Kızım...

Ben çalışmıyorum çalışmayıda asla düşünmüyorum. İhtiyacı olana bişe diyemem ama ihtiyacı olmayıpda çalışanlar evde çocuğu varken bana pek hoş gelmiyo. Giden günler gelmez geri çocuk bi daha bu günlerine gelmeyecek ve siz ihtiyacınız olmadığı halde çalışarak çocuğunuzun ilklerini kaçıracaksınız. Babanne anne sevgisini ve disiplinini veremez. Bence ihtiyacınız yoksa çocuğunuza bakın yavrunuzun paraya değil size ihtiyacı var. Bunları ihtiyacım yok dediğinizden yola çılarak söylüyorum

Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
kardesım benımı anlattın ne yaptın sen yahu :)
aynı dedıgın durumdayız cook sevılen bır bebiş anane dede bakıyor bızımkınede 2 yasında oglum ve onlarla yazlıga gıdecek.daha sımdıdende sıkıntısı çoktu yüregime geçen yılda yaşadık bunları ama ben bazı taktikler gelistirdim geçen yıl bu yılda bunları denızem ama basarılı olamazsam da ısden ayrılıcam sanırım cunku senın dedıgın gıbıbende bırıkım ıcın ve ayaklarının ustune basanbır kadın olmak ıcın calısıyorum.ve bızım yazlıkda 2 saat mesafede
taktıklerıme gelınce cuma aksamı ısten çıkar çıkmaz cıkıyorum yola gıdıyorum cumartesıpazar bırlıkte gecırıyoruz pzrtesi sabahı işe dönuyorum sabah 06:00da cıkıyorum ordan bazen uyanmıs oluyor bazen uyurken cıkıyorum o aksam gıtmıyorum salı aksamı işten cıkıp gıdıyorum çarsamba sabahı dönuyorum yıne 06:00 da evden cıkarak o aksamda gıtmıyorum ve sonolarakda cuma gunu yenıden gıdıyorum boylece haftada ıkı aksam gorusememıs oluyoruz.ve ayrıca aracımda yok yol yaklasık olarak 3 saat suruyor

Prensip olarak cocugum ben veya babasi yaninda olmadan kimseyle hic bir yere gidemez. Dolayisiyla da kalamaz
Siz kac senedir gonderiyorsunuz cocugunuzu yazliga? Simdiye kadar neden vicdan yapmadiniz da bu sene ne degisti anlamadim. Konu cok uzamis aradaki mesajlari okuyamadim

Biz (ben 4, küçük ablam 6, büyük ablam 7yaşına kadar ) annemden uzakta büyüdük, çalıştıkları için. Çok sık görmedik. Babaannem ve dedemleydik. Bu annemi asla kötü anne yapmadı yada dusuncesiz. Her geldiğinde sevdiğini hissettik. Hayat biraz zor hele ki birikimi olmayan biri için. Annemle babam şükür yine ev alabildi. Annem de hep çalıştı. Şimdi babam vefat etti kanserdi 3 yıl önce, annemde hasta olduğu için hem babamın hem kendinin emeklisi ile geciniyor. Bu durumları kim hesaplayabilir di? Herşey birden çıkıyor. Kimsenin güvencesi yokken, herkes eli ayağı tutuyorken çalışmalı. Çocuk annesinde, teyzesinde, halasinda veya ninesinde büyüyor. Ha bakmiyorlarsa elbet sorun, ama kadın çok iyi bakıyorlar demiş.
aynen oyle sozlerınıze canı gonulden katılıyorum hatta calısan anne baba ıle buyuyen varmı dıyed ebır konu acmıstım genel durumda eger bakıcı yadakres degılde annae babanne dede ıle buyuyen cocuklarda hıcbır sorun olmuyordu bakıcıdada eger ıyı bır bakıcı degılse sorunlar yasanmıs.
gelecegın negetırecegını bılemeyız hıcbırımız basınız sağ olsun ama bugun en azından annem kendı ıhtıyaclarını karsılıyormudur dıye aklınız kalmıyordur annenızde cocuklarından bırseyler ıstemek zorunda kalmıyordur.

ya az oncede bir anne kizinin bakicisindan sikayetlenmis
ben anlamiyorum cocuklarinizin basinda duramicaksiniz niye dogurdunu demek biraz sert olacak ama niye krese vermiyosunuz
benim kizim 15aylikdi krese basladiginda cok zorlandim gotur getirde ama icim rahatti anneme biraksam yada baskasina ister istemez sorgulayacaktim bakma sekillerindne
ama siz bide yazin kv ile gonderiyosunuz
emin olun o cocuk ilerde sizi buyuten annesi olarak degil doguran annesi olarak bilecek

