Kızıma hasret kaldım..;(((

evet teyzecim herkes kızımı soruyo..akrabalar eş dost çok görmek istiyo merak ediyolar deyin..eğer mazeret bulurlarsa gelsinler burda görsünler gibi ozaman açık açık konuşursunuz siz kimin kızını kimden saklıyosunuz diye..baştan alıştırın aileyi kızınız yılda bi kezde olsa evinize kalmaya gelebilsin bi haftada olsa yeter..ve kızınızın cep telefonu meselesini konuşun kimse ulaşamıyo kızıma rahatca arayamıyo deyin akrabalara ne dicemizi şaşırdık,insanlar yanlış düşünüyo burda kızımın zorla tutulduğunu sanıyo,tabi biz öyle düşüncelerede yer vermemek için ne dicemizi şaşırıyoruz zorda kalıyoruz deyin..ozaman düşüncelerini belli ederler ona göre davranırsınız..zaten bikere yollarlarsa devamı gelir,alıştırmak lazım..herşey yoluna girer zamanla,karıkoca birbirlerinin huyunu iice öğrenirler yerimseniben ,damadınız askere ne zaman gitcek?kızınız kaç aylık hamile?
Sen bütün olanları zaten tahmin etmişsin LuNaRiA kızım hepsi doğru daha dün en samimi arkadaşı geldi sordu ne diyeceğimi bilemedim.Cep telefonu kullanmıyomu onu arıyayım dedi. o kadar kötü oluyorumki o zaman senağlama senağlama Önceleri hemen ağlamaya başlıyodum şimdi ağlayamıyorumda artık göz yaşım bitti inan.Onuda bilmiyodum gözlerim yanmaya acımaya başladı doktra gittim gözyaşın bitmiş dedi damla verdi....Yine öyle artık herkes sorgulamaya başladı akrabalarımız komşularımız devamlı soruyorlar geliyomu diye bazılarına geliyolar demek zorunda kalıyorum artık bıktım çünkü cevap vermekten herkese :1no2: kızım çok uzakta,yada yurt dışında olur anlarım, ama bir saatlik yol herkes yakın diye neden gelmediğini soruyor. tabiki gelmeyincede acaba bir şeymi var diyorlar.Bende damatım bizden çekiniyor biraz ondan çok sık gelmiyorlar diyorum,ne diyeyim.Benim için elalemin ne düşündüğü önemli değildir ama ben kendim daha bir anlam veremedim çevremdekiler nasıl anlasın bilmiyorumkismile Ne zaman askere gideceğini bilmiyoruz eşim babaya sormuş okuduğu için daha 1 yıl ertelemeye hakkı var demiş..Kızım hemen hamile kalmış 4 ayı biraz geçti :emir_bebek: LuNaRiA kızım sana yazarken kalktım kızımı aradım telden anne çıktı.Kızımı vermek istedi bende sizinle konuşmak istiyorum dedim ve kızımı çok özledim en yakın zamanda onu getirin onu görmek istiyorum..Geceleri uyuyamıyorum, onun kokusunu özledim dedim bakalım ne olucak.Kızıma söylüyorum o bir şey yapamıyor dedim siz annesiniz siz söyleyin oğlunuza dedim daha fazla konuşamayacağımı söyleyip kapattım teli tabiiki sonra çok ağladım dayanamadım senağlama senağlama senağlama kusura bakma canım yine uzun olduopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
haber ciktimi kizinizdan? ya siz damatinizla ve kizinizla esinizi alin konusun! bir cep telefonu yok elinde kizinizin kendi oz kizimizi aramaktan cekinir olduk ne yapmayi dusunjuyorsunuz diye sorun acik acik..

Damata samimi ve candan davranin bunlari soylerken.. aklima iyi seyler gelmiyor benim..

