Üzülmeyin, sakin olun,inanın sizin tepkiniz de etken sadece makarna yemesine.
Benim kızım 6.5 yaşında,o da yemek seçen,az yiyen,çoğu seyi ağzına sürmeyen,yeni şeyler denemek bir yana dursun merak bile etmeyen bir bebekti/cocuktu.
Uzun bir zaman sadece sade makarna yedi hatta.
Ben üzerine gidiyordum,üzülüyordum ve bunu ona belli ediyordum ister istemez.
Bir gün oyunla,binbir alavere dalavere ile öğlen yedirdiğim köfteyi akşam yanağının içinde görünce dedim ki kendi kendime,bırak.
O günden sonra ısrarcı olmadım,anaokuluna başladı,orda da sadece pilav,makarna türevi yedi ilk zamanlar,sonra bir gün eve geldi anne öğretmenim bana pilav vermedi diye,sordum öğretmenine ne oldu diye,kadın"choccy hanım sadece pilav makarna yiyor,bende bugün yemeginin tadına bakarsan veririm pilav dedim,inat etti yemedi vermedim"dedi. Tamam dedim,o gün inat eden kızım aç kalacağını anladı ve sevmediği bir yemek dahi olsa 4 kaşık yedi,sonra pilav,makarna derken,şu an gayet güzel yiyor. Tabiki sevmediği şeyler var ama yeni seyler deniyor en azından. Makarna ve pilav yemiyor şu an asla. Sevmiyorum diyor.
Uzun oldu farkındayım,sizi anlıyorum ama inanın inatlaşmakla,zorlamakla çözüm bulamazsınız,biraz akışına bırakın o sade makarna yerken siz iştahla hatta abartarak iştahla yiyin yemeğinizi ona teklif etmeyin,er yada geç merak edecek
Bu arada doktorunuza danışıp tahlil yaptırabilirsiniz,kan değerleri iyiyse sorun inatlasma kaynaklı olabilir. Yemediği için doktorunuzun önerisi dahilinde uygun bir multivitamin kullanabilirsiniz de.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi