Kızım...

Kreşe bırakmayı düşünmüyorsan bence biraz daha dişini sık. Bende çocukken annem çalışırdı. Biz ablamla akşama kadar annemi beklerdik. Sıkıntı değil, çocugunla birlikte oldugunda telafi edersin...

Gerçekten sizi bu şahane ön yargılarınız için tebrik ediyorum

ben de sizi bol kafa karışıklığı şahane bahane bulmalarınız için tebrik ediyorum.
bi arkadaşın yazdığı gibi ha gayret diyorum.
bir de merak ediyorum tüm alternatiflere kapalıysanız paranız kıymetliyse kreşe vermiyorsanız işten çıkmak aklınızın ucunda yokken çocuğu göndermek zaten aldığınız bir kararsa konu neden açılır ?
neden kapattırılmaz?

Bu işin çözümü çok basit ama onda da mutsuz oluyorum diosunuz o zaman çocuk sahibi olmayı değilde bi yavru köpek sahiplenseydiniz zamanında

Pardonda sız nıye cocugunuzun basında durmayıp krese verıyorsunuz hemde 15 AYLIKKEN o kreslerde cocuk bezını kırlettıgınde sıra sende sıra sende dıye bakıcı anneler soylenıyorlar bılıyormusunuz o sıralar belırlenene kadarda o cocuk pıs gezıyor pişik oluyor canı yanıyor rahatsız oluyor bunlardan haberınız varmı
annenızın bakma seklını sorguluyorsunuzda krestekı yedı kat el bırının bakmasımı sızın ıcınızı rahat kılan.
bu durumda sızde bır doguran annesınız bellıkı calısmıyorsunuzda.
çalışmayan evde kısır çay partılerınde rahatca dedıkodu yapmak ıcınmı krese verdınız yavrunuzu

bunlar şehir efsanesi mi acaba?
her kreş böyle değil, nereden çıkarıyorsunuz,
tıpkı her anane babannenin süper bakıcı olmadığı gibi.

benim bir çok arkadaşımın da babanne bakması sonucu çocuklarında aşırı şımarıklık ve yemek yeme problemleri oluştu.
ne yapayım, tüm babanneleri kötüleyeyim mi...

Keyfi olarak çalışmıyrum..Çok şükür evimiz ve arabamız var..Eğer çalışmazsam tek maaşa talim..Çalışırsam da kızım için daha iyi şartlar için...
Biraz daha büyüdükten sonra daha iyi şartlar için çalışmayı tercih etseniz hem kızınız hem siz mutlu olursunuz.. Daha okul çağına girmemiş hadi 7-8 yaş olsa neyse. Sıkıntınız yok aslında ama kendiniz için sıkıntı çıkarıyorsunuz

1-Evet kreş olmaz,alacak kimsem yok..Sabah 7'de bırakıp akşam iş çıkışı 7'den ben yada eşim alacak.
2-2 saat yol tepemem diye bsy kullanmadım..EŞim bazen geç saatlere kadar kalabiliyor,o yüzden hafta sonu dışında şartları zorlayacağız.
3-Annemde 1 saatlik uzağımda ama başka bir mesajda da yazdım kızı ve gelini 1 hafta arayla doğum yapacak.Ve gelini annemde kalacak..Eşi şehir dışında..O yüzden bu şartlarda kızımı anneme bırakamam..Ancak Temmzu gibi gelini gittiği zaman alacağım kızımı.

Sanırım net oldu cevaplarım ..

kreş olmaz, bakıcı olmaz, annem bakmaz, gelip gidemem, işten ayrılamam... eee neden konu açtınız o zaman? 4 ay ayrı kalın bişey olmaz diyelim diye mi? eğer öyleyse kolay kolay kimse söylemez bunu.

