Kızıma karışma hakkım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an çok gerginim eğer tam anlamıyla anlatamazsam sorun cevaplarim

Bulunduğumuz sehirde istediği bölüm olmasına rağmen

Başka şehirde okumakta ısrarlı izin vermeme hakkım var mı yoksa bu ona bir haksızlık mı 18 yaşında bu arada
Önemli olan neden diger sehri istedigi. Üniverstenin özelliklerinden dolayi mi yoksa aileden ve yasadigi sehirden uzaklasmak istedigi için mi ? Özel sektör universteye de bakiyor belki böyle bir kaygisi vardir.

Yanlış düşünüyorsunuz niye mi?
Sizin ailenizden farklı olarak ille de yanımızda olacaksın diyen bir aile yok karşılarında.
Tam tersi eğer bölüm ve üniversite olarak geleceğin için daha iyi olacaksa başka şehirde okuyabilirsin diye destekleyen bir anne var. Yanlış mı düşünüyorum VuslataDair VuslataDair
Atıyorum aile Anadolu da küçük bir ilçede yaşıyor ve çocuğun büyükşehirde köklü bir üniversite de okuma şansı varken buna karşı çıkan bir durum olsa bende sizin gibi düşünürdüm.
Ama tam tersi ailesinin bulunduğu şehirde ki daha köklü bir üniversite. Bunun geleceği ve okurken alacağı eğitim anlamında çocuğa daha iyi artıları olacak.
Ama çocuk tam tersi ailemden uzak yaşamak istiyorum diye bunu gözden kaçırıyor.
Tam anlamıyla anlamışsıniz evet

Ben de Eskişehir demiştim açıkcası. İzmir çok büyük ve karmakarışık. Ben 2005te üniversite okumaya gittiğimde evet öğrenci için muhteşem bir şehirdi ama 2016da evliyken gittiğimde inanılmaz değişmişti. İzmir artık küçük İstanbul. Trafiği ile pahalılı ile ve tehlikeleri ile birebir İstanbul gibi. Ama Eskişehir bu değişimden o kadar çok etkilenmedi. Eskişehir halkının ve esnaflarının öğrenciye hem ihtiyacı hem sempatisi var. Başına bir şey geldiğinde ilk markete atsan kendini seni savunurlar. Birçok arkadaşım Eskişehir de okudu, çok gidip geldim ve İzmir yerine burada okusaydım dedim şahsen. Konu sahibinin kızının istediği bölüm yokmuş Eskişehir de ama yine de yazayım istedim belki başka birinin işine yarar diye
Evet, ben 2014’ten 2020’ye kadar Eskişehir’de okudum. Her şeyiyle hem çok güvenli hem de öğrenci için çok uygun bir şehir. Daha geçen yıl evimin kirası 400 liraydı. 2017’de 375’e tutmuştum. 1+1, tek kaldım, ısı yalıtımı çok iyiydi, 100 lirayı nadiren gördüm doğal gaz faturasında. Yeni binaydı ve aile apartmanıydı. İki üç dairede ara ara öğrenciler kaldı, diğerleri ev sahibiydi. Başın sıkışsa kapılarını çalsan geri çevirmezlerdi. Ben mesafeli bir insanımdır daha samimi olsam yemek falan bile getirirlerdi eminim 😄.

Gece 3’te 4’te alkollü şekilde sokakta yürüdüğümüz de oldu, bir laf eden rahatsız eden dahi olmadı. Çok tenha, gençlerin olduğu yerlerden uzak yerlerine dahi girdik o saatlerde. Oranın 21-22’si başka bir şehir gibi değil zaten. Ben Antalya’da akşam o saatlerde teksem geriliyorum. Eskişehir’in daha merkezi yerlerinde 2’ye 3’e kadar gençler oluyor sokaklarda. Biz geç saatte dışarıdayken in cin top oynuyordu sokaklarda, bir an bile korkmadık iki kız.

