Kızıma nasıl davranmalıyım?

İstekleri ve oyun oynama isteği normal ama kaliteli zaman gecirmeye ve yönlendirilmeye ihtiyaci var gibi.
Hadi artik tv vakti yeterli.Tablet vakti bitti gibi.Şunu yapabilirsin diye secenek sunabilirsiniz.
Cocuklara ev yetmiyor maalesef
Sürekli birlikte evde etkinlikte yapılmıyor( ama vakit buldukça yapin) herkes bir kere çocuk oluyor.onlar icin cok degerli vakitler
Tiyatro- drama kursuna verseniz?
Ya da sporla ilgili birsey olabilir

Benim kızimda aynı yaşta hemen hemen sizin kızinizla aynı tavırları

Kardesiyle barbie ve minişlerle oynuyor video cekiyor yaşit arkadaşi yok uzuluyorum

Ben yönlendirmeye calisiyorum mesela oyuncak bebeklere kiyafet tasarimi sac tasarimi yapiyoruz

Beraber videolar izliyoruz cilt bakimı gibi egitici ogretici tarzda hem ona ayak uyduruyorum hemde boşa vakit kaybetmesin diye yonlendiriyorum cogu şeyi beraber deniyoruz maskeler sac modelleri gibi

Kafaniza takmayin bizimkide ancak bir kac kitap okudu oda ben okuyorumda okuma saati yapiyoruz ondan heveslendiriyorum

Şimdilerde evde iş bolumu yapiyoruz ufak tefek iş veriyorum yapsin diye hem ogreniyor hemde birsey basarmanin mutlulugunu yasiyor

Yani tek birakmayin sizde az cok ona ayak uydurun olumlu sonuclar alirsiniz

Benim de aynı yaşta kızım var ve cocuksulugunu kaybetmemesi ve hala arada bebek oynaması çok hoşuma gidiyor. ..biz ortaokulda hala sokakta oynardik. ..evcilikler falan..ne oldu ki be kaybettik? Barbie lerim çok olmadı et bebekler vardı hele sokak oyunları. ...annem üniversite mezunu kadın;beni oyuna yönlendirdi hep,nasılsa bir gün oynamayacaksin diye...ben de kızıma aynı şeyi yapıyorum. .saatlerce internet oyunu oynayacagina hayalgucune göre oyunlar oynasın ne güzel. ..bedenleri büyüyor da akıllar küçük hala...ayrıca o yumurtaları benim ki de alıyor. ..alsın. ..3-5 yıl sonra al desek almazlar. ..düşünmeyin takilmayin oynasinlar bebeklerle. .sıkmayin çocuğu. ..kendinizi de...

Haddinden fazla çok şey almışsınız. Oğlum 9 yaşında ve bir hedefi varsa bisiklet gibi harçlıklarını biriktirir. Çünkü bilir ki emek vermesi lazım.

Şimdi sizin kızınız doyumsuz olmuş. Ona sarayları bile alsanız yine sıkılır.

Evde kural olması şart.

Örneğim oğlum okuldan gelince yemeğini yer 1 saat dinlenir arkasından ödevini yapar sonra tv izleme hakkı kazanır. Yani önce emek verecek sonra ödülünü alacak.

Her dediğini yaparsan mükemmel anne olamazsın.

Umarım geç kalmamışsındır.

Ayrıca eşim tablet alalım mı dediğinde hayır dedim. Bizim zamanımızda tablet mi vardı. Bu tarz şeyler çocuklara hemen alınmamalı.

Her şeyi bu kadar kolay elde ediyor çok normal bu şımarıklık. Evde herşeye bir kural koyun tüm elektronik eşyaları saatli kullansın, kitap okusun, sohbet edilsin, oyuncaklar da kaldırılsın.

İsyan edecektir ağlayacaktır ama kararlı olmalısınız.

Herşeyi kolayca elde ettiği için şimdiki çocuklar ne oyalanmasini biliyor ne de tatmin olmayı. Haz öteleme hiç yok simdikilerde.

O yaşlarda hobi ve spor kurslarına yonlendirin ki ergenliği kolay atlatsin ve kötü alışkanlıklara sarmasin.

Birşey almak istiyorsa harcligindan biriktirip alsın. Böylece aradan zaman geçince hem onu gerçekten isteyip istemediğini anlar hem de hemen elde edemedigi için daha kıymetli olur.

Yakinda regl olacak ayni menapoz gibi hormonlar tavan yapacak ozaman makyaj seti falan isteyecek.korkulacak bisiy yok bence .bu arada evlendikten sonra ayimla yatmayi biraktim...30 yasimdaydim zitlasmadan cozerseniz super olur

Bırakın istediği oyuncakla oynasın geç olgunlaşsın. Benim kızım şu anda 13 yaşının içinde tıpkı sizin kızınız gibiydi geçen sene. Hiç büyümeyecek hep çocuk kalacak diye düşünüyordum. Yaşıtları benimle oturup sohbet ediyordu bizim kız çizgi film izliyordu. Bu sene birden olgunlaştı sanki. Sessiz sessiz odasında oturuyor, ergenlikte daha hırçın olur diye düşünüyordum ama hiç karşılık vermiyor ne desem yapıyor. Çok oyuncak alma konusunda bir sürü yorum gelmiş zaten ben birşey yazmıyım

Tüketim çılgını bir çocuğunuz var. Hiç bir şey tatmin etmiyor demekki sıkılıyor. İnsan yavruları oyun ile öğrenir deneyimler. Ama tv tablet veya oyuncaklar çocuğun bu ihtiyacını karşılamıyor. Okula gidiyor orada öğrensin diyebilirsiniz ama orada da deneyimden yoksun bir sistem var. Okuyarak öğrenmek zor.

nasıl oyuncak yaşını geçmiş yahu.. sevgililer gününde sevgilisi tarafından peluş ayıcık hediye edilen kadınlar paralel evrenden mi katılıyor aramıza :) 11 yaşında bebek oynayınca ne oluyor mesela?

konu sahibi bırakın oynasın içinde kalmasın.. herkes her yaşı diğer yaşıtları gibi geçiremeyebilir, ihtiyaçları, duygusal tatmini falan falan.. 33 yaşındayım yatağımın yanında minik pelüş sarı kafalarım var, seviyorum nedir yani bir saat oyun oynasın, sıkılınca kitap okusun.. benim de oğlum 11 yaşında artık arabalara doydu şimdi de ışın kılıcı ile star wars çekiyoruz evde :) içlerinde bir şey kalmasın doya doya büyüsünler..

