Kızım ve kreş meselesi

Ekstra ilgi istemek değil ki bu.
Kızınızın sizin gözünüze çarpan durumlarını paylaşacaksınız.
Misal "kızım önceden tırnaklarını yemezdi, ancak sınıf mevcudiyeti artmaya başladığından beri kızımın davranışlarında farklılık görüyorum. Genel anlamda okula getirmekte sorun yaşamıyordum, ancak son dönemlerde gelmek istemiyor, beni gördüğünde davranışları farklılaştı, bunların sebepleri ne olabilir? Sınıfta yaşadığı bir durum mu var? Kendisini ifade edemediği için ben de sorup öğrenemediğimden sizden destek rica ediyorum" dersiniz.
Veya nasıl dile getirmek isterseniz o şekilde söylersiniz.
Ancak siz konuşmadığınız sürece, bu sorularınız ve endişeleriniz askıda kalacak.

İster önce öğretmen ile isterseniz de önce yönetim ile konuşun fark etmez.
Onlar aralarında paslaşacaktır zaten.
Eğer önce öğretmen ile konuşmaya karar verirseniz, durumu takip edin.
Çocuğunuzun durumunda bir değişim, bir farklılık görmezseniz, o zaman yönetime gidersiniz.
Durumu öğretmen ile de paylaştığınızı ve karşılığında bir değişim olmadığını da söylersiniz.

Ben bir de şu mantığı anlamıyorum.
Kreş özel bir kurumdur, dolayısıyla oraya para veriyorsunuz.
Zorunlu bir eğitim değildir kreş.
Dolayısıyla siz çocuğunuzun okul öncesi eğitim alması için ekstradan ücret ödüyorsunuz.
Ben şahsen çocuğumun sağlığının, sosyal gelişiminin, bireysel gelişiminin bozulması için göndermiyorum çocuğumu.
Bu anlamda bir etkileşim olacaksa eğer, siz öğretmen ve yönetim ile bu konuyu konuşup düzeltme anlamında yaptırımları olamayacaksa, o zaman neden çocuğunuzu kreşe gönderiyorsunuz?
Neden almanız gereken hizmeti alamıyorsunuz?

Eğer öğretmen 20 öğrenciyi idare edebilecek kapasite ve donanıma sahip değilse, ya öğretmen değişir ya da sınıf mevcudiyeti düşürülür.
Sırf onlar daha çok para kazansın diye neden benim evladım bunları yaşamak zorunda bırakılsın?
Bunu bir düşünün derim.
O şekilde görüşün yönetim ile veya öğretmen ile.

İnanın benim için bizim eve yakın olan kreşe gitmesi çok daha işime gelir hem maddi hem manevi. Kızım her sabah benimle arabayla geldiği için ikinci araba almayı düşünüyorduk bir kere o masraftan kurtuluruz ben servisle gidip geleceğim için benzin masrafımız olmaz onun yerine ayda 500 fazladan kreşe veririz ki bu da çok rahat karşılayabileceğimiz bir tutar. Manevi olarak da ben kendi başıma hazırlanır çıkarım kızımı hazırlama kreşe götürme işleri eşimde olur. Yani benim için daha iyi olur açıkçası :) Ben burayı sadece bana yakın olsun hasta olduğu bir şeye ihtiyacı olduğu zamanlarda hemen yanında olabileyim diye istemiştim.

Çok haklısınız. Önce bir konuşma yapayım sonra kızımı gözlemlerim. Pedagogla da görüşeceğim zaten. Sonrasında durumları değiştiririz olmazsa.

O halde alın çocuğunuzu karşınıza güzelce, anlayabileceği şekilde konuşmaya çalışın. İsterse başka bir yere de gidebileceğini söyleyin. Sessiz kalır ve ya isterse direk değiştirin, ben burayı seviyorum diye ağlarsa değiştirmeyin.
Kreş yönetimine gidin çekincelerinizden bahsedin, kamera kayıtlarını izlemek istediğinizi söyleyin.

bene bir sinif velileri ve yonetimle konusun.

ben de oglumu kurum kresine gonderdim o yas grubunda, ve kurallar sizin gibiydi.