Hmm o zaman Ankara’da ev tutmak ya da İzmir’de ilk sene yanında olup sonrasında dönmek olabilir. Yani kızınız öğrencilik hayatını deneyimlemek istiyorsa haklı, maddiyat sıkıntı değilse imkan sunulabilinir. Ev tutulmasını istemiş, zenginseniz istemiştir ama durumunuz yokken yurt istemem ev tutulacak diyorsa şımarıklıktan başka bir şey değil.

Bu arada kızınızın sevgilisi olabilir mi? Sevgilimin kardeşi de bölümü her ilde olan bir bölüm olduğu halde Urfa yazacağım diye tutturmuştu, sonradan ortaya çıktı ki kız arkadaşı Urfa yazacakmış.
Sevgilisi var ama Ankara da yaşıyor ve Ankara'da üniversite okuyor

11 sayfa yorum yapan insanlar icin "çocukluğu zor gecmis"teki 'zor'un ne olduğu da önemli bence.
Kaldi ki konu sahibi uzaklaşmak istiyor olabilir diyen bir uyeye kendime ayna tuttugumda oyle bir sebep göremiyorum minvalinde bir sey demisti, demek ki bu yazdiklarini unuttu veya hesaba katmiyor.
Aksine unutmak imkansız
Ama şunu söyleyeyim hatasını anladi kısa zamanda çok yol katetti ve bir şansı hak etti eşim
Verdiğim şansı da en iyi biçimde kullandı
Verdiği sözleri yerine getirdi
Kısacası o cephede asayiş berkemal

Aksine unutmak imkansız
Ama şunu söyleyeyim hatasını anladi kısa zamanda çok yol katetti ve bir şansı hak etti eşim
Esinizin sizin verdiginiz sansi iyi değerlendirmesi cocuklarsa acilan yaralarin hic izi kalmadigi anlamına gelmiyor ama.

Siz affettiniz diye cocuklarin senelerce yasadiklari seyi bir kalemde silmis olmama ve kizinizin evden gitmek isteme ihtimali yuksek.

Üyeler yorum yapıyor yapıyor da konu sahibesi keşke adam gibi aile durumlarını da yazsaymış. Konu sahibesinin kocası Almancı, arada sırada geliyor konu sahibesine şiddet uyguluyor. Kız da kaçıp kurtulmak istiyor. Ortada eğitimden daha çok meseleler var yani.

Konu sahibesine fiziksel ve psikolojik şiddete uğradığı için üzüldüm, en çok çocuklarım bana benzemesin yazmasına :KK51:Çocuğa da yazık, kaçıp kurtulmak istiyor belli ki. Konu sahibesi çocuğunu gözünün önünden ayırmak istemiyor, bunu anlıyorum tabi ki çünkü zaman çok kötü. En iyisi Ankarada ayrı ev ya da Eskişehir diyorum şu şartlar altında.
Sizi de sevindireyim
Eşimle kısa zamanda çok yol aldık
Almancı degildi ayrıca Kazakistan'da görevliydi
Önemli bir durum oluştu bir dönüm noktası diyelim ya tamam ya devam noktasında şans istedi verdim
Sözler verdi hepsini tuttu kısacası o kötü gunleri geride bıraktık
Şu an kendisiyle aynı evde yaşıyor aynı yöne bakıyoruz

Konu sahibi ozur dileyerek son 10 yillik konulariniza baktim acaba cocuk evden uzaklasmak mi istiyor diye.

Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.

Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.

Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.

Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.

Bunlar sadece konuların ana mesajlarından gördüklerim.
Sizi uzmek veya eski konuları gundeme getirmek istemem ama kizinizin evde cok huzurlu bir çocukluğu olmamis.
Belki sirf bu nedenle ayrılıp kendi basina olmak istiyor olabilir.

resmen kırmızı oda manolya hanımsın yaa
büyük harflerle
R E S P E C T!!

Şimdi şimdi olayların gidişatı kesinlikle anlaşıldı.