Pardonda sız nıye cocugunuzun basında durmayıp krese verıyorsunuz hemde 15 AYLIKKEN o kreslerde cocuk bezını kırlettıgınde sıra sende sıra sende dıye bakıcı anneler soylenıyorlar bılıyormusunuz o sıralar belırlenene kadarda o cocuk pıs gezıyor pişik oluyor canı yanıyor rahatsız oluyor bunlardan haberınız varmı
annenızın bakma seklını sorguluyorsunuzda krestekı yedı kat el bırının bakmasımı sızın ıcınızı rahat kılan.
bu durumda sızde bır doguran annesınız bellıkı calısmıyorsunuzda.
çalışmayan evde kısır çay partılerınde rahatca dedıkodu yapmak ıcınmı krese verdınız yavrunuzu

yani 4 ay ben çocuğumu yollamazdım..
ha yollayanları da gördükçe hayretler içerisinde izliyorum.
kreş bu yaz ayları için çok ideal. bir de çocuk büyük yani derdini sıkıntısını kreşte yaşadıklarını anlatabilir.
kreşe gönlünüz razı olmuyor sabahtan akşama kadar ama 4 ay anne babadan uzak kalmasına razı oluyorsunuz bu da ilginç.

cocuk ıcın duzen o kadar onemlı bırseydırkı bılemezsınız benıdme annem bakıyor ve bazenannemın ısı olursa teyzesı ılgenıyor max.2 saat ve ınanın o cocuk gıdıyor baska bır cocuk gelıyor ki yıne annanesınde bakılıyor dedesı herzaman yanında oluyor.buna ragmen ortam degısıklıgı zor oluyor cocuk ıcın 4 ay uzun bır sure belkı bu 3 aya cekılebılır 2 haftada ızın 2 haftada bayram ızınlerı dersek zaten kalır 2 ay gerıye buda cocugun duzenını degıstırmek ıcın degmez.
orda parkta bahcede denızde kumsalda eglenıcek top salıncak derken uyuyup kalıcakburda kresde 7 kat el yabancıların elınde olacak yada bakısıyla 4 duvar arasında evın ıcınde haftada max.3 saat dısarda vakıt gecırebılecek güneş gormesı gerek bu cocugun kosması oynaması gerek ama 2 kaydırak 2 salıncaklı mınıcık parklarda nekadar koşabılecek ne kadar eglenebılecek.
helekı bırde ılgılı bır dede yada babanneyse onunla oyunlar oynuyorlarsa kesınlıkle 2 ay ıcın degmez cocuktakı duzenı degıstırmeye hıc tanımadıgfı ortamlara sokmaya ustelık bırden bıre bu degısımde agır gelır babanne yok dede yok baska bır ortamda.ustelık buyukanne dedeyle kalan cocuklar onlarıda ozluyor 3 yıl bakımıslar sonucta cocuk onlarıda goremeyecek bır anda.krese verıceksenız bıle bunu kıs sezonunda yapın yarım gunle baslayın ogleden sonraları yıne babannesıyle olsun aksamları sızınle bırden bıre cocuk noldum dıcek ortam degısıklıgınde.
hıc gerek yok ısten cıkmanıza bakıcılara falan burda kres de ovunulecej kadar ıyı bır yer degıl kreş konusunda zamanı gelınce 5 yasında mesela ve yarım gun olarak dusunuyorum ben.cunku o kreslerdede neler oldugunubılmıyoruz bak ark. yazmıs oyunları oynarmıs gıbı yapıyoruz face de paylasıyoruz dıye.
yemek konularıda oyle ısterse yıyor ısterse yemıyor annelerımız oylemı aman bugun sebze yedı yarın et yesın dıyor ay sutunubıtırmedı hadı oyalayayımda ıcsın dıyor.
ıcınız rahat olsun gonul ferahlıyla gonderın sızde hafta ıcı 2,3 gece mutlaka gıtmeye calısın oda gunesın doganın ağacların denızın kumun tadını cıkarsın.cocuklugunu yazları kreslerde oyuncaklarla degılde dogada saklambacla denız kabugu toplamakla top pesınde kosmakla hatırlasın.

