Off çok kötü..şimdi baktım daBakın hepsi eski konularınız. Bu çocuk içinizde kopan fırtınanın farkında bence
Susuyorum siddetide oluyor bazen yaptıklarını söyledigimde çocukların yaninda
Bunu ara ara dyr senide öldürürüm çocuklarına kendimide dyr
Es aldatmis,çocuklarım anne babamla ayrılacakmsn ne yapacağız biz babam.olmayacakmi deyip duruyor lar
Bu konuyu iyice araştırınYok çok şükür
Travmadan kasıt herhangi bir taciz sonrası travma bence. En azından ben o niyetle yazdım. Kesinlikle normal değil.14 diyorsunuz yahu koca kız, dahası yeni başlamış böyle davranmaya. Bu yaşına kadar kendini leylekler mi getirdi sanıyormuş? Hele ki şimdinin çocukları internet, diziler hepsi ellerinin altında. Travma yaşadığını düşünmüyorum, travma olsa ilk öğrendiğinde yaşardı. Bence de uzman yardımı alın asla normal bir durum değil.
Konu sahibinide anlayamadımOff çok kötü..şimdi baktım da
Es aldatmis,
Çocuklar bu olaylara - boşanmaya kadar gidip eve geri dönme kısmına tanık olmuslar,
Cocukların yanında dövmüş,
Karakolluk olmuşlar,
Adam eşini ve cocuklari öldürmekle tehdit etmiş...
Bu yuvada kalan çocuk nasıl sağlıklı kalabilir ki?
Bence konu sahibi konuyu farkli yorumluyor. Aslında çocuk babasını kıskanmiyor, bence annesini korumaya çalışıyor. Ama nasıl yapacağı konusunda kafası karışıkyoksa böyle kötü, sallantıda bir ailede anne baba yanyana olsa 'oh,bosanmayacaklar' diye rahatlardi
okullarda cinsellik anlatılmıyor kiÇok abartılı değilse geçici olabilir diye düşünüyorum. Ama kriz yaratiyorsa destek almakta fayda var.
Lakin okulda 14 yaşında ki bir cocuga cinselliğin ne boyutta nasıl anlatıldığı da çok çok önemli bence.
Böyle bi embesille nasıl arkadaş olunur ya. Ben kiskanclik oldugunu düşünmedim konu sahibinin anlattiklarindan. Bence bi öfkesi var ikinize karşı.
"okulda cinsellik le ilgili şeyler anlattılar ben sizi öyle düşünmek istemiyorum" sözü üzerine yorum yaptım.okullarda cinsellik anlatılmıyor ki
7. sınıf biyolojide (şimdi fen oldu gerçi de biz biyoloji diye gördük) üreme organları anlatılıyor. regl, yumurtlama, döngü filan anlatılıyor. erkekteki tüm üreme sistemi de anlatılmıştı, diğer canlıların da tüm sistemleri (dolaşımı boşaltımı vs) anlatıldığı gibi aynı, vücut ve sistemler anlatılıyor, cinsellik değil. bir de cinsel yolla bulaşan hastalıklar filan geçiyor. hoş, şimdi müfredat kuşa dönmüş o kadarını bile anlatmıyorlardır belki...
8. sınıfta da temel moleküler biyoloj ve genetik anlatılır zaten üreme/sistem ekseninde anlatılmaz hücre/ kalıtım olarak anlatılır.
ama sonuçta, o organ oraya giriyor, kadın şöyle erkek böyle yapıyor denmiyor yani!
ki kız 14 yaşında ve üreme nasıl oluyor şimdiye kadar çoktaaaan çözmüştür. okulu mu kalmış bunun sene 2022.
Kesinlikle haklisinOff çok kötü..şimdi baktım da
Es aldatmis,
Çocuklar bu olaylara - boşanmaya kadar gidip eve geri dönme kısmına tanık olmuslar,
Karakolluk olmuşlar,
Bence konu sahibi konuyu farkli yorumluyor. Aslında çocuk babasını kıskanmiyor, bence annesini korumaya çalışıyor. Ama nasıl yapacağı konusunda kafası karışıkyoksa böyle kötü, sallantıda bir ailede anne baba yanyana olsa 'oh,bosanmayacaklar' diye rahatlardi
inanki yanında okadar dikkat ediyoruz tavırlarımiza
Off çok kötü..şimdi baktım da
Es aldatmis,
Karakolluk olmuşlar,
Bir söz var ya, hatirlayamadim sözü ama çocuklarının yanında bangir bangır kavga etmeyi normal karşılayıp opusmeyi sarılmayı anormal karşılayan millet ile ilgiliydi. Ne kadar yanlış, çoğu çocuk ailesinde kavga etmeyi, mutsuz olmayı öğreniyor- bunlar tam dibinde yaşanıyor. Ama mutlu anlar kapının arkasında yaşandığı için, basklarinin yanında sarılmak bile ayıp karşılandığı için o anları hiç bilmiyorlarTavirlarimiza dikkat ediyoruz yazmissiniz da yani cocuklarin gormedigi şey kalmamiş. Eşinizle muhabbetinize dikkat etmek uzak durmak yerine asagidaki alintida yasanan kotu şeylere dikkat etseymissiniz keske.
Bunca olay yasaniyor ve cocugun garip tavirlarini okulda anlatilan cinsellige mi bagladiniz cidden ya da boyle bir babayi mi kiskanacak cocuk?
Psikologa goturseniz çok iyi olur cinselliği ogrenmesinden daha buyuk yaralari var muhtemelen.
Travmadan kasıt herhangi bir taciz sonrası travma bence. En azından ben o niyetle yazdım. Kesinlikle normal değil.
Kendi bu kusurunu nasi yorumluo peki niye yapiosun deyince ne diyo?Arkadasliği çok güzeldir cok sevilir.
ve çok iyi bir insandır. Tek problemi babasını paylaşamamak. Annesi yorulmasın diye evi temizler supriz yapardı bende yardım ederdim.
Annesini de çok sever . Nasıl desem annesi ile babası Yanyana oturmasın yeterki..
Annesi hamileyken çok kabaydi ve çok karıştı aldir et diye bu konuda çok konuştuk. Çok ayiplamiştim yüzüne de söylemiştim.
Ve gerçekten örnek bir aile diyeceğim kişiler. Annesi kardeşleri babası kendisi .. merhametli iyi kalpli ve çok mütevazi insanlardır.
Kendime engel olamıyorum herseyin farkındayım diyor.Kendi bu kusurunu nasi yorumluo peki niye yapiosun deyince ne diyo?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?