Aksine unutmak imkansız
Şu an öyle olsa bile öbür durum da yıllarca sürmüş sonuçta. Çocuğunuz bu barış ortamının sürekliliğine inanmıyor demek ki. Üzgünüm ama bu aile ortamından kendini korumak istemekte çok haklı. Kızınızın psikolojisi için gitmesine izin vermelisiniz. Balık verilmesi değil balık tutmayı öğretilmesi gereken yaşlarda artık. Yani onu korumak yerine kendisini nasıl koruyabileceğine dair yönlendirmelerde bulunmalısınız. Kendini korumayı öğrenmeli, zarar gelecek diye ileri yaşlara kadar evde tutarsanız ona çok daha büyük zararlar verirsiniz.

resmen kırmızı oda manolya hanımsın yaa
büyük harflerle
R E S P E C T!!

Şimdi şimdi olayların gidişatı kesinlikle anlaşıldı.
Merak ettim gercekten acaba kiz evden mi uzaklasmaya calisiyor diye.

Huzursuz bir evde buyuyen, bosan bundan denilen bir babayla yaşayan genc bir kiz "universitede baska sehire gidecegim" diye kendini telkin etmis olabilir cunku. Konu sahibi kocasiyla baristi diye cocuklar yasadiklarini unutmuyor.

Durum illa boyledir demiyorum ama boyleyse de gayet anlasilir.

Ne alakası var? Kız anne, babaya ben yurtta kalmam diyor. Şımarık olmasa anne, babadan bir şey isterken elli kere düşünür. Hatta ilk başta il dışında yaşarken yapacağı masrafı düşünür ve bir ortam uğruna anne, babama bu kadar yük olmam doğru mu der. Parası yoksa parayı verene vereceği yükü düşünür. Ben düşündüm mesela hep. Çünkü babam o parayı akşama kadar milletle konuşup kafası kazan olarak kazanıyor ve ben de ona yük olmadan yaşamalıydım. Sorumluluk bilinci zaten bu.

size burada çok çok katıldım aslında ta ki bu araştırmayı okuyana kadar:

Kizinizin babasi o daha bebekken cekip yurtdisina gitmis. Gelmemiş. Izinde geldiginde evde hep huzursuzluk varmis, sizin kollarınızı morartiyormus. Yurtdisindaki esinizle kavga edip sinir krizi gecirip hastanelik oluyormussunuz, kufur kiyamet gidiyormus. Terapi alip ilac kullanmissiniz, esinizden siddet gormussunuz hatta "kızlarimin beni ornek almasini istemiyorum" demissiniz.

Adam size ben yokken kiminle yatip kalkiyorsun demis ortanca kizinizin yaninda. Kizinizin yanında size tokat atmis cocugun akli cikmis korkudan.

Kizlarinizin yaninda size okuz, domuz vs hakaretler etmis.

Kizlariniz size kendi ifadenizle her fırsatta tenhada anne boşa bunu deyip durmus, siz hep cocuklari ikna etmeye calismissiniz.

valla böyle babaya bir gram acımam bir gram
beyefendi yıllarca yapmadığı babalığı yapsın da kıza iki kuruş para göndersin bi zahmet.

Merak ettim gercekten acaba kiz evden mi uzaklasmaya calisiyor diye.

Huzursuz bir evde buyuyen, bosan bundan denilen bir babayla yaşayan genc bir kiz "universitede baska sehire gidecegim" diye kendini telkin etmis olabilir cunku. Konu sahibi kocasiyla baristi diye cocuklar yasadiklarini unutmuyor.

Durum illa boyledir demiyorum ama boyleyse de gayet anlasilir.

durum bence yüzde bi milyon öyle
yoksa bir sürü opsiyondan birine evet derdi kız
kesinlikle aileden uzaklaşmak istiyor

durum bence yüzde bi milyon öyle
yoksa bir sürü opsiyondan birine evet derdi kız
kesinlikle aileden uzaklaşmak istiyor
Çok haklısıniz
Çünkü kendisine günlük sistemli işkence uyguluyoruz
Tırnaklarını söküp kerpetenle dişlerini çekiyoruz
Aç bırakıp karanlık odada çiğ et ile besliyoruz
O sebebten kaçmak istiyor evet

Durum