Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben konuyu okurken kendimi onun yerine koyarım öyle cevap veririm ,

sizin konuda kalbim sıkıştı , ileride ben ne yapacam bilmiyorum , benımki tek çocuk belki bende giderim diye düşnüyorum gerçi hiçççç istemiyor ama giderim sanırım ,

allaha emanet olsun hepsi

Ona da sorarsanız hiç bir zaman tam anlamıyla başarılı olamadığı matematik dersinin Ankara da olması ve İzmir'de olmaması sebebiyle istiyor

Bence kızınız da haklı. Şimdiden derten kalacağını düşünüyor. Maalesef kendini şartlamış. İzmir’deki bölüme daha çok ısınmış. Maddi sıkıntınız yoksa gönderin bence.

18 yaşından beri izmirde yaşıyorum, okumak için geldim , geri dönmeyi de düşünmedim..bu arad 2 yıl devlet yurdunda sürünmüşlüğüm de var...
bence yurtta kalmaya razıysa bırakın gelsin İzmire, sonuçta öğrenci olarak güvende hissedebileceği birkaç şehirden biri...

Ben bu karısma olayının cok bencilce oldugunu dusunuyorum. Konusun ilk sene yurtta kalması sartıyla kabul edin bence. Cunku ilk sene eve cıkmak gercekten zor. Ben de izmirde okudum yurt, arkadasla ev, tek basına ev her seyi yasadım. Kendimi korumayı, ayaklarım ustunde durmayı, paramı yettirmeyi ogrendim. Ailemin yanında yanıma anahtar bile almazdım her gun kavga ederdik, su an bi evin sorumlulugu bende. Bunları yasamayı elinden almaya hakkınız yok

Maddi olarak sorun yoksa bence bırakın istediği şehirde istediği bölümü okusun
Üniversite sadece eğitim almaktan ibaret değil çünkü
Bir yandan da kendi ayakların üzrinde durmayı öğreniyorsun
Sizinle yaşarken asla tek yaşadığı zamanki becerileri kazanamayacak
Ama ilk yıldan eve çıkmak mantıklı değil
Bir şeye karışmak istiyorsanız buna karışın mesela
İlk yıl yurtta kalsın mutlaka

Güvenlik kısmına gelince
EVet devir kötü haklısınız
Ama sadece üniversiteye gidip tek yaşayan kızların başına kötü şeyler gelmiyor sonuçta
Bir şeyin olacağı varsa sizinle yaşarken de olacaktır
Çocuğunuza güvenip, Allaha sığınıp bir yerden sonra zaten özgür bırakmak zorunda kalacaksınız zaten

Bende yurtta kaldim hemde 13 yasinda.. 18 ime gelincede ev diye tutturmadim.. cunku gerek yoktu buna daha fazla
Masraf olacakti bu hem..
Amaci okumaktan ziyade evden gitmek bu net! Ayrica akli
Okumakta olan cocuk yurt istemem evde ev mi der? Akli baya 5 karis havada bence kizin ve 18 yas resit filanda gercekten toy bence.. kiz erkek demiyorum
Ama
Son yillarda kizlarin baslarina neler geldigini dusunursek gercekten anne olarak sana cok hak verdim. Kotu insan cok maalesef..

3 5 sene öncesi olsa gönderin tabiki derdim.
Ama suan vaziyetler hic iyi degil.

Ben göndermezdim. Aile otoritesinden cikmak istiyorsa ayni butceyle onu yazin 1 2 ay yurt disina yollamayi teklif ederdim, haftasonu aktivitelerine cok karismayacagimi söylerdim ikna ederdim. Ama kendi cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz, benimki ikna olur. Sizinki ters de tepebilir.

Benim cocugum erkek bu arada, kiz olsa daha cok kaygilanirdim.

Ama kazanabilecek mi ?
Allah'ın izniyle evet hem de derece yaparak kazanacağına eminiz
18 yaşında ve 5 yaşından beri keman çalıyor ayrıca 2 farklı özel öğretmenden ders alıyor lise ikinci sınıftayken İngiltere'de bir müzik okulundan davet aldı
Kazanma konusu tamam ama gel gelelim biz bir gece bile farklı evlerde uyumadık

İyi bir bölüm iyi bir üniversite istediği yer İzmir 9 Eylül
Ama Ankara da yaşıyoruz bende Ankara üniversitesi olsun istiyorum sizce kötü mü?
Ankara üniversitesi Turkiyenin sayılı üniversitelerinden biri. 9 Eylülden çok daha köklü. Acaba evde baskı altında mı? Neden gitmek istiyor. Buna bakmak lazım. Erkek arkadaşım orayı yazdı gibi ergen bir bahanesi varsa ayrı, alkolik bir babam var gibi geçerli bir nedeni varsa ayrı.

