Doğuma Hazırlık kızıma isim arıyorum :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kızım için isimler

• Asel

OY: 9 19,6%
  • Ledeyna

OY: 2 4,3%
  • Ahsen

OY: 7 15,2%
  • Elvin

OY: 11 23,9%
  • İdil

OY: 17 37,0%

• Ankete Katılan
    46
Ben asel ismini beğeniyorum. Birde aden ismi hoşuma gidiyor. Ileride kızım olursa bu iki ismi düşünüyorum. (bu arada bekarım henüz)

Kesinlikle AseL...
bizim bir akrabanın kızının adı olmasaydı ben koyacaktım kızıma

Kesinlikle AseL...
bizim bir akrabanın kızının adı olmasaydı ben koyacaktım kızıma
Teşekkür ederim benim de aklımda ki isim bu zaten yine de sormak istedim benim için daha büyük bir anlamı var aslında benim isminden de oluşuyor asel o yüzden daha çok seviyorum :)

ben de size değişik olarak simin, alize, nazenin, ayda, özüm, amine, selcen isimlerini önereyim ozaman

ben de size değişik olarak simin, alize, nazenin, ayda, özüm, amine, selcen isimlerini önereyim ozaman
nazenin annemin adı :)
simin ismi kardeşimin adına çok yakın o yüzden düşünmedim bi de ailemizde simay var daha yeni doğdu onu da çağrıştırmasın.
alize en çok kullandığım örgü ipi markası yakıştıramam çocuğuma :)
ayda aklıma geldi ama eşim dünyada ayda güneşte gibi espri yaptı
özüm güzel isim eşime sorayım
amine çok eski ama çok güzel bir isim peygamberimizin annesinin adı ama işte eski isim
selcen selcan sercan ailemizde üçlemesi bulunan isimler.

ya benim en büyük takıntım; büyük bir aileyiz ve sülale içindeki isimlerden birini kullanmak istemiyorum. belki bayramdan bayrama ya da anca bir düğünde dernekte karşılaşacak bile olsam aynı isim olsun istemiyorum. ki öyle birşey ki bu takıntı eşimin ailesini de aynı şekilde irdeliyorum.

aslında çok normal isimler vardı hayalimde küçüklükten gelen ilerde kızım olursa şu ismi oğlum olursa şu ismi koyarım diye ama evlenince bütün hayallerim suya düştü. çünkü beğendiğim kız isimleri inci ipek tarzında isimler eşimin kuzenlerinin adları.

Inci, Ipek tarzı isimler ve anketteki isimler arasında çok büyük bir fark var yalnız... Inci ve Ipek sade, kibar isimler. Anketteki isimlerden bir tek Idil o tarzda. Ledeyna mesela sırf marjinal dursun diye seçilmiş bir isim gibi. Ahsen ve Asel zaten muhafazakar kesimin son gözdeleri...

Birkaç önerim:

Ilgın
Işıl
Işın
Oylum
Berin / Berrin
Fulya
Aylin
Elçin
Eyşan
Yakut
Ilke
Iclal
Selen
Seren
Esin
Buse
Cansu
Mine
Rüya

teşekkür ederim tercihim hep kibar isimlerden yanaydı ama ben hamile kalana kadar herkes kullandı. inci ve ipek favorimdi eşimin kuzenlerinin adları nehir düşünürdüm eşimin kuzeni koydu geçen sene. derin demiştim o da var ailede bende mecburen başka isimlere yöneldim.

muhafazakar değilim ama arap kökenliyim o yüzden ahsen ve asel ve de ledeyna yakın geldi bana kökenden kaynaklı sanırım :)
sizin tavsiyelerinize gelince ılgın ve ışıl yakın arkadaşlarım o yüzden eledim
oylum soyadımıza uymuyor çünkü o harfi çoğunlukta bi soyadımız var kaba kalıyor ne yazıkki
berin arkadaşımın kızı
fulya da hemen hemen aynı şekilde soyadı uyumsuzluğu
aylin ismi adıma yakın olabilir
elçin arkadaşım
yakut değilde zümrüt düşünmüştüm ama vazgeçtim
eyşan eşimin eski sevgilisinin adı
ilke olabilir güzelmiş :)
iclal isminde söylemde sıkıntı yaşıyorum ne yazıkki :)
selen seren isimleri de var çevremde
esin cansu ve buse hiiiiç sevmediğim üç insanın adı
mine teyzemin adı :)
rüya olabilir aslında güzelmiş teşekkür ederim :)

uyumlu bir aile olmak istiyorum. ayrıca eğer benim annemin babamın adı az bilinen isimlerden olup bana çok bilinen eski bir isim koysalardı benim zoruma giderdi.
Cok sacma dusunuyorsun isimlerin anlamlari a bakip dinle ilgili biseler koyuyorsun ama hala modern modern diyorsun neymis esinle isminiz cok merak ettim valla

Cok sacma dusunuyorsun isimlerin anlamlari a bakip dinle ilgili biseler koyuyorsun ama hala modern modern diyorsun neymis esinle isminiz cok merak ettim valla
Düşüncemi saçma diye nitelendirmek sizin haddinize değil lütfen saygı sınırlarını aşmayınız. Alıntıladığınız yazı da modern mi yazıyor yoksa az bilinen mi????
İlla modern olsun demiyorum bunun ayrımına varın
Modern ya da az bilinen diyorum
Benim ismimden sizene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…