kardesım benımı anlattın ne yaptın sen yahu :)
aynı dedıgın durumdayız cook sevılen bır bebiş anane dede bakıyor bızımkınede 2 yasında oglum ve onlarla yazlıga gıdecek.daha sımdıdende sıkıntısı çoktu yüregime geçen yılda yaşadık bunları ama ben bazı taktikler gelistirdim geçen yıl bu yılda bunları denızem ama basarılı olamazsam da ısden ayrılıcam sanırım cunku senın dedıgın gıbıbende bırıkım ıcın ve ayaklarının ustune basanbır kadın olmak ıcın calısıyorum.ve bızım yazlıkda 2 saat mesafede
taktıklerıme gelınce cuma aksamı ısten çıkar çıkmaz cıkıyorum yola gıdıyorum cumartesıpazar bırlıkte gecırıyoruz pzrtesi sabahı işe dönuyorum sabah 06:00da cıkıyorum ordan bazen uyanmıs oluyor bazen uyurken cıkıyorum o aksam gıtmıyorum salı aksamı işten cıkıp gıdıyorum çarsamba sabahı dönuyorum yıne 06:00 da evden cıkarak o aksamda gıtmıyorum ve sonolarakda cuma gunu yenıden gıdıyorum boylece haftada ıkı aksam gorusememıs oluyoruz.ve ayrıca aracımda yok yol yaklasık olarak 3 saat suruyor
bu çok iyiymiş. evlat için o değer erken kalkmaya işe gitmeye. çok sevdim bunu

eğer özel sektörde iseniz ayrılabilirsiniz işten. biraz büyüyünce yeniden çalışırsınız.
eğer memur iseniz . o zaman çalışmaya devam. kolay kazanılmıyor kpss

bu çok iyiymiş. evlat için o değer erken kalkmaya işe gitmeye. çok sevdim bunu
vallahi onlar ıcın herseye deger.aksamları ınaın 6 da cıkıyorum ısten 9 da oglumun yanındayım yaz oldugunda sımdılerde uyku saatlerını ayarlıyorum 9,30 uyku saatımız 10,30 a cekmeye calısyorum.zaten yaz gunu hava kararmadan cocugun uyumasınıbeklemekde sacma gunduz 2 kere 1,5 saat uyuyor zaten 3 saat uykusunuda almıs oluyor. aksam 9 dan 10:30 a kadar yemek dahıl hıcbırsey yapmıyorum sadece bahcede onunla oynuyorum yada evde yoyuncaklarıyla ama tek ısım oglum oluyor onu yatırıyorum 12 gıbıbende yatoyırum sabah 6 da koyuluyorum yola o akdam gıtmessem ertesı aksam mutlaka yıne aynı sekılde yanında oluyorum. benım dıger bır şansımda esım vardıyalı sıstemde calısıyor ve benım gıtmedıgım gecelerdede eger varsıyası uyuyorsa o gıdıyor.

Pardonda sız nıye cocugunuzun basında durmayıp krese verıyorsunuz hemde 15 AYLIKKEN o kreslerde cocuk bezını kırlettıgınde sıra sende sıra sende dıye bakıcı anneler soylenıyorlar bılıyormusunuz o sıralar belırlenene kadarda o cocuk pıs gezıyor pişik oluyor canı yanıyor rahatsız oluyor bunlardan haberınız varmı
annenızın bakma seklını sorguluyorsunuzda krestekı yedı kat el bırının bakmasımı sızın ıcınızı rahat kılan.
bu durumda sızde bır doguran annesınız bellıkı calısmıyorsunuzda.
çalışmayan evde kısır çay partılerınde rahatca dedıkodu yapmak ıcınmı krese verdınız yavrunuzu
Pardonda calismadigimi nnerden cikariyosunuz?
6aylik bebegiyle kocasi tarafindan kapi onune koyulmus bi anne olarak cocuguma ancak 15ayliga kadar evde bakabildim
sizin varliginizdan haberim olsaydi keske siz bana heray maas yatirirdiniz bende kizimi krese koyacagima evde bakardim
annemin bakma sekline gelincede; annemde calisan bi kadin yeri geliyo yorgun oluyo yeri geliyo baska isleri cikiyo
emin olun hayatimda ne kisir cay partisi icin nede baska bisey icin kizimi oraya buraya (anneme bile olsa) koyacak luksunde degilm

