Bende öyleyim bu konuda, aile apartmanı kendi bahçemize bile bensiz çıkamazlar mümkün değil. Balkonda oturup bakabilirim ama bahçenin arka tarafına giderler, duvardan biri atlar kaçırır diye düşünmekten kendimi alamıyorumKimse kötü niyetli yazmaz size.
Ne geliyorsa çocukların başına güvenli sandığımız yerlerde geliyor.
Elbette kimse çocuğunu hapishanenin bahçesinde bırakmıyor.
Kapının önünde, site içinde, hatta yakın akrabasının evinde.
Çocuğunuz komşunuzun evine gittigi zamanda baska bir komsunuzun evine de gidebilirdi.
Sitedeki bir peyzaj görevlisi, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi tarafından kuytu bir yere de çekilebilirdi.
Bilemedim.. paranoyagim bu konuda. Ve her anne olmalı diye düşünüyorum.
Sizin söylediklerinizi yapmıyor çünkü kişiliğinin gelişme sürecini yaşıyor bir nevi inatlaşma var aranızda.Sürekli anlatıyorum zaten mantığına yatacak şekilde. Anladığını da söylüyor zaten. Ama kendince açığımı buldu. Yapmasını istemediğim şeyleri yapıyor, sonra özür diliyor.
Komşulara beraber gidip geliyoruz sık sık. Sadece yalnız gitmesi fikri bana hala uygun gelmiyor.
Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.
Sanmıyorum. En azından baskıcı bir anne olmamak için dikkat ediyorum. Belki de farkında olmadığım hatam vardır. O yüzden çözüm arıyorum.Sizin söylediklerinizi yapmıyor çünkü kişiliğinin gelişme sürecini yaşıyor bir nevi inatlaşma var aranızda.
Farkına varmadan çocuğun üstünde baskı kurmuş gibisiniz.
Hergün sabah 10 dan akşam 8 e kadar beraberler.Çocuğa ceza vermek yerine konuşun onunla ve çok seviyorsa gittigi arkadaşını haftada 2 gun 1 siz gidin kahveye 1 gün de o gelsin.
Uzun olmasın diye detay vermedim.
Bahçemiz var güvenli. Zaten 5-10 dk da bir mutlaka kontrol ederim. Arkadaşım evine gidiyor dedi. Ben de tamam vedalaşın sen de eve gel dedim ama oraya gitmiş.
Odasına kapatmak derken kilitlemek değil odasından çıkmama cezası.
Bisiklet sürmeyi çok seviyor. Belki onu da yasaklamalıyım 3-4 gün.
Hatamı biliyorum, üzgünüm diyor ama sürekli tembihlediğim şeyi yapması çok sinirlendirdi
Yapıyorum. Her fırsatta onun anlayacağı dilden anlatıyorum. Kendince açık buldu, yapacağını yapıyor, sonra özür diliyor.Bu cezalarda ne var allah askina ya sanki zindana kapatiyor, aç birakiyor. Travma olurmus filan, yok artik. Herseyi bu kadar abartan ailelerin cocuklari disaridaki hayatla tanisinca asil travmayi geciriyor bence.
Bu arada izin vermediginiz seylerin sebeblerini mantigina yatacak sekilde aciklamazsaniz o şeyler havada kalir konu sahibi. Cocuga aciklamasi yapilmali.
Belki yapmasını istemediğiniz şeyleri anlatırken neden yapmaması gerektiğiyle ilgili yeterli açıklama yapmıyorsunuzdur ya da gerekçeleriniz kızınızın aklına yatmıyordur.Sanmıyorum. En azından baskıcı bir anne olmamak için dikkat ediyorum. Belki de farkında olmadığım hatam vardır. O yüzden çözüm arıyorum.