Sen bütün olanları zaten tahmin etmişsin LuNaRiA kızım hepsi doğru daha dün en samimi arkadaşı geldi sordu ne diyeceğimi bilemedim.Cep telefonu kullanmıyomu onu arıyayım dedi. o kadar kötü oluyorumki o zaman senağlama senağlama Önceleri hemen ağlamaya başlıyodum şimdi ağlayamıyorumda artık göz yaşım bitti inan.Onuda bilmiyodum gözlerim yanmaya acımaya başladı doktra gittim gözyaşın bitmiş dedi damla verdi....Yine öyle artık herkes sorgulamaya başladı akrabalarımız komşularımız devamlı soruyorlar geliyomu diye bazılarına geliyolar demek zorunda kalıyorum artık bıktım çünkü cevap vermekten herkese :1no2: kızım çok uzakta,yada yurt dışında olur anlarım, ama bir saatlik yol herkes yakın diye neden gelmediğini soruyor. tabiki gelmeyincede acaba bir şeymi var diyorlar.Bende damatım bizden çekiniyor biraz ondan çok sık gelmiyorlar diyorum,ne diyeyim.Benim için elalemin ne düşündüğü önemli değildir ama ben kendim daha bir anlam veremedim çevremdekiler nasıl anlasın bilmiyorumkismile Ne zaman askere gideceğini bilmiyoruz eşim babaya sormuş okuduğu için daha 1 yıl ertelemeye hakkı var demiş..Kızım hemen hamile kalmış 4 ayı biraz geçti :emir_bebek: LuNaRiA kızım sana yazarken kalktım kızımı aradım telden anne çıktı.Kızımı vermek istedi bende sizinle konuşmak istiyorum dedim ve kızımı çok özledim en yakın zamanda onu getirin onu görmek istiyorum..Geceleri uyuyamıyorum, onun kokusunu özledim dedim bakalım ne olucak.Kızıma söylüyorum o bir şey yapamıyor dedim siz annesiniz siz söyleyin oğlunuza dedim daha fazla konuşamayacağımı söyleyip kapattım teli tabiiki sonra çok ağladım dayanamadım senağlama senağlama senağlama kusura bakma canım yine uzun olduopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

çoookk iyi yapmışsınız teyzecim annesine bunları söylemekle,baştan güzellikle söylemişsiniz bakalım ne yapcaklar..bir iki gün bekleyin yine sesleri çıkmıyosa yanınıza eşinizi ve yakın (erkek)başka bi akrabanızı alıp gidin konuşun açık açık..ay varya ben bu aileye çok kızdım,kızınızda nasıl dayanabiliyo diye düşünüyorum..gözünü korkutuyo eşi bence..çocuklada tehdit ediyodur sözümden çıkarsan göremezsin filan diye belki CADIARZU kızınız iyi sabırlıymış,ya orda çooook mutlu alıştı ortama yada dediğim gibi korkuyo bişeylerden..bunu anlamak için herkes bir araya gelsin güzelce derdinizi konuşun siz bunlar konuşulurken bi taraftan kızınızı gözlemleyin anlarsınız hareketlerinden çekiniyomu yoksa mutludamı ses çıkarmıyo diye.. bi soru daha böle şeyler memleketle anlaşılmaz ama nereli damadınız? :enbuyukkk:

açıkcası bir evin üzerine bir ev olmaz illaki sorunlar,tartışmalar vardır yani ama kızınızda çıkıp gelebilir aslında nasıl bir iştir bu anlamış değilim yani. allah yardımcınız olsun teyzecim

çoookk iyi yapmışsınız teyzecim annesine bunları söylemekle,baştan güzellikle söylemişsiniz bakalım ne yapcaklar..bir iki gün bekleyin yine sesleri çıkmıyosa yanınıza eşinizi ve yakın (erkek)başka bi akrabanızı alıp gidin konuşun açık açık..ay varya ben bu aileye çok kızdım,kızınızda nasıl dayanabiliyo diye düşünüyorum..gözünü korkutuyo eşi bence..çocuklada tehdit ediyodur sözümden çıkarsan göremezsin filan diye belki CADIARZU kızınız iyi sabırlıymış,ya orda çooook mutlu alıştı ortama yada dediğim gibi korkuyo bişeylerden..bunu anlamak için herkes bir araya gelsin güzelce derdinizi konuşun siz bunlar konuşulurken bi taraftan kızınızı gözlemleyin anlarsınız hareketlerinden çekiniyomu yoksa mutludamı ses çıkarmıyo diye.. bi soru daha böle şeyler memleketle anlaşılmaz ama nereli damadınız? :enbuyukkk:
Canım telefon ettikten 1 saat sonra bir baktım kızımla damatım kapıda yani hemen yola çıkmışlar:lepi: :lepi: :lepi: zemuszemus nasıl mutlu oldum bir bilsen anlatamam .Neyse oturduk sarılıştık doya doya ama sevincim yarıda kaldı, hemen damatım anne çok kalamıycaz işlerimiz var 1 saatliğne geldik dedi bende o arada kimi bulabildiysem haber verdim konu komşuya görsünler kızımı diye özlediler çok.Birde onlarında kızımı gözlemlesinler bakalım hayatından memnunmu mutlumu diye belki ben kızımın evliliğini alıştıramadığım için farkına varamam bazı şeylerin.Birde damatım dediki kızım bize gelmek istiyomuş bir kere söylemiş ona ikinciye söyleyememiş . Annesi demişki götür özlemiş annesi diye o yüzden getirmiş.Neyse burada anlaşılıyoki KONBİNE hanımın dediği gibi bu işte annenin rolüde büyük bence demekki anne isteyince gelecek kızım, ben onunla konuşayım kızımın bizdede kalmasını istediğimi annelik işte bak ben çok özledim diyince nasıl hemen halletti işi yoksa ben damatımdan isteseydim daha çok beklerdim kızımı, onunla kaç defa konuştum getirmedi hiç buyrunnnnnnnnn LuNaRiA kızım çok mutluyum kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan kızımda şunu gördüm eşini çok seviyor senin dediğin gibi mutlu hatta galiba aşık :asigim: Ama derlerya aşk insanın gözünü kör eder diye şu an, onun hiç bir şey umrunda değil sadece kocası var, o yüzdende her şeye evet diyor benim tahminim oradaki yaşam tarzınada alışıyor tabiki böyle olunca. Ama benim korkularım hala devam ediyor yine bilmediğimiz bir şeyler var gibime geliyor bakalım ileride anlıyacaz.Şimdi içim rahatladı biraz kızımı gördüm .Yakın komşumuzda farketmiş kızın mutlu gözlerinden anlaşılıyor dedi zemuszemus zemuszemus Dünyalar benim oldu sanki.Sana çok çok teşekkür ediyorum beni cesaretlendirdiğin için,şimdi en azından sessiz kalmak yok artık. Salı günü yine gelmelerini istiycem kızım anneannesini görmesi için annem yaşlı çok hasta 5 aydır görmedi..Sadece çok kısa kalmalarına daha bir anlam veremiyorum inan çay bile içemedik.Olsun yavaş yavaş onlarda olacak inşallah hayırlısıyla.Yeri gelince damatımlada konuşucam merak etmeyin guclubacismile guclubacismile Damatım aynı memleketli senin benim memleket canım ,sadece ilçeler değişik a.s. a.s. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