İlk yıl ev isterim yurtta kalamam mı? Ülkede başı boş bu kadar adam varken ki akın akın bir göç dalgası mevcut gelenlerin kimliği yok kaydı yok . Ülke 18 yaşında bir kız çocuğu için bu kadar güvensizken bence gayette karışmaya hakkınız var. Ankara da gayet üniversite hayatı yaşanacak bir yer.

Ben de İzmir'de okudum ama ailem küçük şehirdeydi. Ailem Ankara'da olsa evden çıkmazdım şahsen. Ekonominizin boyutunu bilmiyorum ama ben baya süründüm. Yurtta da kaldım , hiç ev direk isteğim olmadı. Ev ortamı İzmir'de çok da farklı olabiliyor bu arada. En yakın arkadaşımın kardeşi gitmeden önce baya kenara çekip nelerle karşılayabileceğine dair ,nasıl davranması gerektiğine dair ders verdim. 4 sene sonra karşılaştın mı dediğimde abla senin yaşadığından çok daha kötü ortamlar şu an dedi kız. Bana sizin kız biraz evden kaçmak istiyor ve İzmir'de okumanın büyüsüne kapılmış gibi geldi. Şahsen Eskişehir'i daha güvenli buluyorum ben. Tabi en güzeli aslında sizinle kalması.

hakkiniz var tabi ki, parayi veren dudugu calar ne de olsa.

ancak bence evlat anne/baba iliskisi acisindan hakkiniz var veya yok, kararlarini desteklerseniz kendine ozguveni daha da artacaktir. Bu tarz donum noktasi kararlarinda kisi cevreden fikir alsa da kendisi karar vermeli. Yanlis bir karar olabilir, dunyanin sonu degil, okul degisimi yapar, baska bir sey yapar, degisir.

Ancak anne baba olarak boyle onemli zamanlarda asil gercekten baskici miyiz degil miyiz kendimizi gosteriyoruz.

Kendime ayna tutuyorum inanın hiç bir olumsuz durum yok özgürlüğü zaten elinde belki yaşının verdiği macera duygusu bilmiyorum of 😔
Ben de size ayna tutayım;
*Evde yaşamayan ama huzursuzluğuyla her daim diken üstünde durmaniza sebep olan baba figürü
*Kocadan yana mutsuz , telefon caldikca gerilen anne figürü
*Endişeli ve evlatları için yasayan anne figürü
*İlkokul çağında kız kardeş (kardeşini çok sevmesi bir şeyi değiştirmez. Benim de çok sevdiğim bir çocuk vardı evimizde,ama ergenlik yaşlarında biri çocuklu evde gerçekten bunalıyor)

