Kızıma nasıl davranmalıyım?

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Hanımlar kızımla daha öncede sıkıntılarımız oldu kendisi 11 yaşında 6. sınıfa geçti bu sene yaşıtlarını izlemliyorum, oyun oynamakla büyümek arasındalar ama benim kızım okula başladıgı ilk günden beridir hiç ders çalışmak istemez evde sürekli oyun oynamak istiyor.daha önce istediği bütün oyuncakları aldık hiç gözünde bir şey kalmadı ama bu sene hala gidiyor kinder süpriz yumurta alıyor oyuncak için kızım bunları ne yapacan atıyorsun diyorum ,aynen atıyor meğerse arkadaşları da alıyormuş.Şimdi de benden barbi bebek istiyor ben büyüdüğünü düşünüyorum bu yüzden bisiklet,paten,scotter aldık ama o an istiyor sonra hep yeni bir şey hatta şu minişler mi ney var ondan dahi istedi.Sorum şu ben bunları alım oynasın mı ?NOT:anne olarak kek felan da yaparız ama evde oldugu zaman ,sürekli tv izler sıkıldım der tablate girer ondan çıkar telefonumu alır o biter sıkıldım diye gezer evde gündüzleri zaten arkadaşlarıyla oynuyor aksam oldumu yatana kadar bu şekilde hep sıkıldım diyor.Neden sıkılıyor anlamıyorum zaten.Oyuncakları alsam da bir süre sonra atacak biliyorum.Daha iki gün önce arkadaşı barbi verdi attı bile.

Bana göre cocuklara her istedikleri alinmamali, ve cok oyuncak da alinmamali. Cocuklar herseye cok cabuk ulasinca, degeri kalmiyor ve sıkılıyorlar.
Ama barbie bebekle oynamak istiyorsa da bu istegine saygi duyulmali. Suanda tam ergenlikte, yani kendisini hala cocuk gibi hissetmesi normaldir.

Bu yaşta hobi aktivite kurslarina gitmek istemesi gerekmiyor mu?
Yüzme olur basketbol olur bir müzik aleti olur.
Kendisini yeteneklerini keşfetmesi için ona yardimci olun.
Barbie için fazla büyük geldi artık.

Herşeyi almakla iyi anne baba olunmaz
Kusura bakmayın ama çocuk ailenin yansımasıdır siz nasılsanız çocuğunuzda öyledir
Merak etmeyi araştırmayı hedef koyup ulaşmayı öğretin çocuğunuza birşeylere ulaşmak bu kadar kolay olmamalı ki kolay değil

Ben anlayamadım dün bir yaşıtı ben büyüdüm artık sokakta oynamayacagım demiş.Aynı zamanda bu kız da hala bebk felan oynuyor özeniyor mu ona acaba bilemedim.
11 yasımı tam hatırlamıyorum barbie oynarmıydım evcilik falan oynardık heralde tahminen söyledim belki tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olur.

Benim 6. sınıfta Barbie koleksiyonu yapan öğrencilerim var. Demek ki o yaşlarda henüz bizim beklediğimiz kadar olgun olamıyorlar. 11 yaş tam sınır, bir anda değişiveriyorlar o yaştan sonra..

Teşekkür ederim öğretmensiniz anladıgım kadarıyla ben o yaşta genelde bebekle oynamak değilde bisiklet top oynamak felan bunlarla ilgilenirdim.Bir de sürekli youtubede oyuncak tanıtıyorlar işte aileri her şey alıyormuş büyük havuz felan halbuki kendisinin de havuzu var ben tatminsizlik olarak görüyorum ,bana soruyor biz de yapalım bunlardan onlar çok zengin çeçişt çeşit var diyor.Hatta kanala baktım bende gerçekten abartmışlardı sırf kızın akülü araba,motor,bisiklet garajı vardı en az 4 tane akülü arabası vardı acaba bunlardan mı etkileniyor.

Çocukların tümünde gelişim aynı şekilde gerçekleşmez . barbie ile oynamak istiyor olmabilir. Fakat çocuğunuzun her istediğini yapmayın almaykn tablet vermeyin. Kardeşi varsa onunla oynasin. Ya da bırakın hayal gücüyle oyunlar oynasin. Tableti istediği an vermeyin aglasa bile vermeyin. Siz ağladığında verirseniz tableti pekisecekve bundan sonra tüm isteklerini yaptırmaya calisaxaktir. Bu kadar dert etmeyin. Hepimiz o yaşlardan geçtik gelişimi normalse çocuğunuzun sikilmasiniı bu kadr dert edinmeyn kendimize. Eğitici oyuncaklar alın. Resim yaptırın ne bileyim

Barbie ile oynamasını garip bulmadım ben özetle ama istekleri için normal diyemem. Şimdiki çoğu çocukta bu tatminsizlik var ama bir önlem alınması gerekiyor. Eğer en baştan sıksaydınız sizin için en kolayı olurdu ama bu saatten sonra biraz daha zor olacak kısıtlamak.. O videoların sadece reklamdan ibaret olduğunu, kendisinin halihazırda pek çok çocuktan çok daha fazla imkana sahip olduğunu, zaten isteklerini fazlasıyla yerine getirmeye çalıştığınızı oturup yüz yüze konuşursanız kesinlikle anlayacaktır. Çünkü yaşı ufak değil. Konuşarak problem çözecek yaşa gelmiş. Bir konuşmada çözülmese bile birkaç konuşma sonunda epey düzeleceğini düşünüyorum.

Lütfen bırakında çocuğunuzu çocukluğunu yaşamasına engel olmayın kızım 22 yaşında hala sürpriz yumurta alsam sevinir ne var bunda ?

Ben bir şey var kesinlikle oynamasın demedim zaten yaşına uygun olup olmadıgını normal mi onun için sordum.Zaten büyüdün oynama otur gibi şeyler demiyorum.

Aslında daha önce yaşadıgım yerde pek arkadaşı yoktu o yüzden istediklerini aldık.Şu anda arkadaş cevresi var oynuyorlar.Konuşuyorum hak veriyor gibi oluyor ertesi gün yine aynı şeyleri söylüyor.

Ben bir şey var kesinlikle oynamasın demedim zaten yaşına uygun olup olmadıgını normal mi onun için sordum.Zaten büyüdün oynama otur gibi şeyler demiyorum.
Demede zaten büyüdün şöyle güzelsin genç kızsın fian dersen 11 yaşındaki çocuğa dersende komşudan biliyorum ele avuca sığmaz erkek delisi bir kız olur çıkar Allah korusun

Her çocuğun gelişimi farklı.
Benim kızım da 12 yaşında. O da bebek koleksiyonu yapıyor. Hala koleksiyonuna yeni parçalar ekleme derdinde.
Ellemeyin oynasın, bir süre sonra siz oynayın deseniz de oynamayacak zaten.
Bunun dışında farklı kurslara yazdırın, biz öyle yapmıştık.
Kitap okusun mesela.Okumak istediği kitabı kendi seçsin. Oyun hamuruyla oynasın.Benim kızım çok sever hala oyun hamuruyla oynar.
Bu tür şeyler deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…