Kızıma nasıl davranmalıyım lütfen bir akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tripoza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2015
14
27
88
Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun

Ayni sey yakinimizin basina geldi. Yapacaginiz ters tepki iyi sonuclar vermez. Siz tavir aldikca karsi taraf daha cazip gelecektir ona.Sakinliginizi koruyun. Inanin evlenince sizin sinirinizi bile ozleceyek.Insan yasamadan anlamiyo.Genclikte soylenilenler hikaye gibi geliyo onlara.Malesef yasayarak ogrenmesi lazim.Ayrica evlenince egitimine devam etmeyi sizden daha cok isteyecek.Oyle bi sansi varmi.Bide yanlis anlamayin ama nikah icin acele etmesininbaska sebepleri olabilirmi.

Kızınız büyük hata yapmış size haber vermemekle ama evladınız sonuçta siz de annesiniz çokta özlemişsiniz af edin büyüklük sizde kalsın ama sakin bir zaman da kırgınlığınızı konuşursunuz tabi hem araya kırgınlıkta girmez ama tabi yine size kalmış çünkü kızmakta hakınız

Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Allah kolaylık versin. Bu saatten sonra kızsanız öfkelenseniz de yapacak bişey yok malesef. Umarım pişman olmaz çok mutlu olur ama pişman olursa onun geleceği yer sadece sizin yanınız olmalı. Üzüldüğünüzü ne düşündügünüzü anlatın susup oturmayın ama sakin kalın ve onu her ne koşulda olursa olsun hep çok seveceğinizi söyleyin. İnsanlar eninde sonunda anne babasına hak verir bir şekilde. Yeter ki anne babası çocuklarına sırt çevirmesin

Önce özlemimizi giderin neden gelmiş gerçek nedenini öğrenin.Belki desteğe ihtiyacı vardır.Desteeginizi esirgemeyin.Sonrasinda içinizdekikeri dökersiniz.
Sizin için çok zor olmuştur eminim zor bir durum ama sonuçta evlat hayytatuki en önemli varlığınız gelmesi güzel birşey.Hepimiz hata yapabiliriz unutmayın.

Ben boyle hikayelerde tam en heyecanli yerdeyim nikah kiyilan birimde calisiyorum
Gelen ciftlere bazen o kde kiziyoruzki. Ama yapacak birsey olmuyor
Icinizden ne geliyorsa oyle davranin ona endeksli olmayin oda sizi kazanmak istiyorsa ona gore davranmali artik yetiskin bir insan. Affetmek istiyorsaniz affedin unutun ani yasayin istemiyorsaniz kacar diye tepkisizlige zorlanmayin

Biz ne olursa olsun ebeveynler olarak üzerimize düşeni yapmaya mecburuz ama evlatlarımızın 1 saaten sonra seçimlerini küçüklüklerindeki gibi etkileyemiyoruz onlarda artık bir yetişkin ve belki bizden bile daha çağa uygun ve zekiler tepki göstermeden onun ne hissettiğini anlamaya bundan sonraki planlarının ne olduğunu öğrenip bundan sonraki size düşen ebeveynlik görevinizi yerine getirmeye çalışın iyiyken de bizim kötüyken de yanında olmak bizim görevimiz

Ayni sey yakinimizin basina geldi. Yapacaginiz ters tepki iyi sonuclar vermez. Siz tavir aldikca karsi taraf daha cazip gelecektir ona.Sakinliginizi koruyun. Inanin evlenince sizin sinirinizi bile ozleceyek.Insan yasamadan anlamiyo.Genclikte soylenilenler hikaye gibi geliyo onlara.Malesef yasayarak ogrenmesi lazim.Ayrica evlenince egitimine devam etmeyi sizden daha cok isteyecek.Oyle bi sansi varmi.Bide yanlis anlamayin ama nikah icin acele etmesininbaska sebepleri olabilirmi.
Ben sağlıkçı bir anneyim kızımı
Kızımı ,başına ne gelirse gelsin yanında dururum diyerek büyüttüm olur ya insanlık hali istenmiyen bir durumda bile kimseye duyurmadan halledebilirdik bunu kendiside çok iyi bilirdi

Bu ilk gelişiyse onun da kafasında vardır size söyleyecekleri..Öncelikle dinleyin ve hasret giderin.Eğer uygun ortam oluşursa kırgınlığınızı dile getirirsiniz.Ama kavganın hiç faydası olmaz, bu durumda kendini haklı görmeye devam edip işi küslüğe vardırabilir.

