- 19 Mart 2007
- 1.428
- 1.393
- 658
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
yasin-i şerif de geçiyor 2 kere fetva hattını arayıp teyit ettirdimIdil asil ve güzel bir isim.
Kusura bakmayın lakin Ledeyna çok komik geldi... anlamı da pek ınandırıcı gelmedi.
Hemen Türkçe Kuran mealine baktım. Ledeyna "huzurumuzda, bizim yanımızda" demekmiş. Aleyna gibi anlamsız bir isim yani...
hepsinin anlamı güzel anlamları önemli zaten benim için :)Bir tanesini bile begenemedim oy da veremedim.. Bir derece Ahsen.. O da anlam sebebiyle ..
uyumlu bir aile olmak istiyorum. ayrıca eğer benim annemin babamın adı az bilinen isimlerden olup bana çok bilinen eski bir isim koysalardı benim zoruma giderdi.Sizin ve eşinizin isminin modern olması zeynep K oymaniza neden engel anlamadım dogrusu...uyumlu bir aile mi olmak istiyorsunuz..yada etrafınızda yeni nesil isimler var sizin ki geri kalmış mi olacak
teşekkür ederim :)elvin güzel bir isim.
canım sen gönlünden hangi isim geçiyorsa onu koy. o kadar dokuz ay karnında taşıyorsun hakkındır tatlım :)
rşimle benim ismimde değişik ailece yaşarız onu sıkıntı yok :)Şimdi böyle değişik isimler hoşunuza gidiyo ama ismi koyduktan sonra pişman olabilirsiniz. Herkes ismini söylediğinizde anlamayıp tekrarlatacak. Anlamayacak. İsmi çok defa yanlış yazılacak. Bunları düşünün ve tekrar gözden geçirin derim.
arap kökenliyim ben zaten :)Modern isim istemenizde sıkıntı yok yalnız isimleri pek modern bulamadım ben. Farklı ve Arapça olunca modern olmuyor ki, Ledeyna özellikle çok zorlama geliyor kulağa. Asel de öyle. Ahsen hep teyze ismi gibi ve ilk hecesinden dolayı acıklı bi isim gibi gelir bana. Seçenekler arasında en güzeli Elvin, sonra da İdil bence.
evet elfin ismine bakmıştım anlamı küçük yaramaz olduğu için içime sinmediO zaman bende size sizin beğeneceğiniz tarzda birkaç isim önerisinde bulunayım
Elfin
Berre
Sare
Berfu
Mina
Lavin
Lina
Kayla
Anlamları nette var
evet biliyorum çok araştırdım ve araştırmalarım sonucunda erkek bir sahabe adı olduğunu öğrendim o yüzden vazgeçtim ne yazıkkiEslem : arapca kokenli bi isim kuranda allaha teslim olmak anlamindaki ayette geciyor ve bi kac ayette gectigi soyleniyor... Dayanikli en saglam anlamindada soleyen var ayetteki fiil anlaminda olarakta soyleyen var ayet anlamli oldugu icin icinde gecen eslemde anlam buluyor... iki ismede yakisir
tesekkür ederim :)cok degısıkk ısımler bunlar en olabılecek olan idil bence
kusura bakmayın söyleme imkanım yok çünkü bir tek bu konum yok bir çok konum var ve tanınmak istemiyorumIsimlerinizi merak ettim dogrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?