kızım.

Papatyayay

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
174
194
18
32
herkese merhaba
2 hafata önce kızımı kreşe başlattım yarım gün haftanın 5 günü
bütün okulları didik didik gezdim en içime sinen yere kayıt yaptırdım aslında
ilk haftanın sonunda kendi gitti ve ağlamadı
fakat sabah ince bişeyle okula gitmek istedi olmaz dedim okula gidemessin o zaman dedim yok okula gidicem diye ağladı bu defa en sonda öğretmenim bana bağırdı dün ondan ağlıyorum dedi.
ilk haftada diğer çocuklara bağırıyor demişti ciddiye almamıştım bugün gidip izledim onu sabah kahvaltı ederken yine ağlamış durduk yere.sonra altına kaçırmış.okula gittim onu izlemek için bu arada sınıf 8 kişi 2 öğretmen var
öğretmen bişey gösteriyor adı ayşe olsun ayşe bu ne diyor başka birisi cevap verdi sen ayşe misin dedi yüksekti tonu kaşları çatık.
öncesinde
psikologla görüştüm mümkün değil öyle bişey bağırmak vs dedi.
kreş eğitimi böyle mi veriliyor.kurallar konusunda tepkiler böyle mi oluyor kafam çok karışık huzursuzum
tecrübeli anneler bi el atın lütfen.öğretmene bişey diyip sivrilmek hiç istemiyorum çocuğa yansıtır diye çekiniyorum 3 yaşında bu arada

Kreşe eğitim nasıl veriliyor bilmiyorum okul öncesi öğretmenleri yardımcı olabilir size burda ama çatık kaş ve yüksek ses tonuyla verilmemelidir tabikide

Ogretmen sizin onlari izlemenize izin mi verdi orayi tam anlayamadim ? Yaninizda mi yapti yani kas catmak bagirmak vs.

İlk olarak “bunu giyersen okula gidemezsin” demek bi tehdittir, çocuğun karar verme özgürlüğünü baskılamaktır. Sizde zaten psikolojik şiddet uygulamış oluyorsunuz. İnce kıyafetleri kaldırıp sadece giyebilecekleri bırakmanız ve seçimi çocuğunuzdan istemeniz gerekir.

İkincisi elbette kreşte böyle eğitim verilmez. Kreş bi eğitim yerinden ziyade zihinsel ve fiziksel becerilerin desteklendiği bi yerdir. Ana unsur oyundur. Çocuğunuzun söylediklerini göz ardı etmeyin, öğretmenle ve gerekirse müdürle konuşun.

Öğretmenle ters düşmek istemiyorum ne demek ya? Ortada bir yanlış varsa tabii ki söyleyeceksiniz.
Üzgünüm genelleme yaptığım için ama çoğu, liseden çıkıp 17 yaşında öğretmenliğe atılan insanlar oluyor kreşte çalışan öğretmenlerin.

Son düzenleme:
Çocuğa bağırmak normal değil ki, öğretmenin bağırması normal olsun? Bağırmak bir sindirme biçimi neticede. Sindirerek eğitim mi olur? Kurallar anlatarak öğretilir, öyle bağırarak, sen bilmem kim misin diye küçümseyerek değil. Öğretmen arıza belli ki. Üstüne düşün bu işin. Yalnız anlayamadığım kısım nasıl bu kadar rahat gidip izleyebiliyorsunuz? Kızım da kreşe gidiyor, cezaevine girmekten daha zor öyle içeri girmek. =) Gün içinde fotoğraf, video gönderiliyor ama asla velileri içeri almıyorlar.

Benim de bir oğlum var kreşe giden.
Biz de farklı türde bir durum yaşadık bu şekilde.
Öğretmenim bana bağırdı o yüzden okula gitmek istemiyorum durumu bizim yaşadığımız.
Keşke benim de uzaktan izleme imkanım olsa, belki ben de daha rahat analiz edebilirim olan biteni.
Ancak malesef ki çalışan anne olduğumdan bunu yapamıyorum.