Sinif mevcudu artmya baslayinca tabi sorunlar bas gostermisti,
biz konusmustuk ve mumkun olan en kisa zamanda yeni sinif acmislardi,
tabi cok kisa bir sureden bahsetmiyorum, en az 2-3 ay bu sekilde devam etmistir.

Ancak calistiginiz kurumda bakiliyor olmasi cok iyi cocugunuzun.

Bunun disinda verdiginiz ornekte ben buyuk bir sorun gormedim,
iki oglum da krese gittiler o yas grubunda,
ve genelde ogretmenler siddet yoksa mudahale etmiyorlar, genelde cocuklarin durumla bas etmeleri icin serbest birakiyorlar.

Yine de tirnak yemesi onemli bir konu,
bunu doktorunuza da sorabilirsiniz,
o yas cocugun stresten ziyade baska fiziki bir sorundan oturu tirnak yiyecegini dusunuyorum ben.

Yanlış mı okudum diye dönüp dönüp baktım ve iki buçuk yaşında yazıyor yanlış değil . yanlış anlamayın ama çok küçük değil mi kreş için ve o kadar küçük bir çocuğun stres altında olup tırnak yemesi çok kötü olmus . anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz , Babaanne veya anneanne si yokmu size yardımcı olabilecek?

Kızım da 3 ay oldu kreşe başlayalı.
Sınıf mevcudu git gide artıp 13 kişi olduğunda sınıfı ikiye böldüler. 7 kişi kızımın sınıfı. Her sınıfta 1 öğretmen var, 3 sınıf için bir yardımcı abla var, aşçı temizlik idare vs görevliler farklı kişiler. Mevcut 19 sanırım sınıf başına, çünkü bizim kreşin sahibi normalde mevcudun 3 sınıf için 57 olduğunu söylemişti.
Mevcut kesinlikle korkunç. Kreşle konuşmalısınız.

İlgi alakayı mecburen azaltmıştır öğretmeni. Yetişmesi mümkün görünmüyor. Kızınızın öğretmene yaklaşımından da anlarsınız zaten.

Kızım 2 2,5 yaş sınıfında. Onlar uyuyor. 2,5 3 yaş sınıfı da uyuyor. 3-4 yaş sınıfında uyku isteğe bağlı.

İnanın ben de çok şaşırdım uyumasalar da 1-1buçuk saat uyku odasında oluyolarmış.
Bir de sizin kızınız küçük. Benimki son sınıfta, bu sene bile 16 kişi iki öğretmenle fazla geldi ki ihtiyaçlarını kendileri görüyorlar. Küçük yaşların en fazla 10 kişilik sınıfta olması lazım diye düşünüyorum.

3-4 ay çok istekli gidiyordu
Kreşe gitmesi konusunda bir sıkıntım yok. Kızım çok çekingen kimseyle konuşmaz eve biri geldi mi direk ağlamaya başlardı. Kreş sayesinde herkesle konuşan çekinmeyen bir yumurcak oldu :) sosyal olarak kreşe gitmesinden memnunum yani. Bir de kreşin aktivitelerine alıştığı için şu anda bir hafta evde dursa bile çok canı sıkılıyor anne şimdi ne yapsak diye sorup duruyor. O tempoya alıştıktan sonra günlük ev hayatı kesmiyor kızımı :)

Maşallah sevindim gerçekten

Sınıf sayısı çok iyiymiş gerçekten. Ben 12-13e bile razıyım ki siz 7 diyorsunuz. Teşekkürler bilgi için.

