Kızıma nasıl davranmalıyım lütfen bir akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok üzüldüm.. kimse evladı bu hallere düşsün istemez.. yapmış bir hata.

Siz bir şey demeyin o konuyu açacaktır bence, belki zor durumda kötü durumda. Onun konuyu açmasını bekleyin normal davranın. Eski konuları hemen açıp tartışmaya girerseniz asıl gelme sebebini söylemez belki

Kadın ne dedi siz ne anlamaya çalışıyorsunuz?
Açıklıyor,anlatıyor izah ediyor
İnatla cımbızladığınız bir kelimeyi çevirip çevirip duruyorsunuz
Pes doğrusu
Aaa pardon. Gene unuttum. Karşımızdaki dünyanın en mükemmel, en iyi kalpli, en doğru, hayatında hata yapmamis annesiydi ve kızı da çok hayırsız bir kızdı. Okumayıp evlenip gitmiş. Bi de üstüne utanmadan annesini 2 yıl sonra arıyor gelmek istiyor.
Anne o kadar iyi kalpli ve mükemmeldi ki ne yapacağını bilemedi buraya sordu.
Bizler de yorumlarda ağlayıp sizlayip, ayyy canım kızın çok hayırsız çıkmış ama gençliktir. Sen büyüklüğünü göster, kabul et biraz kızarsın, kulağını çekersin sonra da affedersin. Mutlu mesut yaşamaya devam edersiniz. Ya da şöyle mi diyelim. Allah evladın hayırlısıni versin, seninki gene dönmüş seni aramış, komşununki nerde bilen yok.
Hanımefendi kız ne kadar hatalıysa anne de en az onun kadar hatalıdir.

Peki siz etrafa bulasmaktan başka, ağlamaktan sizlamaktan başka nasıl bir çözüm yolu öneriyorsunuz? Bir fikriniz var mı? Bu anne ne yapsın? Bu anne ne yapmalı ki hem hem kendini, hem kızını, hem de kızıyla ilişkisini düzeltebilsin? Sizin bir fikriniz var mı?

Aaa pardon. Gene unuttum. Karşımızdaki dünyanın en mükemmel, en iyi kalpli, en doğru, hayatında hata yapmamis annesiydi ve kızı da çok hayırsız bir kızdı. Okumayıp evlenip gitmiş. Bi de üstüne utanmadan annesini 2 yıl sonra arıyor gelmek istiyor.
Bizler de yorumlarda ağlayıp sizlayip, ayyy canım kızın çok hayırsız çıkmış ama gençliktir. Sen büyüklüğünü göster, kabul et biraz kızarsın, kulağını çekersin sonra da affedersin. Mutlu mesut yaşamaya devam edersiniz. Ya da şöyle mi diyelim. Allah evladın hayırlısıni versin, seninki gene dönmüş seni aramış, komşununki nerde bilen yok.

Peki siz etrafa bulasmaktan başka, ağlamaktan sizlamaktan başka nasıl bir çözüm yolu öneriyorsunuz? Bir fikriniz var mı? Bu anne ne yapsın? Bu anne ne yapmalı ki hem hem kendini, hem kızını, hem de kızıyla ilişkisini düzeltebilsin? Sizin bir fikriniz var mı?
Çok boş yapıyorsun.

Çok abartmışsın.

İlk mesajda ben de senin gibi düşündüm.Kadın kızının ölmesini mi yeğliyor ne diyor bu die..Ama sonra açıklamış.."Onu yaşarken görememek ölüm acısından beter" demek istedim demiş,hala inanmıyorum demek kötü niyettir.Sonra da bu mesajında coşmuşsun zaten,yapma.

Kimse mükemmel değil.Konu sahibi de belki denildiği gibi iyi anne olamamıştır. Ama burda napmalıyım die soruor.Beni taşlayın demiyor..

Üstte de yazmıştım bir daha görüşümü yazıp gidicem.Devamını okumak can sıktı.. Konu sahibi içbir şey olmamış gibi davranmak yersiz ama kavga ederseniz de o kız bir daha eve gelmez, 2 yıldır da gelmemiş zaten.Dinleyin önce,bakalım ne anlatacak. Yeri geldiğinde kırgınlığınızı da dile getirin.Ölümden başke her şeye çare var.Belki kızınız mutludur ya da okumaya devam etmeye karar vermiştir.Hiçbiri olmasa bile sizle iletişime geçmesi büyük adım.Umarım kendi için doğru kararlar alıodur artık.

Annesi bece sizi özledi, hatasını anladı ve gönlünüzü almaya geliyor. Ben seni ne emeklerle büyüttüm deyip sitem etmenizde en doğal hakkınız bence tabi geldiğine pişman etmeden . 😊Yapmış bir çılgınlık, anlayışınıza sığınıyor. Damat da geliyordur bu arada hazırlayın tatlıları. 😊
Kalabalik ailenizle, mutluluklar.🌷

Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
Cok sinirlenip kırıp döküp bağırıp çağırınca sonuç değişecek mi değişmeyecek....demek ki bi yerden sonra büyüyünce kendi istediklerini yapmalarına engel olamıyoruz kaderde varsa...onu şaşırtırcasina bence iyi davranın evlenmiş artik uzatıp da durumu dramatik hale getirmek sizi de onlari da bezdirir ...aslinda emin olun böyle davranmak onu yaralayacaktir...simdi annem kizacak dağıtacak diye bekliyor...şaşırtın bence

Kizim var empati kurarak yazabilirim sanirim.
Bu durum insani kahreder, uzgun kizgin olmakta cok cok haklisiniz ama iste o yolu secmis.
Evlat hele ki kiz evlat, limani signagi olarak anneyi biliyor iste.
Ustune gitmemeye calisin.
illa ki insanin diline gelir, hicbisey olmamis gibi davranamaz ama sert tepkiler verip kacirmayin kizi.

