Kızıma nasıl davranmalıyım lütfen bir akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
egitimini bıraktı zaten 2 yıl oldu evleneli üstüne üstlük evde bir çorabını bile yikamamışken şimdi kaynanasıyla oturuyor
Kaynanasıyla oturuyor kısmını okuyunca, emin oldum. Bu kız kesinlikle kandırılmış bence. Sevgiydi, aşktı falandı, filandı derken, resmen hayatını karartmış. Yazık çok üzüldüm.Mutlaka pişman olmuştur.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.
olan olmuş artık hesap sormayın ama en azından eğitimine devam etmesi için ikna edin. Arayı daha fazla uzatmadan okulunu bitirsin .

Ben sağlıkçı bir anneyim kızımı

Kızımı ,başına ne gelirse gelsin yanında dururum diyerek büyüttüm olur ya insanlık hali istenmiyen bir durumda bile kimseye duyurmadan halledebilirdik bunu kendiside çok iyi bilirdi
Yanlis anlamayin lutfen.Belki ayrilmaktan korkmustur.Is uzadikca diye.Aralarindaki iliski nasil bilginiz varmi

Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun

neden bu kadar yaptiniz ki? dengeyi bulamamissiniz. ne demek yemeyip yurtdisinda okutmak. bitirememis turkiyede imkan saglamaya devam etmissiniz. kizinizda son derece simarik, sizleri asla dusunup, onemsemeyen biri olmus. uzgunum ama suclu yine sizsiniz.

geldiginde ki gelecegini sanmiyorum. hemen yuklenmeyin. ama hic bir hatasi yok gibi de davranmayin. iyi davranin ama kirgibliginizi da dile getirin.

Ne olursa olsun evlat işte inşallah iyidir ama gelme sebebi sorunlarıysa yanında olmak lazım ama yok rahat ve mutluysa size de ne mutlu kararlarına saygı duymaktan başka bir şey gelmez elimizden mutluysa mutlu olucaz üzgünse beraber üzülecez yapacak bir şey yok

Çocuk yetiştirmesindeki en zor bölüm bu genç kızlık bölümü çok hayalci ve gerçekçi olmayan ani kararlar alıp evleniyorlar tabi fakirlik arttığı için kaynana ile beraber oturmalarda artış var, bence sabırlı olup sadece kızınızı dinleyin sanırım zaten yeterince üzgündür birde sizin onu üzmeniz uygun olmayacak herkesin kendisi hayat tecrübelerini yaşayacak, bu şekilde olgunluk
Kazanılıyor

Ben öğretmenim,bu tip hikayeler maalesef oluyor ve ne aile ne öğretmen hickimse engel olamıyor bu genç kızlara.sonra pişman oluyorlar ama işte zaman durmuyor.oyle insanların söyledikleri gibi hamile de değildi benim şahit olduklarım ,körlük sadece .
Sizin kizginliginizi,hayalkirikliginizi anlıyorum ,çok haklısınız.Benim tavsiyem kendi kendinize şu soruyu sormanız 'neden şimdi 'yani bir ay önce değil de neden simdi? Eminim bunun bir cevabı var .Kızınıza normal davranın ,sitem etmeyin ,bagirmayin ,onunla konuşun ve hasret giderin.Eminim size geri dönüş sebebini söyleyecek ama ona karşı kibar ve anlayışlı davranirsaniz.Eger eski konuları acip onu suclarsaniz belki onu dayağın ve kötü Bir hayatin içine atacaksınız.kontrollu ve akıllı davranın ,bakın bakalım derdi ne imiş ?

Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
Üzücü bir durum. Ancak ne olursa olsun bir yol seçmiş. Siz de buna saygı duyun, ne olursa olsun arkasında olduğunuzu hatırlatın.

