- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi olmazsanolmaz
calismak istedigi icin kimse kimseyi eksik anne olmakla veya bencillikle suclayamaz kusura bakmayin. "Cocuk da yaparim kariyer de" lafi bosa cikmadi. Bu tip kadinlar kendi ayaklari uzerinde durabilen, parasini kendi kazanan, ozguveni yuksek kadinlardir. Ve anneye bagimlilik derecesinde tapan cocuklar yetistirmezler. Ben de annemden boyle gorup boyle yetistim, ve sonuc olarak ben de calisiyorum, cocugum oldugunda da calismaya devam edicem. Dunyanin her yerinde calisan anneler var, o zaman Avrupali, Amerikali kadinlar da hic calismasin? Evlerinde otursunlar, cocuk baksinlar? Iste bu zihniyet oldugu muddetce zaten biz geriye gitmeye mahkumuz. Daha kendi hemcinslerimiz kadinin calisma hayatinda yerinin olmadigini dusunuyor. Kusura bakmayin ama kimse kimseye "senin ihtiyacin yok ama calisiyorsun, cok bencilsin" gibi yaftalamalar yapamaz. Kimsenin anneligini sorgulamak da kimseye dusmez.
Şimdi burda çalışan bütün anneler diye genelleyip olayı başka yöne çekmeyin. Keyfi olarak çalışıp, çocuğunu kendi ilgisinden mahrum eden kişi bencildir aynen orda yazdığım gibi.