Yani inanın çocuğunuz olsam ben de kendi evime çıkmanın hayaliyle sınavlara çalışırdım. Bende sizin kizinki kadar bile sebep yoktu, babam dünyanın en tatlı,bize karşı kibar-saygili insanidir. Onunla yüz sene bile aynı evde yaşayabilirim.
ama iste kendi ayaklarin üzerinde durma isteği
....
Keşke siz de gençken ailenizden ayrı bir evde yasasaydiniz. İnanın o kadar güzel ki. Ben de 4 sene öğrenci evindeydim, son 7 senedir de aile evindeyim. Şu an bile kendi evime çıkma isteğim var.
Dışarıdan baksan, çok özgürüm. Bugün bile on günlük bir tatilden yeni geldim. Ama insanın kendi evi gibisi yok.
En basitinden geçen hafta boyunca tatildeydim. Sıfır stres, sıfır gerginlik...musmutlu bir tatil geçirdim. Eve geldim, akşam annem mutfakta telefonla konuşuyor, bir aile sıkıntısı olmuş heralde , bağıra bağıra "gerekirse dava açarız" bilmemne...ortamin gerginliği bile canımı sikti gelir gelmez. Oysa kendi evim olsa sıkıntım da kendine, gerginlik de kendime. Kimsenin derdiyle strese girmiyorsun (gerçi ev arkadaşının derdiyle strese gitmek de bir secenek ama ona hayat deneyimi diyebiliriz)
...
bence hiç karamsar düşünmeyin. İnsanın başına her şey gelebilir diyorsunuz ama insanın başına Allah korusun kötü bir şey gelecekse zaten gelir ki. Ailesinin sehrindeymis, uganda'daymis...ne önemi var ki? Ordu'da evinin bahçesinde tanımadığı bir adam tarafından öldürülen balerin kız Ceren Özdemir, Adana'da evine giderken bindiği minibüste kaçırılıp öldürülen Özgecan ve nicesi... Hepsi ailesinin olduğu şehirde,ailesinin evine giderken bir felaket yaşadı. Yani onu asla koruyamazsiniz ki. İzmir'e gitmedi,Ankara'da artık güvenli diye bir şey yok. Dünya pis ve iğrenç bir yer malesef. Çocuğunun başına asla kötü bir şey gelme ihtimali bile olsun istemiyorsaniz tek çözümü o çocuğu doğurmamak olacaktı. Doğmuş çocuğu kafeste de tutsanız koruyamazsiniz (bkz; kız kulesi hikayesi) .
Yani , anneme de hep derim; annelik endişelik halidir. Daha hamile kaldığın anda başlıyor endişen; yaşayacak mı, hastalığı var mı, vaktinde doğacak mi, kimildamiyor bir sorun mu var, doğuyor sonra ateşi çıktı havale mi gecirecek, on saniye kayboldu başına bir şey mi geldi...
endişeleneceksiniz tabii ki. Ama bırakın uçsun kendi kanatlariyla...

18 yaşında ve 5 yaşından beri keman çalıyor ayrıca 2 farklı özel öğretmenden ders alıyor lise ikinci sınıftayken İngiltere'de bir müzik okulundan davet aldı
İyi de er ya da geç ayrı evlerde uyuyacaksınız sonuçta
Bu bi bahane değil yani başka şehire yollamamak için
Gerçi maddi durum müsaitse bana göre hiçbi şey bahane değil

İngiltereye gitsin :KK51:

Ankara ve istanbulda yaşıyorsanız gereksiz. Hem maddi olarak hem de onun açısından yorucu aslında. Peki niye bunu istiyor onu kısıtlayacağınızı mı düşünüyor bunun üzerine konusun. Hayalinde bir okul varsa ve o okul daha iyiyse elbette karısmaya hakkınız yok ama aksi durumda müdahale edilebilir o da bir noktaya kadar sonrasında siz bana izin vermediniz o yüzden bu okulu bölümü sevmiyorum bahanesine sığınabilir

Gitmek istediği bölüm ses kayıt teknolojileri gitmek istediği üniversite İzmir 9 Eylül
Matematik dersinde ki başarısızlığı sebebiyle istiyorum diyor
Ankara üniversitesinde mesleki matematik var ilk yıl dersleri. İçinde ama İzmirde yok seçim sebebim bu diyor
Kendime ayna tutuyorum inanın hiç bir olumsuz durum yok özgürlüğü zaten elinde belki yaşının verdiği macera duygusu bilmiyorum of 😔

Anne babanin yaninda özgür olunmuyor hiçbir zaman. Zaten onun için hep burda diyorum, çocuklari hayata hazirlamali, tek basina biseyler yapsinlar, erkenden krese gitsinler diye.

Yerinde olsam, yollardim ama yurda yollardim. Önce gerçekten istegini, okul basarisini kanitlasin, ondan sonra eve felan bakilir daha. Kendiside part time bir ise girer o zamana kadar.

Tabiki endiselisin, ancak cocugunu birakabilmekte önemlidir. Yuvadan uçmalilar çocuklar. Hele Türkiye gibi bir yerde, ne kadar erkenden hayata atilirlarsa, o kadar daha iyidir. Sen halen liman ol cocuguna tabiki, hep ara konus, arkadas gibi yaklas, istedigi zaman eve gelebilcegini, sana herseyini anlatabilcegini his ettir. Simdi hayir dersen, fazla karisirsan, ömür boyu bunu untumaz.

Şu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim

Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen

Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
Aynı durumdayım evde bir gerginlik var. Onlar daha inatçı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X