
Ancak siz konuşmadığınız sürece, bu sorularınız ve endişeleriniz askıda kalacak.
İster önce öğretmen ile isterseniz de önce yönetim ile konuşun fark etmez.
Onlar aralarında paslaşacaktır zaten.
Eğer önce öğretmen ile konuşmaya karar verirseniz, durumu takip edin.
Çocuğunuzun durumunda bir değişim, bir farklılık görmezseniz, o zaman yönetime gidersiniz.
Durumu öğretmen ile de paylaştığınızı ve karşılığında bir değişim olmadığını da söylersiniz.
Ben bir de şu mantığı anlamıyorum.
Kreş özel bir kurumdur, dolayısıyla oraya para veriyorsunuz.
Zorunlu bir eğitim değildir kreş.
Dolayısıyla siz çocuğunuzun okul öncesi eğitim alması için ekstradan ücret ödüyorsunuz.
Ben şahsen çocuğumun sağlığının, sosyal gelişiminin, bireysel gelişiminin bozulması için göndermiyorum çocuğumu.
Bu anlamda bir etkileşim olacaksa eğer, siz öğretmen ve yönetim ile bu konuyu konuşup düzeltme anlamında yaptırımları olamayacaksa, o zaman neden çocuğunuzu kreşe gönderiyorsunuz?
Neden almanız gereken hizmeti alamıyorsunuz?
Eğer öğretmen 20 öğrenciyi idare edebilecek kapasite ve donanıma sahip değilse, ya öğretmen değişir ya da sınıf mevcudiyeti düşürülür.
Sırf onlar daha çok para kazansın diye neden benim evladım bunları yaşamak zorunda bırakılsın?
Bunu bir düşünün derim.
O şekilde görüşün yönetim ile veya öğretmen ile.
İnanın benim için bizim eve yakın olan kreşe gitmesi çok daha işime gelir hem maddi hem manevi. Kızım her sabah benimle arabayla geldiği için ikinci araba almayı düşünüyorduk bir kere o masraftan kurtuluruz ben servisle gidip geleceğim için benzin masrafımız olmaz onun yerine ayda 500 fazladan kreşe veririz ki bu da çok rahat karşılayabileceğimiz bir tutar. Manevi olarak da ben kendi başıma hazırlanır çıkarım kızımı hazırlama kreşe götürme işleri eşimde olur. Yani benim için daha iyi olur açıkçası :) Ben burayı sadece bana yakın olsun hasta olduğu bir şeye ihtiyacı olduğu zamanlarda hemen yanında olabileyim diye istemiştim.
İnanın ben de çok şaşırdım uyumasalar da 1-1buçuk saat uyku odasında oluyolarmış.4 yaştan sonra çocukları biraz zor uyuturlar her gün. İhtiyaçları da yok zaten.
İyi de sizin çocuğunuz alışamamış ki.Alışsa gitmek isterdi zaten.Peki yeni alışmışken tekrar ortam öğretmen arkadaş değişikliğine rağmen değiştirir miydiniz kreşi?
Yanlış mı okudum diye dönüp dönüp baktım ve iki buçuk yaşında yazıyor yanlış değil . yanlış anlamayın ama çok küçük değil mi kreş için ve o kadar küçük bir çocuğun stres altında olup tırnak yemesi çok kötü olmus . anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz , Babaanne veya anneanne si yokmu size yardımcı olabilecek?Merhaba kk üyeleri,
Kafam bir konuda çok karışık ve size danışmak istiyorum. Kızım 2 buçuk yaşında 6 aydır kreşe gidiyor. Kreşe başladığında sınıf mevcutları 13-14'tü. Kızım gayet severek gidiyordu. Sonra zamanla yeni çocuklar geldi şu an 18 kişiler, 20 kişi olacaklar yakında. Maksimum sınır da 20'ymiş zaten. Bir öğretmen bir yardımcı ablaları var. Bir tane daha öğretmenleri var ama doğum iznindeymiş önümüzdeki ay başlayacakmış. Bu aralar kızım kreşe gitmek istemiyor. Tırnaklarını yiyor. Sanki sınıf kalabalıklaştıkça ilgi azaldı gibi hissediyorum ve içime hiç sinmiyor.
Mesela bugün ben kızımı bırakırken ne olduğunu göremediğim bir sebepten ağlamaya başladı. Olay benden uzakta geçti. O yüzden sadece izleyebildim müdahale edemedim. Sanırım ya bir çocuk çarptı ya da başka bir şey bilemiyorum. Öğretmeni de hiç sormadan direk aldı kucağına sınıfa çıkarttı. Gerisini göremedim ama neden ağlıyorsun noldu tarzı bir konuşma geçmedi benim gördüğüm kadarıyla. Diğer öğrenciler de geldiği için bir an önce bırakıp diğerlerini almaya gelmek istedi sanırım öğretmeni. Dolayısıyla kalabalıktan dolayı ilgisizlikten şüpheleniyorum. Ama tam alışmışken de kreş değiştirmek ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum. Ayrıca yeni öğrendiğim bir bilgi de 6 yaşına kadar çocuklarda öğle uykusuna devam ediliyormuş 1-1buçuk saat uyku saatleri oluyormuş. 4 yaşından sonra uyku saatinin olması ne kadar doğru ya da diğer kreşler nasıl bana bir fikir verir misiniz? Sizce kreş değişikliğine gitmeli miyim?