Maalesef öyle bir acı ki tarifi yok hani ölse mezarına gidersiniz bir şekilde kabullenirsiniz takdiri ilahi dersiniz ama böylesi daha çok acıtıyor
Ne olursa olsun bu çok yanlış. O sizin kızınız. Verdiğiniz emeklerin karşılığını göremediginiz için mi hayal kırıklığına uğradıniz? Siz kızınıza bu cümleyi kuruyorsaniz biz de sizin anneliginizi mi sorgulayalim. O zaman o da annesini yok sayacak kadar üzülmüş, yıpranmış ki gitmiş evlenmiş. Ailesiyle iki yıl görüşmemis. Kızınızın davranışları kadar kendi anneliginizi ve davranışlarınızi da sorgulayın

Bir kız annesi olarak empati ile yazıyorum.
Bu durumun kız ya da erkek olmakla ilgisi asla yok.
Hata yapmak yaşlı genç cinsiyet gibi durumlara bakmıyor.
Gelmek isteyene kapınız tabiki açık olacak hele gelen kişi evladınızsa.
Sizde onu reddederseniz daha çok hataya yöneltmiş olursunuz.
Ancak, yinede kızgın ve kırgın oldugunuzu bilmeli ve sizi yanınında istiyorsa ve bundan eminse , o da sizin için çabalamalı.
Ona güveninizi kırdıgını ve tekrar güvenebilmek için çaba harcaması gerektiğini hissettirin.

Ne olursa olsun bu çok yanlış. O sizin kızınız. Verdiğiniz emeklerin karşılığını göremediginiz için mi hayal kırıklığına uğradıniz? Siz kızınıza bu cümleyi kuruyorsaniz biz de sizin anneliginizi mi sorgulayalim. O zaman o da annesini yok sayacak kadar üzülmüş, yıpranmış ki gitmiş evlenmiş. Ailesiyle iki yıl görüşmemis. Kızınızın davranışları kadar kendi anneliginizi ve davranışlarınızi da sorgulayın
Böyle bir ayrılıgın ölümden acı oldugunu anlatmak istedim ama farklı anlaşılmış

Böyle bir ayrılıgın ölümden acı oldugunu anlatmak istedim ama farklı anlaşılmış
Hayır gayet net anladım. Sizin konu açtığınızda yazdığınız şeyler tamamen hayalkirikliga ugramissiniz. Hiçbir yerinde kızım evlendi gitti, kandırıldı mi, aç mı,açıkta mi kaldı, iki yıldır haberim yoktu acaba kötü işlere mi bulaştı, öldü mü kaldı mı, boşandı mi,....... Hiçbiri yok. Sizin kızınız sizin için o kadar mı değersizdi bir anda silip iki yıl konuşmayacak kadar???

Hayır gayet net anladım. Sizin konu açtığınızda yazdığınız şeyler tamamen hayalkirikliga ugramissiniz. Hiçbir yerinde kızım evlendi gitti, kandırıldı mi, aç mı,açıkta mi kaldı, iki yıldır haberim yoktu acaba kötü işlere mi bulaştı, öldü mü kaldı mı, boşandı mi,....... Hiçbiri yok. Sizin kızınız sizin için o kadar mı değersizdi bir anda silip iki yıl konuşmayacak kadar???
ya anlama özürünüz var yada okuma özürünüz var ama muatap olmiyacagim

ya anlama özürünüz var yada okuma özürünüz var ama muatap olmiyacagim
Klasik cevaplar işte. Siz daha yanlış bir davranışta bulunma ihtimalinizle bile yüzleşmekten kaçıyorsunuz. Eminim ki siz iki yılda kızınızdan bir haber duymak için birseyler bile yapmamışsinizdir. Farkındaysanız kızınız bu geçen iki yılda ölse haberiniz olmayacaktı.

Sizin şuan ki davranışınız gelecekte kızınızın mutluluğu yada mutsuzluğu olacak. Olmuş bitmiş bir hata yapmış ama o sizin evladınız. Siz sırtınızı dönerseniz gider, ailesinin arkasında olmadığını düşünür ve çok ezilir.
Bir anne olarak bunu istemezsiniz sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X