Zamanında bize pazardan bi bebek alırlardı senelerce onla oynardık.
Hey gidi günler hey!
Yine de sıkılgan bi yapım vardır.

Zamanında bize pazardan bi bebek alırlardı senelerce onla oynardık.
Hey gidi günler hey!
Yine de sıkılgan bi yapım vardır.
Bizler türümüzün son numunesiydik ve bizlerde büyüyünce türümüz tükendi ufacık şeylerle kocaman mutluluklar yaşardık sanırsın dünyaları almışlarda öyle yani herşeyin tadı gitmiş ne alırsan al 1.bilemefin 2 hafta oynarlar zatende oyuncağında bizimde değerimiz yok kendi adıma söylüyorum kimse alınmasın lütfen

Oyuncak yaşı bitti diye net sınırlar yok ki. Her çocuk farklı şekilde olgunlaşıyor. Ben de oynardım o yaşlarda. Hatta barbie evim vardı, oturup yemek filan hazırlardım küçük brokolilerden deli gibi. Ama ergenliğe girmenin getirdiği şeyler vardı ki akşam yemeğine hep Ken gelirdi Yavaş yavaş ayırdığı vakit azalır. Ben sokakta da oynardım, bisiklet de biner, paten de kayardım, arada yarım saat bebeklerime de göz atardım. 13 yaşında liseye başladım, şehir değiştirdim, ondan sonra bağlantım bir anda koptu. Yoksa belki ara ara uğraşırdım yine bilemiyorum. Çocuklukla bağlantıyı pat diye kesmek ütopik bence, yetişkinliğe geçiş süreci de o yaştaki gençler için zorlayıcı, hemen kopmak istemiyorlar.

Yaa şu barbie eviyle, Ken bebeği aldıramamıştım bizimkilere. Benim barbiemin erkek arkadaşı blok flüttü.
Barbie evi de ahdım var, kızım olunca alacağım ilk oyuncak olacak, beraber oynayacağız.

Konu sahibi bu arada ben de 6. sınıftayken hala barbie bebek oynayan bir çocukken, kaşlarını alıp, makyaj yapmaya başlayan sınıf arkadaşlarım vardı.
Her çocuk aynı olmuyor yani bırakın yaşasın çocukluğunu, son demleri zaten, ileride istese de oynayamayacak.
Seneye biraz daha farklı isteklerle gelmeye başlayacak, keşke bebek istese yine dersiniz o zaman:))

Ben sunu anlayamiyorum. Kim belirliyor bu oyuncaklar icin yaslari? Tehlikeli olabilicegi icin 3 yas altina uygun degil derler mesela. Ama ben daha 15 yasina kadar oynayabilir gibi bir uyari gormedim. Kisitlamalardan ve kiyaslardan vazgecim artik lutfen.

Her istedigi alinmali mi? Hayir. Ama buna kadar once butun gun televizyon, tablet ve telefonla oynama aliskanligindan arindirin. 5 yas sonrasi cocuklar artik buyumus ve sorumluluklari olan cocuklar nedense. Bir anne kiziyla kek mi yapar sadece? Temizlik mi yapar? Alin cikin canim disari. Park istiyorsa parka gidin. Evcilik oynamak istiyorsa evcilik oynayin. Kisacasi cozum cok basit. Cocugunuzu dinleyin. Bilim dergileri alin. Arastirma yapmasina yardimci olun. Oyun kurun. Gezdirin.

Ben bu yaşımda oyuncak mağazalarına gidip bakıyorum alsam mı diyorum ne bileyim çizgi film izliyorum. 11 yaş büyük bir yaş değil ki tam arayışta şu an lisede de devam edecek bu. Sizin hatanız her istediğini almış olmanız. Kolay yoldan elde etmeye alışan bir çocuğun normal davranışlarını yapıyor aslında.

Benim de kuzenimindi zaten, altı yaş büyüktü benden, oynamayı bırakınca bana vermişlerdi. Sonra ben de kendi kardeşime hediye ettim. Ailede borcam gibi gezip duruyor hala o ev eşyalarıyla beraber Hatta eşyalarını da gazeteden kuponla almıştım, ne kupondu onlar her şey alınırdı Ben de kızım olursa alırım ama, annem hala diyor zaten "sana alırdım ama ben oynardım, seni parka götürürdüm ama ben sallanırdım" diye Annelik bunu gerektiriyor sanırım

Ben o yaşta keman istiyordum. Her müzik aletine razıydım ama almamislardi. En son 4. Sınıfta bebek almıştı annem bana o da gerçek bebek gibiydi benden çok kendine almış gibiydi

Ben 11 yasimda barbielerime elbise ve yatak yorgan Dikiyordum. Kartonlardan filan ev yapıyordum oyuncaklarima. Oyun arkadasi olmadan barbie gercekten sıkıcı oluyor benim kardeşim vardı onunla oynuyorduk.

İlgisi varsa müzik ve sanata yonlendirmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…