Nitekim, çocuğa bağırılmasını (rencide edici) ben de kabul edemem.
Çocuklar neticede, eğitim amaçlı bağırmak nasıl olur o tartışılır bir durum.
Bence araştırın ve gözlemleyin, daha sonrasında da sizin uygun görmediğiniz durumları öğretmen ile konuşun.
Ama tatlı dille konuşun, yaşadığınız zorluğu dile getirin çocuğunuzla alakalı.
"öğretmenim bana bağırdı o yüzden ağlıyorum" dediğini dile getirin.
Neden böyle birşey söylemiş olabileceğini sorgulayın. Suçlamadan tabii ki.

Sonuç alamazsanız bir üst birimin yardımını isteyin.
Tavsiyem bu olacaktır.

Okul öncesinde eğitim ve etkinlikler oyunla,sevgiyle ve yumuşak bir tavırla yapılır.
Öğretmen eğer kızgın bir ifadeyle ve çatık kaşla uyardıysa davranışı okul öncesi eğitimin ilkelerine uygun değil.
Ufak tefek uyarılar,seste hafif yükselmeler,tatlı bir otorite tolere edilebilir bununla birlikte tuvalet eğitimini kazanmış bir çocuk altını ıslatacak kadar etkilendiyse durumu okul psikoloğuna aktarmalısınız.

Not:Uzun yıllardır özel okul öncesi eğitim kurumlarında sırasıyla öğretmen,idareci ve erken çocukluk uzmanı olarak görev yapıyorum.

O yaştaki çocuğa böyle yaklaşılmaz, ayrıca öğretmenden çekinmeyin, dile getirin. Müdürle konuşun. Gerekirse okul değiştirin

Bağırıp çağırıyorsa öğretmenler o Yüzden kızınızda etkilenmiş Olanilir.

Çocuğa bağırmak normal değil ki, öğretmenin bağırması normal olsun? Bağırmak bir sindirme biçimi neticede. Sindirerek eğitim mi olur? Kurallar anlatarak öğretilir, öyle bağırarak, sen bilmem kim misin diye küçümseyerek değil. Öğretmen arıza belli ki. Üstüne düşün bu işin. Yalnız anlayamadığım kısım nasıl bu kadar rahat gidip izleyebiliyorsunuz? Kızım da kreşe gidiyor, cezaevine girmekten daha zor öyle içeri girmek. =) Gün içinde fotoğraf, video gönderiliyor ama asla velileri içeri almıyorlar.
sınıf kapılarında cam var isteyen veli istediği saatte gelip gözlemleyebiliyor
açıkçası bu gözlemleyebilme şansımn olması içimi çok rahatlatmıştı başta

Okul öncesinde eğitim ve etkinlikler oyunla,sevgiyle ve yumuşak bir tavırla yapılır.
Öğretmen eğer kızgın bir ifadeyle ve çatık kaşla uyardıysa davranışı okul öncesi eğitimin ilkelerine uygun değil.
Ufak tefek uyarılar,seste hafif yükselmeler,tatlı bir otorite tolere edilebilir bununla birlikte tuvalet eğitimini kazanmış bir çocuk altını ıslatacak kadar etkilendiyse durumu okul psikoloğuna aktarmalısınız.

Not:Uzun yıllardır özel okul öncesi eğitim kurumlarında sırasıyla öğretmen,idareci ve erken çocukluk uzmanı olarak görev yapıyorum.
sizce piskoloğa nasıl aktarmalıyım bu endişemi ilk haftalar altını ıslatmalar görülebilir diye uyarmıştı başta fakat öğtetmenin bağırdığını söylüyor dediğimde mümkün değil dedi sadece ve o sırada kapıdan kızımı beraber izliyorduk başka bir dersteydi ve keyifli görünüyordu o an