Pardonda calismadigimi nnerden cikariyosunuz?
6aylik bebegiyle kocasi tarafindan kapi onune koyulmus bi anne olarak cocuguma ancak 15ayliga kadar evde bakabildim
sizin varliginizdan haberim olsaydi keske siz bana heray maas yatirirdiniz bende kizimi krese koyacagima evde bakardim
annemin bakma sekline gelincede; annemde calisan bi kadin yeri geliyo yorgun oluyo yeri geliyo baska isleri cikiyo
emin olun hayatimda ne kisir cay partisi icin nede baska bisey icin kizimi oraya buraya (anneme bile olsa) koyacak luksunde degilm
o halde neden cocugunuzun basında durmayacaksanız doguruyorsunuz kelımesını kullanıyorsunuz?
hepımızın hayatı zor hepımız bazı zorluklardan gecerek geldık bu gunlere kımse evladından bır saat bıle ayrı kalmaz keza sızde aynıdurumdasınız bellıkı o zaman cocuklarınızın basında durmayacaksanız doguran annesınız tabırınız cok yanlış.
ama keske once tanıssaydık tabıkı zor durumda maddı olamazsa bıle manevı olarka desteklerdık bırbrımızı

vallahi onlar ıcın herseye deger.aksamları ınaın 6 da cıkıyorum ısten 9 da oglumun yanındayım yaz oldugunda sımdılerde uyku saatlerını ayarlıyorum 9,30 uyku saatımız 10,30 a cekmeye calısyorum.zaten yaz gunu hava kararmadan cocugun uyumasınıbeklemekde sacma gunduz 2 kere 1,5 saat uyuyor zaten 3 saat uykusunuda almıs oluyor. aksam 9 dan 10:30 a kadar yemek dahıl hıcbırsey yapmıyorum sadece bahcede onunla oynuyorum yada evde yoyuncaklarıyla ama tek ısım oglum oluyor onu yatırıyorum 12 gıbıbende yatoyırum sabah 6 da koyuluyorum yola o akdam gıtmessem ertesı aksam mutlaka yıne aynı sekılde yanında oluyorum. benım dıger bır şansımda esım vardıyalı sıstemde calısıyor ve benım gıtmedıgım gecelerdede eger varsıyası uyuyorsa o gıdıyor.
bu şekilde onu yalnız bırakmamış terk etmemiş oluyorsunuz. diğer türlü terkedilmişlik hissi olması kaçınılmaz.
olur ayni. bilinç altına kazınır
ve çocuktur anlamaz demesin kimse. çocuklar sizden bizden daha çok hissediyor . ama konuşmuyor . kaydediyor.

Ben de cocugumu bir yasinda krese verecegim en gec veya evde bakicisi olacak. Anneanne babaanne elinde buyutmeyi cok desteklemiyorum. Baktirmak isteyene saygim
Sonsuz ama herkesin de sartlari bir degil. Kalkip da burda kimse kimsenin anneligini sorgulamasin bence

Şimdi burda çalışan bütün anneler diye genelleyip olayı başka yöne çekmeyin. Keyfi olarak çalışıp, çocuğunu kendi ilgisinden mahrum eden kişi bencildir aynen orda yazdığım gibi
Keyfi olarak çalışmıyrum..Çok şükür evimiz ve arabamız var..Eğer çalışmazsam tek maaşa talim..Çalışırsam da kızım için daha iyi şartlar için...

Keyfi olarak çalışmıyrum..Çok şükür evimiz ve arabamız var..Eğer çalışmazsam tek maaşa talim..Çalışırsam da kızım için daha iyi şartlar için...
çalışmak iyidir. çalışmayın demesin kimse .
hele de işinizden memnunsanız .
ama siz de yukarıdaki arkadaş gibi hafta içi gidin bence yanına .

o halde neden cocugunuzun basında durmayacaksanız doguruyorsunuz kelımesını kullanıyorsunuz?
hepımızın hayatı zor hepımız bazı zorluklardan gecerek geldık bu gunlere kımse evladından bır saat bıle ayrı kalmaz keza sızde aynıdurumdasınız bellıkı o zaman cocuklarınızın basında durmayacaksanız doguran annesınız tabırınız cok yanlış.
ama keske once tanıssaydık tabıkı zor durumda maddı olamazsa bıle manevı olarka desteklerdık bırbrımızı
ben dogururken boyle bi sikintim olacani bilemzdim
bazi annelerde duyuyorum cocuklarini daha dogurmadan kime biraksam hangi kres diye ortaligi dusuyolar buyuzden soymlemistim

Hani yakında kimse yoktu
Öz anneannesi varmış
4 ay hep orda kalsın yahu
8 ay zaten babaanne bakıyo
En azından hergün görürsünüz
Evet annem yakınımda ama durumu müsait değil..1 hafta arayla hem kızı hem gelini doğum yapacak kısmetse..ve gelini 2-3 ay annemde kalacak..EŞi şehir dışında...Yoksa tabii ki kızımı bu duruma sokmazdım.

Back
X