Bir de sizin kızınız küçük. Benimki son sınıfta, bu sene bile 16 kişi iki öğretmenle fazla geldi ki ihtiyaçlarını kendileri görüyorlar. Küçük yaşların en fazla 10 kişilik sınıfta olması lazım diye düşünüyorum.İnanın ben de çok şaşırdım uyumasalar da 1-1buçuk saat uyku odasında oluyolarmış.
Kreşe gitmesi konusunda bir sıkıntım yok. Kızım çok çekingen kimseyle konuşmaz eve biri geldi mi direk ağlamaya başlardı. Kreş sayesinde herkesle konuşan çekinmeyen bir yumurcak oldu :) sosyal olarak kreşe gitmesinden memnunum yani. Bir de kreşin aktivitelerine alıştığı için şu anda bir hafta evde dursa bile çok canı sıkılıyor anne şimdi ne yapsak diye sorup duruyor. O tempoya alıştıktan sonra günlük ev hayatı kesmiyor kızımı :)Yanlış mı okudum diye dönüp dönüp baktım ve iki buçuk yaşında yazıyor yanlış değil . yanlış anlamayın ama çok küçük değil mi kreş için ve o kadar küçük bir çocuğun stres altında olup tırnak yemesi çok kötü olmus . anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz , Babaanne veya anneanne si yokmu size yardımcı olabilecek?
Maşallah sevindim gerçekten3-4 ay çok istekli gidiyordu
Kreşe gitmesi konusunda bir sıkıntım yok. Kızım çok çekingen kimseyle konuşmaz eve biri geldi mi direk ağlamaya başlardı. Kreş sayesinde herkesle konuşan çekinmeyen bir yumurcak oldu :) sosyal olarak kreşe gitmesinden memnunum yani. Bir de kreşin aktivitelerine alıştığı için şu anda bir hafta evde dursa bile çok canı sıkılıyor anne şimdi ne yapsak diye sorup duruyor. O tempoya alıştıktan sonra günlük ev hayatı kesmiyor kızımı :)
Sınıf sayısı çok iyiymiş gerçekten. Ben 12-13e bile razıyım ki siz 7 diyorsunuz. Teşekkürler bilgi için.Kızım da 3 ay oldu kreşe başlayalı.
Sınıf mevcudu git gide artıp 13 kişi olduğunda sınıfı ikiye böldüler. 7 kişi kızımın sınıfı. Her sınıfta 1 öğretmen var, 3 sınıf için bir yardımcı abla var, aşçı temizlik idare vs görevliler farklı kişiler. Mevcut 19 sanırım sınıf başına, çünkü bizim kreşin sahibi normalde mevcudun 3 sınıf için 57 olduğunu söylemişti.
Mevcut kesinlikle korkunç. Kreşle konuşmalısınız.
İlgi alakayı mecburen azaltmıştır öğretmeni. Yetişmesi mümkün görünmüyor. Kızınızın öğretmene yaklaşımından da anlarsınız zaten.
Kızım 2 2,5 yaş sınıfında. Onlar uyuyor. 2,5 3 yaş sınıfı da uyuyor. 3-4 yaş sınıfında uyku isteğe bağlı.
20 kişilik Sınıf mı olur ya hiç, 15 yasal diye biliyorum o bile fazla.Merhaba kk üyeleri,
Kafam bir konuda çok karışık ve size danışmak istiyorum. Kızım 2 buçuk yaşında 6 aydır kreşe gidiyor. Kreşe başladığında sınıf mevcutları 13-14'tü. Kızım gayet severek gidiyordu. Sonra zamanla yeni çocuklar geldi şu an 18 kişiler, 20 kişi olacaklar yakında. Maksimum sınır da 20'ymiş zaten. Bir öğretmen bir yardımcı ablaları var. Bir tane daha öğretmenleri var ama doğum iznindeymiş önümüzdeki ay başlayacakmış. Bu aralar kızım kreşe gitmek istemiyor. Tırnaklarını yiyor. Sanki sınıf kalabalıklaştıkça ilgi azaldı gibi hissediyorum ve içime hiç sinmiyor.
Mesela bugün ben kızımı bırakırken ne olduğunu göremediğim bir sebepten ağlamaya başladı. Olay benden uzakta geçti. O yüzden sadece izleyebildim müdahale edemedim. Sanırım ya bir çocuk çarptı ya da başka bir şey bilemiyorum. Öğretmeni de hiç sormadan direk aldı kucağına sınıfa çıkarttı. Gerisini göremedim ama neden ağlıyorsun noldu tarzı bir konuşma geçmedi benim gördüğüm kadarıyla. Diğer öğrenciler de geldiği için bir an önce bırakıp diğerlerini almaya gelmek istedi sanırım öğretmeni. Dolayısıyla kalabalıktan dolayı ilgisizlikten şüpheleniyorum. Ama tam alışmışken de kreş değiştirmek ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum. Ayrıca yeni öğrendiğim bir bilgi de 6 yaşına kadar çocuklarda öğle uykusuna devam ediliyormuş 1-1buçuk saat uyku saatleri oluyormuş. 4 yaşından sonra uyku saatinin olması ne kadar doğru ya da diğer kreşler nasıl bana bir fikir verir misiniz? Sizce kreş değişikliğine gitmeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?