Kuralları dikkate almaması ilk değil. Yaşadığımız en ciddi sorun bu.bu ilk defa gerçekleşen bir mevzu ise sadece uyarı yapabilirsin. sözünü dinlememe mevzusu düzenlilik arz ederse ancak bir ceza söz konusu olabilir. her sözünü dinlemediğinde herhangi bir şeyden mahrum bırakma gibi bir ceza metodu seçersen o zaman sana güvenmez ve haber vermeden istediğini yapmaya başlar.
dediğim gibi ilk sefer ise neden kimseye gitmesini istemediğini belirtir bir konuşma yapıp üzgün olduğunu belirtmen bence yeterli.
Sizin hataniz her ne kadar saydiginiz güzel gorulebilir bir bahce olsa da sonucta siz balkondan oturup seyretmiyorsunuz diil mi illaki iceri giriyorsunuz.. apartmana yabanci biri girebilir sizden izinsiz çıkabilir hadi onlari gectim cocuklar kendi aralarinda meraktan baska seyler yapabilir cocuk o neyin yanlis neyin dogru oldugunu tam ayirt edebilecek yasta diil hataniz onu yalniz indirmekte. Bizim apartman da sizin saydığıniz özelliklerde ama yine de icime simmez onlari tek birakmaya .Sanmıyorum. En azından baskıcı bir anne olmamak için dikkat ediyorum. Belki de farkında olmadığım hatam vardır. O yüzden çözüm arıyorum.
Yapıyorum. Her fırsatta onun anlayacağı dilden anlatıyorum. Kendince açık buldu, yapacağını yapıyor, sonra özür diliyor.
Teşekkür ederim uyarı için.Hanımlar lütfen konu sahibesi kendini yanlış ifade etmiş olabilir, kinaye yapmanıza gerek yok polemiğe sebep olabilirsiniz.
Belki yapmasını istemediğiniz şeyleri anlatırken neden yapmaması gerektiğiyle ilgili yeterli açıklama yapmıyorsunuzdur ya da gerekçeleriniz kızınızın aklına yatmıyordur.
Şahsen çocuğumun benden habersiz ve izinsiz komşu evinde olmasını istemem, site, bahçe, komşular istediği kadar güvenilir olsun, ki maalesef burada gördük 20 yıllık komşular bile neler yapabiliyor.
6 yaş her söylediğinizi anlayacak bir yaş, bazı endişelerinizi aktarırken korkutmayın elbette ama korktuğunuz şeyleri de bilsin çocuk, cinsel istismar vb konularda yaşına uygun bir şekilde anlatırsanız anlar.
Ayrıca arkadaşlara katılıyorum ben dili kullanın, öğüt verir gibi değil de ya da çocuklar zekidir direkt konuya girerseniz yapmasın diye anlattığınızı anlarlar, herhangi bir sebeple bir sohbet başlatarak o sohbeti kendi istediğiniz alana doğru yönlendirip sanki sizin başınıza gelmiş gibi ya da bir arkadaşınızın başından geçen bir olayı anlatır gibi anlatın, onlar hikayelerden alınması gereken mesajı alıyorlar.
Evet olabilir. Bunun dışında daha mantıklı bir gerekçe gelmiyor henüz aklıma.Korkmasin diye zarar vereceklerini soylemediginizi yazmissiniz tabi ki korkutarak yasaklamayin ama "İnsanlari rahatsiz etmeyelim" diyerek eve gitme yasagi koymak pek mantikli bir durum degil. Cunku siz de baskalarina misafir oluyorsunuzdur muhtemelen. :) Neden rahatsiz olsunlar ki diyordur bence.
Cocugum yok ama cocukken bana sacma gelen ve belli bir mantiga oturtmadiklari yasaklar koyduklarinda ailemi dinlemiyordum cunku anlam veremiyordum ve tek amaclari sözlerini dinletmek diye dusunuyordum, oradan yola cikarak yaziyorum.
Tehlikeleri anlatmak onu korkutur, sosyalleşmekte sorun yaşar diye anlatmıyorum.Böyle cezalar vereceğinize tekrar ve tekrar neden izin vermediginizi, tehlikeleri anlatsaniz daha uygun olmaz mı.
3 gün evden çıkarmayınca ilk gidecegi yer yine arkadaş evi olabilir, belli olmaz, çocuk bunlar..
Önemli olan endişelerinizi anlaması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?