[COLOR="[/COLOR][quote="sosyal_bela, post: 14315459"]haber ciktimi kizinizdan? ya siz damatinizla ve kizinizla esinizi alin konusun! bir cep telefonu yok elinde kizinizin kendi oz kizimizi aramaktan cekinir olduk ne yapmayi dusunjuyorsunuz diye sorun acik acik..

Damata samimi ve candan davranin bunlari soylerken.. aklima iyi seyler gelmiyor benim..
[/QUOTE]Artık soruyoruz hepsini canım yeter bekledik. telefon işinide sordum inanırmısın kızım bu durumdan bile şikayetçi değil.Bende istediğim zaman sabit telden kızımı arayabilirmişim.Böyle oluncada bana yapacak bir şey kalmıyor anlayacağın...Aklıma iyi şeyler gelmiyo demişsinya ne onlar biraz açarsan sevinirim.Damata her zaman iyi davranıyorum hep oğlum diyorum hani çekinmesin diye bakalım a.s

off çok üzüldüm canım inanki neden böyle yapıyo bu kocalar anlamıyorumki inan kızında seni çok özlemiştir ama izin vermiyodur büyük ihtimalle...çünkü sende kızının çok rahat konuşamadığını söylüyosun yoksa mutlaka bişiler derdi sana...acaba damadınız size kızıyormu kaçtıkları için...kızına şart koşmuş olabilirmi görüşmiceksin die

açıkcası bir evin üzerine bir ev olmaz illaki sorunlar,tartışmalar vardır yani ama kızınızda çıkıp gelebilir aslında nasıl bir iştir bu anlamış değilim yani. allah yardımcınız olsun teyzecim
Teşekkür ederim....Evet bir evde iki kadın üstelik kadının kızı yok alışmasıda zor biir şey kızm içinde ... ama ne yapalım onun tercihi bu kadar şeyi nasıl kabul etti anlamıyorum,insan ayrı ev ister bari.Askerliği var olursa olsun gidene kadar otururdu yeni evliliğini yaşardı bari.Askere gidince annelerinde bizde sırayla kalırdı diyorum ama bakalım bize göndereceklermi fazla umutlanmayayım yinede a.s

canım dünürlerinizi hep birlikt yemeğe çağırsanız,belki bu şekilde bağlar kuvvetlenir

off çok üzüldüm canım inanki neden böyle yapıyo bu kocalar anlamıyorumki inan kızında seni çok özlemiştir ama izin vermiyodur büyük ihtimalle...çünkü sende kızının çok rahat konuşamadığını söylüyosun yoksa mutlaka bişiler derdi sana...acaba damadınız size kızıyormu kaçtıkları için...kızına şart koşmuş olabilirmi görüşmiceksin die
Damatımın bize kızmasına sebep yok canım benim kızımı istemeye bile gelmediler..Daha bizimle tanışmadan kaçırdı kızımı :olmaz:

Teşekkür ederim canım opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan İnşallah bundan sonrada hep getirir kızımı

ayyy bitanem benim bende senin kızın yaşındayım 4 haftalıkta hamileyim bazen anneme okadar çok ihtiyacım oluyoki...ama bende onları sık göremiyorum aramızda 1 saatlik mesafe olmasına rağmen napim kabullendim artık....RABBİM yardımcınız olsun teyzecim inş bi daha o güzel gözlerin hiç ağlamaz...tekrardan gözün aydın canım benim

Damatımın bize kızmasına sebep yok canım benim kızımı istemeye bile gelmediler..Daha bizimle tanışmadan kaçırdı kızımı :olmaz:

anlıyorum canım bu daha da çok kızdırıyo tabi sizi kızınız peki anne böle böle bi insan var seviyorum die size açıldımı hiç kaçıcak kadar çok mu seviyodu kızınız

canım dünürlerinizi hep birlikt yemeğe çağırsanız,belki bu şekilde bağlar kuvvetlenir
Daha önce yemek işini yazmıştım biz onlara iki defa yemeğe gittiğimiz halde onlar bize hiç gelmediler..Damat yemeğine bile gelmediler 3 hafta boyunca hazır durdum hep gelirler diye yine yok.Bıktım yemek atmaya günahada soktular beni şimdi ramazan yakın iftara çağırırım diyorum bakalım inşllh bilmiyorumkismile

Kızınız kendi de gelebilir ama belki damadınız istemiyordur.

İstememesi içinde ne neden olabilir ki ama ..

Tamam geçmişte tatsız olaylar yaşanmış olabilir ,ama adı üstünde geçmiş.

Sürekli düşünerek de insan kin tutar elbette.

Herzamanda siz gidemezsiniz ki,kızınızın da gelip sizi ziyaret etmesi gerek.

anlıyorum canım bu daha da çok kızdırıyo tabi sizi kızınız peki anne böle böle bi insan var seviyorum die size açıldımı hiç kaçıcak kadar çok mu seviyodu kızınız
Aynen canım o kadar içerliyorumki bu duruma ama yinede benim kızımın mutluluğu önemli benim için..
Bana sadece dediği buydu anne biriyle tanıştım ama şimdilik daha duygularımdan emin değilim ortada bir şey yok,Olursa sizinle tanıştırıcam dedi .Bendende izin istedi görüşmeye diye bir daha eve gelmedi bu kadar canım ben izin vermek istemedim ama anne küçük değilim 25 yaşındayım dedi.(ben kızıma güvenmediğimden değil görüşeçeği kişiyi tanımadığım için izin vermek istememiştim)neyse bunalrın önemi yok artık olan oldu önümüze bakacağız artık.Çünkü geriye gidince kötü oluyorum hep izin verdiğim için kendimi suçluyorumda ondan senağlama senağlama Ağlamak istemiyorum artık çünkü kızım mutlu :nazar:

canım kızının mutluluğundan eminsen sorun yok ozman üzme kendini sende...herşeyin hayırlısı canım...inş mutlulukları hep daim olur

Nedense %90 hep erkek tarafi böyle problemler yapiyor.
Hem kizi kaciriyor, hemde zeytinyagi gibi üste cikip, kizinizi sizden uzak tutmaya calisiyorlar.
Kendi fikirlerince sizlerle görüsürse kiziniz yeniden fikir degistirebilecegini, sizlerin ona türlü türlü akil vereceginizi düsünüyorlardir.
Dua etmiyorlarda sizin gibi böyle iyi dünürlere denk geldik diye, daha cok sorun cikartiyorlar..
Bir evladi Ana´dan uzak tutmak nekadar aci birsey..

ayyy bitanem benim bende senin kızın yaşındayım 4 haftalıkta hamileyim bazen anneme okadar çok ihtiyacım oluyoki...ama bende onları sık göremiyorum aramızda 1 saatlik mesafe olmasına rağmen napim kabullendim artık....RABBİM yardımcınız olsun teyzecim inş bi daha o güzel gözlerin hiç ağlamaz...tekrardan gözün aydın canım benim
ÇOK SAĞOL CANIM yerimseniben yerimseniben BİLİYORUM BANA İHTİYACI VARDIR KIZIMIN AMA BENDE YAKIN ZAMANDA GİDİCEM YANINA NE YAPAYIM DAMATIN GETİRMESİNİ BEKLİYCEM opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan SENDE ÖMÜR BOYU MUTLU OL CANIM KIZIM :nazar:

Back
X