Ne derdi var bilmiyorsunuz , belki aç bırakılıyor belki her gün şiddet görüyor, belki gönlü kocadan geçti okumak istiyor, eşi sapık çıktı ? belki de sadece barışmak istiyor ... sebebi yok. Hepsi olabilir konuşmadan görüşmeden anlayamazsınız. Kızınız 7 koca da değişse , seri katil de olsa yine de sizin kızınız son nefesinize kadar doğruyu yanlışı izah etmek ve sahip çıkmak zorundasınız. Bu demek değil ki açın kollarınızı , gerekirse yine şartlat koyun ? okul bitmeden suratımı göremezsin diyebilin mesela ? kaçtığına göre kafası az çalışan bir çocuk belli ki. Muhtemelen evlilik hayatınıda yönetemeyecek, yine eğitimine muhtaç kalacak.

Ben sizi gayet iyi anladım konu sahibi merak etmeyin, demek istediğiniz şey de gayet anlaşılıyor yani. Bazı insanlar okuduklarını tam olarak anlamıyor sanırım, neyse.

Ve her şeyden önce mutlaka kızınızın yanında olduğunuzu belirtin ve aranızdaki ilişkinin mahiyetini değerlendirin. Belki onun için eksik bir şey vardı ya da sizden çekiniyordu gibi. Böylece kızınızın bu davranışının asıl nedenini de anlayabilirsiniz.

biz burada şundan gelmiştir, bundan aramıştır desek de gerçek sebebi ancak kızınız gelince öğrenebilirsiniz.
herkes iyi niyetle pişman olup geldiğini düşünür önce ama belki de şu an şartları, hayatı gayet iyi ve bakın istemediniz ama ben iyiyim demeye geliyor.
hiçbirimiz nedeni kızınız gelmeden bilemeyeceğimiz için size şunu yap, bunu yapma aklını da veremeyiz diye düşünüyorum.
o yüzden en mantıklısı kızınız gelince onun davranışlarına göre akışta kalmak gibi duruyor.
üzgün mü, mutlu mu, pişman mı ? size ne anlatmaya geldi ?
önce onu dinleyin.
sonra da içinizden geldiği gibi davranın.
hiçbir akıl insanın içinden geldiği gibi davranmasından daha doğru çıkmıyor bence aile ilişkilerinde.

temelli mi geliyor , ben onu merak ettim ,

bir kız annesi olarak adınıza çok üzüldüm , rabbim bu kötü günleri unuttursun size

Bazı insanlar ne kadar boş yorum yapıyor yahu. Kadın anlatıyor , izah ediyor yine de inanmamakta ısrarcı. Bir ton da laf sayıyor üstelik. İnsan biraz haddini bilmeli . Had bilmek iyidir.

Sevgili T tripoza kızınız size ihtiyacı vardır. Gençlik zamanı evet hata yapmış. Zaman geçtikçe hatasının farkına varmıştır be size ihtiyacı olduğunu hissetmiştir. Belki de hep gelmek istemiştir ama tepkinizin ne olacağını kestirtmemiştir. Sırt çevirmeyin evladınıza. Yargılamayın belki kendi anlatır herseyi...

Sizi ne kadar kırmış üzmüş hayal kırıklığına uğratmış da olsa sizin canınız kanınız. Geldiği zaman bu konuları bence açmayın. Zamanla kırgınlığınızı dile getirirsiniz.
2 yıl neden görüşme olmadı?

benim de kızım var öncelikle ve de kız kardeşim kaçarak evlendi. o da kaloriferli evi beğenmezken kayınvalidesiyle orada soba yaktı kömür derdine düştü her yıl. annem kapısına gitti bayıldı da dışarı çıkıp konuşmadı alıp götürür diye ben de oradaydım. orada olmadığına o kadar inandım ki annemi böyle görüp de çıkmamazlık yapmaz dedim meğer oradaymış kendi söyledi sonradan. Evlat çok hain. Sevgi büyükten küçüğe akıyor ebeveynlerinin sevdiği şekilde merhamet duygusuyla sevemezler. evlilik cüzdanının fotosunu atıp 2 yıl görüşmeyecek kadar ne yaptınız değil mi? Bence merhametinizi değil ama muhabbetinizi özletebilirsiniz. Belli ki sizin kızınız da bir çoğumuz gibi yaşamadan anlamayanlardan :KK51:

Evlilik ufukta olunca İlişkilerini daha rahat yaşamaya başlayan çiftler , ya daha hızlı olsun istiyorlar .. yada hamilelik vb sebepleri olabilir. Belki karşı tarafın ısrarı.. Siddet, baskı.. Tam olarak durumu analiz edebilmeniz için kızınıza çok büyük tepki vermeden sadece "Neden" demelisiniz.. Rahmetli babam derdi ki kızım evladın ((Allah korusun)) kötü yola düşse bile sen kucağını acmalisin derdi... Belki de sizin farkında olmadan yaratmış oldugunuz bı baskı vardı.. Karşı tarafı kaybetme korkusu sarmasina sebep oldu.. Önce bı anlayın Her zaman yanında olduğunuzu mutlaka hissettirin ki Koca diye nitelediği adam hakkında yanlış düşündüğünü anlayınca size gelmesi kolay olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X