sizce piskoloğa nasıl aktarmalıyım bu endişemi ilk haftalar altını ıslatmalar görülebilir diye uyarmıştı başta fakat öğtetmenin bağırdığını söylüyor dediğimde mümkün değil dedi sadece ve o sırada kapıdan kızımı beraber izliyorduk başka bir dersteydi ve keyifli görünüyordu o an
Öncelikle hiç kimse için yapılan eleştiri veya şikayeti 'mümkün değil' şeklinde karşılamamak gerektiğini düşünüyorum.
Adı üstünde insan; beşer şaşar.
'Öğretmenlerimiz çocuklara ses yüksektilmemesi gerektiğini bilirler,ben de onların bu bilinçte olduğunu düşünüyorum ve aksi yönde bir davranış beklemem bununla birlikte durumu takip eder,idareye aktarırım' şeklinde bir yaklaşım daha profesyonel olurdu.
Okulların personel veya öğretmenle ilgili eleştirilerde hemen savunmaya geçmesi,durumu reddetmesi bana doğru gelmiyor.

İkincisi 'çocuklarda ilk haftada alt ıslatması görülebilir.' Derken ne kastedildiğini tam anlayamadım.
-Çocuklar yeni bir ortamda fiziksel ihtiyaçlarını kimin yardımıyla,nasıl karşılayacaklarını tam bilmedikleri veya oyuna dalıp unuttukları için tuvaletlerini kaçırabilirler-denmek isteniyorsa tamam,olabilir.

Ama çocuklar okula uyum sağlamakta zorlanıp üzerinden bir ay geçmesine rağmen okula gitmekte isteksizse ve bunun üzerine altına kaçırıyorsa veya okulda yaşadığı bir olumsuzluk veya içsel sıkıntı nedeniyle birden alt ıslatmaya,geceleri uykusunda konuşmaya, sayıklamaya başlarsa orda durup düşünmek lazım.

Ben yaşanan tüm sıkıntılarda önce sınıf öğretmeni, sonra idareci ile görüşme taraftarıyım.
Yaşanan durumun çocuktaki yansıması olumsuz olarak öne çıkıyorsa,çocuk beklenmedik davranışlar sergiliyorsa yine önce öğretmen,sonra pdr veya okul psikoloğu, en son idare sırasına uymak lazım.

Sizin durumunuzda önce öğretmeni ile uygun bir üslupla,alt ıslatma sorununu gündeme getirerek konuşun.
Direk olarak 'siz bağırmışsınız çocuğum korkmuş' demeyin elbette.
Acaba noldu? Onu üzen,rahatsız eden bir şey mi yaşandı?
Sınıftaki durumu en iyi siz bilirsiniz diye sizinle görüşmek istedim, şeklinde yaklaşıp öğretmeninizi dinleyin.

Yaptığınız görüşme sizi tatmin etmezse idareden randevu alıp endişenizi dile getirin.
Sözkonusu çoçuğunuz olduğunda, üslubunuzu koruduğunuz ve gerekli nezaketi gösterdiğiniz sürece sorunları,sıkıntıları dile getirmekten de lütfen çekinmeyin.

derin sularda derin sularda nın yorumunun altına bu yorumu yazmak biraz ayıp oluyor ama ben kızını daha iyi gözlemleyin diyeceğim

"öğretmen bağırdı"yı bir silah yapmış olabilir mi

yani sizin evinizde bağırmak büyük bir tabu mu

bazı evler vardır arada ses yükselir bazı evler vardır hiç yükselmez ama çocuk annne diye seslendiğinde bile bana bağırma diye bir tepki alır

burada bağırılmamalı bilgisi ile bağırılan ortamda annem beni tutmaz bilgisi bir arada olabilir

yıllar önce burada bir konu vardı anaokulu öğretmeninin düdüğü varmış bağırmak yerine düdük çalıyormuş dikkatini toplamak için çocuk korkmuş diye annesi konu açmıştı

bence öğretmenin en önemli ders materyali sesi ve mimikleri bunu ana okulunda da üniversitede de aynı yoğunlukta kullanmalı yeri gelince dikkati toplamak için fısıltı gibi yeri gelince de yüksek volümle