Sorun ilgisizlikten mi onu anlamak lazm cocuklar basta cok istekli olduğu halde sonradan sorun çıkarabilirler. Kucağına alinca sormuştur ne oldi neden ağlıyorsun diye siz uzaktan duymamış olabilirisiniz. Aksam sohbet halinde yatırırken direk soruyla değil ama kendi gününüzü anlatırak sorabilirsiniz

Son 10 yıldır özel anaokullarında müdürlük yapıyorum.
Hem Aile ve Sosyal Hizmetlere bağlı kreş ve gündüz bakımevinde,hem de MEB'e bağlı anaokullarında görev yaptım.
Maddeler halinde ilerleyelim.
1.Yaş grubunuz için sınıf mevcudu kesinlikle kabul edilemez.
Bu yaş grubunda mevcut 12'yi geçmemeli.
Sınıfın metrekaresine göre 20 kişilik kontenjana izin verilmiş olması,sınıfı doldurabileceğimiz anlamına gelmiyor.
Benim maximum öğrenci sayılarım;
24-36 ay grubu için 12
36-48 için 14
48-66 için 16
66 ve üzeri için 18'dir.
Sınıf öğretmeni artı yardımcı öğretmen eşliğinde.
2.Muhtemelen sınıftaki kalabalık,
dolayısıyla kaos ve bireysel ilginin azalması nedeniyle çocuğunuz uyum sorunları yaşıyor.
Sınıfa sürekli yeni öğrenci eklenmesi ve onların oryante edilme süreci diğer çocukları olumsuz etkileyebiliyor.
3.Tırnak yeme ciddi bir huzursuzluk belirtisidir.
Süreçte buna gece ağlamaları ve alt ıslatma eşlik edebilir,iş bu noktaya gelirse durum,travmatik bir hal almış demektir.
4.Bu konu sınıf öğretmeni ile değil direkt idare ile görüşülmeli.Öğretmenlerin veya kurum psikoloğunun mevcutlar üzerinde etkisi yoktur.
5.İdare ile görüşme esnasında kurum psikoloğu veya pdr'si ile de görüşmek istediğinizi ve çocuğunuzun yaşadığı sıkıntı için desteğe ihtiyacınız olduğunu vurgulamak iyi olacaktır.
6.Bu yaş grubundaki çocuklar öğretmenlerine bağlanırlar.Okul değişikliği kararı,
hızlı ve fevri alınmamalı diye düşünüyorum.
7. 36-48 ay gruplarında bile uyuyan-uyumayan diye tercihli iki ayrı şube yaparken,
+66 grubunu öğlen uykusuna yatırmanın mantığını çözemedim.
Velilerime ve kişisel danışmanlık verdiğim ebeveynlere uyku ihtiyacının bireysel olduğunu,çocuktan çocuğa değiştiğini ve çocuğu zorlamamalarını,onun ritmine
uymalarını söylerim.
24 ay itibariyle öğlen uykusunu bırakan çocuklar var.
Yeğenim 32 aydan bu yana uyumuyor,
şu anda 36 aylık.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Sormak istediğiniz başka bir husus olursa yine yardımcı olurum.
@SouvveniR size de sevgilerimi gönderiyorum.

kızınız iyi hissetmiyor demek ki orada. tırnak yemesi üzücü bir şey. başka bir yer araştırın bir an önce yazık yavruya

20 kişilik Sınıf mı olur ya hiç, 15 yasal diye biliyorum o bile fazla.
Bir de kameradan izleyemiyor musunuz, ben istediğim zaman kreşe gidip kameradan izleyebiliyorum, son olarak kreşi acilen değiştirin çünkü 20 ye kadar doldurmayı planladıklarına göre sizin durumunuza yardımcı olamayacaklar.
Son olarak da ben öğretmene bağlanma duygusuna karşıyım, sırf bu yüzden kv ve kendi anneme dönüşümlü bakmalarını istedim bir süre kimseye değil bana bağlansın, çocuklar çok hızlı adapte olabilir, öğretmene aşırı bağlanıp anneye abla diyen çocuklar var, öğretmen değişikliği iyi bile gelebilir. Çok zor kararlar bunlar ama hislerinde genelde yanılmaz anneler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…