İçimi rahatlattınız biraz ya da sanırım duymak istediğim bunlar..Yazlık yer,temiz hava,arkadaşlar...
Neden vicdanınızi rahatlatmaya ihtiyaç duyuyorsunuz ki ?
Yanlış yapıyorsunuz açık ve net.
Para lazımmış mutluymus temiz havaymis cartmis curtmus bunların hiç biri çocuğunuz ile gecireceginiz 1 snden bile önemli değil.
Calismazsam mutsuz olurum diyorsunuz
Arkadaslar krese gönderin diyorlar bende olmaz diyorsunuz
Yazlık çok iyi hem babaannesi yanında diyorlar aaaa evet temiz hava deyip vicdanınızi rahatlatmaya çalışıyorsunuz.
Mutsuz bir çocuk yetişiyor yazık çok üzüldüm o çocuğa anneden babadan ayrı bir haftasonları görüyor gece yorgan başına çekip aglaya aglaya uyuyordur anne kokusuna hasret
Maddi durumum iyi calismazsam mutsuz olurum da ne demek..
Siz mutsuz olmayın diye çocuk mutsuz

kreş olmaz, bakıcı olmaz, annem bakmaz, gelip gidemem, işten ayrılamam... eee neden konu açtınız o zaman? 4 ay ayrı kalın bişey olmaz diyelim diye mi? eğer öyleyse kolay kolay kimse söylemez bunu.
Katılıyorum aynen.
Zaten her şeye kapalı ne yapalım biz de diyelim o zaman bişey olmaz 4 aydan yazlıkta bol bol temiz hava alır oh mis.

Bu arada bakanları da düşünmek lazım. Ben kv den biliyorum görümce min çocuğuna bakıyor 7 yıldır. Kadın yıldı artık. Torununu çok seviyor ama hayatı tamamen ona endeksli.
Size gelince siz vermiş olduğunuz kararın onaylanması için acmissiniz konuyu.
O yüzden ne söylense boş. Çünkü her şeye bir cevabınız var maşallah.

ben de sizi bol kafa karışıklığı şahane bahane bulmalarınız için tebrik ediyorum.
bi arkadaşın yazdığı gibi ha gayret diyorum.
bir de merak ediyorum tüm alternatiflere kapalıysanız paranız kıymetliyse kreşe vermiyorsanız işten çıkmak aklınızın ucunda yokken çocuğu göndermek zaten aldığınız bir kararsa konu neden açılır ?
neden kapattırılmaz?
Bende saçma sapan yorum yapanların engellenmesi taraftarıyım

Bende saçma sapan yorum yapanların engellenmesi taraftarıyım

ben de saçmasapan evladını bırakıp annelik oynayacağım diye konu açanların konu açmayıp bizi yormaması taraftarıyım.
not : sonra da konu açarlar kaynananm kızımın herşeyine karışıyor diye .karışır tabi annelik hakkını ona veren sizlersiniz .(ilerde konu açma potansiyelin var ondan peşin peşin yazayım dedim)

Eğer ihtiyacınız yoksa çalışmayın.. Çocugunuz daha çok küçük en güzel zamanları söyle düşünün bir daha hiç bu yaşta olmayacak neleri kaçiriyorsunuz.. Çalismasam mutsuz olacağım diyorsunuz.. Asosyal olmaktan mi çekiniyorsunuz? Alın çocuğunuzu hergün farklı aktivite yapın bol bol foto çekin ilerde birgün lazım olur :anne:

Eğer ihtiyacınız yoksa çalışmayın.. Çocugunuz daha çok küçük en güzel zamanları söyle düşünün bir daha hiç bu yaşta olmayacak neleri kaçiriyorsunuz.. Çalismasam mutsuz olacağım diyorsunuz.. Asosyal olmaktan mi çekiniyorsunuz? Alın çocuğunuzu hergün farklı aktivite yapın bol bol foto çekin ilerde birgün lazım olur :anne:

derdi üzüm yemek değil canım bağcı dövmek .şimdi pişkin pişkin yorumlar yapar sanki gereksiz konu açtığının farkında değilmiş gibi.

Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
Hayatım boyunca çalışan bir annenin kızı olduğum için gurur duydum. Evet bana da babaannem baktı, ben de bazen 2-3 hafta aralıksız annemi göremiyordum. Ama ben çocukken maddi ve manevi açıdan hiç yokluk görmedim. Çünkü kendi ayakları üzerinde duran bir annem vardı ve benimle geçirdiği vakitleri olduğu gibi bana harcıyordu. Çalışmaya alışan kadınlar eve dönünce depresyona girebiliyorlar. Annem de ağlardı, ama ben şimdi düşünüyorum da iyi ki ağlaya ağlaya çalışmış...

