Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü normalde öyle sade et yemediklerine eminim. Ayrıca siz hiç mi değer görmediniz? Bence bir kayınvalide yılda evine bir kere gelen torununa çocuğuna günde bir öğün de olsa sevdiği yemeği yapar. Ben olsam yaparım, önüne dizerim her şeyi.
Tamam siz olsaniz yaparsiniz bende yaparim ama o kadinin huyu bu demekki yapmiyor ee yapmadi diye de cocugu ac birakmak mantiklimi yani. Kadin yemek yapmiyorsa cocugun suçu ne. Kadin size uyuz olmus belli bilerek yapmis yemekleri siz kac yasindasiniz kv niz kac yasinda insan. Belki siz iyi davransaydiniz kadin da size ozel yemek yapardi. Onu yemem cocuk bunu yemez et oylemi yenilir diyene kadar anne cekil ben yapayim deseydin. Kv niz gelinim geldi diye sizden hizmet beklemis sizde ondan hizmet beklemissiniz😂 sizi sevmedigi icinde size gore yemek yapmamiş.
 
Bu arada yabancı evde de (kına evi) hazırlıksız gitmişseniz ve çocuğunuz acıkmışsa mutfağa girilir (mutfak hep kalabalıktır) çocuk açıktı durmuyor eline verebileceğimiz bir dilim ekmek var mı diye sorulur, o mutfakta o çocuğun karnı doyurulur.
Öylece oturup çocuk aç ondan ağlıyor dediginizde size gülmüşlerdir, ayıplamışlardır. İyi ki biri, babasını çağırın da karnını doyursun bari çocuğun, dememiş.
Bence de yerinden kalkıp bir küru ekmek vermemiş çocuğu açlıktan ağlattip büyük gelinin yemek getirmesini beklemiş. Ev boşken 1 avuç makarna 2 kaşık bulgurda mi haslayamadi ?? 22aylik bebek zaten ne kadar yiyebilir ki ?
 
15 gun kayinvalidemde kalacagim diye 1000km oteden migros sanal market siparisini kayinvalidemin evine verip, pekmezinden tutun şampuanina kadar almistim.
2 gunde bir kizima özel 3 öğünlük yemek pisirdim. Cocugunuzun açlık durumu annesi olarak oncelikle sizi ilgilendirir. Cocugun yiyecegi bisey yoksa esinizi yollarsiniz bakkala markete ne lazimsa alir gelir. Esinizinde onceligi cocugun yemegi olmaliydi. Bu kadar dramatize etmeye gerek yok.
 
Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Üşengeç ve umursamaz bir kadın demek ki. Giderseniz yinr aynı seylerin yaşanacağını ve yemekleri sizin yapmanız gerektigi gercegini bilerek gidin gidecekseniz. Yemek hazirlanirken menuyu birlikte kontrol edin. Baktin size uymayan seyler bi cesit de hemen siz yapiverin. Başka yapılacak bir sey yok maalesef, işine gelirse bizde böyle diyor açıl açık.
 
Valla isterse mutfakta yapiliyor olsun o kina her turlu ben o yemegi yapardim aksi mumkun degil.
Ben dedemin taziyesinde o hengamede bile bebeğimin yemeğini hazırladım düğün dernekte neymiş. Ki k3ndi ağzıyla söylüyo evde kalabalık yoktu diye. Neden kınada oyle bi ortam olmuyormuş konu sahibi
 
Buradan bu sonucu mu çıkardınız? Ben yapınca yiyorlar ama?
Ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü normalde öyle sade et yemediklerine eminim. Ayrıca siz hiç mi değer görmediniz? Bence bir kayınvalide yılda evine bir kere gelen torununa çocuğuna günde bir öğün de olsa sevdiği yemeği yapar. Ben olsam yaparım, önüne dizerim her şeyi.
Siz çok mi değer gördünüz ailenizden? Bu yüzden mi kayınvalideye karşı tepkiniz? Anneniz sizi ve torunun önüne diziyor mu her seyi, el üstünde mi tutuluyorsunuz her daim çok merak ettim.
 
Aynen öyle. Mesela bir gün sadece et kavurdu. Anne bu ne dedim? Et ekmek yeriz, biz böyle doyuyoruz dedi. Olur mu öyle şey dedim? Et de şart olmuş zaten. Yanına salata pilav falan yapayım dedim, 10 kişilik salata ve pilav yaptım kızım bacaklarımda geziyordu hatta yaparken. Akşam yemeği saatlerinde ilgi ister. Sonra bir de ayran yap dedi hatta onu da yaptım. Ertesi gün kayınpederime balık yaptırdı. Bu arada kendisi yattı, uzandı bir yoğunluğu yoktu yani. Bu kadar detay vermedim diye linçlendim resmen. Onun niyetini ben bildiğim için detay vermedim ama vermek lazımmış .
Ayy ne detayi Allah askina anlattikca batmissiniz triplerinize bi bakın bi zahmet gidiyorsunux isin ucundan tutacaksiniz bu ne dusunce tarzi . Yemek yaparken kızım bacaklarımda geziyor demişsiniz kendi evinizde yemek yapmıyor musunuz ? İlk defa mı oluyor bu Hangimiz yemek yaparken çocuğumuz bacaklarımızda gezmiyor. Bir de Ayran yaptırmış size vah vah kadına bak neler olmuş öyle sanki atom parçaladımız 😂 pess.
Bencede yazın gitmeyin siz kayınvalideniz eminim gıcık olmuştur kadına yazık.
 
Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
Kimse sizden 10kisilik yemek beklememis ki ailecek dışarı çıkıp yemek yiyorsunuz ama sadece 1 ogun yetecek malzeme mi aliyordunuz ? 22 aylık bebeğinize yapacak kadar makarna bulgur yapsaydiniz dibine kadar haksizsiniz tek torun diye dünya etrafinda dönsün istemissiniz de işler yolunda gitmemiş.
 
Siz çok mi değer gördünüz ailenizden? Bu yüzden mi kayınvalideye karşı tepkiniz? Anneniz sizi ve torununa diziyor mu her seyi, el üstünde mi tutuluyorsunuz her daim çok merak ettim.
Gerçek değeri görmüş olsaydı, bunlara takılmazdı bence.
 
Iste buradaki tüm hanimlarin söylediği olay da bu, galiba biraz abartmayi seviyorsunuz. Dünyadaki tek 22 aylık bebek sizin evladınız, dünyadaki tek anne de sizmişsiniz gibi davranıyorsunuz, burada size yorum yazan neredeyse tüm hanimlar aynı yollardan geçmiş ve size yorum yaptiklarinda onlara esip gürlüyorsunuz. Ben kayinvalidemin evinde her kurban bayramı zeytin peynir yemesem aç kalırım, çünkü kurban eti yemem, bir güne bir gün "anne bana ayri yemek yap" demedim, bir gün eşime "annen beni aç bıraktı" demedim. Onu geçtim, her köye gittiğimde alerji olup hastanelik olurum (abarti degil gercek), tüm vücudum beni aglatacak kadar kabarir ama bir kere bile eşime "ben buraya gelmem" demedim. Sizin geçinmeye gönlünüz yok, üzgünüm.

10 kişiyi de abarttı. sordum cevap vermedi.
halbuki onlar 4 kişi demişti 3 te bunlar 7.
genel yapısı bu demek ki. açlığıda abartmış o yüzden.
 
Aşırı gereksiz kinlenmissin. Yemek yapacak malzeme yoksa en azından bir çorba yapacak biseyler vardır kendin yapabilirdin. Kayınvalidene kinleneceksin diye çocuğu aç birakmissin. Büyük eltiden senin çocuğuna ne. Kime salça olacağını sasirmissin. Olan çocuğa olmuş
 
Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.

Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.

Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.

Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.

Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Siz yapsaydiniz keşke yemeği
 
Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.

Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.

Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.

Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.

Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Boyle sacma bi konu gormedim o evin gelini olarak o yemegi senin yapman lazimdi bence kaynan patlicanli yemek yaparak sana ayar vermis yani yasli kadindan hizmet beklicene ayda yilda bir gidecen insana en azindan esinin ailesi diye saygi duyup hizmeti senin yapman gerekirdi senin cocunun aclini bence senin dusunmen lazm kimse mecbur deyil hele hele elti hic deyil bu tavrini duzeltmelisin ve esini seviyorsan bukadar kin beslememelisin onun ailesine bir tavsiye sadece bence gidilmesi zamanda git ve gelin olarak sende biseylerin ucundan tut sevgi herzaman sevgiyi dogurur
 
Siz çok mi değer gördünüz ailenizden? Bu yüzden mi kayınvalideye karşı tepkiniz? Anneniz sizi ve torununa diziyor mu her seyi, el üstünde mi tutuluyorsunuz her daim çok merak ettim.
Çünkü sizin bu tavrınız değer görmüş değil değer görmediği ,göremediği için kompleks yapmış insan davranışı bana göre. Değer görmüş olsaydınız aileniz tarafından bunlara bu kadar takilmazdiniz. Değer görmemek insanın suçu değildir ama başkasına hiç mi değer görmediniz derken durup bir düşünmek lazım.
 
Son düzenleme:
10 kişiyi de abarttı. sordum cevap vermedi.
halbuki onlar 4 kişi demişti 3 te bunlar 7.
genel yapısı bu demek ki. açlığıda abartmış o yüzden.
Biraz ilgi beklemiş hanimefendi galiba, bulamayinca da buraya gelip sinirle biraz abartarak yazmış, seviyor az biraz (= ne diyelim, Allah gönlüne göre versin hanimefendinin (=
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X