Ayşe bu ne diye sorulan bir soruda Ayşe olmayan birisine sen Ayşe misin demek öğretmenin yaşının küçük olduğu izlenimini yaratıyor bende ergen lugatı bu Ben ayşe ye sormuştum lütfen arkadaşımızın cevap vermesini bekleyelim gibi bir cümle kurması lazım sanki

ama çocukların işine gelmeyen bir şeyi abartması da çok görülen bir durum altını neden ıslattığını da bir ara çocuğunuza da sorun mesela akşam kirliler çantadan çıkınca aaa üstünü mü değiştirdiniz neden kirlendi mi gibi bir soruya nasıl bir cevap verecek kendince ne yönde bir gerekçe söyleyecek

ha bir de yeni alışma döneminde özellikle okulculuk oynayın

benimki hep okulu anlatırdı mesela ama anlatmayan çok çocuk var

siz çocuk olun o öğretmen olsun arada da yaramazlık yapın dediğini yapmayın yerinizden kalkın vs vs nasıl tepki veriyor bakın

8 cocuga iki ogretmen de baya luksmus dogrusu. Ne mantikla yapiyorlar anlayamadim. hayir biz buralarda 29 30 tane cocukla tek ilgileniyoruz da garip geldi. Hic kreste calismadim gerci. Belki hepsinde boyledir bilemiyorum ama bence sacma. Devletin anaokulunda calisiyorum ben. Ayrica ben de kullaniyorum o cumleyi. Soz hakki almadan konusunca. Sen ayse misin ya da ali misin v.s ama bunu kas catarak degil de soyle ciddi bi sekilde bakarak yapiyorum. Hatta sonra onlar guldugu icin ben de guluyorum o an :anne: Sesimi asla yukseltmem hem cocuk icin hem de kendi farenjitim icin saglikli olan bu :dondurma: Bakislarimla konusurum genelde ben de. Sert bakamam ama ciddiyeti de hissetmesini saglarim. Cunku okul oncesinde kural ve disiplin gercekten cok onemli. Aksi halde sinif pazar yerine donuyor. Gerci ben hayatimin her aninda oyleyim. Birine kizdiysam ya da uzulduysem sadece bakis atarim. Hatta erkek kardesim ben ona ciddiyetle baktigimda yanagini uzatir abla bi tokat at da oyle bakma diye :halay:
Velhasil ogretmeniyle kibarca konusun. Isinize karismak istemem ama daha nazik konusur musunuz cunku evde bagirdiginiz icin cekindigini soyledi. Normal de okulu ve sizi cok seviyor falan diyebilirsiniz. Idareye hemen yansitilmamasi gerektigini dusunuyorum ben. Ogretmenle halledilebilir bence.

derin sularda derin sularda nın yorumunun altına bu yorumu yazmak biraz ayıp oluyor ama ben kızını daha iyi gözlemleyin diyeceğim

"öğretmen bağırdı"yı bir silah yapmış olabilir mi

yani sizin evinizde bağırmak büyük bir tabu mu

bazı evler vardır arada ses yükselir bazı evler vardır hiç yükselmez ama çocuk annne diye seslendiğinde bile bana bağırma diye bir tepki alır

burada bağırılmamalı bilgisi ile bağırılan ortamda annem beni tutmaz bilgisi bir arada olabilir

yıllar önce burada bir konu vardı anaokulu öğretmeninin düdüğü varmış bağırmak yerine düdük çalıyormuş dikkatini toplamak için çocuk korkmuş diye annesi konu açmıştı

bence öğretmenin en önemli ders materyali sesi ve mimikleri bunu ana okulunda da üniversitede de aynı yoğunlukta kullanmalı yeri gelince dikkati toplamak için fısıltı gibi yeri gelince de yüksek volümle