Ayrıca annemin hep çok güçlü ve mükemmel bir kadın olduğunu düşündüm ve düşünüyorum. Onun çalışıyor olması bana hep güç verdi... Annem de sizin gibi çalışmazsa depresyona girebilecek bir kadın. O yüzden çocuk olarak asla tercih etmezdim çalışmamasını. Ayrıca dede ve babaannemle büyüdüğüm için de çok Mutlu bir çocukluk geçirdim. Annemle babamın gençliklerinde yaşadıkları küçük ev problemlerinden uzak büyüdüm.

Bana o yüzden hep garip geliyor "mutlaka evde çocuğunla ilgilenmelisin" idealistliği. Her kadın evde sadece çocuğuyla ilgilenerek mutlu olamıyor. Eğer böyle bir kadınsanız kesinlikle işinizi bırakmayın. Siz eve döndüğünüzde çocuğunuz sizin depresyonunuzu çekeceğine siz çocuk hasreti çekin bence (bunu kötü bir şey olarak söylemiyorum annem de hep böyle düşündüğünü söylerdi bana). Hem düşünüyorum da annem hasretime dayanamayıp işi bıraksaydı ve bundan dolayı küçücük de olsa mutsuzluk gösterseydi ömrüm boyunca buna sebep olduğum için suçluluk hissederdim...

konu sadece paraya ihtiyacınız olup olmaması değil sizin kendi ayaklarınız üzerinde durmanız ilerde ne olacağı belli değil Allah korusun boşanması var ölümü var annem 3 tane kızıyla 36 yaşında dul kaldı babam vefat etti keşke çalışşaydı iş hayatını bilseydi Allahtan babam memurdu ve maaşı kaldı bize burda demişler ya para için kendi mutsuzluğunuz için çocuğunuzu yalnız bırakıyorsunuz diye nasıl vicdan sahibisiniz babamın maaşı kalmasaydı annem hiç bilmediği iş hayatına güç bela atılacak belki para kazanacak belki kazanamıyacak 3 tane çocukla ortada kalacaktı annem. bizimde durumumuz çok iyiydi annem genç yaşta evlenmiş hiç çalışmamış durumu iyi olduğu içinde çalışmaya ihtiyacı olmamıştı... bence çalışmaya devam edin 4 yaşına geldiğinde kreşe verirsiniz yanınızda olur çocuğunuz yazılanları hiç takmayın annesiniz tabi vicdanınız sızlayacak ama emek olmadan rahmet olmazmış Allah çalışanı sever. birde bu işin emekliliği var burda demişler ya ihtiyacınız olmadığı halde çalışıyorsunuz diye onlar kocalarının ellerine bakarken siz emekliliğinizin keyfini doyasıya süreceksiniz...

Çalışmanın yanlış olarak nitelendirilebilecek bir yönü olabilir mi? Para kazanmanın, geleceğinize yatırım yapmanın, eş eline bakmamanın, ekonomik özgürlüğe sahip olmanın nesi yanlış?

Kazanılan para ile çocuk ile geçirilecek vakti kıyaslayan irrasyonel kadınlara şaşırıyorum.

Çalışmanın yanlış olarak nitelendirilebilecek bir yönü olabilir mi? Para kazanmanın, geleceğinize yatırım yapmanın, eş eline bakmamanın, ekonomik özgürlüğe sahip olmanın nesi yanlış?

Kazanılan para ile çocuk ile geçirilecek vakti kıyaslayan irrasyonel kadınlara şaşırıyorum.

Konu sahibine zaten vay efendim sen nasıl çalışırsın denmemis ki. Bizlerde çalışıyoruz. Ancak o 4 ay ben ne yapacam demiş. Öneriler sunulmuş her şeye olumsuz cvp vermiş.
Eee insanlarda der tabi kardeşim sen ne istiyorsun ona yok buna yok.

Back
X