Kızınız acaba evlendikten sonra eğitimini tamamlayacak mı yoksa yarım mı bırakacak sizin emekleriniz heba mı olacak endişesi mi duyuyorsunuz ben de merak ettim. :KK64:
egitimini bıraktı zaten 2 yıl oldu evleneli üstüne üstlük evde bir çorabını bile yikamamışken şimdi kaynanasıyla oturuyor

Kendi duygularinizdan ve endiselerinizden bahsedin yumusak bir tavırla su an size ihtiyaci var sanirim oyle hissettim

Benim babam da ilk eşini söylememiş ailesine (tasvip etmeyecekleri biriyleymis) . Bosaninca haberleri olmuş (onu da başkalarından duymuşlar).
Sizin konuya gelince olan olmuş.
Anladığım kadarıyla kızınızın zaten sizden bağımsız bir hayatı var. Yani sizden ayrı bir yerde yaşıyor.
Hal boyleyken evlenmiş ha çocukla aynı evde yasiyor. Arada çok fark var mı cidden?
yani nikah yapmasalar ama hayatlarına aynı evde devam ettirmeye devam etseler sıkıntı olmayacaksa nikaha bu kadar uzulmeniz çok da doğru bir bakis değil. Kızınız onca okumus,okulunu devam ettirecektir zaten. Neden evlendi diye bırakıp ev kadını olsun ki?
evlilik; düğünle dernekle , altın takımlarıyla, kuşaklara davullarla, bohcalarla hazırlanan insanlar için evet hayatı komple degistiren bir süreç . Ama benim gözlemledigim genç ve bu
tarz merasimlere gelmeyen insanlar için o kadar da hayatta değişiklik yapacak bir süreç değil.
Aynı nikahı kıymadan önce nasıl beraber yaşayıp okula gidiyorsa yine gider. Evlenince bir anda kocasi nasilsa köprüyü geçtim diye 'ne finali,fasulye kavur' diyecek bir ayı değilse (ki kızınız toplumsal normları umursamayan biri,belli. Kolay kolay geçilecek bir köprü değildir kocası için de) hiç sorun olmaz.
Bence - eğer niyetiniz kavga çıkarıp yüzleşmek değilse konuyu açmayın. Daha sonra,sular biraz durulunca başbaşa kaldığınızda yuzleşirsiniz, en azından hislerinizden bahsedersiniz.
Çünkü şu an ne deseniz de , 'aaa haklısın annecim,dur bosanayim' demeyecektir. Zaten o da gergin,siz de gergin..Boşu boşuna gerileceksiniz,sesler yükselecek. Belki aylarca konuşmayacaksiniz... Bence bunlara hiç gerek yok.
Zaten kararını vermis, bu saatten sonra ne deseniz boş. Sakin kalmaya çalışın.
Mutluluk diliyorum kızınıza da. Umarım doğru bir karar vermistir

*Eğitimini birakip kaynanasiyla yaşamaya başladığı kismi şimdi okudum. Oysa ben kendi ayakları ustunde, ne istediğini bilen,toplumsal normları reddetmis,çetin ceviz bir kız hayal etmiştim.
Kızınız beni bile hayal kırıklığına uğrattı :KK43:
Ama yapacak bir şey yok.
Uçurtma avcısı'nda bir söz okumuştum çok hoşuma girmisti; evlatlarımız bizim istediğimiz renkte boyayasagimiz boyama kitapları değildir

Kimin evladı istediği gibi ki??

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X