Ayşe bu ne diye sorulan bir soruda Ayşe olmayan birisine sen Ayşe misin demek öğretmenin yaşının küçük olduğu izlenimini yaratıyor bende ergen lugatı bu Ben ayşe ye sormuştum lütfen arkadaşımızın cevap vermesini bekleyelim gibi bir cümle kurması lazım sanki

ama çocukların işine gelmeyen bir şeyi abartması da çok görülen bir durum altını neden ıslattığını da bir ara çocuğunuza da sorun mesela akşam kirliler çantadan çıkınca aaa üstünü mü değiştirdiniz neden kirlendi mi gibi bir soruya nasıl bir cevap verecek kendince ne yönde bir gerekçe söyleyecek

ha bir de yeni alışma döneminde özellikle okulculuk oynayın

benimki hep okulu anlatırdı mesela ama anlatmayan çok çocuk var

siz çocuk olun o öğretmen olsun arada da yaramazlık yapın dediğini yapmayın yerinizden kalkın vs vs nasıl tepki veriyor bakın
Niye ayıp olsun?
Her yorum ve konuya yapılan her katkı değerli benim için.
Ayrıca önemli bir konuya değinmişsiniz çocuklar yetişkinleri tahmin edebileceğimizden daha iyi manipüle ederler yani yönlendirebilirler.
Konu sahibinin bu ihtimali de değerlendirmesi doğru olur.
Dikkatiniz ve hatırlatmanız için teşekkür ederim.

herkese merhaba
2 hafata önce kızımı kreşe başlattım yarım gün haftanın 5 günü
bütün okulları didik didik gezdim en içime sinen yere kayıt yaptırdım aslında
ilk haftanın sonunda kendi gitti ve ağlamadı
fakat sabah ince bişeyle okula gitmek istedi olmaz dedim okula gidemessin o zaman dedim yok okula gidicem diye ağladı bu defa en sonda öğretmenim bana bağırdı dün ondan ağlıyorum dedi.
ilk haftada diğer çocuklara bağırıyor demişti ciddiye almamıştım bugün gidip izledim onu sabah kahvaltı ederken yine ağlamış durduk yere.sonra altına kaçırmış.okula gittim onu izlemek için bu arada sınıf 8 kişi 2 öğretmen var
öğretmen bişey gösteriyor adı ayşe olsun ayşe bu ne diyor başka birisi cevap verdi sen ayşe misin dedi yüksekti tonu kaşları çatık.
öncesinde
psikologla görüştüm mümkün değil öyle bişey bağırmak vs dedi.
kreş eğitimi böyle mi veriliyor.kurallar konusunda tepkiler böyle mi oluyor kafam çok karışık huzursuzum
tecrübeli anneler bi el atın lütfen.öğretmene bişey diyip sivrilmek hiç istemiyorum çocuğa yansıtır diye çekiniyorum 3 yaşında bu arada
Benzeri başıma geldi. Daha önce küçük küçük öğretmenle görüşmemiz olmuştu. Son olayında hiç öğretmenle görüşmeden müdüre gittim. Müdür mümkün değil, yanlış anlaşılmışdır falan dedi, ama hemen öğretmenle de iletişime geçti. Öğretmen neden benimle görüşmeden müdüre gittiniz ben çocuğunuzu tehdit etmedim sadece telkinde bulundum dedi. Dedim sizinle bu konuyu çözemedik belki müdür çözer. Keza çözdü de. Okuldan ayrıldı öğretmen ve iyikide ayrılmış. Sonrasında dünyanın en iyi öğretmenlerinden biri ile birleşti yollarımız.

Kucucuk bir cocuga sen ayse misin diye gerizekali muamelesini normal bulan psikolog bence psikolog falan degil. "Sirketinin" cikarlarini dusunen bir ticari eleman !
Sivrilirim canina da okurum . Cocugu da baska okula veririm. Rezil ederim o kadini.

Back
X